DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

650 Pages « < 25 26 27 28 29 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Biserica Mantuirii Neamului?, continuarea lu alalalt

DragosP
post 12 Jun 2014, 09:21
Post #781

Nu zic nimic...nou

Group: Moderatori
From: Lumea mea

Dragul meu, avem înțelegeri diferite ale cuvântului "recunoaște".
Și când zic "avem" mă refer nu la tine vs mine și la tine (și alții ca tine) vs BO.

Cât despre faptul că tu mă faci extremist... radmasa.gif

--------------------
Ceva de plastic . . - BRRC
Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
BN64FLO
post 12 Jun 2014, 09:26
Post #782

Membru autentic

Group: Members
From: Bistrita

QUOTE(corbex @ 12 Jun 2014, 08:39)
Te cred, liceul de linga gara din Bistrita e recunoscut ca producind absolventi mai buni decit alte scoli similare.
*

Serios? blink.gif dar de unde ai pardon, aveti atatea informatii despre mine? biggrin.gif

--------------------
Dacia 1310 TX/Li 1986/1999 - BN 02 PZA/BN 64 FLO
+
gabize
post 12 Jun 2014, 09:32
Post #783

DECONECTAT

From: ©City of Mini Roundabouts

serviciile... sleep.gif

--------------------
⚓ Am avut cândva o... barcă... acum doar un gândac H247
"Unde poți lega cu sârmă, e păcat să pui șurub!"
+
BN64FLO
post 12 Jun 2014, 09:37
Post #784

Membru autentic

From: Bistrita

ph34r.gif am si iesit de pe internet de la scoala ca cine stie ce mai afla despre mine... ne auzim dupa ora 14 laugh.gif

This post has been edited by BN64FLO: 12 Jun 2014, 09:38

--------------------
Dacia 1310 TX/Li 1986/1999 - BN 02 PZA/BN 64 FLO
+
b76bgaarh
post 12 Jun 2014, 09:39
Post #785

Membru autentic

From: Bucuresti

QUOTE(radian @ 12 Jun 2014, 07:19)
Cei care au inventat toate ororile evului mediu facute in numele ADEVARULUI nenegociabil se considerau la randul lor crestini.

Singurul motiv pentru care acum biserica nu indrazneste sa mai aplice astfel de masuri impotriva eriticilor e ca societatea umana s-a mai dezvoltat nitel si le-am mai taiat popilor din puterea absoluta pe care a aveau.

Sa nu-mi spui ca a evoluat modul de aplicare al dogmelor. Sunt la fel de primitive doar ca-s ambalate mai cochet sa para mai digerabile. Exemplul de la Tanacu este semnificativ. Cum semnificative sunt si pildele aparent naive din manualele de religie cu care se incerarca spalararea creierelor copiilor.

Semnificativ este si exemplul meu personal. Un dobitoc de popa ortodox din Botosani care i-a bagat in cap socrului meu (om cu studii superioare, dar asemeni tie are si el propriul sau adevar nenegociabil) ca pentru fata lui, sotia mea, cancerul care i-a luat viata a fost pedeapsa lui D-zeu pentru ca s-a maritat cu mine, necredincios. Ia spune-mi, un preot (si nu un amarat de popa de tara, am inteles ca are ceva functie maricica in ierarhia bisericeasca locala) care sustine astfel de aberatii este un bun crestin? Daca as fi avut o dovada palpabila a acestei afirmatii l-as fi dat in judecata fara sa stau pe ganduri.
*

mare diferenta fata de un popa catolic care a declarat ca casatoria ortodoxa intre ea catolica si el ortodox, divortat, nu exista iar cei doi copii, botezati ortodox, sunt bastarzi.

solutia propusa: sa devina vaduva.

ps radiane de unde radicalizarea asta la tine?

--------------------
Renault Megane sedan 04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI
Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
+
Markos
post 12 Jun 2014, 09:40
Post #786

fost programator

From: Scursurești Vale

QUOTE(BN64FLO @ 12 Jun 2014, 10:37)
am si iesit de pe internet de la scoala
*

prea tarziu group_pointing.gif

--------------------
Reno Megan Privilej
"Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
+
dacis
post 12 Jun 2014, 09:40
Post #787

Membru autentic

From: dealurile oable ale Mioritei

QUOTE(radian @ 12 Jun 2014, 08:19)
Semnificativ este si exemplul meu personal. Un dobitoc de popa ortodox din Botosani care i-a bagat in cap socrului meu (om cu studii superioare, dar asemeni tie are si el propriul sau adevar nenegociabil) ca pentru fata lui, sotia mea, cancerul care i-a luat viata a fost pedeapsa lui D-zeu pentru ca s-a maritat cu mine, necredincios. Ia spune-mi, un preot (si nu un amarat de popa de tara, am inteles ca are ceva functie maricica in ierarhia bisericeasca locala) care sustine astfel de aberatii este un bun crestin?
*

Iarta-ti socrul si incearca sa-l intelegi. Mintea lui nu poate accepta si incearca sa gaseasca o explicatie a mortii fostei tale sotii. Procesul se numeste rationalizare si are rostul unei echilibrari (fara baza reala, dar eficace) psiho-afective aunei persoane si chiar a unei colectivitati. Tu si explicatia preotului respectiv pur si v-ati nimerit la locul si momentul potrivit si de asta inclin sa cred ca accepta explicatia asta. Cu privire la relatia ta cu familia fostei sotii, subscriu la sugestia lui Dragos: "să ierți și să treci mai departe. Te va ajuta"

Popa ala, in schimb, a fost un dobitoc!

QUOTE(corbex @ 12 Jun 2014, 08:38)
Ateii sa fie vinduti ca sclavi manastirilor din Moldova.
*

Pot primi si mirenii? Ca as avea si io nevoie de fro doi-trei.

QUOTE(AR-18-MOS @ 12 Jun 2014, 09:02)
Iti suna suna cunoscut, pinocchio?
*

Exaagerezi. Dragos chiar n-a mintit si nici macar nu a ascuns povestea cu gradinita fetei.

QUOTE(radian @ 12 Jun 2014, 10:02)
1. BORul le recunoaste altfel nu s-ar justifica contactele avute cu papa la nivel inalt din ultima vreme.

2. Tu esti "mai catolic decat papa". E dreptul tau incontestabil, dar numai sari de cwr in sus 3 metri cand ti se spune ca esti un ortodox radical, fundamentalist, intolerant. Pe scurt un extremist.
*

1. O parte a ierarhiei BOR le recunoaste, chiar cu riscul renuntarii la unele precepte ale ortodoxiei traditionale
2. O buna parte a ortodoxiei nu este dispusa sa faca aceste concesii si vrea ca ortodxia de azi sa fie fix ortodxia de acum 500 de ani si chiar de 1500 de ani. Este ceva neaparat rau si negativ in asta?

--------------------
DACIA Logan KissFM 1,4 2008
dacis
+
cdadan
post 12 Jun 2014, 09:43
Post #788

fara turbo viata e pustiu

From: Cluj Napoca

QUOTE(DragosP @ 12 Jun 2014, 07:05)
Conștientizarea problemei e primul pas spre rezolvarea ei.
*

Absolut. Curvele satului, ipocriti, obsedati samd. Toate in clar, cu subiect si predicat. Poti sa crezi ca vorbim de personajul care s-a ofticat peste masura in momentul in care i s-a raspuns cu jigniri la niste jigniri?
Pai ori suntem golani, ori nu mai suntem. unsure.gif

--------------------
pegas de dame 1986
+
corbex
post 12 Jun 2014, 09:44
Post #789

Desi nu pare, ma plimb cu Dacia

From: bucuresti

@Arhi:
Nici vorba. Lipsa evolutiei a facut din crocodil ceea ce easte astazi.

This post has been edited by corbex: 12 Jun 2014, 09:44

--------------------
dacia solenza 2005, cheala
+
DragosP
post 12 Jun 2014, 09:44
Post #790

Nu zic nimic...nou

Absolut.

12 Jun 2014, 11:01:
QUOTE(dacis @ 12 Jun 2014, 10:40)
1. O parte a ierarhiei BOR le recunoaste, chiar cu riscul renuntarii la unele precepte ale ortodoxiei traditionale
Ce-i aia monșer? Ori e ortodoxie ori nu e. Nu există "tradițional" sau "modern" în ceea ce privește dogma.
2. O buna parte a ortodoxiei nu este dispusa sa faca aceste concesii si vrea ca ortodxia de azi sa fie fix ortodxia de acum 500 de ani si chiar de 1500 de ani. Este ceva neaparat rau si negativ in asta?
*

Despre ce concesii să fie vorba? unsure.gif
Că toți suntem o apă și-un pământ și că nu contează dacă respecți cele zise de Mântuitor, Apostoli șamd ci important e dăcât să crezi? Sau ce?

This post has been edited by DragosP: 12 Jun 2014, 10:01

--------------------
Cu noi este Dumnezeu!
+
gabize
post 12 Jun 2014, 10:13
Post #791

DECONECTAT

Ideea vehiculat și acceptată atât de credincioși cât și de "atei" este că toți suntem supuși păcatului.
Dogma e una, felulul în care e pusă în aplicare de muritori e alta. Pentru că a respecta ad-litteram ce spune "documentația de specialitate" e imposibil pentru cei ca mine și un ideal pentru practicanți. Ideal ce nu poate fi atins.
Așa că, d.p.m.d.v., discuțiile bazate strict pe ce spune Cartea Sfântă și alte scrieri de căpătâi ale creștinismului sunt ca și experimentele teoretice bazate pe condițiile ideale: pur teorie.

--------------------
+
Garett
post 12 Jun 2014, 10:19
Post #792

Membru autentic

From: Galati

QUOTE(DragosP @ 12 Jun 2014, 09:21)
Vezi că iar vorbești fără să știi ce vorbești? Porunca "să nu ucizi" nu înseamnă nicidecum să stai ca vita la tăiere când vine cineva peste tine să ți-o tragă: în război sau în alte situații.
Este, nu?
Da' este că nu știi de-a fir a păr filmul "evenimentelor"?
*

Ntz, vezi ca da cu virgula! Adevăratul creștin întoarce obrazul, vezi "meciurile cu leii" de pe la începuturile creștinismului! Pai ori suntem creștini ori nu mai suntem!
Filmul nu, da' finalul îmi e cunoscut! Și chiar nu contează dacă aia au crezut pe bune ca schizofrenia se tratează prin înfometare, victima a pățit ca măgarul lui Nastratin, când s-a învățat sa nu mai bea apa a murit de sete!

--------------------
No Reno Forever
"Tara asta a avut doua dezastre din '89 incoace: Iliescu si ProTV-ul!"
+
corbex
post 12 Jun 2014, 10:27
Post #793

Desi nu pare, ma plimb cu Dacia

From: bucuresti

QUOTE(DragosP @ 12 Jun 2014, 10:44)
Ce-i aia monșer? Ori e ortodoxie ori nu e. Nu există "tradițional" sau "modern" în ceea ce privește dogma.
*

Pierzi din vedere ca exista Dogma si Normele de Aplicare. Dogma vine (chiar vine?) de la Duhul Sfint. Normele de Aplicare vin de la sfintii parinti, care e si ei oameni, supusi greselii, subiectivi, pacatosi. Daca Dogma nu e interpretabila, de ce s-a dus lumea la concilii? Pentru o bauta gratis?

--------------------
dacia solenza 2005, cheala
+
DragosP
post 12 Jun 2014, 10:32
Post #794

Nu zic nimic...nou

QUOTE(gabize @ 12 Jun 2014, 11:13)
Așa că, d.p.m.d.v., discuțiile bazate strict pe ce spune Cartea Sfântă și alte scrieri de căpătâi ale creștinismului sunt ca și experimentele teoretice bazate pe condițiile ideale: pur teorie.
*

Câtă vreme e/a fost cel puțin UN OM care a pus în practică, deja trecem de la teorie la implementare. Deci punctul tău de vedere nu e corect. Nu 100%, cel puțin.
QUOTE(Garett @ 12 Jun 2014, 11:19)
Ntz,  vezi ca da cu virgula! Adevăratul creștin întoarce obrazul,  vezi "meciurile cu leii" de pe la începuturile creștinismului! Pai ori suntem creștini ori nu mai suntem!
Faci confuzii grave. Nu trebuie să ridici sabia pentru că de sabie vei muri, dar Dumnezeu nu vrea pe nimeni vite la tăiere. Pentru că altfel ne-ar tăia chiar El.
Și chiar nu contează dacă aia au crezut pe bune ca schizofrenia se tratează prin înfometare, victima a pățit ca măgarul lui Nastratin,  când s-a învățat sa nu mai bea apa a murit de sete!
*

Mă, e chiar atât de greu să cauți pe net să vezi cum stau lucrurile din punct de vedere oficial? Al raportului medico-legal?

@Corbex: lumea s-a dus la Sinoade pentru a combate ereziile. Nu pentru a negocia ceva cu cineva.
De fiecare dată când s-a trezit cineva (începând cu Arie) să "inventeze" dpdv uman ceva, Sinoadele (căci în creștinism funcționează DOAR sinodalitatea încă de la Apostoli, nu ce i se năzare cuiva anume) s-au întrunit și au consfințit adevărul deja existent.

--------------------
Cu noi este Dumnezeu!
+
gabize
post 12 Jun 2014, 10:38
Post #795

DECONECTAT

QUOTE(DragosP @ 12 Jun 2014, 11:32)
Câtă vreme e/a fost cel puțin UN OM care a pus în practică, deja trecem de la teorie la implementare. Deci punctul tău de vedere nu e corect. Nu 100%, cel puțin.
*

Și ce facem cu cei aprox. 30 de ani despre care n-avem informații??

--------------------
+
DragosP
post 12 Jun 2014, 10:49
Post #796

Nu zic nimic...nou

Bănuiesc că te referi la "anii pierduți" ai lui Iisus, nu?

Ei bine nu-s tocmai 30 ci mai puțin.
Da' ținând cont că avem referire evanghelică despre faptul că la 12 ani îi uimea la templu pe farisei cu cunoștințele Lui (ce chestie, nu?) putem trage concluzia firească a faptului că ducea o viață normală de OM adevărat supunându-se cu SMERENIE legii vechi pe care n-a vrut s-o schimbe ci doar s-o înnoiască, s-o ducă la desăvârșire. În concluzie, a așteptat să ajungă la vârsta deplinei maturități: 30 de ani după care a trecut la activitatea Lui publică.

--------------------
Cu noi este Dumnezeu!
+
gabize
post 12 Jun 2014, 10:53
Post #797

DECONECTAT

Strict matematic, sunt doar presupuneri.

--------------------
+
cdadan
post 12 Jun 2014, 11:00
Post #798

Templu = un fel de biserica, da' mai pagana, asa?

Nu voia sa schimbe legea veche, decat pe ici pe colo. Prin punctele esentiale. Din legea veche au mai ramas valabile cele 10 porunci si cam atat. Dar si de astea au avut grija catehistii, ca le-au desavarsit la rupere.

--------------------
pegas de dame 1986
+
DragosP
post 12 Jun 2014, 11:13
Post #799

Nu zic nimic...nou

QUOTE(gabize @ 12 Jun 2014, 11:53)
Strict matematic, sunt doar presupuneri.
*

Ca orice altă presupunere. Dar cea mai logică, vorbim despre Dumnezeu întrupat. Ce altceva ar fi putut face? Mers în India la yoghini? radmasa.gif
QUOTE(cdadan @ 12 Jun 2014, 12:00)
Nu voia sa schimbe legea veche, decat pe ici pe colo. Prin punctele esentiale. Din legea veche au mai ramas valabile cele 10 porunci si cam atat. Dar si de astea au avut grija catehistii, ca le-au desavarsit la rupere.
*

Legea veche, mai frend, adică legea lui Moise, primită direct de la Dumnezeu. Nu completările și adăugirile ulterioare ale fariseilor.

--------------------
Cu noi este Dumnezeu!
+
cdadan
post 12 Jun 2014, 11:28
Post #800

Pai fariseii de ieri vad ca erau un fel de catehistii de azi, practic se ocupau cu aceleasi lucruri, completari si adaugiri.
Stiu si care-i diferenta: astia de azi reveleaza sub atenta indrumare a Duhului Sfant.
Apropo, mi se pare mie sau Duhul Sfant a lipsit din viata publica pana la venirea lui Iisus?

This post has been edited by cdadan: 12 Jun 2014, 11:28

--------------------
pegas de dame 1986
+
DragosP
post 12 Jun 2014, 11:30
Post #801

Nu zic nimic...nou

Ți se pare.

--------------------
Cu noi este Dumnezeu!
+
bucatzel
post 12 Jun 2014, 11:31
Post #802

Membru plictisit

From: Timisoara

Auzi Dragos... sunt momente in care poate ar trebui sa mai si taci. sincer. Ca deja esti gica contra la orice se zice p-aci. Am inteles, stii care-i Adevarul, mi-i destul de clar ca nu esti pierdut printre cele lumesti, da' ai tu o placere sa aperi biroul central. Si nu mai poti zice nici macar ca mi-i clar ce urmaresti, deoarece cu atitudinea asta, reusesti sa convingi oamenii mai mult de opusul a ceea ce incerci sa spui.

QUOTE(DragosP @ 11 Jun 2014, 20:56)
Aha.. La ore ai încercat să fii prezent?
*

Am facut eu religie in scoala. Un an cu un preot / cu cantorul, si un an cu absolvent de teologie, nepopit, ne-nimic.

Preotul, om cica respectabil, incepuse la un moment dat sa urle prin clasa referitor la clonare. Asta o fost unul din highlight-uri, dar nici restul claselor n-au fost mai breze.

Dupa el, cantorul. Apa' ala era ca minerii, minte multa nu se cere... Cel mai distractiv o fost cand ne-o dat lucrare de control din cele 10 porunci... pe randuri.

Si in sfarsit, anul urmator, o venit un tinerel, care ne-a povestit despre religie in primul rand si despre ortodoxie in al doilea. No ala in sfarsit o bagat ceva in capetele noastre. Dar baiatul ala era proaspat absolvent, idealist, si care cred ca inca n-apucase sa se dea cu capul de destule usi inchise.

Asa ca ghici ce-o sa se intample in ziua in care boracul pe care inca nu-l am va trebui sa faca ore de religie. O sa am un mic interviu cu ala care preda. Si daca-i un libidinos lesinat, sau vreo habotnica ciudata, cum sunt prea multi din grupul asta, ori ii tin eu copilului lectii de ateism stiintific in paralel, sa vad pana la cel nivel pot sa-i enervez, ori pur si simplu, nu se va duce deloc.

--------------------
Dacia 1300 1981 - 3-SB-2608
Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
+
b76bgaarh
post 12 Jun 2014, 11:34
Post #803

Membru autentic

From: Bucuresti

de botezat, cum il botezi?

--------------------
Renault Megane sedan 04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI
Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
+
Markos
post 12 Jun 2014, 11:45
Post #804

fost programator

QUOTE(bucatzel @ 12 Jun 2014, 12:31)
cu atitudinea asta, reusesti sa convingi oamenii mai mult de opusul a ceea ce incerci sa spui.
*

Nu cred ca sesizeaza aspectul.

Sau nu-l intereseaza.

This post has been edited by Markos: 12 Jun 2014, 11:46

--------------------
Reno Megan Privilej
"Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
+
DragosP
post 12 Jun 2014, 11:49
Post #805

Nu zic nimic...nou

QUOTE(bucatzel @ 12 Jun 2014, 12:31)
Auzi Dragos... sunt momente in care poate ar trebui sa mai si taci. sincer.
*

O să-ți urmez sfatul atunci când o să-ți spun și eu să taci.
QUOTE(Markos @ 12 Jun 2014, 12:45)
Nu cred ca sesizeaza aspectul.
*

Nu cred că mă interesează că domnișoarele de penzion de pe acilea se simt lezate când aud lucruri pe care nu le acceptă. Din motive de ei știute.

--------------------
Cu noi este Dumnezeu!
+
Markos
post 12 Jun 2014, 11:52
Post #806

fost programator

Cum ziceam..

--------------------
Reno Megan Privilej
+
DragosP
post 12 Jun 2014, 11:54
Post #807

Nu zic nimic...nou

Păi am mai zis asta. N-ai făcut decât să reiterezi ce afirmasem deja.

--------------------
Cu noi este Dumnezeu!
+
gabize
post 12 Jun 2014, 11:57
Post #808

DECONECTAT

Îndată îți spune kum să-l suspenzi și pe bucatzel tongue.gif radmasa.gif

This post has been edited by gabize: 12 Jun 2014, 11:58

--------------------
+
bucatzel
post 12 Jun 2014, 12:01
Post #809

Membru plictisit

From: Timisoara

QUOTE(DragosP @ 12 Jun 2014, 11:49)
O să-ți urmez sfatul atunci când o să-ți spun și eu să taci.
*

Pai no, omu' ala o intrat si el pe topic si-o spus ceva ce-avea de spus. Nu era din gasca vesela care are o placere sa te provoace la de-astea, doar spunea ca si din punctul de vedere al unuia care o facut religie in scoala, toata ideea i se pare cam degeaba-n papusoi.

Si tu ce faci? Practic, ii spui ca o fost o putoare care s-o dus la ore doar ca sa n-adune absente. Nu cu atatea cuvinte, dar cam asta se intelege. Daca nu i-o tranteai pe asta, nu ma bagam in seama.

N-ar fi prima oara cand mentionez ca ma cam enerveaza modul in care te trage lumea de sireturi pe topicul asta (sau no, pe precedentul) dar sincer, daca tot esti in cruciada, mai uita-te si tu pe care-l miruiesti cu sabia credintei.

This post has been edited by bucatzel: 12 Jun 2014, 12:02

--------------------
Dacia 1300 1981 - 3-SB-2608
Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
+
DannyY
post 12 Jun 2014, 12:09
Post #810

Marele plictisit

Ar fi prima cruciada ortodoxa ever icon_mrgreen.gif

--------------------
Opel/Honda/Opel Astra G/Civic 4D/Corsa E 2004/2015/2019 - 0T04```
Urasc discriminatorii prosti (adica pe toti)
Sunt mandru ca sunt considerat prost de catre un dobitoc
+
650 Pages « < 25 26 27 28 29 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

ETask
Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 19th June 2025 - 02:46
Forum Renault