CEASURI ALBE, si gri, si negre, si de toate felurile
![]() ![]() ![]() |
CEASURI ALBE, si gri, si negre, si de toate felurile
Pedro |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 551 Joined: 16 December 03 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Dacia 1300 OFF ROAD
Berlina O zi trista pentru tara, mare victorie comunista, traiasca.......
|
|||
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Da..asa cred si eu..sunt stilul Alfa 156
Pacat de restul bordului..cred ca ar da foarte bine tipul de ceasuri de 1300 intr-un bord putin remodelat. |
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
livirys |
![]()
|
![]() BigBoss Group: Members Posts: 15 Joined: 8 June 06 ![]() |
QUOTE(centex @ 5 Jul 2006, 21:00) Daca tu gasesti leduri UV...chiar sunt curios nici nu stiam ca exista asa ceva.... Neonul l-am pus deaupra am decupat frumos pe gabaritul lui si nici nu se vede decat daca te uiti cu atenti ca s-a schimbat ceva....in schimb noaptea e super. |
--------------------
Dacia
1310
2002 LI
- AG-90-WMW Viata e scurta...asa ca profita din plin!
|
|
livirys |
![]()
|
QUOTE(marius-gabriel @ 5 Jul 2006, 23:35) livirys, ar fi bine daca ai putea sa-mi iei si mie unul si sa-l trimiti prin posta. eventual cand te mai duci in targ, imi dai si mie un PM. eu chiar nu am gasit neon pe dimensiunile alea.gasisem un fel de imitatie de neon care avea la capete 2 leduri albastre dar cu ala nu ai ce sa faci. k lasa duminica asta ma duc in targ...lasa adresa ta la mine in PM sa stiu unde trimit daca gasescsau un nr de telefon |
--------------------
Dacia
1310
2002 LI
|
|
Siconi |
![]()
|
![]() Sofer americanizat! V6 Rules!!! Group: Members Posts: 2.906 Joined: 13 November 05 From: Houston, TX ![]() |
QUOTE(argon @ 11 Jul 2006, 12:42) Da..asa cred si eu..sunt stilul Alfa 156 Pacat de restul bordului..cred ca ar da foarte bine tipul de ceasuri de 1300 intr-un bord putin remodelat. Aveti mare dreptate. Nu vreau sa fiu offtopic, dar cum remodelam bordul, ca ceasurile deja le-am facut... super misto... dar pozele sunt cu copyright ca am muncit zeci de ore la ele, in ansamblu peste 30h. Pare cam mult, dar eu sunt mai minutios si am cautat sa am grija de detalii. Am mai postat undeva mai in urma ceasul de pe stanga bordului (la mine transformat in turometru). Viteza_FINAL_copy.jpg ( Size: 92.95k ) Number of downloads: 1804 CIMG2638.JPG ( Size: 176.62k ) Number of downloads: 1802 In a doua poza se vede suportul pentru vitezometru, realizat, dar nefinisat, din pleziglass de 5mm. In cantul lui vor intra 4 x LED ultrabright albastre care vor ilumina fundalul (ceasul are fundal negru cu cifre transparent mat, la fel si simbolurile de jos). |
--------------------
Mercury
Mariner Premier 3.0L V6 4WD
2006
- BHH-xxxx (Texas) Fost posesor:
1993 Renault Clio MK1 1.4 RT 1975 Dacia 1300 Actual posesor: 2006 Mercury Mariner Premier 3.0L V6 2005 Hyundai Sonata GLS 2.4L |
|
livirys |
![]()
|
QUOTE(livirys @ 11 Jul 2006, 12:02) k lasa duminica asta ma duc in targ...lasa adresa ta la mine in PM sa stiu unde trimit daca gasescsau un nr de telefon iNTRUN FINAL UITE SI CEVA POZE LA BORDU MEU..ASTEPT PARERILE VOASTRE...CUM VI SE PARE???? oricum in realitate neonu de deasupra nu se vede deloc....si nu ma intrebati de acul de la vitezometru ca uitasem sa l pun.... ![]() This post has been edited by livirys: 14 Jul 2006, 22:08 Attached thumbnail(s) DSC01294.JPG ( Size: 219.97k ) Number of downloads: 2818 DSC01296.JPG ( Size: 248.49k ) Number of downloads: 2450 |
--------------------
Dacia
1310
2002 LI
|
|
viperfox |
![]()
|
![]() Membru de la electronica in transporturi Group: Members Posts: 254 Joined: 15 March 05 From: Bucuresti ![]() |
moama super tare liviu
cum le-ai facut?? |
--------------------
Dacia
1310 CL
1999 Motor "DACIA 102-13": 4 Inline, 8V, 62CP@5000RPM, 102Nm@3500RPM
|
|
livirys |
![]()
|
QUOTE(viperfox @ 14 Jul 2006, 22:21) muncind din greu....oricum mi- s-a ars sau s-a dezlipit un led de la 5.000 rpm...pai am luiat 3 carcase cd...am cerut pe aici formatul ceasurilor in corel sa le pot edita multumiri lu OV!!! asa si le-am decupat la un cattre ploter...dupa care l-eam aplicat pe plexiglasul de la cd....pe care l-am prelucrat la polizor ca sa-i dau forma necesara (de 5 ori am incercat fiindca se fisura plasticul ![]() Acum ma apuc sa pun si restul luminilor de la bord tot albastre... a si sa nu uit Nu ma cheama liviu e doar numele firmei mele liviris.irys e nik name meu ![]() ![]() This post has been edited by livirys: 15 Jul 2006, 12:07 |
--------------------
Dacia
1310
2002 LI
|
|
viperfox |
![]()
|
![]() Membru de la electronica in transporturi Group: Members Posts: 254 Joined: 15 March 05 From: Bucuresti ![]() |
ok deci sunt luminate din spate, atunci neonul din bord pentru ce mai e?
si spune-mi cum ai facut cu acele? ps: si daca alea sunt trase la imprimanta, negru e indeajuns de negru ca sa nu se vada lumina prin el? |
--------------------
Dacia
1310 CL
|
|
centex |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 20 Joined: 6 June 05 ![]() |
Eu am facut altfel... nu stiu daca e bine...
Am facut ceasurile in format cdr (corel) dupa ce le-am primit de la OV ( tks man) si le-am scos pe o pagina apoi am fost cu ele la un centru de imprimari-tehno-redactari. Acolo am facut 2 procese. 1.Am scos ceasurile color pe o autocolanta alba buna. 2.Am scos aceleasi ceasuri dar in format alb/negru pe un autocolant transparent(folie plastificata transparenta) care se lipeste pe partea netusata. Apoi am suprapus pasul 2 peste pasul 1, astfel incat zona de negru devine mata,fara sa treaca urma de lumina prin ea, plus de asta, ca pe plastic imprimeul se vede muult mai bine decat pe foaie( calitate net superioara-distributia carbunelui de pe laser este excelenta).....prin folia de plastic transpare doar zona colorata a autocolantei albe (cea colorata).. Dupa care, am trecut la partea cea mai dificila..prelucratul carcasei de CD.. ![]() Atentie insa la turometru, ca eu l-am ciufulit, l-am decalibrat scotand cu patentul acul indicator.. ![]() In privinta iluminarii din spate, optiuni sunt multe (lampi mici ieftine sau led-uri).. PS. Fisierul care l-am atasat e in format .jpeg dar de fapt e arhiva .rar .. redenumiti poza in arhiva rar si apoi dezarhivati-o...in arhiva veti gasi modele in format corel 12..restul de modificari va apartine.. Doamne ajuta! sa va iasa.. ![]() Attached thumbnail(s) dacia_1310.jpg ( Size: 1.12mb ) Number of downloads: 1741 |
--------------------
Dacia 1310
berlina
- BZ-73-PSG
|
|
centex |
![]()
|
cateva poze cu realizarile de mai sus, neimplementate inca...(bordul masinii mele e desfacut complet)
Attached File(s) |
--------------------
Dacia 1310
berlina
- BZ-73-PSG
|
|
viperfox |
![]()
|
si cu acul ce facem?
|
--------------------
Dacia
1310 CL
|
|
Ov |
![]()
|
![]() Academician doctor inginer, savant de renume mondial Group: Moderatori Posts: 7.526 Joined: 11 November 03 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Dacia
1300
1972 when life gives you lemon, make lemonade
|
|
centex |
![]()
|
|
--------------------
Dacia 1310
berlina
- BZ-73-PSG
|
|
centex |
![]()
|
exista mai multe modele de ceasuri de bord (vitezometre).. ma refer la faptul ca sunt deosebiri la spatiile unde se afiseaza kilometrajul.
Atasez inca un ceas pentru dacia 1310L, care are alt aspect si la gaurile de prindere cat si la indicatorii de jos. Eu nu i-am modificat, dar i puteti modifica dupa preferinta.. PS. Fisier .jpeg,redenumiti-l in .rar ( e arhiva), dezarhivati-l si veti gasi in format corel12 raport 1/1 (tare mult m-am chinuit ![]() Doamne ajuta! pentru toti!! La treaba.. ![]() Attached thumbnail(s) kilometraj_bun_1.jpeg ( Size: 18.97k ) Number of downloads: 180 1310.JPG ( Size: 302.75k ) Number of downloads: 854 |
--------------------
Dacia 1310
berlina
- BZ-73-PSG
|
|
viperfox |
![]()
|
|
--------------------
Dacia
1310 CL
|
|
Ov |
![]()
|
![]() Academician doctor inginer, savant de renume mondial Group: Moderatori Posts: 7.526 Joined: 11 November 03 From: Bucuresti ![]() |
sunt acele originale, se vad misto luminate cu UV
|
--------------------
Dacia
1300
1972 when life gives you lemon, make lemonade
|
|
centex |
![]()
|
|
--------------------
Dacia 1310
berlina
- BZ-73-PSG
|
|
livirys |
![]()
|
QUOTE(viperfox @ 15 Jul 2006, 11:15) ok deci sunt luminate din spate, atunci neonul din bord pentru ce mai e? si spune-mi cum ai facut cu acele? ps: si daca alea sunt trase la imprimanta, negru e indeajuns de negru ca sa nu se vada lumina prin el? Neonul este UV si lumineaza doar acele le face sa devina fluorescente...juiri ca sunt iluminate din spate. Nu nu sunt trase la imprimanta sunt autocolant practic...taiate cu un cutter ploter. Din pacate pentru toti cei care mi-au cerut neoane UV ...nu mai gasesc...am sa mai incerc!!! ![]() |
--------------------
Dacia
1310
2002 LI
|
|
livirys |
![]()
|
QUOTE(centex @ 15 Jul 2006, 13:58) Eu am facut altfel... nu stiu daca e bine... Am facut ceasurile in format cdr (corel) dupa ce le-am primit de la OV ( tks man) si le-am scos pe o pagina apoi am fost cu ele la un centru de imprimari-tehno-redactari. Acolo am facut 2 procese. 1.Am scos ceasurile color pe o autocolanta alba buna. 2.Am scos aceleasi ceasuri dar in format alb/negru pe un autocolant transparent(folie plastificata transparenta) care se lipeste pe partea netusata. Apoi am suprapus pasul 2 peste pasul 1, astfel incat zona de negru devine mata,fara sa treaca urma de lumina prin ea, plus de asta, ca pe plastic imprimeul se vede muult mai bine decat pe foaie( calitate net superioara-distributia carbunelui de pe laser este excelenta).....prin folia de plastic transpare doar zona colorata a autocolantei albe (cea colorata).. Dupa care, am trecut la partea cea mai dificila..prelucratul carcasei de CD.. ![]() Atentie insa la turometru, ca eu l-am ciufulit, l-am decalibrat scotand cu patentul acul indicator.. ![]() Da e interesanta si idea ta...am s-o incerc ca am cumparat inca un bord din targ si fack experiente acum pe el ..... In privinta iluminarii din spate, optiuni sunt multe (lampi mici ieftine sau led-uri).. PS. Fisierul care l-am atasat e in format .jpeg dar de fapt e arhiva .rar .. redenumiti poza in arhiva rar si apoi dezarhivati-o...in arhiva veti gasi modele in format corel 12..restul de modificari va apartine.. Doamne ajuta! sa va iasa.. ![]() |
--------------------
Dacia
1310
2002 LI
|
|
centex |
![]()
|
unde gasesc si eu un bord de Dacie bun? eu l-am ciufulit pe al meu
![]() ![]() This post has been edited by centex: 24 Jul 2006, 21:06 |
--------------------
Dacia 1310
berlina
- BZ-73-PSG
|
|
ilikecheese |
![]()
|
![]() Membru... ș-atât Group: Members Posts: 197 Joined: 17 February 06 From: Buzau/Bucuresti ![]() |
Va rog care imi face si mie niste ceasuri? pentru berlina,turometru,vitezometru,ulei,temperatura,baterie.Eu nu ma pricep in corel sau alte programe de genu asta.Fac cinste
![]() Dacia din 92 cu turometru |
--------------------
Dacia
1310 TLX
1990
- BZ-02-PYS Fetele bune se duc in rai dar fetele rele se duc unde vor :D
|
|
centex |
![]()
|
Am primit azi o oferta din partea unei firme care face serigrafie,inclusiv pe plexiglas transparent de 2-3mm. Le-am trimis,de inceput, un model de turometru - asta fiind mai comun decat vitezometrul.Puteti sa vedeti modelul de turometru trimis in posturile de mai sus (a se vedea ca sunt in format Corel-si arhivate,redenumite).De subliniat ca fisierul e trimis doar in alb/negru,alb reprezentand cifrele si gradatiile iar negrul- incarcatura care opacizeaza orice sursa de lumina.Albul nu este desenat ca ALB ci este lasat nedesenat-- doar transparent.De aici se despart mai multe directii,pentru a da culori diferite cifrelor si gradatiilor ecranului.(le vom discuta mai tarziu-- am cateva idei).Avand in vedere ca serigrafia nu implica "prototipuri ieftine" ci lucruri doar "in serie",se vorbeste de o cantitate minima de lucru,pentru a fi rentabil,in cazul nostru e vorba de vreo 50 de cadrane .
Dupa un mic studiu, uitati ce mi-au trimis pe mail "..Pretul ar veni 1.68 euro/bucata (pretul nu include TVA), la o grosime de 3mmm a plexiglasului. Din pacate cea mai mica placa de plexi este de 150/200 cm din cauza aceasta pierderile de material sunt foarte mari (cantitatea de 50 buc s-ar incadra pe 0.5 mp iar pierderea este de 2.5 mp), ceea ce influenteaza si pretul, speram sa reusim sa luam doar cantitatea care va trebuie Dvs, la aceasta pretul ar fi de 0.98 euro/buc." ACUM, se pune problema... cine doreste sa se bage alaturi de mine la treaba asta? Daca vreti si sunteti disponibili, fac comanda,platesc eu si apoi impartim pe ceas, cam cat ar veni...dar sa nu raman cu ele, ca altfel, s-a dus vacanta mea de vara pe apa sambetei ![]() |
--------------------
Dacia 1310
berlina
- BZ-73-PSG
|
|
centex |
![]()
|
La varianta cu cele 2 autocolante(transparent si alb), aveti aici niste poze,luate cu tel.
![]() This post has been edited by centex: 24 Jul 2006, 21:46 Attached thumbnail(s) Imagine_0143.jpg ( Size: 94.22k ) Number of downloads: 1303 Imagine_0145.jpg ( Size: 99.03k ) Number of downloads: 1201 Imagine_0147.jpg ( Size: 96.97k ) Number of downloads: 1431 Imagine_0148.jpg ( Size: 88.66k ) Number of downloads: 1229 |
--------------------
Dacia 1310
berlina
- BZ-73-PSG
|
|
centex |
![]()
|
Cam asa ar trebui sa se vada noaptea,pe intuneric, dar cu lumina puternica,posibil vreo 5-6 lampi/becuri de iluminat in bord sau led-uri de putere,minim 8.000mcd,de preferinta albe.
Attached thumbnail(s) Imagine_0149.jpg ( Size: 140.63k ) Number of downloads: 1379 |
--------------------
Dacia 1310
berlina
- BZ-73-PSG
|
|
centex |
![]()
|
iata si un mic test..
De precizat ca turometrul de Renault 19 Diesel are indicatorul identic cu cel de Dacie,se potriveste inclusiv la gauri iar la electronica,doar se ia cea d epe cel romanesc si se pune pe cel de reno si merge 1:1,facut test. Avantajul este ca se poate folosi acul din plexiglas al ceasului original reno 19,iluminarea din spate cu un led de 3mm alb este extraordinar de frumoasa si vizibila. Attached thumbnail(s) Imagine_0152.jpg ( Size: 146.37k ) Number of downloads: 1689 |
--------------------
Dacia 1310
berlina
- BZ-73-PSG
|
|
livirys |
![]()
|
QUOTE(centex @ 24 Jul 2006, 20:37) Am primit azi o oferta din partea unei firme care face serigrafie,inclusiv pe plexiglas transparent de 2-3mm. Le-am trimis,de inceput, un model de turometru - asta fiind mai comun decat vitezometrul.Puteti sa vedeti modelul de turometru trimis in posturile de mai sus (a se vedea ca sunt in format Corel-si arhivate,redenumite).De subliniat ca fisierul e trimis doar in alb/negru,alb reprezentand cifrele si gradatiile iar negrul- incarcatura care opacizeaza orice sursa de lumina.Albul nu este desenat ca ALB ci este lasat nedesenat-- doar transparent.De aici se despart mai multe directii,pentru a da culori diferite cifrelor si gradatiilor ecranului.(le vom discuta mai tarziu-- am cateva idei).Avand in vedere ca serigrafia nu implica "prototipuri ieftine" ci lucruri doar "in serie",se vorbeste de o cantitate minima de lucru,pentru a fi rentabil,in cazul nostru e vorba de vreo 50 de cadrane . Dupa un mic studiu, uitati ce mi-au trimis pe mail "..Pretul ar veni 1.68 euro/bucata (pretul nu include TVA), la o grosime de 3mmm a plexiglasului. Din pacate cea mai mica placa de plexi este de 150/200 cm din cauza aceasta pierderile de material sunt foarte mari (cantitatea de 50 buc s-ar incadra pe 0.5 mp iar pierderea este de 2.5 mp), ceea ce influenteaza si pretul, speram sa reusim sa luam doar cantitatea care va trebuie Dvs, la aceasta pretul ar fi de 0.98 euro/buc." ACUM, se pune problema... cine doreste sa se bage alaturi de mine la treaba asta? Daca vreti si sunteti disponibili, fac comanda,platesc eu si apoi impartim pe ceas, cam cat ar veni...dar sa nu raman cu ele, ca altfel, s-a dus vacanta mea de vara pe apa sambetei ![]() da-mi id tau de mesanger ca it-i pot gasi 2-3 clienti eu. si acum o idee...a incercat careva sa faca iluminarea cu un singur led foarte puternic si un ,,manunchi'' de fibra optica...din aia care se foloseste si la brazii artificialii...nu stiu daca pricepe cineva ce vreu sa zic ![]() |
--------------------
Dacia
1310
2002 LI
|
|
Siconi |
![]()
|
![]() Sofer americanizat! V6 Rules!!! Group: Members Posts: 2.906 Joined: 13 November 05 From: Houston, TX ![]() |
Eu inteleg, dar nu stiu pe nimeni care sa fi facut asa ceva. Oricum, e o idee buna, zic, dovada faptului ca inca mai avem pasiune pentru bordul cel vechi cu care ne-am familiarizat toti.
Ar fi o treaba sa incercam cu asa ceva... dar cum vei ilumina cifrele ca spotul de lumina dat de un fir de fibra optica e mic, iar suprafata cifrei e mai mare decat spotul. Cum vei dispersa lumina? Restul, nu e mare smecherie. |
--------------------
Mercury
2006
1993 Renault Clio MK1 1.4 RT 1975 Dacia 1300 Actual posesor: 2006 Mercury Mariner Premier 3.0L V6 2005 Hyundai Sonata GLS 2.4L |
|
kristalloz |
![]()
|
Dacia Pimp Group: Members Posts: 220 Joined: 24 November 05 From: Tot in Romania... ![]() |
Facute de Mc Design la TM...
![]() P.S. Kilometrajul e ok nu va faceti probleme! ![]() Attached thumbnail(s) DSC03820.JPG ( Size: 96.37k ) Number of downloads: 1769 |
--------------------
Dacia
1310
1982
- TM-06-DLA Cretzu' for President!
|
|
Siconi |
![]()
|
misto piesele astea de D1300. Las ca termin eu bordul...
|
--------------------
Mercury
2006
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 17th July 2025 - 23:10 |