Biserica Mantuirii Neamului?, continuarea lu alalalt
![]() ![]() ![]() |
Biserica Mantuirii Neamului?, continuarea lu alalalt
dacis |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 380 Joined: 24 March 04 From: dealurile oable ale Mioritei ![]() |
|
||
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|||
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
|
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
kum |
![]()
|
![]() Banat Group: Banned Posts: 2.408 Joined: 19 January 05 From: Galati ![]() |
QUOTE(DragosP @ 10 Jun 2014, 07:30) Pai am citit pe undeva ca nu-i bine sa te abtii... Cica dauneaza la prostata. ![]() QUOTE(DragosP @ 10 Jun 2014, 07:30) Oo daaa ![]() ![]() Cine vorbeste! Mesterul scoaterii din context si a exemplelor partinitoare. Omu' pentru care biserica nu tre' sa faca nimic pentru comunitate, decat sa ia! Ca nu a zis nimic gizăs despre mertane, deci e voie... Cand un popa face un gest frumos pe undeva (da de mancare la saraci...) atunci biserica e cea care face. Cand vreun popa fwte copii sau baga la pacanele, e doar un om si el. Biserica n-are nimic de-a face cu asta. Cum spuneam: ipocrizie la maxim. QUOTE(DragosP @ 10 Jun 2014, 07:30) Vezi primu' raspuns. QUOTE(DragosP @ 10 Jun 2014, 07:30) Ba de data asta chiar ți-am sugerat că ești ipocrit. Și nu numai acum, ci chiar mai demult, adu-ți aminte, când te-am întrebat ce părere au finii tăi că tu-ți bagi și scoți în cele sfinte... Nu stiu daca/cand ti-am lasat impresia ca m-ar interesa opinia lu' alde finu' despre ce cred eu, dar da-mi voie sa-ti spulber indoielile: I DON'T GIVE A FUCK. La fel cum nu-mi pasa de parerea ta despre mine, asa nu-mi pasa despre parerea lor despre opinia mea in ce priveste credinta. Eu am avut placerea sa le fiu nas, adica persoana din viata lor care le va fi alaturi si la bine si la rau, dupa parinti. Nu mi-am luat nici un angajament ca merg cu ei la lins icoane si la pupat corpuri moarte. Nu le convine? Ghinion! Asta-s io. QUOTE(ady77 @ 10 Jun 2014, 08:07) Cu siguranta nu as incepe sa spun ca cred in Allah sau Mahomed. De exemplu, am fost la slujbe sau inmormantari la catolici, dar mi-am facut in continuare cruce ca la ortodocsi, nu ca la catolici. Oricum totul a plecat de la faptul ca eu am spus ca fiecare parinte poate decide pentru copilul lui daca sa participe sau nu la orele de religie din scoala. Te intreb din nou, care atitudine e mai "naspa", aia in care faci tu efectiv ceva (hotarasti pentru copilul tau) sau sa nu faci nimic, asteptand pe altii sa hotarasca pentru tine (sau pentru toti)? Eu ti-am cerut un simplu DA su NU. Daca nu esti capabil sa raspunzi asa de simplu si o dai de gard cu abnegatie, de ce mai discutam? Nu stiu cu ce drept hotarasti tu pentru copilul tau, dar mie imi place sa ii las libertatea de a alege. ![]() This post has been edited by kum: 10 Jun 2014, 08:46 |
--------------------
Laguna
2.0T
2006
- GL-15-... Sa te fereasca al de sus de prostu' ajuns in functie.
|
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
QUOTE(dacis @ 10 Jun 2014, 09:20) N-am io timp acuma, dar te-as duce la text, sa vezi ca trebuie reluata o idee discutata pe alte topice: si in materie de credinta, e mai important cum... decat ce...! Nu înțeleg ce vrei să zici, cum probabil nici tu ce am zis eu...Pentru că da (apropos de bogăție sau discreție [cum îi place lu' Garett să hie pochii]) nu bogăția este păcat ci atașamentul sufletului, pervertirea lui, de ea. Cu tot ce rezultă de aici: lăcomie, minciună, hoție etc. Ca de altfel orice altă patimă. QUOTE(kum @ 10 Jun 2014, 09:45) Nu comentez mai mult decât atât: Biserica are rolul de a chema și duce oamenii spre sfințenie. Și de făcut face destule pentru comunitate, stai tu relaxat. Că nu știi tu, că nu te interesează, că NU TE IMPLICI, e altceva. Dar nu înseamnă că nu face, repet.Și nu, NU E populată de sfinți. Ba din contră: Mântuitorul n-a venit în principal pentru virtuoși ci cheamă la îndreptare pe ceilalți, păcătoșii de rând. Care împrăștie răul în lume și mai fură, mai înjură, mai una, mai alta... Asta nu prea se înțelege acolo la peluză. |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
- BRRC Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu! |
|
gabize |
![]()
|
![]() DECONECTAT Group: Members Posts: 6.020 Joined: 21 July 08 From: ©City of Mini Roundabouts ![]() |
Că tot s-au sărbătorit Rusaliile, am și io o nedumerire legată de numele acesteia. Se sărbătorește pogorârea Duhului Sfânt, la 50 de zile după Paște. Până aici e corect. Dar, de ce-i spune Rusalii?
Pentru cine nu știe, Rusalii vine de la Rosalia, sărbătoare preluată de geto-daci de la romani, dedicată celor morți cărora li se aduceau drept ofrande trandafiri și alimente pentru a le îmbuna sufletele. This post has been edited by gabize: 10 Jun 2014, 08:59 |
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
acum doar un gândac H247 "Unde poți lega cu sârmă, e păcat să pui șurub!"
|
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
QUOTE(gabize @ 10 Jun 2014, 09:59) Aici e o explicație relativ bună atât a sărbătorii în sine cât și a numelui folosit. Cel mai mult se folosește "Cinzecimea", chestia cu Rusaliile e mai mult comercială. În popor se numește destul de mult "Duminica mare", de ex. |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
cdadan |
![]()
|
![]() fara turbo viata e pustiu Group: Members Posts: 5.202 Joined: 9 October 09 From: Cluj Napoca ![]() |
QUOTE(DragosP @ 10 Jun 2014, 08:30) Bai, sunteti culmea. Nu inteleg de ce respectarea traditiilor (botez, cununie) trebuie sa genereze obedienta totala si ascultare ad-literam pentru BOR. Din cate stiu, chiar si in sanul clericilor exista pareri si opinii divergente. Mirenii, pulimea, nu au dreptul la o parere proprie si personala? Uite, de ex. kato, mirean declarat, cica nu e de acord cu implicarea BOR in povestea cu profii de religie. O fi si el ipocrit? ![]() |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
QUOTE(DragosP @ 10 Jun 2014, 09:56) Și de făcut face destule pentru comunitate, stai tu relaxat. Că nu știi tu, că nu te interesează, că NU TE IMPLICI, e altceva. Dar nu înseamnă că nu face, repet. Confirm pozitiv. La 20 de metri de balconul meu au mai facut un cimitir. Pentru aia care au trecut baremul de sfintenie. A, si inca o biserica, linga cealalta. Cu banii lui Ontanu, dupa cum scrie si pe placa. Se confirma ca veniturile sint ale bisericii iar cheltuielile ale comunitatii. Popa are decit mina de luat. |
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
DragosP |
![]()
|
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
gabize |
![]()
|
![]() DECONECTAT Group: Members Posts: 6.020 Joined: 21 July 08 From: ©City of Mini Roundabouts ![]() |
QUOTE(DragosP @ 10 Jun 2014, 10:21) Da, m-am lămurit. Am aflat că denumirea de Rusalii poate provenii și de la altă sărbătoare precreștină, "rusalka", de proveniență slavă. Asta-i mai faină, că e cu zâne ![]() |
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
|
|
DragosP |
![]()
|
@Gabi:
Creștinismul n-a respins niciodată nimic din tradiții precreștine câtă vreme n-a intrat în contradicție cu dogma. |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
cdadan |
![]()
|
![]() fara turbo viata e pustiu Group: Members Posts: 5.202 Joined: 9 October 09 From: Cluj Napoca ![]() |
|
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
gabize |
![]()
|
QUOTE(DragosP @ 10 Jun 2014, 10:30) @Gabi: Creștinismul n-a respins niciodată nimic din tradiții precreștine câtă vreme n-a intrat în contradicție cu dogma. Ai intrat prea adânc, eu voiam să rămânem la suprafață. Nelămurirea era STRICT legată de denumire, pentru că provine CLAR de la sărbători precreștine. This post has been edited by gabize: 10 Jun 2014, 09:33 |
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
|
|
DragosP |
![]()
|
QUOTE(cdadan @ 10 Jun 2014, 10:31) "Metafora", dragul meu, e un procedeu literar. N-am vrut să sugerez nicicum că cineva ar fi (sau nu) curva satului. Sau a altei organizări teritoriale.QUOTE(gabize @ 10 Jun 2014, 10:32) Ai intrat prea adânc, eu voiam să rămânem la suprafață. Ți-am zis: aci' la noi se folosește "cinzecimea", "duminica mare". "Rusalii" mai mult la tivi și mai mult prin Transilvania.Nelămurirea era STRICT legată de denumire, pentru că provine CLAR de la sărbători precreștine. Da' oricum n-are prea multă importanță, importantă e semnificația. |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
gabize |
![]()
|
Nu mai bine vă întâlniți la un coniac cu cafea (sau invers) și pune-ți de-un armistițiu, dacă pace nu se poate?
![]() Părerea mea! This post has been edited by gabize: 10 Jun 2014, 09:38 |
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
|
|
DragosP |
![]()
|
@Gabi:
Eu n-am nimic cu nimeni, spun a o mia oară. Doar a venit vorba despre subiectul de mai sus și mi-am reiterat poziția și nedumerirea, după ce și Ady a zis acelaș lucru. Ba mai mult, am încheiat subiectul "ipocrizie și ce e ea". Alte subiecte? Mai vedem... P.S. "Pune-ți"? ![]() This post has been edited by DragosP: 10 Jun 2014, 09:40 |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
gabize |
![]()
|
exact, pune-ți
nu ăsta e trendu'? EDIT: Ce coincidență, nici kum n-are nimic cu tine. După evenimentul de acu' o lună juma, nu cred că ați rămas fără resentimente. Oricui i-ar fi greu să lase la o parte tot și să se comporte ca și cum nu s-ar fi întâmplat ni'c. D'aia zic, dacă nu se poate pace, măcar armistițiu. Adică fără dialog, altfel iar degenerează discuția. This post has been edited by gabize: 10 Jun 2014, 09:49 |
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Pune-ti (tu, tie, iti, ti) cenusa in cap. Mi se pare perfect corect.
This post has been edited by corbex: 10 Jun 2014, 10:00 |
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
DragosP |
![]()
|
QUOTE(gabize @ 10 Jun 2014, 10:42) nu cred că ați rămas fără resentimente. Mă crezi, nu mă crezi, eu n-am avut și în consecință nici n-am așa ceva.QUOTE Nu știu alții cum sunt, da' în afară de nește chestii nu s-a-ntâmplat nimic.Da' deja o dăm în diverse și nu-i cazul. |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
gabize |
![]()
|
corect!
|
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
|
|
kum |
![]()
|
![]() Banat Group: Banned Posts: 2.408 Joined: 19 January 05 From: Galati ![]() |
Tipic pentru popa... El n-a facut nimic... Decat ca a profitat de pozitia de modelator sa-si rezolve niste frustrari personale... Mi-s dragi tare astia care aleg disputele unde pot sa "dea" doar ei...
Mai bine nu mai scria nimic, pastra ceva aparente. Da' asa ... maxa borasc nitel. |
--------------------
Laguna
2.0T
2006
|
|
maho |
![]()
|
![]() Membru rigido-flexibil Group: Members Posts: 5.233 Joined: 7 April 10 From: Brașov, orașul olimpic ![]() |
QUOTE(gabize @ 10 Jun 2014, 10:37) Nu mai bine vă întâlniți la un coniac cu cafea (sau invers) Iar cafea ?! |
--------------------
Dacia
1310
1983 "Mother, should I trust the government ?" - No fuckin' way !
"A champion is someone who gets up when he can't." |
|
kum |
![]()
|
QUOTE(DragosP @ 10 Jun 2014, 09:27) Dacă zici tu... Oricine are dreptul la orice opinie vrea. Da' să nu se dea fată mare când e curva satului. Nu stiu unde m-am dat io fata mare. Daca ai putea sa exemplifici concret, cu un citat ceva... Iar treaba cu curva satului (metaforic vorbind, bineinteles) merge de minune la tine, draga colegu'. Nu crezi? |
--------------------
Laguna
2.0T
2006
|
|
DragosP |
![]()
|
Desigur.
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
Garett |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.339 Joined: 4 June 05 From: Galati ![]() |
|
--------------------
No
Reno
Forever "Tara asta a avut doua dezastre din '89 incoace: Iliescu si ProTV-ul!"
|
|
AR-18-MOS |
![]()
|
![]() ( -_・) ︻デ═一 Group: Members Posts: 6.616 Joined: 19 August 07 From: Niedersachsen ![]() |
|
--------------------
BMW
730Ld
'07 High Executive
- AR - - M-Benz C350CDI 7G-Tronic '12 Avantgarde
M-Benz E350CDI 9G-Tronic+ 4Matic & Airmatic |
|
DragosP |
![]()
|
QUOTE(Garett @ 10 Jun 2014, 12:48) Are you for real??? ![]() Adica tu, crestin ortodox declarat iti permiti sa pui vorbe pe seama Alui de Sus?? Sunt foarte real, după cum cred că și tu. Eu nu vorbe pe seama nimănui, da' Mântuitorul a zis că Duhul Sfânt va mărturisi despre El și ne va învăța ce mai trebuie să știm. Ăsta este sensul celor zise de mine, cele de te-au înspăimântat așa. ![]() QUOTE(Ioan @ 14,26) Dar Mângâietorul, Duhul Sfânt, pe Care-L va trimite Tatăl, în numele Meu, Acela vă va învăța toate și vă va aduce aminte despre toate cele ce v-am spus Eu. This post has been edited by DragosP: 10 Jun 2014, 12:01 |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
Garett |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.339 Joined: 4 June 05 From: Galati ![]() |
Cam convenabil...
|
--------------------
No
Reno
Forever "Tara asta a avut doua dezastre din '89 incoace: Iliescu si ProTV-ul!"
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 18th June 2025 - 15:37 |