DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Probleme motor + cutie viteze

HotWheels
post 16 Aug 2005, 15:04
Post #1

Membru incepator

Group: Members
From: Iasi

Salut. Am urmatoarele probleme cu motorul :
-- nu merge "rotund" (adica, are multe smuncituri) ; la relanti merge un timp bine, dupa care incepe sa vibreze. (tin sa precizez ca nu stiu exact cum sa explic ce sa intampla)

-- in mers "zmunceste" de multe ori indiferent de treapta in care se afla, mai ales inainte sa se incalzeasca.

La cutie : Indiferent de treapta in care se afla, daca accelerez si iau piciorul de pe acceleratie se aude "o bataie" in zona de sub schimbator, tragandu-mi si maneta (deobicei in fata) fara sa sara din viteza. In marsarierre (parca asa se scrie) zgomotul este mult mai puternic si miscarea manetei la fel.

Aici nu stiu sigur daca asta e o problema, dar totusi o scriu. Vreau sa stiu daca este normal, in treptele 1-3 sa o pot scoate din viteza, fara a mai apasa ambreiajul (iese foarte usor). unsure.gif unsure.gif

Daca mi-ati putea raspunde, raman dator. (Poate nu a fost exprimarea foarte reusita, dar am incercat sa explic cat de cat. Sper sa intelegeti)

--------------------
Dacia 1300 F - IS 02 SFJ
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
cristidb
post 17 Aug 2005, 10:11
Post #2

Membru

From: Bucuresti

Bataia de la cutie e cel mai probabil din cauza jugului din spatele cutiei. Verifica-l.
Smuciturile pot fi din mai multe cauze. Intreruperi de la aprindere, carburator..
Nu e chiar bina sa iasa usor din viteza cand nu e ambreiajul calcat. Acum depinde la ce turatie scoti din viteza si cat e relantiul. Daca apesi acceleratia atat cat masina sa mearga constant o sa reusesti sa scoti din orice viteza usor fara ambreiaj.
La fel daca accelerezi pana la turatia corespunzatoare poti cupla vitezele fara ambreiaj.

--------------------
CBR 600 F4i ; Astra GTC Sport 124CP remap Superchips, K&N, Eibach. - .
+
HotWheels
post 17 Aug 2005, 12:19
Post #3

Membru incepator

From: Iasi

Cu schimbatul vitezelor in treapta superioara, daca atingi turatia optima stiam, dar in treptele inferioare..pana acum n-am mai intalnit. Indiferent de turatie (masina n-are turometru, e din '82) iese usor din viteza mai putin din treapta a 4-a din care nu iese fara sa calc ambreiajul.

--------------------
Dacia 1300 F - IS 02 SFJ
+
Sfly
post 17 Aug 2005, 19:55
Post #4

Membru incepator

QUOTE(HotWheels @ 16 Aug 2005, 15:04)
Salut. Am urmatoarele probleme cu motorul :

La cutie :  Indiferent de treapta in care se afla, daca accelerez si iau piciorul de pe acceleratie se aude "o bataie" in zona de sub schimbator, tragandu-mi si maneta (deobicei in fata) fara sa sara din viteza. In marsarierre (parca asa se scrie) zgomotul este mult mai puternic si miscarea manetei la fel.

*

Aceiasi problema am avut-o si eu ..parca mecanicul a gasit 1 tampon rupt la cutie si ceva probleme la jug. mergi la mecanic sau baga-te sub masina si misca de cutie ..

--------------------
Dacia 1310 Dacia 1310 - B-22-TAC
Fa-ti de cap, da cu cap !!!
+
BLK
post 11 Oct 2005, 21:14
Post #5

Membru autentic

am si eu o intrebare, care e turatia optima pentru schimbarea vitezei fara ambreiaj, chiar daca n-am turometru macar sa stiu in caz ca am nevoie smile.gif

--------------------
Dacia 1310 - B-52-VYK
Dacia Alpine 54CP - OARE?
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

ETask
Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 16th June 2025 - 03:57
Forum Renault