DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages  1 2 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Achizitionare Logan

2Bad2Real
post 10 Apr 2013, 16:12
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Salut , cred ca am plasat postarea corect , am si eu o problema : m-ar interesa sa cumpar un logan , banii de care dispun sunt de 3000E , dupa ce ar trebui sa ma uit la un logan , gen motorizare , model de echipare etc. , daca vreti sa ma ajutati posesorii si cunoscatorii de loganuri , care ar fi si problemele care apar la el. Multumesc frumos

--------------------
Dacia SuperNova 2001 Clima
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
tarzy
post 10 Apr 2013, 16:51
Post #2

aroist

From: Bucuresti

cam cati Km ai de gand sa faci pe an? si in ce conditii? (oras, afara, deal, etc)

obligatoriu sa aibe AC.

ai grija la taxa de mediu ca majoritatea sunt Euro 3 ... deci taxa imensa

Eu am avut peste 7 ani un Logan Laureat motorizare 1,6 MPI .... si mai nimic de reprosat, masina utilizata zi de zi timp de 7 ani si peste 150.000 Km in condii variate (naveta Bucuresti - Bruxelles, Bucuresti la orice ore, forestiere si drumuri intre tarlale, etc)
Din ce am auzit e de evitat la motorizarile benzina 1,4 MPI e mult mai puturos si consuma mai mult, in plus multe au avut pbe cu pompa de apa.
la al meu cam incepuse rugina .... nu grav dar exista .... oricum sigur cativa ani buni nu o sa necesite interventii.

--------------------
DACIA / ARO / TICO L 1,6 / 244 / SX 2005 / 1993 / 1999 - B55MGY
Aha
+
zanzie
post 10 Apr 2013, 17:14
Post #3

Aspirant de Trabant

From: Pădure

QUOTE(2Bad2Real @ 10 Apr 2013, 17:12)
care ar fi si problemele care apar la el.

Problema numarul 1 e cand cumperi de la samsari. Mari sanse sa iei teapa.
Loganul se cumpara de la proprietar in acte, care are factura de achizitie a masinii.

2. sa nu fie rasturnata si refacuta impecabil. Asta ar fi alta teapa.

3. aici a raspuns @tarzy si vor mai raspunde si alti colegi.

--------------------
gard viu din spini, cu flori la poarta si rinoceri in curte
+
mk2
post 10 Apr 2013, 18:43
Post #4

Membru autentic

Asta cu samsari, accidente, acte in neregula etc. este o problema pentru toate masinile sh nu numai pentru Logan. La fel cum au spus si cei mai de sus cumpara doar de la proprietarul din acte, preferabil sa fie unic proprietar.

Probleme specifice Logan:

1. rugina; Loganul vine din fabrica gata ruginit; de inspectat masina cu atentie inainte de a o cumpara.
2. preferabil un model cu ABS. Cele fara ABS mai toate au probleme cu repartitorul.
3. preferabil un model pe benzina. Sunt mult mai ieftin de intretinut si in general nu au prea multe probleme de fiabilitate. La dci, daca iti pica injectia (ceea ce nu este chiar atat de rar) sub 1000 E nu scapi; eventual daca faci multi km poti sa-i pui gpl;

Si neaparat inainte sa o cumperi ceri proprietarului sa-ti dea adeverinta de la ANAF cum ca a platit taxa de mediu (an 2007+).

Cat despre model, eu personal as merge pe un Ambition sau Laureate cu ABS 1.6. 1.4 mi se pare cam puturos, de 1.2 nu vorbesc.

--------------------
Dacia Logan 1.5 dci 2006 Laureate - BxxXXX
Our enemies are never as evil as we imagine them to be. And maybe we're never quite as good.
+
vijelie
post 10 Apr 2013, 19:05
Post #5

membru violet

Cu 3000 euro cat are ia un 1.2 epava.

--------------------
Dacia Duster 2011 Laureate dCi
+
bobo77
post 10 Apr 2013, 21:01
Post #6

...........................

From: Mangalia

Hai mai si 1,4 este detul de ok, eu zic ca nu are de ce sa se fereasca de el.

--------------------
Dacia Logan Laureate 1,6 mpi 2008 ph 2 - CT _ _ _ _
Multa lume,putini oameni...
+
vic24
post 11 Apr 2013, 04:33
Post #7

Membru autentic

1.4 e foarte ok pentru 2 oameni in masina, maxim 2 si un copil. in aceste conditii poti avea consumuri bune. media mea de naveta navodari - constanta, si in constanta juma de oras (mamaia - gara si retur) este de 6.2, ceea ce nu e mult pt un bocanc ca sandero. daca te inveti cu el si ii prinzi reprizele, poti merge decent. daca esti costicacontra, nu te va multumi. pompele de apa sunt identice, parca.

--------------------
Dacia Sandero 1.4
+
Sir Andrew
post 11 Apr 2013, 09:13
Post #8

Membru autentic

From: Galati

La 3000 euro nu iei un Logan bun. Vei mai baga bani prin el lejer.
Recomand 1,6 insa mai degraba 1,2 16v decat 1,4 mpi. Piata e destul de blocata, proprietarii nu prea vand, iar cei care vand sunt preluati de samsaroi. Tin minte cand am vandut Solenza si ma sunau golanii la greu. Mai mult de 50 mil nu iti dau pe ea. Marea majoritate a lor vroiau moaca daca se poate. Pana la urma am dat-o cu 80 mil, dupa cca 4 luni. Greu dar am dat-o.

--------------------
Dacia Logan 2011/Prestige/1,6 16v
+
roland
post 11 Apr 2013, 09:54
Post #9

Membru autentic

La 3000 l-ai putea lua pe al meu, care e in perfecta stare. Dar asta putem povesti in privat, o sa-ti dau un mesaj privat.
Problema e cu timbrul ala de mediu care se ridica la 1500 eur. Daca nu se abroga (deja i-au dat in judecata...) e cam nasol.
Ai facut un topic fix langa al meu, unde intrebam ce naiba sa fac eu cu masina...

--------------------
. . .
+
vijelie
post 11 Apr 2013, 11:49
Post #10

membru violet

"banii de care dispun sunt de 3000E" naughty1.gif

--------------------
Dacia Duster 2011 Laureate dCi
+
vic24
post 11 Apr 2013, 12:11
Post #11

Membru autentic

intre 1.2 16v si 1.4 clar si eu recomand tot 1.2-ul, doar ca este de mai putin timp pe masini, deci sanse sa intre in 3000 E nu prea sunt.....

--------------------
Dacia Sandero 1.4
+
cosmint26
post 11 Apr 2013, 17:25
Post #12

Membru autentic

Sfatul meu e sa uiti de loganurile cu data primei inmatriculari inainte de 1 ianuarie 2007. pur si simplu aceste masini nu poti sa le mai iei in calcul ca si cumparator. Nici macar la 2000eur nu merita.
In rest vezi si tu ce iei, cauta de la prim proprietar, preturile la logan sunt f variabile, cu noroc poti gasi pe cineva care vrea sa isi vanda masina si va fi dispus sa lase si 500eur sub pretul pietei doar ca sa nu piarda timp, nervi, sa se intalneasca cu 10 posibili cumparatori etc.

--------------------
Reno Megane 2000/rxi 1,6 16v - b22rol
+
fuzzzy
post 11 Apr 2013, 17:33
Post #13

Membru autentic

From: BucureSHIT!

Sfatul tau sincer nu mi se pare foarte destept.. al doilea sau al treilea proprietar la o masina nu inseamna sfarsitul lumii, iar de ingrijit masina, iti dau fix exemplul meu, supernova pe care am avut-o a avut parte de service si revizii si upgrade-uri nu numai la intervalele de revizii, ci mult mai des.. inainte sa o vand cu 2 saptamani, i-am inlocuit bieleta de directie stanga plus facut geometria fiindca am vrut eu, nu fiindca vroiam sa vand masina...

Per total, depinzand de banii pe care ii are si vrea sa ii investeasca, isi poate lua un logan si din 2004, 2005, 2006 dar sa il verifice minutios... si sperieturile astea de rugina sunt cam vax... rugina apare mai repede la loganurile mai noi (2008-2009 incoace).

--------------------
reno clio hb '02 - X-xXx-XxX
"Roata, chiar de-ar fi pătrată, tot se-nvârte, câteodată." - N. Guță
Ca tratament general contra durerilor, recomand Xanax. Ramai cu durerea de p#!@
+
cosmint26
post 11 Apr 2013, 23:54
Post #14

Membru autentic

Ce naiba sa mai faci cu un logan din 2005? Sa ii platesti taxa 1500? Si daca il iei pe 1500euro nu e afacere. Iesi la 3000euro, adica aceeasi bani cu care poti lua unul din 2007-2008 cu taxa PLATITA.
Sfatul meu era dat in ideea taxei care trebuie platita la cele intre 2004 si 1 ianuarie 2007.
Ca vrem ca nu vrem, daca nu se schimba nimic in privinta taxei loganurile 2004-2006 vor ramane pe viata la proprietarii actuali. Sau se vor vinde fara sa se mai schimbe actele sau se vor da in familie. Sau mai asteptam 4-5 ani sa ajunga taxa 500-800, ca taxa va scadea in fiecare an.

Ai dreptate ce zici tu, nu e de speriat al 2lea proprietar (al 3lea ar fi chiar prea mult cred) dar la logan poti gasi destul de usor de la prim proprietar. Daca e persoana serioasa (se vede dupa fatza vanzatorului, mai dai o cautare pe google dupa nr de tel) , prim proprietar, si ai ceva cunostinte chiar si nu foarte mari in domeniul auto, atunci sansele sa iei teapa sunt minime.

This post has been edited by cosmint26: 11 Apr 2013, 23:57

--------------------
+
Andyno
post 12 Apr 2013, 00:22
Post #15

Membru autentic

From: Bucuresti.

Si eu ma orientam catre logan...dar m am lasat pagubas cu taxa auto...cu 3000 gasesti o straina mai ok si inscrisa recent pe romania.
nu vreau sa dau acum ex: dar caut din dec si am vazut ce si cum.

--------------------
Dacia 1310, an 99'. Toyota Hilux D4D 170 CP 2007. Dacia 1310, an 20' injectata.
+
cosmint26
post 12 Apr 2013, 09:38
Post #16

Membru autentic

Cred ca poti gasi logan la 3000 si dupa 2007, adica cu taxa platita. Si nu vreo cazatura.

Cat despre straineze la banii astia nu stiu ce sa zic, vei lua masini peste logan la calitate dar cu vechime mai mare decat un logan 2007+ ceea ce automat va duce la cheltuieli mai mari de intretinere. Dar asta e pretul pe care il platesti pt confort, calitate, imaginea pe care ti-o ofera "straineza".
Niciuna din alegeri nu e proasta ci trebuie doar sa faci alegerea care ti se potriveste.

This post has been edited by cosmint26: 12 Apr 2013, 09:40

--------------------
+
Concord
post 19 Apr 2013, 15:57
Post #17

Membru

de ce va mai agitati? de la primul post si pana acum initiatorul nu a mai aratat vreun interes..

--------------------
Renault Megane 2010
+
Andrey RMA
post 21 May 2013, 13:03
Post #18

Membru incepator

Salut..poate sunt umpic off...dar am vazut ca niste colegi urasc cam rau 1.4..hai sa va spun ceva..cumnatul meu are logan ambition 1.6 2006 stock si eu 1.4 2007 stock.vreau sa zic ca e mult mai puturoasa a lui.de exemplu la munte el cu 2 persoane iar eu cu 3 il faceam lejer.nu urca de niciunfel..e foarte foarte puturoasa.asta e o problema din fabrica..si mai nou am si gpl pe a mea si stiu ca se spune ca gpl nu are viata asa mare in ea,dar nu e asa...cu tot cu gpl il fac..repet problema de fabrica la el...de cand a luat.o nu tragea..asa ca mai sunt si probleme pe care nu le vezi la drum intins.

--------------------
Dacia Logan 2007/Ambiance - B XX RMA
+
bobo77
post 21 May 2013, 21:19
Post #19

...........................

From: Mangalia

Poate masina lui are o problema sau poate soferul, in rest este imposibil ce ne spui tu...

--------------------
Dacia Logan Laureate 1,6 mpi 2008 ph 2 - CT _ _ _ _
Multa lume,putini oameni...
+
Andrey RMA
post 22 May 2013, 07:10
Post #20

Membru incepator

Poi si eu ce am spus?este o problema de fabricatie...asa ca...se poate intampla si la masini noi,dar la una la mana a-2-a.

--------------------
+
Ampt
post 22 May 2013, 08:20
Post #21

Membru autentic

From: București

Pe același traseu faceți schimb de mașini între voi și atunci vedeți dacă de vină este șoferul sau într-adevăr mașina ! smile.gif

--------------------
Dacia SupeRNova / Logan ph2 2000/Rapsodie/Laureate 1,5 dCi 75 CP, Euro 5/2011
Este mai ușor să previi, decât să remediezi !
+
Andrey RMA
post 22 May 2013, 09:51
Post #22

Membru incepator

am facut si asta..masina lui are aproape 100.00 km...din care numai eu cred ca am condus vreo 20-30.000.. cool.gif

--------------------
+
fuzzzy
post 22 May 2013, 10:40
Post #23

Membru autentic

From: BucureSHIT!

Niste bujii mai bune, filtrele schimbate si putin jar ar trebui sa o revigoreze...

--------------------
reno clio hb '02 - X-xXx-XxX
"Roata, chiar de-ar fi pătrată, tot se-nvârte, câteodată." - N. Guță
Ca tratament general contra durerilor, recomand Xanax. Ramai cu durerea de p#!@
+
SimonRobert
post 20 Feb 2014, 17:17
Post #24

Membru incepator

Salutare colegi foumisti. Din moment ce asta e un topic legat de achizitia unui Logan o sa postez si eu aici.

Tocmai am vandut Loganul vechi si intentionez sa iau un Logan 2, cel mai probabil un 0.9 Laureate. Acum intrebarea mea ar fi cam unde as gasi un dealer care ofera niste discounturi mai mari in zona de SE (B, GL, TL, CT)

Multumesc anticipat pentru ajutor.

--------------------
Dacia Duster 1.3TCe 150 cp :) Prestige :)
+
C a t a l i n
post 20 Feb 2014, 17:20
Post #25

Redactezi un email in care spui exact ce model doresti, specifici ca doresti o oferta de pret si il trimiti catre toti dealerii din zona.

Apoi ii lasi sa "se bata" in oferte.

--------------------
- - -
Când vrei și, și, iese nici, nici!
+
SimonRobert
post 20 Feb 2014, 17:32
Post #26

Membru incepator

QUOTE(C a t a l i n @ 20 Feb 2014, 18:20)
Redactezi un email in care spui exact ce model doresti, specifici ca doresti o oferta de pret si il trimiti catre toti dealerii din zona.

Apoi ii lasi sa "se bata" in oferte.
*

Uite la asta nu ma gandisem smile.gif eu aveam in cap sa ma pun sa dau telefoane. Multumesc de sfat. Doar ce am aflat ca si anul asta o sa mai fie rabla asa ca aparent o sa fiu pieton pana incepe, un tichet din ala chiar m-ar scuti de ceva banuti la achizitie.

--------------------
Dacia Duster 1.3TCe 150 cp :) Prestige :)
+
uNicu'
post 15 Apr 2014, 08:28
Post #27

Membru

From: Roman

Buna ziua, prieteni!
Va rog sa-mi dati si mie niste sfaturi, daca se poate...
1. Am o Supernova care nu m-a suparat niciodata pana acum, dar ca toate SN a inceput sa rugineasca...
S-o dau la "Rabla" si sa-mi iau un Logan chel sau sa caut un Logan SH cu dotari pe la 5000 Euro?
2. Tot cautand am dat peste "minunea" asta!
Ce parere aveti despre http://www.autovit.ro/dacia-logan-C32597857.html

This post has been edited by uNicu': 15 Apr 2014, 08:29

--------------------
Dacia Logan 1.2 16v 2012
+
Marius 77
post 18 Apr 2014, 19:04
Post #28

Membru

Pentru ați forma o părere obiectivă asupra mașinii aflate la vânzare în linkul postat de tine, trebuie să cunoști "povestea" ei.
La prima vedere, nu pare o alegere înțeleaptă.

Numărul de km suspect de mic pentru vârsta ei, starea proastă în care se află caroseria, aripa față avariată, alte diverse zgârieturi/înfundături, stop spart, oglindă spartă, tapițerie scaun ruptă, toate acestea ridică semne de întrebare asupra atenției acordate mașinii de către proprietar și a modului în care a circulat cu ea.
Încă un lucru dubios este că, în anunț se specifică faptul că reparațiile costă aproximativ 500 euro, sugerând într-un fel că nu este o cheltuială foarte mare.
Dacă costă atât de puțin readucerea mașinii la stadiul "ca nouă", de ce proprietarul nu a făcut această investiție minimă, urmând ca după aceea să ceară un preț mai avantajos pentru el ?
Tertipurile acestea prin care se încearcă atragerea cumpărătorilor prin inducerea ideii că au de făcut cheltuieli minime cu mașina, în rest, numai avantaje vor avea dacă o cumpără, mai degrabă ar trebui să alunge decât să atragă potențialii cumpărători.

Ca o părere personală, nu cred că trebuie să te oprești la această mașină, dar, așa cum am spus la început, dacă afli "povestea" ei, dacă proprietarul oferă explicații logice și verosimile pentru numărul mic de km și starea mașinii în general, și dacă ești dispus să plătești aceste reparații + taxa auto, cine știe, poate să fie mașina pe care o cauți.

--------------------
Dacia Logan 2006 Prestige 1.6 16V
+
Bicicleta galbena
post 18 Apr 2014, 19:14
Post #29

Sunt nembru, domnule!

Si un stergator minus. Masina are prea multe semne de intrebare, inclusiv TVA nedeductibil, dar vanzatorul e o firma.

Daca vrei neaparat Logan, e alegerea ta, eu zic ca in suma aia gasesti Astra, Accent, Megane, Mondeo, Focus, toate peste Logan la orice capitol.

--------------------
Peugeot 407 1.8 16v 2005 , ex-Dacia Solenza 1.4 Mpi 2003
+
nikuniku
post 18 Apr 2014, 19:39
Post #30

Nu ne tragem din maimuță,dar ne îndreptăm cu pași repe

From: bucuresti

sunt de parerea bicicletei galbene
am avut de ales intre logan si zafira la aceeasi bani si pe care credeti ca am aleso?

--------------------
opel zafira f75 1.6-16valve
+
2 Pages  1 2 >
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 9th May 2025 - 21:07
Forum Renault