servodirectie pe supernova, unde si cat?
![]() ![]() ![]() |
servodirectie pe supernova, unde si cat?
florinbc |
![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 31 Joined: 2 March 05 ![]() |
|
||
--------------------
dacia super nova
super nova
- gj-03-ysd
|
|||
moshulik |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 189 Joined: 12 February 04 From: Bucuresti ![]() |
Volanul se misca greu din alte motive, anume este uzat axul volanului sau una din articulatziile cardanice (cel mai probabil cea de langa caseta de directzie - este expusa la noroi si apa si de-asta se intepeneste). Recomandarea este sa schimbi acest ax (nu se gaseste doar partea cu crucea cardanica respectiva), apoi sa imbraci articulatzia respectiva intr-un manson de cauciuc (burduf) de tipul celui care exista pe bieleta de directzie si sa-l prinzi cu doua coliere. Super-nova e "celebra" pentru cat de usor merge volanul, aproape ca la "servo".
Nu stiu prea bine detaliile tehnice, de unde este preluata presiunea/depresiunea pentru actionarea servo-directiei, dar eu zic ca pur si simplu nu merita. De servo-directii blocate in mers am auzit mult mai des decat de sisteme clasice de directie blocate (si alea pe loc sau cand mai iesea cate o bucsa din cutie). |
--------------------
skoda
octavia, am avut DSN, oltcit.
2003
- b-etc-etc Hi, I'm a signature virus. Please replace your old signature with this signature and help me take over the world of signatures.
|
|
Geru |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 217 Joined: 17 August 05 From: Galati ![]() |
|
--------------------
Dacia
DSN Confort
- GL-73-MAR
|
|
octavian82 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 39 Joined: 30 September 05 ![]() |
Fratzilor omul nu a cerut solutii ca sa gaseasca un surogat pt servodirectie. Poate stie cineva daca se poate monta servo.Eu nu am auzit pe nimeni care sa fi montat sau care sa monteze si nici nu stiu daca mai e loc prin motorul ala ca sa inghesui pompa de servo si restul angrenajelor.Dar o sa urmaresc in continuare cu interes discutia poate o sa vedem ceva constructiv.
PS: mai demult am umflat cauciucurile la o pompa care avea manometrul defect si am bagat presiune 3.5 pe unu / 3.2 pe celalalt si pot sa spun ca nu mai simteai ca tragi de volan dar asta nu se chema ca am servo... ![]() ![]() ![]() |
--------------------
DACIA
DSN Clima
- ph-48-eco
|
|
Geru |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 217 Joined: 17 August 05 From: Galati ![]() |
QUOTE(octavian82 @ 17 Oct 2005, 13:08) Eu cred ca omul nu incearca sa-si monteze servodirectie de moft, ci pentru ca s-a saturat sa traga din rasputeri de volan cand are de facut vreo manevra. A intrebat daca se merita sa-si puna servo... raspunsul este: se merita incercat doar daca tot ce tine de directie merge OK, si dupa ce a incercat tot ce se poate sa-si usureze efortul si cu toate astea nu se declara satisfacut de cum "se invarte" volanul. Am avut si eu problema axului volan intepenit, stiu cum e sa simti ca ai un TIR de condus, in loc de o amarata de Dacie. Dupa ce am schimbat axul si am uns tot ce era de uns, era o mare schimbare in bine. Am incercat si cu presiunea in roti, s-a simtit. Dupa ce am pus cauciucuri noi, Firestone, am constatat (si nu numai eu) din nou o imbunatatire majora. Parerea mea este ca, pe o DSN in stare normala de functionare, volanul ar trebui sa mearga suficient de usor incat sa nu se puna problema montarii servodirectiei. E totusi o interventie care se face intr-o zona sensibila pentru securitatea in deplasare si mai mult ca sigur ca trebuie mers si la RAR pt omologare. |
--------------------
Dacia
DSN Confort
- GL-73-MAR
|
|
dacuBurebista |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 88 Joined: 16 November 04 ![]() |
intii trebuie omologat, apoi montat... asa ca, mai tirziu cu servo pe srn
ps - volanul se misca greu daca brachezi rotile pe loc / de altfel nici nu este recomandat daca presiunea este corecta in pneuri si masina se misca citusi de putin, poti roti volanul usor |
--------------------
supernova
clima
- b25ymt
|
|
Geru |
![]()
|
|
--------------------
Dacia
DSN Confort
- GL-73-MAR
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 22nd July 2025 - 00:39 |