DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

8 Pages < 1 2 3 4 5 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Folie, ionizare

irinel75
post 24 Apr 2004, 08:29
Post #61

Membru autentic

Group: Members
From: VASLUI

Dragilor, in sfirsit m-am intors de la pitesti...Mi-am ionizat geamurile a iesit betooon, se da omologare RAR, pt aceste geamuri..limita normala de tansparenta este 30% pe fata si 70% pe spate..cu o spaga mica am aranjat si mi-am facut 40% pe fata si 80% pe spate..se merita deranjul...pret 845.000 5 geamuri dacia...
la masini straine pretul e mai mare..

--------------------
RENAULT MEGANE 2 2006 - VS-58-KNX
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
irinel75
post 26 Apr 2004, 08:18
Post #62

Membru autentic

50 mii biggrin.gif
baietzii sint foarte amabili si cooperanti..+ ca luneta mea avea dezaburirea intrerupta, si cu inca 150 mii mi-a dat alata mai noua si mai buna...sint multumit!!! se vede super, si din afara si din interior....farurile masinilor din spate nu te mai deranjeaza..credeam ca o sa am probleme noaptea la parcari dar NU!! se vede f bine...

--------------------
+
irinel75
post 26 Apr 2004, 10:16
Post #63

Membru autentic

stiu doar de astia din Pitesti si cica mai e o firma in Bucuresti..GIP
manoperra...845 mii la Dacie cu masina acolo...
opel omega 3.400
pasat 4.500
matiz 2 mil..si tot asa...
puteti merge cu geamurile la pachet..ma refer la Dacia..si va cost amai putin cu 100--150 mii
Telefon 0248/288080
adresa george cosbuc nr 21
pitesti

--------------------
+
B-34-SGM
post 26 Apr 2004, 21:28
Post #64

Membru de partid

From: Drumul Taberei Customs

Daca vreau sa imi faca toata geamurile in aceeasi tenta se poate? Cu o mica spaga, sa le faca 40% pe toate 5? Nu imi place sa se vada diferenta de nuanta intre cele din fatza si cele din spate. Ar arata mai frumos masina cu toate geamurile ionizate uniform.Parerea mea

--------------------
Dacia 1310 RACING 1991 full fara piele - B 34 SGM
www.prelucrariSIRA2000.ro
+
cei7pitici
post 28 Apr 2004, 12:22
Post #65

Pilot de carute

From: Pitesti

Eu am 30% pe fata si 70% pe spate. o data m-a oprit politia si pana nu le-am aratat hartia cu stampila RAR nu m-au lasat.

--------------------
Dacia 1410 Sport xxx - ag-08-umu
Decat sarac si bolnav,...mai bine sanatos si bogat !!!!
+
XS Tuner
post 28 Apr 2004, 15:28
Post #66

Membru incepator

From: Iasi

Se pot ioniza geamurile si in alta culoare decat argintiu gen oglinda, spre exemplu negru??

--------------------
BMW/Dacia/Peugeot 320i e36/1300/206 XT 1.6 16v 1997/1979/2001
I live my life a 1/4 mile at a time, nothing else matters, for those 10 seconds or less, I'm free...
+
irinel75
post 28 Apr 2004, 15:30
Post #67

Membru autentic

doar cind schimba baietii depunerea metalivca..si asta cred ca odata la 6 luni

--------------------
+
uzispeed
post 29 Apr 2004, 07:22
Post #68

Membru incepator

From: Timisoara

PT IRINEL75:

Vreau o lamurire: care geamuri ti le-ai facut? Care sunt cuprinse "in fata" si care "in spate"? Sa inteleg sa fata cuprinde geamurile de la usa soferului si a pasagerului de pe locul m..... si atat (poate si parbrizul) iar spatele cuprinde geamurile de la usile pasagerilor si luneta.
Si inca ceva: unde naiba-i strada aia G. Cosbuc (aprox.), ca daca ma duc cu trenul pana acolo sau cu masina o sa intreb de o sa ma plictisesc unde-i adresa.
Cred ca ai avut ce merge cu masina pana acolo. Si eu vreau sa ma duc, dar cand ma gandesc ca tre sa fac vreo 1000 km aprox.(din TM), mi se ridica parul.

--------------------
Nokia - CoNnEcTiNg PeOpLe!
+
irinel75
post 29 Apr 2004, 07:54
Post #69

Membru autentic

toate geamurile, fata laterale, spate si luneta...g cosbuc este de la peco petrom (dinspre gaesti sau brasov) mergi tot inainte..daca mergi cu trenul iei un taxi..da mai cupleaza-te cu cineva si puneti penzina pe din doua

--------------------
+
irinel75
post 29 Apr 2004, 08:31
Post #70

Membru autentic

ai aici 2 poze , sa vezi cum arata..deci aspectul de oglinda il da numai din diferite unghiuuri

Attached thumbnail(s)
SV300027.jpg ( Size: 94.46k ) Number of downloads: 683
SV300026.jpg ( Size: 121.64k ) Number of downloads: 717
SV300025.jpg ( Size: 137.69k ) Number of downloads: 638

--------------------
+
ag63kry
post 29 Apr 2004, 09:03
Post #71

Membru incepator

eu sunt din pitesti, deci va pot lamuri in cateva aspecte...firma se numeste SEND' 92 si se afla pe centura pitestiului, aproape de autogara nord. sunt niste repere pe care toata lumea le stie, deci daca intrebati sigur va va indruma cineva...cat despre ionizat mai mult decat 40%, eu zic sa nu va riscati. nu este adevarat cu doamna de la birou care-ti da hartia. vine altcineva care-ti lipeste abtibildurile pe geamuri , iar daca ala se prinde, nu-ti mai da autorizatia. si este f simplu de inteles. ei risca sa piarda autorizatia de ionizare si pentru ce? pentru cateva sute de mii? si nu incercati sa-mi spuneti ca orice politai care va opreste nu-si da seama ca geamurile fata sunt ionizate la fel ca alea spate. transparenta se observa la ochi,..de ex eu le am la 45%, dar daca te uiti in ele te vezi in oglinda...e drept, mai putin ca in alea spate, dar.... deci e riscant , ti le faci si apoi nu-ti da autorizatia.... de exemplu m-a oprit in eforie sud, iar politistul de acolo a vrut sa-mi opreasca autorizatia si sa cheme pe unii sa faca poze...am rezolvat-o tot cu o spaga, dar daca nu rezolvi cu spaga ?

--------------------
+
irinel75
post 29 Apr 2004, 09:07
Post #72

Membru autentic

si "altcineva" care iti lipeste abtipildul pe geam nu e tot de acolo??e din strada cumva ?cind ai fos ultima oara la SEND 92???
"nu este adevarat cu doamna de la birou care-ti da hartia."--daca nu o fi vrut sa te vada treaba ta...

--------------------
+
FiveThreeFive
post 29 Apr 2004, 09:42
Post #73

Membru autentic

From: Bucuresti

Vreau sa adaug un comentariu (care probabil va starni iar reactii negative).

Eu am avut geamuri cu folie pe masina (BMW) pana destul de curand. Din principiu, nu ma dau in vant dupa acest "feature", dar asa luasem masina si mi s-a parut complicat sa ma apuc sa dau foliile jos. Ma repet, folii instalate (perfect, de altfel) cu multi ani in urma, pe geamurile laterale spate + luneta, dar fara nici o autorizare RAR sau similar (pe atunci legea nu cerea).

La ceva timp dupa ce a aparut noua lege si a inceput Politia sa se lege de mine, am facut un efort si am dat jos geamurile (atat cele laterale cat si luneta), am scos folia, am spalat cum trebuie toate urmele de adeziv si am montat apoi geamurile la loc.
Va spun sincer ca, atat din punct de vedere al sigurantei circulatiei cat si al confortului, este o prostie sa ai folii sau geamuri ionizate. Trei motive:
1. (cel mai important): cei din spatele tau (la drum intins), sau din lateral (la intersectii) pot sa vada traficul din fata/lateral prin geamurile tale. Aceasta ii ajuta sa franeze mai din timp, sa prevada pericole pe care altfel nu le-ar putea observa. In consecinta, sa evite o coliziune cu tine.
2. poti sa vezi noaptea foarte bine cand mergi cu spatele (cu folia eram aproape "orb").
3. nu se mai leaga Politia de tine. Chiar daca ai geamurile cu folii/ionizate cu autorizatie, tot vei fi oprit ca sa arati autorizatia. Si sa speri ca nu se vor lega de altceva. Cu geamuri normale, pur si simplu iti vezi de drum.

Singurul avantaj al foliilor/geamurilor ionizate, anume protectia la razele soarelui, poate fi "emulata" fie prin niste shader-e (in mers), fie prin folii asezate la geam (in stationare), iar dezavantajele mi se par mult mai mari decat avantajele.

Concluzie: Inainte sa va puneti folii sau sa ionizati geamurile, ganditi-va de doua ori. Va spun asta din experienta.

--------------------
ex- Dacia 1310 Break , on the road: 1988-2003 , scrapped: 2010
VIN# UU1R13300J0056523. User formely known as "old1310".
+
irinel75
post 29 Apr 2004, 09:48
Post #74

Membru autentic

de acord si cu tine..dar daca aveam o dacie papuc sau o duba???cum mai vede cel din spatele tau prin geamurile tale?ca alea ba sint mai inalte ba e obturata imaginea???crezi ca in mod deosebit conteaza masina din fata??ce faci de dai de un autocar sau camion?astepti sa vina in fata ta o berlina cu geamuri incolore??sa poti vedea???

--------------------
+
Manuel
post 29 Apr 2004, 11:43
Post #75

Membru autentic

fie prin niste shader-e

Scuze da' ce-s alea? :oops: Eu mi-am luat din bazar niste parasolare din alea negre care se prind cu ventuze si le-am prins pe geamurile din spate si pe luneta. Acu' sariti pe mine ca-i "tuning a la kinder" da' sa stiti ca-s eficiente cel putin pentru ocupantii banchetei din spate.

Attached thumbnail(s)
IMAG0004a.JPG ( Size: 120.29k ) Number of downloads: 544
IMAG0001a.JPG ( Size: 127.77k ) Number of downloads: 455

--------------------
Opel Astra J Sports Tourer Active 2013 / 2.0 CDTI / 165CP - VS15CMA
"Base e un bou betiv." (corbex)
+
Manuel
post 13 May 2004, 07:48
Post #76

Membru autentic

Ieftine. 50.000 alea laterale (perechea) si 60.000 aia de luneta

--------------------
Opel Astra J Sports Tourer Active 2013 / 2.0 CDTI / 165CP - VS15CMA
"Base e un bou betiv." (corbex)
+
paulp
post 14 May 2004, 08:45
Post #77

Bagator de seama!

From: Iasi

Si eu am pe laterale 2 ursuleti (sau or fi veverite, dracu stie) ca n-am vrut sa-mi pun folie, iar la luneta (si am luneta nu gluma icon_twisted.gif ) am perdea dintr-aia rabatabila. Aia e cea mai misto ca nu te incurca prin masina. Pur si simplu tragi de ea si se baga la cutie icon_mrgreen.gif .

Da, e tuning a la kinder, dar niciodata nu s-a legat politia ca am perdea, pe cind la folie sau la ionizare, vad ca sint mari probleme 017.gif

--------------------
Fiat Linea Active, 2011 - PAD
+
Radduu
post 26 Aug 2004, 16:48
Post #78

Membru autentic

Acum o ora, mi-au luat talonu ca aveam folie pe geamurile laterale spate,,,si era si folie dinaia prin care se vede TOTUL. Politia romana este la datorie! chiar....majoritatea masinilor de pe sectii si de jandarmi au folie dinaia neagra....ups...am uitat...nimeni nu e mai presus de lege...poate doar polita romana :vomit2:

--------------------
Dacia 1300 /1310 1983 - B
+
SYL
post 27 Aug 2004, 19:45
Post #79

doc

From: IF, Balotesti

Se ia pt orice, daca folia nu este omologata.

--------------------
Dacia Duster 1.33 TCe 4x4 (2024)
+
klaus
post 29 Aug 2004, 21:36
Post #80

步步

Group: Moderatori

Rezumez:
1. Folia nu este interzisa cu orice transparenta doar pe geamurile spate, dar trebuie sa fie omologata (in speta 3M)
2. Pentru geamurile fata trebuie sa aiba transparenta 70% (dar sa fie tot omologata deci 3M)
3. Pentru luneta, folia trebuie sa aiba transparenta 70% daca masina este dotata cu oglinda interioara (folia trebuie saa fie omologata, deci tot 3M)

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
SYL
post 30 Aug 2004, 00:00
Post #81

doc

From: IF, Balotesti

Pentru luneta, folia trebuie sa aiba transparenta 70% daca masina este dotata cu oglinda interioara  

Nu e asa. Legea spune ca luneta trebuie sa aiba o transparenta de min 70% daca autovehicului NU are oglinga exterioara din dreapta. Daca o are atunci transparenta lunetei trebuie sa fie de 30%.

PS. Si firma GIP ofera folie omologata.

--------------------
Dacia Duster 1.33 TCe 4x4 (2024)
+
calin.c
post 8 Sep 2004, 06:11
Post #82

Membru autentic

From: sighisoara

daca sint montate in ateliere specializate este voie dar cei de la atelier trebuie sa iti deie o hirie din care sa rezulte ca este autorizat RAR si o monstra de folie pt a compara luminozitatea .aceasta monstra se da pt ca unii dupa ce isi [pun folie la ateliere autorizate merg acasa si isi schimba folile cu altele mai inchise la culoare.
politia iti poate r4etine talonul dar pentru recuperarea lui trebuie sa mearga cei de la atelierul care le-a montat .cel putin asa este la noi
si la noi in tara cam se schimba sensul legii de la un judet la altul biggrin.gif

--------------------
+
Radduu
post 8 Sep 2004, 10:47
Post #83

Membru autentic

Acum 2 zile politia l-a oprit pe un prieten de al meu care are geamurile ionizate, cu tot cu autorizarie RAR. Politistul i-a spus ca acea autorizatie nu mai este valabila ca geamurile ionizate nu mai sunt autorizate.

--------------------
+
B-34-SGM
post 8 Sep 2004, 12:51
Post #84

Membru de partid

From: Drumul Taberei Customs

Radduu, ai dreptate, firma GIP nu mai are autorizatia valabila, deci atentie!
A patit si un prieten acum 2 saptamani.
Daca ai hartie de la RAR ca ai folie omologata pe geamuri, atunci e ok.

--------------------
Dacia 1310 RACING 1991 full fara piele - B 34 SGM
www.prelucrariSIRA2000.ro
+
Speranta
post 26 Sep 2004, 16:27
Post #85

Membru incepator

Poate sa-mi spuna cineva conform carei legi sunt admise geamurile de la autoturisme ionizate :30% geamurile laterale fata si luneta in caz ca nu ai oglinda din dr, 70% spatele ?

--------------------
+
octavian
post 26 Sep 2004, 23:03
Post #86

Membru incepator

Dupa ce sa zicem iti ia talonul ca ai folie neomologata, ce faci? cum il iei inapoi? mergi sa vada masina ca ai dat folia jos? Cum poti sa-i vrajesti sa nu-ti ia talonul cand ai folie? Bine ca eu mi-am pus ca nemancatul pe toata masina tongue.gif. ala din targ a zis ca e 30% dar e a dracului de neagra. se vede in masina cand te uiti din anumite unghiuri. din alte unghiuri nu se vede nimic si mai zici pe deasupra ca e si reflectorizanta. e dubioasa rau. din masina se vede super ok, nu am nici o problema, dar cum explic asta la dnii politisti?

--------------------
+
Radduu
post 27 Sep 2004, 16:00
Post #87

Membru autentic

Mie mi-a luat talonul si amenda 700.000 (350.000 in 48h) , iti da o dovada cu care poti sa circuli fara talon 15 zile...
Trebuie sa iti dai folia jos si sa te duci la Candiano Popescu cu masina ca sa vada ala ca nu mai ai folie si cu amenda si chitanta de plata.

laugh.gif

--------------------
If you can't find something to live for, Then you best find something to die for

+
MMihai
post 27 Sep 2004, 16:24
Post #88

Membru autentic

From: PITESTI

sigur ca da politistul acela este tot OM are si el nevasta, copii acasa sau daca nu are asa ceva are nevoi... biggrin.gif mai costisitoare sau nu in fine asta nu ne intereseaza. trebuie sa ii iei cu vorba.. ideal ar fi sa-l intrebi si tu ceva.. exemplu: nu va place sa va personalizati masina.. sa o faceti mai frumoasa .. trebuie sa intrii in vorba intr-un fel sau altul si o sa vezi ca in multe cazuri nu e nevoie de nici o atentie dar daca nu vrea si nu vrea puteti incera si faza cu nu am talonul si sa nu va mai complicati.. daca face urat te mai uiti printre acte si il gasesti tu.. platesti amenda si asta e ohmy.gif dar sunt putine sanse sa dai de unul atat de corect sau al naiba

--------------------
Renault Megane III 1.6 16V 110cp Noir Nacre
+
whitesorcerer12
post 27 Sep 2004, 23:28
Post #89

Membru autentic

nu stiu exact dar mare...
si sa stii, mmihai, ca in bucuresti , dupa 11-12 seara, sunt o carca care stau la controale, si ff putini dintre ei sunt intelegatori...incearca si ai sa te convingi!!
mai ales daca dau de un provincial, il ard ca la carte...

--------------------
MEGANE BICORP 115 CP
RENAULT MEGANE BICORP, 1,6, 16V, 115 CP,192KMH
FULL OPTIONS
+
Daddy
post 28 Sep 2004, 07:19
Post #90

Membru discret

From: Bacau

Oare unde drak se fac geamurile astea pt. Dacii ? acolo sunt si geamuri colorate in masa si nu e nevoie de nici o folie si nici o autorizatie.
EX: Eu am pe MAX geamuri verzui si cand ma opreste asta intreaba toti, folia, dar eu rad si ai rog pe dansii sa o dea jos, se uita, vede ca geamul e verde si primesc actele urgent inapoi.
Asfel de geamuri colorate in masa sunt pe mai multe fonduri de culoare si intensitate ( acele geamuri pe masinile "straine" sunt asa)

--------------------
Dacia 1300 F 1972 - BC-93-MAX
Daciile sunt ca femeile....cat ai bani sa bagi in ele merg bine...cand nu mai ai bani te lasa cand iti este lumea mai draga...
+
8 Pages < 1 2 3 4 5 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

ETask
Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 25th July 2025 - 03:20
Forum Renault