DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages < 1 2 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> parcare in fata blocului, parcare in fata blocului

Mache
post 19 Oct 2005, 13:59
Post #31

Chibiț autorizat

Group: Members
From: Bucuresti

Anul trecut eram in vizita la niste prieteni in cartierul Aviatiei. Am parcat pe trotuar, in fata intrarii in bloc, alaturi de alte masini. Pe trotuar nu era nici un marcaj, nici un indicator, nimic care sa indice ca acolo ar fi o parcare. Cand sa plec, am gasit masina blocata. Claxoane, iesit vecini, ajuns la "ala de la 4", cerut scuze. Rugat mutat masina. "Ala de la 4" nervos pe vecinu' ("bou' de la 2"), ca are doua masini si ocupa locurile altora. Intrebat: "La voi in cartier, nu stiti ca langa bloc sunt locurile locatarilor?" Explicat ca la noi in cartier, parcatul pe trotuar e "la liber". Cerut scuze din nou si plecat. Lasat sa injure pe "ala de la 2".

Acum, in fata blocului, sunt marcate, pe trotuar, locurile de parcare. Sunt si platite, din cate am aflat eu.

This post has been edited by Mache: 19 Oct 2005, 13:59

--------------------
Dacia 1310 TLX 1990 - B-18-X...
"Și dacă-mi spune cineva cum ar pute să hie mai ghini, mă las de tăti, mă duc acolo, mă întorc înapoi, mă iau și pi mini..." - "Eu beu", Pavel Stratan
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Codrin
post 20 Oct 2005, 00:40
Post #32

Membru autentic

Cui ma adresez pentru eliminarea unor T-uri de pe domeniul public? (din partea statului)

amplasate bineinteles ilegal, unele pe (fostul) spatiu verde.

This post has been edited by Codrin: 20 Oct 2005, 00:55

--------------------
Mazda . .
+
DRE
post 20 Oct 2005, 06:47
Post #33

Pimp inside

Mai bine le sudezi, sa vezi ce fata face "proprietarul" 243.gif Eventual le sudezi astfel incat sa nu mai poate fi ridicate, sa ramana "culcate" la sol... Mai mult ca sigur "proprietarul" va arata cam asa: 173.gif

This post has been edited by DRE: 20 Oct 2005, 06:48

--------------------
Audi A4 2010
Viteza luminii este mai mare decit cea a sunetului. De aceea, unii oameni par straluciti, pina ii auzi vorbind...
+
Codrin
post 20 Oct 2005, 07:59
Post #34

Membru autentic

Multumesc, dar nu e genul meu.
M-as simti muult mai bine sa vad pe cineva de la primarie/ADP care sa le scoata. Bineinteles, sa aiba si chitantierul la el smile.gif .

--------------------
Mazda . .
+
Ciombe
post 20 Oct 2005, 08:11
Post #35

Membru autentic

From: Arad

Din cate stiu io, chiar daca locul e platit, nu se transforma in proprietate privata!!! Deci, oricine are dreptul sa circule, sa opreasc, chiar sa parcheze acolo (daca e liber) intre anumite ore (in timpul zilei) - e domeniul public, nu proprietatea lu' ne-a Gheorghe care cica a platit. Da domne, ai platit ca sa folosesti legal locul ala de seara pana dimineata. Daca in timpul zilei vine Ciombe si sta 1 ora pe locul ala, si vine Gheiorghe sa ii faca scandal, normal Ciombe se va enerva - mai ales daca ala e necioplit, si Ciombe va reveni la locul faptei dotat cu un bidon de lichid de frana/cui pt X si O/cuie pt roti etc. Simtul proprietatii la romani este dezvoltat mult mai mult decat la altii (nemti, austrieci etc). Romanii, cu sangele latin clocotind in vine, parca de-abia asteapta un motiv ca sa se ia la harta, putini sunt cei care sunt cu adevarati civilizati si cumpatati in astfel de situatii delicate.
Misto e ca aici prin arad inca nu au ajuns influentele astea de la mitici, aici nu e chiar asa o problema daca azi parchez masina pe locul vecinului, puri si simplu parcheaza si el in alta parte si gata, nu e un c<pat de tara, nu saraceste si nici nu crapa fierea in el daca parcheaza din cand in cand pe alt loc...

Numai bine!

--------------------
Oltena 12 TRS, Dacia 1304 Papuc - B-83-JJJ, AR-30-JJJ
+
Codrin
post 20 Oct 2005, 08:16
Post #36

Membru autentic

Bine bine, astea le stiam si eu, insa la mine T-urile sunt pe spatiul verde care numai verde nu mai e, pe o parte asfaltata din spatele blocului insa pentru care nu s-au aprobat locuri de parcare (am verificat), si pe trotuarul din fata blocului, care nu e atat de lat.

--------------------
Mazda . .
+
Alex04
post 20 Oct 2005, 08:54
Post #37

zzzzzzzzz...

From: Tineretului, Bucuresti

Situatia la mine este asa:

Locul de parcare din spatele blocului are semn de parcare cu plata pus de primarie, iar la inceputul anului asociatia de locatari a primit notificare de la primarie ca locurile de parcare amenajate sunt pentru inchiriere. Cine a vrut s-a trecut pe lista si a platit locul.

Am gasit in autorizatie ca scrie despre HCLMB 32/1994 ca reglementeaza acordarea locurilor de parcare. Pe site-ul primariei nu l-am gasit.

In autorizatie la obligatiile mele nu scrie nimic de orele de parcare, doar ca trebuie sa fie marcat, curat, sa nu faci constructii pe el, sa nu-ti repari masina, sa afisezi la vedere "permisul de parcare", sa anunti schimbarea nr. de inmatriculare al masinii...

Acum daca am platit locul este normal ma ia la intrebari oricine vine si parcheaza pe locul inchiriat de mine???

--------------------
Renault Megane Sedan 2.1 2004
1.6 16V - 115cp
Confort Privilege
Clima - Gri Boreal
+
Alex04
post 20 Oct 2005, 08:59
Post #38

zzzzzzzzz...

From: Tineretului, Bucuresti

QUOTE(Ciombe @ 20 Oct 2005, 08:11)
Din cate stiu io, chiar daca locul e platit, nu se transforma in proprietate privata!!! Deci, oricine are dreptul sa circule, sa opreasc, chiar sa parcheze acolo (daca e liber) intre anumite ore (in timpul zilei) - e domeniul public,...
*

Te contrazic in privinta proprietarului terenului... nu in toate cazurile terenul pe care este amenajata o parcare este prorietatea primariei sau adp-ului, sunt cazuri in care terenul face parte din cota indiviza a asociatiei de locatari dar primaria o pastoreste...

--------------------
Renault Megane Sedan 2.1 2004
1.6 16V - 115cp
Confort Privilege
Clima - Gri Boreal
+
tatabobu
post 20 Oct 2005, 09:35
Post #39

membru

Of, of, of...mai Ciombe, in Arad nu sunt 9000 de locuitori pe kilometru patrat, asa ca masinile sunt mai putine. Iar chestia cu "parcat liber in timpul zilei" nu o cred. Da-mi o lege in care sa ma uit si eu, altfel e clar ca daca platesc pentru un loc am dreptul de a parca acolo cand vreau.

--------------------
DACIA 1300 1995
Scurgere de ulei? Care scurgere de ulei??? Balta aia de sub masina e sudoarea hergheliei de cai putere...
+
Ciombe
post 20 Oct 2005, 10:35
Post #40

Membru autentic

From: Arad

Nu am legea la indemana, dar subiectul asta s-a discutat cu vre-o 6 - 7 luni in urma pe alt forum mi se pare.. atunci au fost date pe forum si articolele din lege.
Iar chestia aia cu "face parte din cota indiviza a asociatiei de locatari " - e o chestie teoretica, practic e imposibil ca fiecare locatar sa isi exercite dreptul de proprietate exact asupra unei anumite parti din acea suprafata. Acum am luat un apartament si conform actelor am dreptu la 22 de metri patrati din suprafata din jur, da asta nu inseamna ca iau o creta si zic gata, de aici pana aici e al meu, pun sarma ghimpata si nu mai las pe nimeni s atreaca, stau cu pusca pe geam si ii impusc pe aia care imi incalca proprietatea...

Iar chestia cu "parcat liber in timpul zilei" nu o cred. Da-mi o lege in care sa ma uit si eu, altfel e clar ca daca platesc pentru un loc am dreptul de a parca acolo cand vreau.

da, cand vrei, dar daca de ex vin io in timpul zilei si e liber locul, opresc acolo timp de 1 ora, dupa care plec, tu esti liber apoi sa iei masina ta sa o parchezi pe locul tau... Pe bune ca e reglementata chestia cu parcarile! Faptul ca tu ai platit locul ala - de fapt ai platit pt dreptul de a folosi acel loc - asta nu inseamna ca altul NU are voie sa mai calce pe acolo.

--------------------
Oltena 12 TRS, Dacia 1304 Papuc - B-83-JJJ, AR-30-JJJ
+
marksman
post 20 Oct 2005, 12:14
Post #41

Post mortem nihil est

From: sat

QUOTE(Alex04 @ 20 Oct 2005, 09:54)
Situatia la mine este asa:

Locul de parcare din spatele blocului are semn de parcare cu plata pus de primarie, iar la inceputul anului asociatia de locatari a primit notificare de la primarie ca locurile de parcare amenajate sunt pentru inchiriere. Cine a vrut s-a trecut pe lista si a platit locul.

Daca e semnul obisnuit de "parcare cu plata", genul ala pe care il intalnesti prin oras unde sunt parcari cu plata, e clar: Romania, tara tuturor posibilitatilor. E locul "statului", iar daca nu e un agent se poate parca.

QUOTE(Alex04 @ 20 Oct 2005, 09:54)
In autorizatie la obligatiile mele nu scrie nimic de orele de parcare, doar ca trebuie sa fie marcat, curat, sa nu faci constructii pe el, sa nu-ti repari masina, sa afisezi la vedere "permisul de parcare", sa anunti schimbarea nr. de inmatriculare al masinii...

Acum daca am platit locul este normal ma ia la intrebari oricine vine si parcheaza pe locul inchiriat de mine???
*

Daca nu ai afisat permisul de parcare... Dupa cum am mai scris: oricine poate trage niste dungi cu vopsea, scrie "Rezervat B-xx-???" dupa care poate sustine sus si tare "Dom'le, eu am platit locul asta, ia-ti masina de pe el." Daca nu apare "la vedere" permisul de parcare, se interpreteaza ca "uite si pe asta, a tras doua linii si si-a luat loc de parcare". In momentul in care e "semn" pe care "troneaza" copia permisului de parcare, se schimba treaba.

@ciombe:
QUOTE(Ciombe @ 20 Oct 2005, 11:35)
Nu am legea la indemana, dar subiectul asta s-a discutat cu vre-o 6 - 7 luni in urma pe alt forum mi se pare.. atunci au fost date pe forum si articolele  din lege.
Iar chestia aia cu "face parte din cota indiviza a asociatiei de locatari " - e o chestie teoretica, practic e imposibil ca fiecare locatar sa isi exercite dreptul de proprietate exact asupra unei anumite parti din acea suprafata.

Nu zic ca tot timpul "aceeasi suprafata", ci are drept in mod egal de a folosi suprafetele comune. A, ca e la mica intelegere ca "vecinu' de la 3 are coltul ala ", "vecinu' de la parter parcheaza sub geamul propriu", "ala de la 4 parcheaza in fata scarii", asta e altceva, dar sa stii ca se practica.

Acum am luat un apartament si conform actelor am dreptu la 22 de metri patrati din suprafata din jur, da asta nu inseamna ca iau o creta si zic gata, de aici pana aici e al meu, pun sarma ghimpata si nu mai las pe nimeni s atreaca, stau cu pusca pe geam si ii impusc pe aia care imi incalca proprietatea...

Corect

da, cand vrei, dar daca de ex vin io in timpul zilei si e liber locul, opresc acolo timp de 1 ora, dupa care plec, tu esti liber apoi sa iei masina ta sa o parchezi pe locul tau... Pe bune ca e reglementata chestia cu parcarile! Faptul ca tu ai platit locul ala - de fapt ai platit pt dreptul de a folosi acel loc - asta nu inseamna ca altul NU are voie sa mai calce pe acolo.
*

Aici ma simt nevoit sa-ti dau dreptate doar partial: Poti parca acolo daca e liber, dar daca vine omul, vrea sa parcheze, si-ti cere sa pleci, atunci TREBUIE sa pleci. Tocmai de aia a platit: ca sa poata parca acolo la orice ora doreste, fara a fi impiedicat in vreun fel. Or, daca tu esti pe locul lui el nu mai poate folosi locul pe care il plateste. Atunci de ce plateste? Ca sa vina altul si sa parcheze pe banii lui?

This post has been edited by Illusi0n: 20 Oct 2005, 12:24

--------------------
Opel / Mazda Crossland X / CX-30 2019 / 2020
Charlie Foxtrot: Massively vote Charlie Golf for President!
+
2 Pages < 1 2
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 9th May 2025 - 22:12
Forum Renault