DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

330 Pages « < 91 92 93 94 95 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Pro sau contra guvernării USD

cdadan
post 31 May 2014, 10:44
Post #2761

fara turbo viata e pustiu

Group: Members
From: Cluj Napoca

QUOTE(Garett @ 31 May 2014, 07:49)
nu sunt nici pe departe un fan al comunismului!
*

Decat un pic nostalgic.

--------------------
pegas de dame 1986
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
DragosP
post 31 May 2014, 10:52
Post #2762

Nu zic nimic...nou

Group: Moderatori
From: Lumea mea

Munca respectivă era sigur neplătită elevilor și studenților. Cu toate că, mie cel puțin în anul 1 (singura dată dealtfel că apoi a venit rivoluția) parcă mi-a dat ceva pe depănușatul executat cu drag la Lehiliu.

Dar ca elev ciuciu.
Iar când te ducea din "câmpu' munci" la munci în altă parte, erai plătit, pe salarul de la locul de muncă de unde erai luat. Că era poate mai prost ca-n realitatea muncii prestate, e altceva.

--------------------
Ceva de plastic . . - BRRC
Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu!
+
dacis
post 31 May 2014, 11:01
Post #2763

Membru autentic

From: dealurile oable ale Mioritei

QUOTE(kum @ 31 May 2014, 11:41)
Io bagam "practica" agricola in fiecare an.
*

Haoleo, nu-mi aminti. Zile de septemebrie-octombrie ploioase, cand adunam si sortam cartofi de pe tarlalele patriei... Iar de Pasti special se organizau "sesiune" de colectare de produse reciclabile (maculatura, borcane, sticle, fier vechi), pe care trebuia sa le predam centralizat la scoala fix in duminica Pastilor, asa, pe la 11-12. Iar luni se facea prezenta la sange, sa nu cumva sa lipseasca vreu elev. Despre profesori, ce sa mai zic...

--------------------
DACIA Logan KissFM 1,4 2008
dacis
+
DragosP
post 31 May 2014, 11:02
Post #2764

Nu zic nimic...nou

Înseamnă că la voi era mișto.
La noi se făcea sesiunea de colectă lunar: sticle, borcane și hârtie.

--------------------
Cu noi este Dumnezeu!
+
dacis
post 31 May 2014, 11:10
Post #2765

Membru autentic

QUOTE(DragosP @ 31 May 2014, 12:02)
Înseamnă că la voi era mișto.
La noi se făcea sesiunea de colectă lunar: sticle, borcane și hârtie.
*

Misto pe naiba! Si la noi era tot lunar, dar zilele se alegeau aleator. Singura certitudine era de Pasti, cand cu o exceptie ori poate doua ne-au chemat duminica, in prima zi de Pasti, la scoala. mad.gif

--------------------
dacis
+
DragosP
post 31 May 2014, 11:10
Post #2766

Nu zic nimic...nou

Eu nu m-am dus niciodată în zile d'astea. Am fost un dizidend.

--------------------
Cu noi este Dumnezeu!
+
gabize
post 31 May 2014, 11:21
Post #2767

DECONECTAT

From: ©City of Mini Roundabouts

Cine are nostalgii (la modul general) pentru acele vremuri ori nu le-a trăit, ori a fost privilegiat.
Sunt, poate, și amintiri frumoase din acea perioadă, dar cu siguranță frumusețea lor n-are nicio legătură cu "binecuvântările" regimului.

--------------------
⚓ Am avut cândva o... barcă... acum doar un gândac H247
"Unde poți lega cu sârmă, e păcat să pui șurub!"
+
tony-s
post 31 May 2014, 13:01
Post #2768

Membru autentic

Group: Banned
From: Cluj-Napoca

Deobicei in mentalul omului tind sa ramana doar amintirile placute, din fericire eu n-am prins munci patriotice, in schimb imi aduc aminte de cozile kilometrice la portocale,banane....deobicei un vecin anunta pe toata lumea si apoi mergea toata familia sa stea la coada pt. ca se dadea doar 1-2 kg/pers.Ca sa nu mai zic ca toata bananele erau verzi de nu se puteau manca vreo saptamana...acum nici n-as cumpara asa ceva.

De asemenea imi aduc aminte si de cozile de la benzina unde se adunau lejer 2-3 km de masini....

This post has been edited by tony-s: 31 May 2014, 13:11

--------------------
Chevrolet Lacetti 1.4 2007
+
Wolfman
post 31 May 2014, 13:09
Post #2769

The Fastest

From: Murciélagos

Nici nu visam sa conduc altceva decat dacie sau sa avem fiecare din famile dormitor propriu... Cand le povestesc copiilor unele chestii din vremurile alea, nici nu ma cred.

--------------------
Opel MOKKA X 1.4 T 2019
"Cu stinga nici cruce nu poti sa-ti faci, daramite sa conduci o tara!" Petre Tutea
+
tony-s
post 31 May 2014, 13:19
Post #2770

Membru autentic

E drept ca s-au facut multe pe vremea lui ceasca, insa cu ce pret...citeam undeva ca la constructia transfagarasanului au murit mii de oameni, la canal numarul cred ca e mult mai mare...ca si acum se mai intampla accidente de munca,chiar mortale, e adevarat insa nu se poate compara cu dezinteresul comunistilor pt. a asigura conditii minime de securitate a muncii.

This post has been edited by tony-s: 31 May 2014, 13:22

--------------------
+
Garett
post 31 May 2014, 17:55
Post #2771

Membru autentic

From: Galati

QUOTE(kum @ 31 May 2014, 11:41)
Da ma vecine, ce sa-i faci? Acu' nu te mai ia de pe strada sa te trimita la canal... sad.gif Nu te mai ia dupa servici sa te trimita la munci patriotice.
Esti consatean de-al meu: maica-mea a bagat munci din astea patriotice (aka neplatite) la construirea sptalului judetean. Io bagam "practica" agricola in fiecare an. Am curaj sa bat pariu ca majoritatea obiectivelor industriale pe care le evoci cu atata nostalgie au fost construite si cu munca din asta "patriotica".
Ia zi, cat ai muncit tu NEPLATIT si impotriva vointei tale (aveai chef sa faci altceva in ziua aia da' te-ai dus, obligat fiind) in ultimii 25 de ani?
*

Vecine, eu ma refeream la infrastructura si industrie!
As in, de exemplu, IMH -ul ala care stă să cadă pe Cosbuc, SIDEX-ul caruia ii dispare cate un furnal si cate o otelarie pe an s.a.m.d.
Subiectul nu era nostalgia dupa "realizările" epocii de aur ci frustrarea ca atunci, prost neprost, fortat sau nu, se construia ceva. Repet, da-mi exemplu de constructie utila semnificativa facuta de la zero in ultimii 25 de ani.
Spui de judetean, atunci te intreb unde este spitalul ala regional promis de 'nspe ani? Pana mea, in douăzeci de ani nici macar biserica de la cimitirul Catusa nu e gata! Si nu ca aia ar fi etalon de utilitate!

31 May 2014, 18:57:
QUOTE(cdadan @ 31 May 2014, 11:44)
Decat un pic nostalgic.
*

Ma rog, fiecare intelege cum si ce vrea, daca asta vrei sa întelegi, be my guest!
Dar nu la asta ma refeream, am prins suficient de mult din comunism incat sa n-am nostalgii.

31 May 2014, 19:00:
QUOTE(gabize @ 31 May 2014, 12:21)
Cine are nostalgii (la modul general) pentru acele vremuri ori nu le-a trăit, ori a fost privilegiat.
Sunt, poate, și amintiri frumoase din acea perioadă, dar cu siguranță frumusețea lor n-are nicio legătură cu "binecuvântările" regimului.
*

Omule, nu la asta ma refer!!
Ma refeream la faptul ca în douăzeci și cinci de ani n-am fost in stare sa facem nimic semnificativ de la zero! Industrial vorbind sintem mai muci, infrastructura nema, pe căile ferate se circulă mai lent decat acum o suta de ani s.a.m.d.

31 May 2014, 19:10:
In locul fabricii de cuie este mall. Intre timp, cuiele sunt made in Poland...

This post has been edited by Garett: 31 May 2014, 18:10

--------------------
No Reno Forever
"Tara asta a avut doua dezastre din '89 incoace: Iliescu si ProTV-ul!"
+
dacis
post 31 May 2014, 18:15
Post #2772

Membru autentic

QUOTE(Garett @ 31 May 2014, 18:55)
Industrial vorbind sintem mai muci, infrastructura nema, pe căile ferate se circulă mai lent decat acum o suta de ani s.a.m.d.
*

Industrial? Industrie asa cum se facea pe vremea aceea nu se mai face si probabil nici nu se va mai face curand nicaieri in Europa. Industria in care se fac bani are mult know-how si mai putin metal, beton si tevaraie.

In rest, sunt perfect de acord cu tine, adica desi se putea, nu s-a investit nimic semnificativ in infrastructura. Iar aici chiar trebuia investit.

Alora mai batrani care mai si citeau cate ceva pe vremea aceea ("Lumea"-i un exemplu excelent) poate va amintiti ca rata investitiilor era de undeva in jur de 30%, uneori chiar peste 30% din PIB. Azi cat o fi procentul asta?!...

--------------------
dacis
+
cdadan
post 31 May 2014, 19:05
Post #2773

fara turbo viata e pustiu

From: Cluj Napoca

QUOTE(Garett @ 31 May 2014, 18:55)
am prins suficient de mult din comunism
*

Aiurea. Te-a prins revolutia in clasa a 7-a. N-ai prins nici macar uteceul.

--------------------
pegas de dame 1986
+
dacis
post 31 May 2014, 19:14
Post #2774

Membru autentic

QUOTE(cdadan @ 31 May 2014, 20:05)
N-ai prins nici macar uteceul.
*

Dar tu l-ai prins? unsure.gif

--------------------
dacis
+
kato
post 31 May 2014, 19:35
Post #2775

Membru autentic

From: barlad

QUOTE(dacis @ 31 May 2014, 19:15)
Industrial? Industrie asa cum se facea pe vremea aceea nu se mai face si probabil nici nu se va mai face curand nicaieri in Europa. Industria in care se fac bani are mult know-how si mai putin metal, beton si tevaraie.

In rest, sunt perfect de acord cu tine, adica desi se putea, nu s-a investit nimic semnificativ in infrastructura. Iar aici chiar trebuia investit.

Alora mai batrani care mai si citeau cate ceva pe vremea aceea ("Lumea"-i un exemplu excelent) poate va amintiti ca rata investitiilor era de undeva in jur de 30%, uneori chiar peste 30% din PIB. Azi cat o fi procentul asta?!...
*

nu stiu de alte industrii, insa vorbesc de industria făcută in Bârlad. aici se produceau niște rulmenți foarte buni și aveau piață de desfacere bună. inclusiv in exterior. acum sunt cumpărați de turci, care au încercat să schimbe sigla și să vândă...fără rezultat... acum băieții cumpără materiale de prin china, le ștanțează ca făcute la IRB și vând...mașinile cele mai bune și valoroase au ajuns în turcia, restul la fier vechi....acum se târâie așteptând lovitura de grație.
p.s. rulmenții de la noi erau cumpărați relativ ieftin și vânduți extrem de bine de intermediari....

--------------------
renault scenic 2000 rxt - scenic III 1.6 dci - vs 05 glx vs 79 glx
+
Garett
post 31 May 2014, 20:14
Post #2776

Membru autentic

QUOTE(cdadan @ 31 May 2014, 20:05)
Aiurea. Te-a prins revolutia in clasa a 7-a. N-ai prins nici macar uteceul.
*

Spre deosebire de tine, sa inteleg?
Dacă data din profil e pe bune as îndrăzni să cred ca n-ai prins nici practica agricolă...

--------------------
No Reno Forever
+
Ampt
post 31 May 2014, 22:01
Post #2777

Membru autentic

From: București

QUOTE(tony-s @ 31 May 2014, 14:01)
Ca sa nu mai zic ca toata bananele erau verzi de nu se puteau manca vreo saptamana...acum nici n-as cumpara asa ceva.
*

De fapt tot așa verzi vin și acum, diferența este că în prezent se gazează înainte să fie puse în vânzare.

--------------------
Dacia SupeRNova / Logan ph2 2000/Rapsodie/Laureate 1,5 dCi 75 CP, Euro 5/2011
Este mai ușor să previi, decât să remediezi !
+
Markos
post 31 May 2014, 22:30
Post #2778

fost programator

From: Scursurești Vale

Nu tonele, nu le gazează naziștii, relax.

--------------------
Reno Megan Privilej
"Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
+
IsNa
post 2 Jun 2014, 09:33
Post #2779

Membru autentic

From: Timisoara

Bre, lasati cozile la banane si portocale!
La noi (Timisoara) se statea la coada cu scaunelul pentru paine si lapte! Daca nu iesea tata la 4 dimineata in fata magazinului nu mai "prindea" nimic. Ca de carne nici nu pomenesc daca nu aveai rude la Comtim! Intr-un an am avut ratia lunara de oua de 5 buc./adult si 3 buc./copil.

Asta de bine ce mergea economia nationala si de productive ce erau industriile si agricultura pe care le regreta unii...

Apa calda 4 ore pe saptamana, curent electric seara tot a doua zi, 13-14 grade in camera dimineata... cine plange dupa astea, e invitat sa se mute in Coreea de Nord. Doar acolo mai gasesti in ziua de azi...
Pe noi sa ne lase aici prada corporatiilor capitaliste exploatatoare, ca mie mi-e OK sa fiu exploatat in conditiile astea.

Si asta ca sa vorbim doar de aspectul economic (ca asta era subiectul)...

--------------------
Skoda Fabia Combi + Citigo ASG 2007 / 2013
Forta sa fie cu voi !!
+
iulia_boris
post 2 Jun 2014, 09:40
Post #2780

Membru autentic

Are ceva daca mie-mi plac bananele verzi? icon_mrgreen.gif
La propriu,domnilor..

2 Jun 2014, 09:41:
QUOTE(kato @ 31 May 2014, 19:35)
nu stiu de alte industrii, insa vorbesc de industria făcută in Bârlad. aici se produceau niște rulmenți foarte buni și aveau piață de desfacere bună. inclusiv in exterior. acum sunt cumpărați de turci, care au încercat să schimbe sigla și să vândă...fără rezultat... acum băieții cumpără materiale de prin china, le ștanțează ca făcute la IRB și vând...mașinile cele mai bune și valoroase au ajuns în turcia, restul la fier vechi....acum se târâie așteptând lovitura de grație.
p.s. rulmenții de la noi erau cumpărați relativ ieftin și vânduți extrem de bine de intermediari....
*

F corect.

This post has been edited by iulia_boris: 2 Jun 2014, 09:41

--------------------
Dacia Dokker Laureate 1,6.. 2016 - B 696 BUL
Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat iubesc mai mult cainii.
+
Garett
post 2 Jun 2014, 09:41
Post #2781

Membru autentic

Daca spun ca sunteti nitel obtuzi si fixisti se supara careva? rolleyes.gif
Inca o data, poate pricepe toata lumea: nu sunt nostalgic dupa vremurile alea de cenzurat, si subiectul nu e "ce nashpa era ca stateam la cozi", asta stie toata lumea trecuta de 35 de ani!
Nemultumirea mea este legata de faptul ca in 25 de ani nu numai ca nu am fost in stare sa dezvoltam ceva de la zero, ci chiar am facut tandari si ce exista! Nu stiu cum e prin Palmisoara dar aici in Stanland cand vad cat a mai ramas din combinat ma apuca dracii! Sau cand ma duc la mall-ul construit pe locul fostei fabrici de cuie ca sa-mi iau cuie "made in Poland"!
Pana mea, realizezi cat de inapoiati suntem daca nici cuie nu mai suntem in stare sa producem intern??

Ultima tampenie: desfiintam cai ferate si facem in loc piste de biciclete! wacko.gif
http://adevarul.ro/economie/stiri-economic...37d1/index.html

--------------------
No Reno Forever
+
tony-s
post 2 Jun 2014, 09:42
Post #2782

Membru autentic

Imi aduc si eu aminte de ratii - 1/2 pachet de unt, 1 kg de zahar,faina.../persoana/luna, curent electric,caldura, totul era rationalizat...

E drept ca nea ceasca ajunsese in 89 sa plateasca toate datoriile externe, insa repet intrebarea - cu ce pret ? .....lipsa alimentelor de baza, a conditiilor decente de trai....pt. majoritatea populatiei.

--------------------
+
dacis
post 2 Jun 2014, 10:07
Post #2783

Membru autentic

QUOTE(Garett @ 2 Jun 2014, 10:41)
... Sau cand ma duc la mall-ul construit pe locul fostei fabrici de cuie ca sa-mi iau cuie "made in Poland"
*

Recunosc ca noi inca n-am ajuns la asa un nivel de dezvoltare incat sa gasim magazine cu / de cuie in moul! sad.gif

--------------------
dacis
+
Garett
post 2 Jun 2014, 10:21
Post #2784

Membru autentic

Carrefour aveti? Daca da, du-te la raftul cu silicon & stuffs si gasesti si cuie!
Ma rog, holzsuruburi de fapt.

--------------------
No Reno Forever
+
vercingetorix
post 2 Jun 2014, 10:23
Post #2785

Dusmanii imi poarta pica, dar n-au valoarea mea...

Pentru cei ce sunt tineri mai de demult, in anii 1965-1975 nu era absolut nici o problema privind aprovizionarea populatiei.
Icre negre de Manciuria nu gaseam, in schimb nu lipsea nimic din Alimentara din colt...
Imi amintesc de mirosul patrunzator de cafea macinata de la intrare, untul, branza, mezelurile, produsele de bacanie etc.
Poate nu era atat de bogata oferta de produse ca la un hipermarket, dar gaseam tot ce aveam nevoie.
Si mai erau si mandatarii...pentru cine nu stie, daduse Ceasca un decret cu libera initiativa, se deschisesera niste pravalii particulare.
Mergeam cu parintii la cofetaria unui armean...wow, era fabulos profiterolul armeanului !!! Nu mai spun ce cafea buna avea...pentru mine avea limonada, citronada, socada si sucuri naturale de fructe, nu erau chimicale pe atunci.
N-a fost mereu nashparliu pe vremea comunismului.
Insa a venit FMI-ul si in 1978 i-a cerut banii imprumutati lui Ceasca pentru industrie si agricultura iar piticul n-a vrut sa sacrifice dezvoltarea si a suprimat consumul populatiei.
Si pentru ca nu eram competitivi am vandut materii prime, mancare, produse petroliere, asta e explicatia foametei si frigului indurate in anii 80.

--------------------
Dacia 1310 break 1985 pt. export 2 canistre de benzina shpaga la IDMS
+
Markos
post 2 Jun 2014, 10:42
Post #2786

fost programator

From: Scursurești Vale

QUOTE(vercingetorix @ 2 Jun 2014, 11:23)
Insa a venit FMI-ul si in 1978 i-a cerut banii imprumutati lui Ceasca pentru industrie si agricultura iar piticul n-a vrut sa sacrifice dezvoltarea si a suprimat consumul populatiei.
*

De fapt, FMI-ul a început sa-i puna niste conditii începand cu 1977. Piticul s-a suparat si a început nebunia cu achitarea datoriei externe în 1981.

This post has been edited by Markos: 2 Jun 2014, 10:43

--------------------
Reno Megan Privilej
"Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
+
kato
post 2 Jun 2014, 10:49
Post #2787

Membru autentic

From: barlad

deci nu e bine să supărăm piticii. rolleyes.gif

--------------------
renault scenic 2000 rxt - scenic III 1.6 dci - vs 05 glx vs 79 glx
+
dacis
post 2 Jun 2014, 10:50
Post #2788

Membru autentic

QUOTE(vercingetorix @ 2 Jun 2014, 11:23)
Si mai erau si mandatarii...pentru cine nu stie, daduse Ceasca un decret cu libera initiativa, se deschisesera niste pravalii particulare
*

nedumerire.gif doh.gif

Ashea. Deci matale ai prins vremile alea, dar in acelasi timp parca ziceai ca ai facut facultatea de dritu cam in jur de opshnoua ori imediat dupa. Ca parca ashea ziceai, nu?!!

PS Sa inteleg ca matale aveai ashea un patrujdeani la absolvire? Inseamna ca ai facut dritu la fifi. Ei, atuncea se inteleg de unde scaparile lu' matale. Macar meriti felicitari (sincere!) pentru curagiul de face facultatea la varsta asta! Dar asta ecsplichereaza muuulte! Mai trebuia putin si ajungeam sa ma cred chiar dishtept! 090.gif

--------------------
dacis
+
vercingetorix
post 2 Jun 2014, 10:59
Post #2789

Dusmanii imi poarta pica, dar n-au valoarea mea...

Dacis, nu fi disperat, gasesti la cartoteca tov. general Opris dosarul meu cu toate detaliile.
Ce dreq, ori esti profesionist sau nu.
Sunt absolvent la zi, am inceput scoala de la 6 ani si am luat la facultate din prima.
Nu exista fara frecventa pe vremea aia, cel putin nu la drept.
Imi dau seama ca nu stii mai multe, dar iti place sa-ti dai cu parerea...

--------------------
Dacia 1310 break 1985 pt. export 2 canistre de benzina shpaga la IDMS
+
IsNa
post 2 Jun 2014, 11:05
Post #2790

Membru autentic

From: Timisoara

QUOTE(Garett @ 2 Jun 2014, 11:41)
Nemultumirea mea este legata de faptul ca in 25 de ani nu numai ca nu am fost in stare sa dezvoltam ceva de la zero, ci chiar am facut tandari si ce exista! Nu stiu cum e prin Palmisoara dar aici in Stanland cand vad cat a mai ramas din combinat ma apuca dracii!
*

Sunt deacord cu tine in linii mari, dar cu o observatie: e nevoie sa precisam cine sunt acei "noi" care "n-am fost in stare sa...".

Pentru ca cei ce n-au fost in stare sunt cei ce au preluat conducerea tarii si a intreprinderilor in 1989. Si nu s-au ocupat decat sa "mulga" ce se putea.

In rest suntem multi in tara asta care "am fost in stare". A fost nevoie sa ne angajam la companii straine, si sa vorbim alte limbi pentru a face ceva, dar eu unul, ca inginer, n-am niciun motiv sa ma rusinez cu ce-am realizat in Palmisoara in ultimii 15 ani, eu si colegii mei. Poate importam cuiele din Polonia, dar exportam cele mai scumpe si mai sofisticate componente din Mercedesuri si BMW-uri...

--------------------
Skoda Fabia Combi + Citigo ASG 2007 / 2013
Forta sa fie cu voi !!
+
DaciaClub - Reno Bot
post Reguli topic / Topic rules
Post #

Mesaj automat

Topicuri politice ca ciupercile dupa ploaie. Desi asta e deja patat cu sange, de pe 17.11.2014 se aplica sanctiuni celor ce nu pot sa respecte niste reguli de baza.

Pe scurt:
-vorbeste decent
-ataca idei cu argumente
-nu ataca persoane (mai ales colegi de pe forum, dar nu numai)

--------------------
330 Pages « < 91 92 93 94 95 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

ETask
Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 19th July 2025 - 03:49
Forum Renault