CEASURI ALBE, si gri, si negre, si de toate felurile
![]() ![]() ![]() |
CEASURI ALBE, si gri, si negre, si de toate felurile
ag 80 bbi |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 7 Joined: 18 September 08 ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
berlina
1996
- ag 80 bbi
|
|||
Siconi |
![]()
|
![]() Sofer americanizat! V6 Rules!!! Group: Members Posts: 2.906 Joined: 13 November 05 From: Houston, TX ![]() |
Deoarece inaltimea bordului de care spui tu este mai mica in interior, va trebui sa decupezi din partea superioara a bordului in locul in care sunt ceasurile ca sa intre cele de Logan. Parerea mea este ca ceea ce vrei tu sa faci este tiganie curata iar rezultatul, daca nu e lucrat ingrijit si cu materiale speciale (fibra de sticla pentru modelarea suportului dar si incadrarea noilor ceasuri in spatiul respectiv, adezivi, translatia intre semnalele electrice/electronice necesare pentru ceasurile de Logan etc.).
Parerea mea este sa lasi bordul asta exact asa cum este, in caz ca nu esti un tip prea indemanatic sau nu ai tot ce ti-ar trebui pentru o astfel de lucrare. E parerea mea, tu faci cum vrei tu. |
--------------------
Mercury
Mariner Premier 3.0L V6 4WD
2006
- BHH-xxxx (Texas) Fost posesor:
1993 Renault Clio MK1 1.4 RT 1975 Dacia 1300 Actual posesor: 2006 Mercury Mariner Premier 3.0L V6 2005 Hyundai Sonata GLS 2.4L |
|
ag 80 bbi |
![]()
|
nu e o idee rea!
mai am nevoie de un kilometraj sa fac si eu o tentativa de a le pune pe plexic in prima poza este un turometru iar in a doua un kilometraj! eu am gradajul pana la 180 deci acesta nu se potriveste! are cineva prin calculator sa ma ajute cu kilometrajul potrivit!? dar vreau daca poate sa le faca cineva pe amandoua cu: - fond negru - cifrele albe - iar scrisu si sigla(sa fie de aceiasi marime dar ultimul tip) un gri deschis! ![]() - eventual sa fie echilibrate amandoua-adik sa fie in aceiasi tonalitate! multumesc anticipat This post has been edited by ag 80 bbi: 18 Sep 2008, 21:36 Attached thumbnail(s) turometru_1.jpg ( Size: 21.51k ) Number of downloads: 1089 ceasuri_dacia.jpg ( Size: 26.82k ) Number of downloads: 1165 |
--------------------
Dacia
berlina
1996
- ag 80 bbi
|
|
razvan83 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 3 Joined: 10 September 08 From: buzau ![]() |
Ma poate ajuta cineva cu o informatie?
Vreau sa adaptez turometrul din imagine in unul extern. Poate sa imi dea cineva o idee din ce as putea sa ii fac o carcasa care sa o mascheze pe cea existenta? Multumesc anticipat! Attached thumbnail(s) Imag000.jpg ( Size: 435.21k ) Number of downloads: 1136 Imag037.jpg ( Size: 431.22k ) Number of downloads: 1098 |
--------------------
dacia
1300
1979 / berlina
- bz-82-ddm
|
|
CriSTI68 |
![]()
|
Membru Valvos Group: Members Posts: 5.001 Joined: 8 January 07 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Dacia
Logan
2008 Prestige 1.6 16V 105 Ponei Putere
- EDH Renault Clio 3 - 2008 1.5 dci
|
|
Siconi |
![]()
|
![]() Sofer americanizat! V6 Rules!!! Group: Members Posts: 2.906 Joined: 13 November 05 From: Houston, TX ![]() |
Sau poti incerca ceva mai ieftin: cauti un tub sau o teava de plastic pe diametrul ceasului tau iar capac pentru fundul tubului iti faci din plexiglass. Chituiesti frumos, vopsesti si... gata carcasa. Daca ai un pic de simt tehnic sau artistic, iese din prima si iese misto. Spor.
|
--------------------
Mercury
2006
1993 Renault Clio MK1 1.4 RT 1975 Dacia 1300 Actual posesor: 2006 Mercury Mariner Premier 3.0L V6 2005 Hyundai Sonata GLS 2.4L |
|
maselutza |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 4 Joined: 10 October 08 From: calafat ![]() |
sall all!!! cred ca sunt cel mai nou membru din DaciaClub, nu-i asa. va salut pe toti si va respect. am si eu o rugaminte la voi, cine poate sa ma ajute am sa ii fiu recunoscator, cine poate sa imi faca si mie tot setul de ceasuri pt dacia 1310 cu 180km\h si sa imi spuna cat ma costa si ii dau banii nu e asta problema. cine e amator sa ia legatura cu mn pe forum...va multumesc anticipat...vreau ceasuri albe, va rog din suflet
|
--------------------
dacia
1310
1997
- DJ89GAB
|
|
Siconi |
![]()
|
Daca vrei doar printurile (cadranele printate la scara 1:1) gasesti aici pe forum destule modele. Daca vrei cu tot cu suport, nu iti pot promite ca se va gasi cineva sa aibe TIMPUL necesar.
EU, Siconi, imi cer mii de scuze lui Alinushy pentru ca nici in zi de azi nu am reusit sa-i termin ceasurile si sa i le trimit. Aline, mai da-mi un semn de viata sa imi mai aduc aminte ca am prea multe pe cap. Mii de scuze, dragule... |
--------------------
Mercury
2006
|
branzel |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 2 Joined: 13 October 08 ![]() |
Salut.. are cineva gata facute de vanzare.. m`ar interesa.. si la ce pret.. am o dacie 1310..
![]() |
--------------------
Dacia
1310
1984
|
|
Siconi |
![]()
|
Pe 1310 au fost vreo 3 versiuni de ceasuri. Care dintre ele? Macar o descriere cat de cat...
|
--------------------
Mercury
2006
|
branzel |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 2 Joined: 13 October 08 ![]() |
pai.. am dela fara turometru.. e o zana din '84 o sa`i fac o poza sa`mi ziceti si mie cu ce s`ar potrivi.. multumesc..
![]() |
--------------------
Dacia
1310
1984
|
|
maselutza |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 4 Joined: 10 October 08 From: calafat ![]() |
fratilor!!!!am si eu o intrebare, a incercat cineva sa faca iluminarea din spate prin neon albastru(sau nu conteaza culoarea)??? ca am vazut la toata lumea cu LED-uri, dar ma intereseaza daca se poate cu neon si daca se vede mai bine. astept un raspuns.
|
--------------------
dacia
1310
1997
- DJ89GAB
|
|
djasu82 |
![]()
|
![]() MEMBRU DACIA CLUB Group: Members Posts: 11.714 Joined: 26 December 06 From: Bucuresti ... ![]() |
ledul are intensitate mai mare decat un neon .
|
--------------------
Dacia Super Nova
Opel 1.7 CDTI , Audi Q7 , GPS wayteq x950btfm
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
maselutza |
![]()
|
inteleg asta dar m-ar interesa dacase poate pune un neon pentru ca eu am geasurile albe si vroiam sa se vada fosforescent,asta ma interesa.oricum ms de raspuns
|
--------------------
dacia
1310
1997
- DJ89GAB
|
|
Siconi |
![]()
|
Daca vrei fosforescent, tot LED-ul e solutia, insa LED UV. Nu vad cum bagi tu acolo un neon... numai daca e flexi-neon, care are o iluminare mult mai redusa decat a unui LED. Eu am vrut sa fac cu flexi-neon si am renuntat, din cauza intensitatii slabe a iluminarii in configuratia mea de ceasuri (prisme, unghiuri, reflexii plexiglass, direcionare etc.).
Asta a fost un sfat bun, care nu trebuie urmat in mod obligatoriu. Fiecare procedeaza cum doreste. |
--------------------
Mercury
2006
|
sorin1983 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.628 Joined: 3 July 06 From: Bucuresti-Rahova ![]() |
led-urile uv au ceva putere? ati folosit asa ceva?
|
--------------------
Renault
Megane1-
-Sisteme electronice de securitate "Pe zi ce trece, prostii fac progrese, devin si mai prosti!" C. Vadim Tudor
|
|
TuNiNgVibes |
![]()
|
Daca te grabesti,banda din stanga e libera:) Group: Members Posts: 46 Joined: 8 October 08 ![]() |
Salutare:) am citit cam totul pe aici
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
--------------------
Dacia
1510
1900
|
|
ag 80 bbi |
![]()
|
salut
am si eu o rugaminte si nevoie mare de un sfat! am gasit un bord digital de fiat tipo...( http://www.forum-auto.com/uploads/200509/s...ur_ss_flash.jpg ) ma intereseaza sa pun turometru si Km la dacia berlina model '96!eventual si restul indicatoarelor dar ulterior! astept sfaturi si felul de montaj! fac o cinste mare daca reusesc sa le montez! This post has been edited by ag 80 bbi: 22 Oct 2008, 20:31 |
--------------------
Dacia
berlina
1996
- ag 80 bbi
|
|
Siconi |
![]()
|
@ TuNiNgVibes: Sfatul meu este sa te induri de noi si sa citesti paginile topicului. S-au postat multe versiuni de ceasuri, fiecare e la scara reala, sau aproape fiecare. Daca manopera o faci tu, fa si scalarea pozelor la scara reala. Foloseste un program de grafica precum Corel, Photoshop etc. Tot pe aceste pagini vei afla si cum se pot scoate ceasurile la 1300 fara sa dai bordul jos. Chiar eu am postat aceste indrumari. Spor la treaba si nu-ti fie lene sa cauti. Daca mai sunt alte intrebari sau nelamuriri, nu ezita sa intrebi... dar numai dupa ce te-ai documentat din paginile acestui topic.
@ ag 80 bbi: Ai nevoie nu numai de ceasurile alea cu LCD sau cu ce or fi ele, ci si de controlerul lor, fiindca 100% exista asa ceva. Acolo e toata chestia si tot acolo conectezi toate semnalele ce ti le afiseaza ceasurile. |
--------------------
Mercury
2006
|
TuNiNgVibes |
![]()
|
Daca te grabesti,banda din stanga e libera:) Group: Members Posts: 46 Joined: 8 October 08 ![]() |
Siconi,nu mie lene,am citit totul.Nu ma apuc de treaba si eu nu am habar,am aflat cateva modele,dar chestia e ca nu ma prea pricep in asemenea programe.Oricum am gasit modelul,nu imi trebuie nu stiu ce mare branza,sa fie simplu si cat mai frumos,doar e o masina clasica,nu sport.Iar scoaterea bordului,sincer nu am vazut decat cum se contraziceau 2 useri,ca se poate scoate ceasurile de bord de la CN fara a mai demonta bordul.Altul zicea ca nu se poate scoate decat numai daca scoti si parbrizul,bordul si apoi ceasurile.Despre Dacia 1300 nu s-au prea dat detalii,si am intrebat pt ca nu ma duc aici pe ce ma taie capul.Prima data ma interesez,aflu si eu un pic cate o schema si apoi ma apuc.Multumesc totusi pt bunavointa,dar am sa intreb mecanici specializati si electricieni.Cred ca asa este cel mai bine.Sper sa pot reveni cu idei noi si poze
![]() 24 Oct 2008, 12:47: Si am uitat sa mentionez ![]() ![]() ![]() This post has been edited by TuNiNgVibes: 24 Oct 2008, 12:47 |
--------------------
Dacia
1510
1900
|
|
Siconi |
![]()
|
Fii atent la mine:
Desfaci cablul de la kilometraj, desfaci cele 2 mufe aferente ceasurilor stanga si, respectiv, dreapta, apoi bagi mana cu grija pe marginea ceasurilor sub bord si vei gasi 2 cleme (niste sarme arcuite), cate una pe fiecare laterala a ceasurilor, care au rolul de a fixa ceasurile de restul bordului. Apoi, cu mare grija scoti ceasurile prin partea stanga, uitandu-te mereu sa nu agati vreun fir si sa le poti strecura printre micile traverse de rigidizare ce se afla acolo. Nu e mare smecherie, iar daca te apuci de treaba, in momentul in care iti vei baga capul sub bord vei intelege perfect ce ai de facut si vei intelege absolut tot ce ti-am descris aici. Spor la treaba. 25 Oct 2008, 09:14: LE: Ce vrea sa reprezinte cea de-a doua poza? Ai pregatit ceva pentru iluminare si testai pe un perete intensitatea luminii?! This post has been edited by Siconi: 25 Oct 2008, 09:14 |
--------------------
Mercury
2006
|
TuNiNgVibes |
![]()
|
Multumesc Siconi
![]() ![]() ![]() ![]() |
--------------------
Dacia
1510
1900
|
|
ag 80 bbi |
![]()
|
siconi...cum arata controlerul ala!?
ideea era daca pot sa folosesc tot cablul de dacie-eventual sa ii fac ceva adaptari unde intra in bord(lipit, prins mai tare)! ai pe undeva o poza cu un bord de tipo desfacut!? chiar as vrea acele afisaje la mine in bord! :| |
--------------------
Dacia
berlina
1996
- ag 80 bbi
|
|
Siconi |
![]()
|
Un ceas de 1300 bun s-ar putea sa mai am eu pe-acasa, dar nu mi-s sigur de asta. Eventual sa ma uit si zilele urmatoare iti spun. Mai tine-te de capul meu.
Ca sa il testezi pe al tau ai putea face asa cum am facut eu: iei un surub de 5 (M5) si ii tai capul hexagon; la un polizor sau la pila se ia la unul din capete astfel incat sa se obtina un patrat care sa intre in locul cablului in ceasul repectiv. Capatul torund se pronde in mandrina unei masini de insurubat cu acumulator sau a unei masini de gaurit, ambele cu variator de turatie. Deja ai prins ideea: cu masina de gaurit sau insurubat vei roti axul ceasului in locul cablului. Daca acul se ridica si merge CURSIV inseamna ca ceasul e bun. Daca acum nu se ridica sau nu raspunde liniar cu turatia impusa, inseamna ca e ceva defect (ori freaca ceva descentrat, ori e gata de tot). @ag 80 bbi: Controlerul respectiv trebuie sa fie in vreo carcasa ceva, de la care sa plece ceva cabluri spre ceasuri, asta daca nu cumva e incorporat in carcasa ceasurilor. Daca e sa poti folosi cablul de viteza de la Dacia atunci ar trebui sa ai un loc unde poti conecta un cablu. Daca nu, atunci trebuie sa gasesti cate impulsuri pe rotiatie ii dadea traductorul original din cutia de la Tipo. Mai poti incerca pe forum la FIAT sa cauti una-alta. Ideea e sa ai datele toate. Din pacate, eu nu detin informatii prea detaliate despre aceast tip de masina, si nici despre cum e conectat bordul de la ele la restul masinii. Stiu insa ceva principii de functionare dupa care se fac astfel de instalatii. Fa si tu o poze la ceasurile alea de la Tipo, mai ales pe dos, sa vada si ochiul meu ce si cum avem acolo, ce mufe sunt, ce prinderi, ce cuplaje... poate ne prindem de poanta si ii dam de cap intr-un fel. |
--------------------
Mercury
2006
|
TuNiNgVibes |
![]()
|
Am auzit cu masina de gaurit,mi-a zis un amic sa incerc ,il pun pe el la probe
![]() ![]() ![]() |
--------------------
Dacia
1510
1900
|
|
Siconi |
![]()
|
Si orasul meu e mic, dar amicii sunt mai multi. Traiasca amicitia!
Sa vad ce am si daca mai am. Aveam vreo 2 seturi de ceasuri tot din dezmembrari luate pentru modificari, ca sa nu umblu cu masina fara ceasuri. |
--------------------
Mercury
2006
|
TuNiNgVibes |
![]()
|
Super
![]() ![]() ![]() ![]() |
--------------------
Dacia
1510
1900
|
|
TuNiNgVibes |
![]()
|
Siconi,se pare ca am prins alta oferta
![]() ![]() ![]() ![]() 27 Oct 2008, 17:34: Si uitasem...Daca te rog mult,nu imi dai un id de YM?Sau ceva prin care sa pot comunica si cere sfaturi mai usor ![]() This post has been edited by TuNiNgVibes: 27 Oct 2008, 17:34 |
--------------------
Dacia
1510
1900
|
|
ciprianeduard |
![]()
|
![]() Membru agitat Group: Members Posts: 743 Joined: 16 June 05 From: PLOIESTI ![]() |
daca e break fabricat pina in '99 singurul lucru fata de dacia 1300 break in spate difera bara si lampile alea de pe hayon de iluminare numar si mers inapoi , si bineinteles busonul de la rezervor care la 1300 era metalic cromat.
30 Oct 2008, 19:54: Si apropo eu am avut un break care avea fata de cn 3 si spate de cn 4... This post has been edited by ciprianeduard: 30 Oct 2008, 19:54 |
--------------------
Dacia
MCV 1.5 DCI, SOLENZA 1.4 MPI
2008, 2004
- ...... _____________________________________________________________________
|
|
TuNiNgVibes |
![]()
|
QUOTE(ciprianeduard @ 30 Oct 2008, 19:52) daca e break fabricat pina in '99 singurul lucru fata de dacia 1300 break in spate difera bara si lampile alea de pe hayon de iluminare numar si mers inapoi , si bineinteles busonul de la rezervor care la 1300 era metalic cromat. <span class='edit'>30 Oct 2008, 19:54:</span> Si apropo eu am avut un break care avea fata de cn 3 si spate de cn 4... Eh,se pare ca am renuntat la idee,masina era coapta de rugina in spate ![]() ![]() |
--------------------
Dacia
1510
1900
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 11th May 2025 - 03:13 |