DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

330 Pages « < 13 14 15 16 17 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Pro sau contra guvernării USD

vijelie
post 2 Mar 2014, 18:37
Post #421

membru violet

Group: Members
From: Bucuresti

Care anume partid a dovedit ca "se poate" ?
Guv Tariceanu PNL nu, guv Boc PDL nu, guv MRU nu.
Singura constructie care nu a avut nevoie de UDMR a fost USL dar fuse si se duse din motive neclare.

This post has been edited by vijelie: 2 Mar 2014, 18:43

--------------------
Dacia Duster 2011 Laureate dCi
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
dacis
post 2 Mar 2014, 19:52
Post #422

Membru autentic

From: dealurile oable ale Mioritei

QUOTE(Garett @ 2 Mar 2014, 17:53)
Tu, cu ironia, cam nu prea, nu?
*

icon_mrgreen.gif Da tu ai cetit alea doua randuri complect, macar?

QUOTE(Garett @ 2 Mar 2014, 18:23)
Eram "decat" ironic! wink.gif

Dpmdv n-au decat sa intre in psd, pnl, pimp etc. Dar udemere ca atare la guvernare a fost doar un factor perturbator si doar o nesfarsita cauza de cedari, ma rog, evident, nu e prost cine cere, dar ultimii ani au dovedit ca se poate bine-mersi fara udemere la guvernare.
*

Bre, da' tu vad ca o tii dintr-o ironie-ntr-alta!

Daca tu crezi ca a fi la guvernare inseamna neaparat a avea ministri in guvern, sigur, ai dreptate. Insa daca te referi la punerea in practica a programului UDMR, mai prompt ori mai lent, uneori si cu niscaiva piedici, atunci ultimul guvern in care UDMR-ul n-a fost la putere este guvernul lui nea Nicu Votcaroiu. De atunci inainte toate guvernele, fara nici o exceptie, au pus in practica chestiuni mai mici ori mai mari, cerinte minore ori importante, dupa caz, din programul politic, social, cultural, educational etc. al UDMR. Absolut toate partidele romanesti aflate la guvernare s-au raportat la cererile UDMR dupa principiul traditional stramosesc: rau cu rau, dar mai rau fara rau. Ca daca UDMR-ul este trecut pe tusa in comunitatea maghiara si ii iau locul alde Tokes, PCM etc.etc.., treaba se-mpute rau detot.

Deci da, opnia mea este ca indiferenta ca a fost ori nu oficial la guvernare, dupa 1996 UDMR-ul a fost mereu la putere. Chiar daca nu intotdeauna pe fata!

--------------------
DACIA Logan KissFM 1,4 2008
dacis
+
maho
post 2 Mar 2014, 21:00
Post #423

Membru rigido-flexibil

From: Brașov, orașul olimpic

QUOTE(vijelie @ 2 Mar 2014, 18:37)
Singura constructie care nu a avut nevoie de UDMR a fost USL dar fuse si se duse din motive neclare.

Ai gasit un "+" usl-ului ? ohmy.gif Zic sa renunti la antene, deja trage "greieru"-ntr-o parte, corazonu-n alta.... e grav.

--------------------
Dacia 1310 1983
"Mother, should I trust the government ?" - No fuckin' way !
"A champion is someone who gets up when he can't."
+
vijelie
post 2 Mar 2014, 21:36
Post #424

membru violet

E o constatare.
In plus USL s-a dovedit de un oportunism dezamăgitor, inclusiv modul ridicol in care s-a dizolvat de facto.
Concluzie: nu exista forta politica suficient de mare care sa blocheze accesul UDMR la guvern.

Sa fie vina ungurilor sau a mancatorilor de kartofi ?

--------------------
+
Garett
post 2 Mar 2014, 23:18
Post #425

Membru autentic

From: Galati

QUOTE(dacis @ 2 Mar 2014, 20:52)
Ca daca UDMR-ul este trecut pe tusa in comunitatea maghiara si ii iau locul alde Tokes, PCM etc.etc.., treaba se-mpute rau detot.
*

Mai devreme sau mai tarziu treaba oricum o sa se imputa! Problema e ca mentalitatea asta de a ceda again and again e atat de inradacinata incat in momentul "imputirii" pseudo-politicienii nostrii nu vor face altceva decat "cedarea suprema"...

--------------------
No Reno Forever
"Tara asta a avut doua dezastre din '89 incoace: Iliescu si ProTV-ul!"
+
vijelie
post 2 Mar 2014, 23:35
Post #426

membru violet

Asa zicea si Vadim acum 20-25 ani si ia uite la el cum arată.

--------------------
+
radian
post 3 Mar 2014, 01:02
Post #427

gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama...

From: petrosani

Ce inseamna "cedarea suprema"? Formularea e de mare angajament...

--------------------
dacia logan ambition 2005 - HD 06 LDM
+
Garett
post 3 Mar 2014, 06:46
Post #428

Membru autentic

Take a guess!
E de " mare dezangajament" de fapt, daca era de "vreun angajament" nu se ajungea pana aici!

--------------------
No Reno Forever
+
radian
post 3 Mar 2014, 09:58
Post #429

Da' unde s-a ajuns?

--------------------
+
Garett
post 3 Mar 2014, 11:08
Post #430

Membru autentic

"Ce mare lucru placutele bilingve, nu e ca si cum ar fi invatamantul exclusiv in maghiara!"
"Ce mare lucru invatamantul exclusiv in maghiara, nu e ca si cum s-ar folosi limba maghiara in administratie si justitie!"
"Ce mare lucru folosirea limbii maghiara in administratie si justitie, nu e ca si cum ar arbora steaguri unguresti!"
"Ce mare lucru arborarea steagurilor unguresti nu e ca si cum ar avea autonomie!"
S.a.m.d.

--------------------
No Reno Forever
+
cdadan
post 3 Mar 2014, 11:17
Post #431

fara turbo viata e pustiu

From: Cluj Napoca

Problema reala nu cred ca tine de steaguri, insigne sau declaratii. Din pacate, inca mai sunt destule familii de etnie maghiara care nu-si incurajeaza deloc copii sa invete lb. romana. Iar in localitatile cu populatie aproape exclusiv maghiara, acest lucru este posibil. La scoala invata romana ca pe o limba straina, adica mai deloc, in familie si comunitate vorbesc doar limba materna, iar cand la 18 ani sunt trimisi in lume, au un handicap major.

--------------------
pegas de dame 1986
+
dacis
post 3 Mar 2014, 11:22
Post #432

Membru autentic

QUOTE(cdadan @ 3 Mar 2014, 11:17)
... cand la 18 ani sunt trimisi in lume, au un handicap major.
*

Dreptul lor, opțiunea lor, problema lor...

--------------------
dacis
+
RZV
post 3 Mar 2014, 11:22
Post #433

Membru autentic

From: Online

Nu și dacă "lumea" reprezintă Ungaria mamă. Și o parte dintre ei pleacă într-acolo după școlirea din România.

This post has been edited by RZV: 3 Mar 2014, 11:23

--------------------
Scott Mountain Bike 1990
+
cdadan
post 3 Mar 2014, 11:32
Post #434

Sunt putini cei care pleaca.
Liderii lor ar trebui sa incurajeze invatarea limbii romane, lucru care nu prea se intampla. Ba din contra. Cu toate astea, nu am vazut vreun lider maghiar care sa nu stie destul de bine limba romana, cel putin la nivel conversational. nedumerire.gif

--------------------
pegas de dame 1986
+
Markos
post 3 Mar 2014, 11:33
Post #435

fost programator

From: Scursurești Vale

QUOTE(cdadan @ 3 Mar 2014, 11:17)
iar cand la 18 ani sunt trimisi in lume, au un handicap major.
*

în SUA? rolleyes.gif

--------------------
Reno Megan Privilej
"Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
+
Garett
post 3 Mar 2014, 11:35
Post #436

Membru autentic

QUOTE(RZV @ 3 Mar 2014, 12:22)
Nu și dacă "lumea" reprezintă Ungaria mamă. Și o parte dintre ei pleacă într-acolo după școlirea din România.
*

Nu pleaca, visul lor e sa aduca "Ungaria mamă" incoace...

--------------------
No Reno Forever
+
cdadan
post 3 Mar 2014, 11:35
Post #437

Nu. La Cluj, Mures sau Brasov, sa-si continue studiile.

--------------------
pegas de dame 1986
+
dacis
post 3 Mar 2014, 11:41
Post #438

Membru autentic

Azi, la ICCJ se judeca o cerere care ar putea duce la anchetarea lui Ponta pentru plagiat. Soluția de neîncepere a urmăririi penale (NUP) primită de premierul Victor Ponta în cazul plagiatului a fost contestată de către Adrian Răzvan Papahagi, George Mihail Neamțu și Augustin Minel Ofițeru la instanța supremă, aceasta fiind și ultima cale de atac față de rezoluția procurorilor.

Anul trecut, Parchetul general, condus de Tiberiu Nițu a închis în prima fază dosarul explicând ca nu poate măsura cantitativ cât a copiat Ponta în lucrarea de doctorat coordonată de Adrian Năstase în anii 2000.

Asta-i fix acelasi lucru ca si cand un procuror ar da NUP unuia acuzat de viol, pe motiv ca nu se poate proba cat de adanc si-a bagat-o!... icon_mrgreen.gif

--------------------
dacis
+
Garett
post 3 Mar 2014, 11:46
Post #439

Membru autentic

"Minel"?? tongue.gif

--------------------
No Reno Forever
+
RZV
post 3 Mar 2014, 11:47
Post #440

Membru autentic

From: Online

@Garett, @Dan
Io am vreo 4 foști colegi de facultate, din același an cu mine (Miercurea Ciuc, Gheorgheni, Satu-Mare, și nu mai știu de pe unde al patrulea) care în momentul în care au venit la CJ abia bălmăjeau ceva română...

Au plecat după 5 ani de facultate care încotro (doi în Ungaria , unul în Elveția și altul în Canada parcă). I-a durut fix în pix de limba română. Că la CJ de bine de rău se învârteau tot între maghiari, și cu majoritarii vorbeau doar strictul necesar. Profesorii erau destul de binevoitori cu ei la examene, fiind vorba de o facultate tehnică nu puneau baza foarte mult pe finețurile lingvistice.
Să nu mai spun de secțiile din facultate care aveau predare exclusiv în limba maghiară. Studenții de acolo erau și mai și. Și da, asta în Cluj. smile.gif

Deci mai lăsați-mă cu visul ungurilor de a se reîntregi cu Ungaria mamă. Exact la fel ca și visul nostru de a ne reîntregi cu R. Moldova (nu se va întâmpla niciodată). Toți ungurii deștepți știu asta.

This post has been edited by RZV: 3 Mar 2014, 11:48

--------------------
Scott Mountain Bike 1990
+
cdadan
post 3 Mar 2014, 11:48
Post #441

QUOTE(Garett @ 3 Mar 2014, 11:35)
visul lor e sa aduca "Ungaria mamă" incoace...
*

Relativa problema. Daca s-ar face un referendum doar pentru etnicii maghiari (toti, un million si ceva) sigur peste 50% n-are vrea nici ungarie, nici autonomie.

--------------------
pegas de dame 1986
+
radian
post 3 Mar 2014, 11:53
Post #442

QUOTE(RZV @ 3 Mar 2014, 12:47)
... Deci mai lăsați-mă cu visul ungurilor de a se reîntregi cu Ungaria mamă...
*

Asta nu-i visul ungurilor. Nici a celor din Ro nici a celor din Hu. Este obsesia lui Garett. De la Galati iredentia maghiara este de-a dreptul palpabila.

--------------------
+
dacis
post 3 Mar 2014, 12:02
Post #443

Membru autentic

QUOTE(radian @ 3 Mar 2014, 11:53)
Asta nu-i visul ungurilor. Nici a celor din Ro nici a celor din Hu.
*

Pe ce te bazezi? Ca, in ce priveste RM, sunt facute studii serioase si solide, publice. Asa ceva despre ungurii de la noi si din Ungaria n-am auzit sa existe. Repet, n-am auzit eu, nu sustin ca nu exista.

--------------------
dacis
+
radian
post 3 Mar 2014, 12:18
Post #444

Ma bazez pe faptul ca provin dintr-o familie mixta, sunt pe jumatate maghiar, am rude in secuime, partenera mea de viata este unguroaica 100%, adica, cu alte cuvinte traiesc printre ungurimea din Ardeal si cunosc binisor chestiunea cu pricina.

Si ma mai bazez pe faptul ca in urma cu cativa ani am avut un serviciu care a presupus sa fac naveta la Budapesta. Timp de mai multi ani, saptamanal petreceam 3 zile acasa, 3 zile la Budapesta si o zi pe drum. Pot zice, ca puse aceste zile cap la cap, am locuit cca. un an de zile la Budapesta. Si in majoritatea cazurilor intalnirile de afaceri cu partenerii unguri incepeau la sediul firmei lor si se terminau la carciuma, unde dupa epuizarea discutiei "oficiale" inevitabil discutam si diverse inclusiv politica. La majoritatea dintre ei li se rupe de ungurimea din Ardeal. Nici macar nu-i intereseaza subiectul.

Ce intelegi prin RM in acest context?

--------------------
+
maho
post 3 Mar 2014, 12:19
Post #445

Membru rigido-flexibil

From: Brașov, orașul olimpic

QUOTE(Garett @ 3 Mar 2014, 11:08)
"Ce mare lucru arborarea steagurilor unguresti nu e ca si cum ar avea autonomie!"
S.a.m.d.
*

Efectele autonomiei se vad bine dincolo, pe Maidan.

QUOTE(RZV @ 3 Mar 2014, 11:47)
Toți ungurii deștepți știu asta.

Da, dar nu toti ungurii sunt destepti.

--------------------
Dacia 1310 1983
"Mother, should I trust the government ?" - No fuckin' way !
"A champion is someone who gets up when he can't."
+
tony-s
post 3 Mar 2014, 12:26
Post #446

Membru autentic

Group: Banned
From: Cluj-Napoca

E cert faptul ca dorinta ungurilor de ambele parti ale granitei e ca ardealul sa se reintoarca ungariei...iar la cat de uniti si organizati sunt ungurii fata de cat de prosti si mi se rupisti sunt romanasii eu n-as paria deloc ca acest lucru nu se va intampla in viitor.

acum pare greu de realizat asa ceva chiar daca romanasii sunt extrem de cretini si mai ales dobitocii de dincolo de carpati ca niste ieuropeni adevarati ar preda fara probleme ardealul, insa nimeni nu poate prevede ce va fi in viitor....ieuropa non-stop a fost o zona plina de conflicte etnice si aproape an de an au loc modificari ale granitelor diverselor tari, in doar vreo 25 de ani nu mai exista cehoslovacia,urss,iugoslavia...si probabil urmeaza ucraina.

This post has been edited by tony-s: 3 Mar 2014, 12:40

--------------------
Chevrolet Lacetti 1.4 2007
+
dacis
post 3 Mar 2014, 12:35
Post #447

Membru autentic

QUOTE(radian @ 3 Mar 2014, 12:18)
1. Ma bazez pe faptul ca provin dintr-o familie mixta, sunt pe jumatate maghiar, am rude in secuime, partenera mea de viata este unguroaica 100%, adica, cu alte cuvinte traiesc printre ungurimea din Ardeal si cunosc binisor chestiunea cu pricina.

2. La majoritatea dintre ei li se rupe de ungurimea din Ardeal. Nici macar nu-i intereseaza subiectul.

3. Ce intelegi prin RM in acest context?
*

1. Asta a valabil pentru tine si cunoscutii tai. N-ai de unde sti ca altii gandesc la fel ori diferit. Stiu sigur ca s-au facut studii serioase despre optiunile maghiarilor din Romania, secui si ne-secui, dar rezultatele au ramas ca si studiile: secrete! icon_mrgreen.gif Singurele studii de care stiu io sunt alea privind opinia si atutudinea romanilor fata de maghiari, facute pe la mijlocul anilor '90. Atata iti zic: pe primele cinci locuri ale celor care credeau ca maghiairii sunt diabolici, comploteaza impotriva statului roman, ar manca romani la protzap etc.etc. erau patru judete din sud si unul din Moldova. Am uitat exact judetele... dar pot cauta. Sigur pe primul loc era Tiliormanul lui Dragnea care vedea ungurimea intr-un fel foarte amenintator. Din Moldova era ori Vasluiul (cel mai probabil), ori Galatiul ori Botosaniul. Adica, peste tot, fix judetele unde nu-i nici picior de maghiar. Ceea ce a reconfirmat o ipoteza traditionala a domeniului: cel mai frica ti-i de ceea ce nu cunosti!

2. Afirmatii de astea au rost si valabilitate daca au o investigatie statistica, serioasa in spate. Altfel...

3. Republica Moldova

--------------------
dacis
+
gabize
post 3 Mar 2014, 12:42
Post #448

DECONECTAT

From: ©City of Mini Roundabouts

QUOTE(tony-s @ 3 Mar 2014, 12:26)
E cert faptul ca dorinta ungurilor de ambele parti ale granitei e ca ardealul sa se reintoarca ungariei...iar la cat de uniti si organizati sunt ungurii fata de cat de prosti si mi se rupisti sunt romanasii eu n-as paria deloc ca acest lucru nu se va intampla in viitor.

acum pare greu de realizat asa ceva chiar daca romanasii sunt extrem de cretini si mai ales dobitocii de dincolo de carpati ca niste ieuropeni adevarati ar preda fara probleme ardealul, insa nimeni nu poate prevede ce va fi in viitor....ieuropa non-stop a fost o zona plina de conflicte etnice si aproape an de an au loc modificari ale granitelor diverselor tari, in doar vreo 25 de ani nu mai exista cehoslovacia,urss,iugoslavia...si probabil urmeaza ucraina.
*

Și totuși ești clujan, mă așteptam să ai o opinie ceva mai colorată.

Sunt, e adevărat, mulți etnici maghiari cu idei crețe. Ca de altfel de orice etnie. Dar deopotrivă sunt și foarte mulți care se gândesc, la fel ca orice alt locuitor al țărișoarei ăsteia, la problemele cotidiene, la familia lui, la lucruri importante, și nu se mânjesc cu astfel de lucruri. E, pe acei oameni eu îi respect și nu e corect să aruncăm cu lături aiurea, doar că ne face plăcere să generalizăm.
Dar, după cum bine știm, moldovenii sunt bețivi, oltenii proști și ardelenii leneși. Fără deosebire. mad.gif De ce n-ar fi și maghiarii toți la fel?
Și ca să nu avem dubii, sunt român 100%, atât eu cât și ceilalți membrii ai familiei.

This post has been edited by gabize: 3 Mar 2014, 12:42

--------------------
⚓ Am avut cândva o... barcă... acum doar un gândac H247
"Unde poți lega cu sârmă, e păcat să pui șurub!"
+
tony-s
post 3 Mar 2014, 12:43
Post #449

Membru autentic

Group: Banned
From: Cluj-Napoca

Faptul ca ungurii sunt extrem de uniti se vede din faptul ca rahatul ala de udemere non stop a intrat in parlament, stiu o gramada de batrani maghiari care abia pot merge sa-si ia mancare insa in zi de vot poate sa ninga,ploaie,furtuna...nu conteaza merg sa voteze cu udemereii sau in fine cu cine le zic udemereii.

ps: toate afirmatiile care le fac se refera la majoritate stiu si am prieteni unguri care n-au nici o treaba cu cedarea ardealului ungariei, insa majoritatea maghiarilor vor acest lucru.

This post has been edited by tony-s: 3 Mar 2014, 12:50

--------------------
Chevrolet Lacetti 1.4 2007
+
vercingetorix
post 3 Mar 2014, 12:43
Post #450

Dusmanii imi poarta pica, dar n-au valoarea mea...

Visul Ungariei mari presupune si asimilarea celor 9-10 milioane de romani, asta daca nu se are in vedere vreo epurare etnica...
Nu ma deranjeaza ca se doreste invatamant, justitie si administratie in limba maghiara, din partea mea sa ceara si in limba patagoneza, ma deranjeaza ca toate astea se fac cu bani publici, adica bani ce ar putea fi folositi mult mai bine, zic eu.
Am niste prieteni maghiari si mi-au spus ca atitudinea ungurilor din Ungaria e mai putin condescendenta fata de ei, sunt vazuti ca niste rude mai sarace...

This post has been edited by vercingetorix: 3 Mar 2014, 12:46

--------------------
Dacia 1310 break 1985 pt. export 2 canistre de benzina shpaga la IDMS
+
DaciaClub - Reno Bot
post Reguli topic / Topic rules
Post #

Mesaj automat

Topicuri politice ca ciupercile dupa ploaie. Desi asta e deja patat cu sange, de pe 17.11.2014 se aplica sanctiuni celor ce nu pot sa respecte niste reguli de baza.

Pe scurt:
-vorbeste decent
-ataca idei cu argumente
-nu ataca persoane (mai ales colegi de pe forum, dar nu numai)

--------------------
330 Pages « < 13 14 15 16 17 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 19th July 2025 - 05:35
Forum Renault