este vreun avocat sau jurist pe aici, specializat in evenimente rutiere?
![]() ![]() ![]() |
este vreun avocat sau jurist pe aici, specializat in evenimente rutiere?
TheSaiLor |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 367 Joined: 6 April 04 From: Constanta ![]() |
|
||
--------------------
Audi A4 1.9 TDI
Clio 1.5 dCi
- CT - 0123
|
|||
AND |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.225 Joined: 19 January 05 From: Bucuresti ![]() |
PM asarban
![]() |
--------------------
Dacia
Logan 1.4 Laureate
- B - xx - xxx Audi's 5.9 TDI V12 - Worlds most powerful production diesel!
|
|
Cornel001 |
![]()
|
![]() membru belit Group: Members Posts: 282 Joined: 27 June 04 From: Bucuresti ![]() |
Inteleg ca e vb de asigurarea RCA a egipteanului ? (sau corespondent CV)
|
--------------------
Lodgy
6.0 MPI
2035 It's now safe to turn off Romania
|
|
cristimm |
![]()
|
![]() Membru vechi Group: Members Posts: 664 Joined: 30 September 02 From: Bucuresti ![]() |
Din pacate nu cred ca poti face nimic. Celalalt daca avea asigurare RCA (sau echivalentul) nu are nici o obligatie de a mai plati vreun ban.
|
--------------------
ex
Dacia Nova
GTi
|
|
B31AYZ |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 647 Joined: 1 April 04 ![]() |
QUOTE(TheSaiLor @ 7 Oct 2005, 01:05) Duminica am avut cel mai mare noroc din viata mea si am scapat cu viata dintr-un accident de circulatie. Vreo 2 zile nu prea mi-a pasat de masina prea tare si eram doar bucuros ca traim (eu si cei doi pasageri dinmasian mea). Numai ca dupa ce m-am mai linistit am inceput sa realizez ca am ramas fara masina, asigurarea imi da doar 13.000.000 lei (valoare maxima pt dacii mai vechi de 10 ani), costul reparatiei ajunge undeva la 70.000.000 lei iar egipteanul care e vinovat nu vrea sa auda de platit diferenta. Mai grav ... aia de la asigurari nu vor sa plateasca daunele ca nu a semnat in PV ala ca e de acord sa ma despagubeasca asigurarea (momentan se chinuie sa dea de el pentru a semna). Masina are cateva poze si pe forum, la diverse/ asigurari, si toti mecanicii zic ca nu mai merita reparata. Problema mea e ca masina valora cam 35 - 40.000.000 lei si nu recuperez decat maxim 13.000.000 in urma evenimentului. Concluzia este ca ar trebui un proces prin care sa recuperez restul pana la valoare unei masini din acelasi an si in aceeasi stare cum era a mea. Intrebare pt cei avizati: se poate face treaba asta, cat dureaza, ce implica si daca merita? Salut , Si eu am patit la fel ca tine .Am fost lovit de un Ford Fiesta puternic in spate ( a intrat cu toata viteza) .Fordul are RCA la Allianz si ei nu dau mai mult de 9 mil .Diferenta ar fi trebuit sa o platesc eu .Norocul meu este ca am CASCO si poate reusesc sa o fac .Pagube in jur de 20 -25 mil .Am dacia D1300 din 80'. Vinovatul nici nu vrea sa auda de diferente . Nu este normal sa platin asigurari RCA daca nu suntem despagubiti complet .De ce nu platim RCA in functie de vechimea masinii ? RCA trebuie sa faca masinile la fel ca inainte de accident si ulterior sa-si recupereze pagubele de la vinovat . E furt pe fata guvernamental . Toti cu masini bune si noi isi bat joc de noi cei care , avem masini mai vechi , in stare perfecta de functionare . Daca noi respectam legea si bagam bani in ele ca sa le facem sa functioneze in limite legale , de ce ce incearca guvernul sa ne oblige sa luam masini noi ? Trebuie sa facem o asociatie ceva ca sa combatem aceste probleme .E bataie de joc . Am dat PM lui Asarban , se pare ca e ocupat .Nu am primit raspuns . This post has been edited by B31AYZ: 7 Oct 2005, 09:47 |
--------------------
DACIA
1300 din 1980
- B31AYZ
|
|
kaspersky |
![]()
|
![]() maistru Zen Group: Members Posts: 1.063 Joined: 23 April 03 From: Cluj-Napoca ![]() |
|
--------------------
KIA
Cee'd SW 1.6 GSL
Base 2008 "Să fii patriot în România înseamnă să puți a iesle în timp ce constați că toate celelalte popoare ne sunt inferioare."
|
|
B31AYZ |
![]()
|
|
--------------------
DACIA
1300 din 1980
- B31AYZ
|
|
motorsport_2005 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 317 Joined: 15 April 05 From: Bucuresti ![]() |
de facut se poate face, dar cam greu si cu ceva bani.
oricum daca te gandesti sa o vinzi, o iau eu... |
--------------------
dacia
supernova
- CT - 19 - VEV
|
|
B31AYZ |
![]()
|
QUOTE(motorsport_2005 @ 7 Oct 2005, 12:19) de facut se poate face, dar cam greu si cu ceva bani. oricum daca te gandesti sa o vinzi, o iau eu... Am impresia ca nu vorbesti serios. Alta masina nu-mi pot permite .Vreau sa o repar . Problema era de corectitudine .Sa dau dau 5 mil rate la Logan cu greu mi-as putea permite .Eu nu cheltuiesc 5 mil pe luna cu combustibilul(am GPL) si cu reparatiile de rigoare . Altii pot . |
--------------------
DACIA
1300 din 1980
- B31AYZ
|
|
adso |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 330 Joined: 19 January 04 ![]() |
e clar ca il poti da in judecata.
cu un avocat bun, ai sanse sa si castigi. un prieten de-al meu a fost lovit extraordinar de puternic. compania de asigurari nu a vrut sa declare dauna totala, el l-a dat in judecata pe bezmeticul care il lovise, si a recuperat niste bani. ala, la randul lui a dat in judecata compania de RCA, dar nu mai stiu ce s-a intamplat. |
-------------------- Call me Ishmael...
|
|
B31AYZ |
![]()
|
QUOTE(adso @ 7 Oct 2005, 12:26) e clar ca il poti da in judecata. cu un avocat bun, ai sanse sa si castigi. un prieten de-al meu a fost lovit extraordinar de puternic. compania de asigurari nu a vrut sa declare dauna totala, el l-a dat in judecata pe bezmeticul care il lovise, si a recuperat niste bani. ala, la randul lui a dat in judecata compania de RCA, dar nu mai stiu ce s-a intamplat. Cei de la RCA- Allianz au spus ca nu pot castiga pentru ca , tot 9 mil se calculeaza masina in instanta si asa mai de parte .Eu spuneam ca o repar pe banii mei si vreau sa-mi recuperez diferenta . Spuneau ca nu am sanse . |
--------------------
DACIA
1300 din 1980
- B31AYZ
|
|
adso |
![]()
|
instanta judeca de la caz la caz. stucheste-i in ochi pe allianz, ca teoretic numai bunul Dumnezeu poate stii care va fi sentinta intr-o anumita speta inainte de judecarea ei. e clar ca, daca politia spune ca celalalt esti de vina, ai dreptul la reparatii. nu ajung cele oferite de cadrul existent de asigurari, te adresezi instantei.
ideea e ca atunci cand mergi in civil si ceri daune, trebuie sa depui taxa de timbru de 10% din valoarea pretentiilor. in caz ca vei castiga, recuperezi banii de la parat, daca pierzi, i-ai pierdut, si platesti si cheltuielile de judecata. oricum, nu fa nimic fara avocat. eu nu sunt avocat si vorbesc dupa ureche. This post has been edited by adso: 7 Oct 2005, 10:37 |
|
|
B31AYZ |
![]()
|
QUOTE(adso @ 7 Oct 2005, 12:36) instanta judeca de la caz la caz. stucheste-i in ochi pe allianz, ca teoretic numai bunul Dumnezeu poate stii care va fi sentinta intr-o anumita speta inainte de judecarea ei. e clar ca, daca politia spune ca celalalt esti de vina, ai dreptul la reparatii. nu ajung cele oferite de cadrul existent de asigurari, te adresezi instantei. ideea e ca atunci cand mergi in civil si ceri daune, trebuie sa depui taxa de timbru de 10% din valoarea pretentiilor. in caz ca vei castiga, recuperezi banii de la parat, daca pierzi, i-ai pierdut, si platesti si cheltuielile de judecata. oricum, nu fa nimic fara avocat. eu nu sunt avocat si vorbesc dupa ureche. Ok. Important e ,ca se poate face ceva .Nu inteleg de ce nu se poate castiga la sigur .Cine e vinovat, trebuie sa plateasca. In tara asta , doar fraierii platesc ( cei fara bani si masini scumpe) .Restul sunt cu pile . |
--------------------
DACIA
1300 din 1980
- B31AYZ
|
|
motorsport_2005 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 317 Joined: 15 April 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(B31AYZ @ 7 Oct 2005, 10:23) ...Eu nu cheltuiesc 5 mil pe luna cu combustibilul(am GPL) si cu reparatiile de rigoare . Altii pot . eu te inteleg si sunt de acord cu tine, asta-i viata. daca te hotarasti sa faci masina, ai nevoie de un deviz estimativ. in baza astuia trebuie sa timbrezi la valoare cererea. si este o suma oarecare taxa de timbru si onorariul avocatului. deci fara vreo 15-20 mil nu prea scapi. |
--------------------
dacia
supernova
- CT - 19 - VEV
|
|
kaspersky |
![]()
|
![]() maistru Zen Group: Members Posts: 1.063 Joined: 23 April 03 From: Cluj-Napoca ![]() |
A fost un caz pe forum (din pacate nu l-am gasit cu search-ul): un individ a lovit o masina care avea CASCO la Allianz. RCA-ul l-a despagubit partial pe posesorul masinii, reparatia ei a fost platita de Allianz, iar dupa asta Allianz l-a dat in judecata pe vinovat si a recuperat diferenta de bani de la el!
Alte cazuri asemanatoare au aparut si in presa! |
--------------------
KIA
Cee'd SW 1.6 GSL
Base 2008 "Să fii patriot în România înseamnă să puți a iesle în timp ce constați că toate celelalte popoare ne sunt inferioare."
|
|
B31AYZ |
![]()
|
QUOTE(kaspersky @ 7 Oct 2005, 12:49) A fost un caz pe forum (din pacate nu l-am gasit cu search-ul): un individ a lovit o masina care avea CASCO la Allianz. RCA-ul l-a despagubit partial pe posesorul masinii, reparatia ei a fost platita de Allianz, iar dupa asta Allianz l-a dat in judecata pe vinovat si a recuperat diferenta de bani de la el! Alte cazuri asemanatoare au aparut si in presa! Asa o sa fie si la mine la fel. Am CASCO la Asirom . |
--------------------
DACIA
1300 din 1980
- B31AYZ
|
|
bertro |
![]()
|
Membru dezmembrat Group: Members Posts: 592 Joined: 3 June 05 From: IASI, rumenia ![]() |
daca e adevarata faza cu taxa de timbru in valoare de 10%, inseamna ca legile in Romania sunt facute tot pentru bogatasi, "fraierii de rand" neavand nici o sansa in unele cazuri sa deschida procese. Deci vine gigi, imi da foc la casa de 500 de milioane si eu trebuie sa scot din pamant 50 de milioane (enorm pentru un om care nu-si permite o casa de mai mult 500 de milioane) ca sa-mi pot recupera banii, e clar ca nu o sa am de unde sa fac rost de asa o suma si o sa raman cu buza umflata. tara lui papura-voda.
This post has been edited by bertro: 7 Oct 2005, 11:20 |
--------------------
DACIA
Nova GT
- xx xx XXX posesor de DrACIA NOVA GT
|
|
adso |
![]()
|
exista si actiuni netimbrate - cele pe codul muncii, sau cele care privesc despagubirile in caz de sentinte gresite. cred ca mai sunt si altele.
bertro, se presupune ca nu ai casa asigurata? This post has been edited by adso: 7 Oct 2005, 11:25 |
|
|
TheSaiLor |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 367 Joined: 6 April 04 From: Constanta ![]() |
Da stiui ca e activitate dimineata aici. Am fost la cursuri si nu am purtut raspunde pana acu.
<<Din pacate nu cred ca poti face nimic. Celalalt daca avea asigurare RCA (sau echivalentul) nu are nici o obligatie de a mai plati vreun ban. >> Daca cumva esti avocat si stii 100% ca asa e .... lamureste-ma si pe mine cu legi si alte amanunte. Daca esti doar impresar si vrei sa iti dai si tu cu parerea ... fa-o intr-un alt topic. <<Salut , Si eu am patit la fel ca tine .Am fost lovit de un Ford Fiesta puternic in spate ( a intrat cu toata viteza) .Fordul are RCA la Allianz si ei nu dau mai mult de 9 mil .Diferenta ar fi trebuit sa o platesc eu .Norocul meu este ca am CASCO si poate reusesc sa o fac .Pagube in jur de 20 -25 mil .Am dacia D1300 din 80'. Vinovatul nici nu vrea sa auda de diferente . Nu este normal sa platin asigurari RCA daca nu suntem despagubiti complet .De ce nu platim RCA in functie de vechimea masinii ? RCA trebuie sa faca masinile la fel ca inainte de accident si ulterior sa-si recupereze pagubele de la vinovat . E furt pe fata guvernamental . Toti cu masini bune si noi isi bat joc de noi cei care , avem masini mai vechi , in stare perfecta de functionare . Daca noi respectam legea si bagam bani in ele ca sa le facem sa functioneze in limite legale , de ce ce incearca guvernul sa ne oblige sa luam masini noi ? Trebuie sa facem o asociatie ceva ca sa combatem aceste probleme .E bataie de joc . Am dat PM lui Asarban , se pare ca e ocupat .Nu am primit raspuns .>> Perfect deacord cu tine. Dar degeaba facem scandal pe net ca nu ne aude nimnei. Unde mai pui ca nici 10% din cei ce platesc asigurarea stiu conditiile de despagubire. <<de facut se poate face, dar cam greu si cu ceva bani. oricum daca te gandesti sa o vinzi, o iau eu...>> De vandut o vand ... da pe piese sa pot sa recuperez ceva din valoarea ei. Cine se gandeste ca imi da cateva milioane sa ma scape de ea nici sa nu incerce. <<Cei de la RCA- Allianz au spus ca nu pot castiga pentru ca , tot 9 mil se calculeaza masina in instanta si asa mai de parte .Eu spuneam ca o repar pe banii mei si vreau sa-mi recuperez diferenta . Spuneau ca nu am sanse . >> cei de la Alianz nu sunt nici avocati nici juristi. Ei isi dau cu parerea. Pe mine nu ma inrtereseaza in instanta valoarea masinii ci valoarea REPARATIILOR. Si aia se calculeza estimativ in service inainte de reparatie. <<ideea e ca atunci cand mergi in civil si ceri daune, trebuie sa depui taxa de timbru de 10% din valoarea pretentiilor. in caz ca vei castiga, recuperezi banii de la parat, daca pierzi, i-ai pierdut, si platesti si cheltuielile de judecata>> Pretentiile mele sunt in jur de 30.000.000 lei deci 3.000.000 nu mi se pare o suma prea mare in raport cu cat oricat pierd daca nu incerc. Azi am vorbit cu o jurista. Se poate intenta proces cu sanse mari de castig, dar dureaza pana la un an ![]() |
--------------------
Audi A4 1.9 TDI
Clio 1.5 dCi
- CT - 0123
|
|
MAKRON |
![]()
|
![]() simply clever Group: Members Posts: 236 Joined: 18 June 04 From: silistea gumesti ![]() |
The sailor, n-ai vrea tu sa discutam pe privat???
Bertro, nu te lua dupa gura lumii, asiguratul nu plateste taxa de timbru si daca iti da foc casei savarseste o infractiune si despagubirile civile in penal nu se timbreaza. Pentru ceilalti: cu exceptia lui adso care stie ce spune si nu face afirmatii gratuite, nu mai dezinformati omul! sunt sigur ca intentia voastra este de a ajuta dar din pacate unele afirmatii sunt eronate si mai rau facem, va rog, nu vreau sa fiu gresit inteles stiu ca sunteti dornici sa faceti un bine dar exista riscul de a dezinforma. |
--------------------
SKODA
OCTAVIA II
AMBIENTE MY 2007
- WSP
|
|
cristimm |
![]()
|
![]() Membru vechi Group: Members Posts: 664 Joined: 30 September 02 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(cristimm @ 7 Oct 2005, 10:23)
Din pacate nu cred ca poti face nimic. Celalalt daca avea asigurare RCA (sau echivalentul) nu are nici o obligatie de a mai plati vreun ban. Vai, serios? Nu mai spune! De aia am scris "cred" pentru ca nu sunt sigur. |
--------------------
ex
Dacia Nova
GTi
|
|
TheSaiLor |
![]()
|
<<The sailor, n-ai vrea tu sa discutam pe privat???>>
Ba chiar as vrea, dar nu prea am stat azi pe la pc. mai treceam cate un minut doua si urmaream evetualele schimbari. O sa incerc maine sa imi fac ceva timp special pentru problema asta, daca am norocul sa fii online. Nu ma deranjeaza faptul ca dezinformeaza, deoarece poate asa a auzit omul si vrea s afaca un bine. Ce ma deranjeaza sunt raspunsurile total aiurea, in necunostinta de cauza, desi am specificat clar ca vreau ajutor de la cei avizati. Sa nu ma inteleaga gresit careva, specific ca nu am nimic nu niciunul dintre cei care au raspuns, chiar le multuesc pentru ajutorul care incearca sa mi-l dea. Dar avand o oarecare importanta pentru mine raspunsuriel pe care le primesc aici, doresc informatiile sa fie cat mai corecte si utile. Sper ca nu am jignit pe nimeni, iar daca am facut-o imi cer scuze. Nu a fost intentionat. |
--------------------
Audi A4 1.9 TDI
Clio 1.5 dCi
- CT - 0123
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 17th May 2025 - 23:07 |