Alegeri europarlamentare, mai 2014
![]() ![]() ![]() |
Alegeri europarlamentare, mai 2014
Cosstel |
![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 25 Joined: 4 November 05 ![]() |
|
||
--------------------
VW
Caddy Furgon
2006
- B03??? I'm a simple man, I see boobs, I press LIKE!
|
|||
dacis |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 380 Joined: 24 March 04 From: dealurile oable ale Mioritei ![]() |
QUOTE(Cosstel @ 26 May 2014, 09:57) Io nu cred asta, ca partidul / candidatul cu care votezi te califica ca mai prost ori mai destept. Ci ca un criteriu corect de a distinge votantii prosti / nepregatiti / cu sorcova / viscerali etc. de aceia cu oaresice glagorie este motivatia votului. AI o motivatie rationala a optiunii tale, votul tau e vot destept. N-ai? tocmai s-a basit prin tine prostia! Stiu votanti ai PSD jos palaria, la fel cum cum stiu votanti pasionali si fara nici un fundament rezonabil al votului care au votat pentru PNL, FC mai nou etc.. Votantii PSD nu-s toti prosti si lipsiti de justificarea rationala a votului. Atata doar ca-s intr-un procent mult mai mare decat la ceilalti. Pentru asta se si fac acele studii demografice de distributie a votului! |
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
Babaq139QMB2 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 408 Joined: 27 November 12 From: Bucuresti ![]() |
Ce declaratii de PRESSa ,
apropo cit e CIOLANUL 8,000 (opt mii ) , euroi fara alte adaugari de beneficii la cistigatorii EUROPARLAMENTARELOR ? . E doar o intrebare nevinovata ![]() |
--------------------
Dacia
1310
din 1900 Toamna spre vara-sa
|
|
Cosstel |
![]()
|
QUOTE(dacis @ 26 May 2014, 09:10) Io nu cred asta, ca partidul / candidatul cu care votezi te califica ca mai prost ori mai destept... D-nul Dacis mi s-a cam acrit de etichetarile astea ca votantii unora sint proshti iar ai celorlati dashtepti. Totul e o forma de manipulare a celor nehotariti, de fapt habarnisti, ce vor si ei sa-si exprime o parere/atitudine insa (atitudinea) ce le lipseste cu desavirsire. Si atunci apar criterii "grele" ca cele de mai sus, aia sint prosti, eu sint destept, atunci votez ca atare. Si in final se trezesc ca critica tocmai ceea ce au votat. Totul e sa se transmita in mentalul colectiv (sper ca folosesc termenul corect) de categorii de destepti si prosti si pentru asta formatorii de opinie isi duc munca pe mai departe ![]() Cui foloseste ? habar n-am dar uneori ma trezesc vorbind. |
--------------------
VW
Caddy Furgon
2006
|
|
Babaq139QMB2 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 408 Joined: 27 November 12 From: Bucuresti ![]() |
Adica manipuleaza electoratul , cu diverse promisiuni niciodata realizabile . ?
|
--------------------
Dacia
1310
|
|
Cosstel |
![]()
|
si se ajunge la concluzia ca cine voteaza o face cam degeaba ?
![]() |
--------------------
VW
Caddy Furgon
2006
|
|
Babaq139QMB2 |
![]()
|
Atitea minciuni , parca e infractiune ,
![]() vom face si vom drege ![]() |
--------------------
Dacia
1310
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
dacis |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 380 Joined: 24 March 04 From: dealurile oable ale Mioritei ![]() |
QUOTE(Cosstel @ 26 May 2014, 10:22) D-nul Dacis mi s-a cam acrit de etichetarile astea ca votantii unora sint proshti iar ai celorlati dashtepti Nu e, bre, nici o etichetare! Hai sa-ti explichez cum vine treaba! In campaniile electorale si chiar in afara lor partidele si (uneori si partial) presa platesc sondaje de opinie. Astea investigheaza o multime de chestii politice, care tin de politicieni si partide (notorietate, incredere, popularitate, simpatie, intentie de vot etc.etc..). Cu privire la alegatori, problema sondajelor este ca nu prea iti poate spune nimeni cine si cum este prezumtivul tau elector, ca el poate zice ca sigur se duce la vot si sa nu se duca. Basca faptul ca, fiind facute pe bani destul de putini, aceste certcetari au esantioane mici (1100-1800 de intervievati de regula) si adesea se fac prin metoda CATI (telefon/PC). Cand chiar nu stii cu cine vorbesti! In zilele de alegeri, insa, se cheltuie mai multi bani, iar esantioanele sunt muuult mai mari (10.000 - 70.000 de alegatori si uneori si mai multi). In plus, interviul este direct cu alegatorul si se face dupa iesirea de la vot. Asta permite chestionarea nu doar a intentiei de vot, ci si a profilului votantului, pe medii de provenienta (se aleg prin calcul statistic un numar de sectii de votare, din regiunii, medii, zone extrem de diverse), nivel de trai, venituri, studii etc.etc.. Principalele organizatii interesate de cunoasterea acestui profil demografic al electoratului lor sunt fix partidele politice. Ca daca ai un public de manelisti si tu oferi concerte gratis cu Filarmonica din New York ori din Viena ai pierdut vremea si banii degeaba. La fel, nu-l pui sa-i conferentieze pe Plesu despre sexul ingerilor lui nea Vasile tractoristul!... Repet, s-au scris articole stiintifice (nu de presa!) / carti / tratate despre chestiunea asta. Chiar de curand a fost publicat un cartoi de vreo 8-9 kile care, printre altele, trateaza si problema asta. Asa ca evaluarile astea ale electoratelor / partidelor / candidatilor nu sunt facute dupa ureche, de alde mine ori altii ca mine. Sunt treburi meseriase, facute de meseriasi, pe bani multi. Chiar foarte multi! |
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
Babaq139QMB2 |
![]()
|
QUOTE(dacis @ 26 May 2014, 10:51) Hai sa-ti explichez cum vine treaba! In campaniile electorale Ca daca ai un public de manelisti si tu oferi concerte gratis cu Filarmonica din New York ori din Viena ai pierdut vremea si banii degeaba. La fel, despre sexul ingerilor Repet, s-au scris articole stiintifice [aia n'are (ce)] Iarasi confuzat ![]() |
--------------------
Dacia
1310
|
|
ady77 |
![]()
|
![]() راحتزیل یو Group: Members Posts: 1.729 Joined: 15 December 05 From: near Bacau ![]() |
|
--------------------
|
neumann |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 783 Joined: 6 November 03 From: Spermezeu ![]() |
QUOTE Mircea Diaconu a intrat in Parlamentul European, in urma alegerilor de duminica, 25 mai. Candidatul independent spune intr-un interviu la RFI ca alegatorii poate au vazut in el "ceva obraz si normalitate". Mircea Diaconu declara ca a castigat mandatul de europarlamentar fara prea multa logistica, doar cu mesaje simple: "Am facut doua mii de afise, care nu ajung nici pentru un oras mic, nu mare, si am facut zece mii de carti postale pentru toata tara. Totusi, simbolic am vrut sa fac si lucrul asta, atat (...). Poate ca asta asteptau oamenii, poate ca toata desfasurarea pe care o fac si au facut-o partidele cu bani foarte multi este inutila. Imi doresc tare mult sa incepem o discutie publica pe aceasta tema, sa punem fiecare costurile dovedite ale campaniei si ale efortului financiar, macar asta, pe masa si sa analizam rezultatele in raport cu costurile. E aiuritor, sumele sunt aiuritoare, cu niste rezultate foarte mici. De asta spun, poate intelegem ce asteapta oamenii. Deci nu este meritul meu neaparat. Poate ca am plecat pe calea corecta, atata tot". Intrebat ce crede ca au regasit oamenii la candidatul Mircea Diaconu, el a raspuns: "Poate, nu stiu, ceva obraz si normalitate, de care au foarte mare nevoie, pentru ca metodele de a face politica... nu vedeti ca geniul politic e Traian Basescu, cetateanul Traian Basescu? Pai, tot felul de malversatiuni, de complicatii, de atacuri, de constructii si asa mai departe. Asta inseamna genialitate politica? Nu! Simplitatea aduce succes. Simplitatea, normalitatea si concizia. N-am spus vorbe multe, n-am rezolvat toate problemele Romaniei, ci dimpotriva, am explicat cat am putut de clar cu ce se mananca aceasta functie, aceasta demnitate publica de europarlamentar. Si in nici un caz un europarlamentar nu poate rezolva toate problemele Romaniei, asta am spus tot timpul". 26 May 2014, 11:05: QUOTE(Babaq139QMB2 @ 26 May 2014, 10:17) Ce declaratii de PRESSa , apropo cit e CIOLANUL 8,000 (opt mii ) , euroi fara alte adaugari de beneficii la cistigatorii EUROPARLAMENTARELOR ? . E doar o intrebare nevinovata ![]() Aia ii plateste UE si avem oricum alocat un numar fix de parlamentari. Alte intrebari? This post has been edited by neumann: 26 May 2014, 10:05 |
--------------------
...
..
.. Americanii il vor pe Ciolos.. i-au dat si viza!
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Trebuie sa faci ceva pentru ei?
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
Babaq139QMB2 |
![]()
|
Intrebare:
Adica , cine pleaca la UE e tare si mare , astia din RO , ramin suparati ca nu au destul CASCAVAL , fata de ceilalti ? . Asteptam BOX la partide . ![]() |
--------------------
Dacia
1310
|
|
dacis |
![]()
|
Va fi si box, desigur.
Apropos derezultate, io-te ce scria pe site-ul unui ziar un cititor: "Cu o dreapta de kkt, PSD a castigat". Subscriu. Noroc ca si pesedeul e de aceeasi teapa si n-a luat chiar toate voturile pe care le putea lua. Ca putea depasi 40%. |
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
CGB |
![]()
|
![]() CGB Group: Members Posts: 2.455 Joined: 4 May 05 From: behind ![]() |
sa inteleg ca esti unu din aia care chiar cred ca in politica mioritica dreapta si stanga inseamna mai mult decat doo cuvinte?
|
--------------------
Renault
Clio RS Line
2022 _______________
|
|
corbex |
![]()
|
Nu exista stinga si dreapta. exista hoti si foarte hoti.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
dacis |
![]()
|
QUOTE(CGB @ 26 May 2014, 11:48) sa inteleg ca esti unu din aia care chiar cred ca in politica mioritica dreapta si stanga inseamna mai mult decat doo cuvinte? Absolut! unii fura cu dreapta, altii cu stanga. Diferenta mare. monser! Io-te, io, de pilda, daca am sa am ocazia, am sa sterpelesc cu dreapta, ca stanga mi-i mai putin abila! |
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
Nu e bine domnu' dacis, nu e bine!
![]() Furatul e buba la suflet. |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
- BRRC Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu! |
|
corbex |
![]()
|
Numai cind valoarea e prea mica.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
corbex |
![]()
|
Aia nu e eticheta, e stare naturala neclasificata si neetichetata.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
dacis |
![]()
|
QUOTE(Markos @ 26 May 2014, 13:17) Io-te ca mi-o lua mos Coarbex inainte! ![]() Io vroiam sa zic ca-i vorba de o tentativa de diagnostic. Daca te uiti la clipul ala cu / pentru Base, cu Guta si Principesa Hardealului, ai sa vezi ca se bucura si altii de asemenea categorii de electorat! |
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
Dan73 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.427 Joined: 4 July 07 ![]() |
QUOTE(dacis @ 26 May 2014, 00:10) Fuj' bre, de-aici-sha! io-te mai jos ce ziceam io, ca Iohannis e o varianta si mai si! Si puneam si link la articol, ca poate mai citeste unul-altul. Articol unde mai apar si alte combinatii de candidaturi, in afara de cele doua. In alta ordine de idei, ce stii tu despre MRU de zici ce zici? Ori o fi vorba iarasi de sacrosanctul drept la opinie, recte batut campii? O dai dupe copac ![]() Intai l-ai prezentat pe MRU ca pe Fat Frumos si, dupa ce te-am tras de maneca, l-ai pomenit pe neamt, neavand incotro, evident. ![]() Ia uite ce frumos: QUOTE(dacis @ 14 May 2014, 15:45) O [...] constatare, cu adevărat surprinzătoare, vine din zona partidelor mici. Liderul Forței Civice, fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu, s-ar plasa pe poziția a doua în topul celor care ar putea să stopeze drumul spre Cotroceni al actualului premier. MRU ar atinge 43,4%, față de 56,6% în contul lui Ponta, așadar o diferență de 13,2%." Iar estimarile sunt ca, indiferent de contracandidat, Poanta mai scade un 10-15%. QUOTE(Dan73 @ 14 May 2014, 22:19) Prin urmare, desi neamtu e mult mai aproape de Ponta, practic la egalitate, tu ai preferat sa ni-l infatisezi ca reprezentant al dreptei pe utecistul perpetuu MRU. Am inteles ![]() Daca ne spui ca il cunosti pe MRU, asta e o garantie ca nu bati campii cand spui ca e mai "spalatel" ![]() |
--------------------
Citroen
C5 III
2.0 HDI, Exclusive, 140 cp
|
|
dacis |
![]()
|
QUOTE(Dan73 @ 26 May 2014, 14:25) Imi bag picioarele. Dreptate au astia cu testul PISA cand zic ca scoala romaneasca scoate neste oamini perfect incapabili sa priceapa / inteleaga un text. Citeste inca o data ce-am scris io si poate ai sa pricepi si tu ideea. Sondajele facute la vremea asta n-au nici o valoare, ca cifre, ci cel mult (dar si asta-i treaba schimbatoare!) ca ierarhii. Ori io, in mesajul cu pricina, imi manifestam suprinderea ca MRU este in fata altora gen Antonescu etc.etc.. Fix pentru ca ii cam banuiesc potentialul politic si ca, dupa mine, orice scor al lui de peste 20% este o adevarata minune. |
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
Dan73 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.427 Joined: 4 July 07 ![]() |
![]() ![]() |
--------------------
Citroen
C5 III
2.0 HDI, Exclusive, 140 cp
|
|
cdadan |
![]()
|
![]() fara turbo viata e pustiu Group: Members Posts: 5.202 Joined: 9 October 09 From: Cluj Napoca ![]() |
Diaconu a batut scorul pmp? Oare cum sa explica una ca asta?
![]() |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
ady77 |
![]()
|
![]() راحتزیل یو Group: Members Posts: 1.729 Joined: 15 December 05 From: near Bacau ![]() |
|
--------------------
|
bion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.711 Joined: 1 May 04 From: TM ![]() |
![]() |
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
- TM54 Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin, Căci n-au păreche-n lume blestemații Crîșmarii care toarnă apă-n vin ! |
|
ady77 |
![]()
|
|
--------------------
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 12th May 2025 - 23:32 |