Probleme la frane., Frane defecte
![]() ![]() ![]() |
Probleme la frane., Frane defecte
Iulian Mihai |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 3 Joined: 1 March 14 ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Solenza Clima
2003
|
|||
maru |
![]()
|
![]() Rromania..da leand uof cios Group: Members Posts: 672 Joined: 1 September 13 ![]() |
1.schimba lichidul de frana (dot4)
2.desfa pompa frana (fara a umbla la conductele de frana) si trage`o intr`o parte si mai strange putin din axul ce actioneaza pistonasele la pompa de frana 3.regleaza franele pe spate si aeriseste tot sistemu` (inclusiv pe la pompa) |
--------------------
Dacia
1310 Break
2003 Zambeste, maine poate fi mai rau !
|
|
cgc64 |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 130 Joined: 30 December 09 From: Constanta ![]() |
sal!am o problema cred ,de la placutele de frana,le-am schimbat de curand .sunt placute FERODO.de la un timp au inceput sa clampane cand trec peste oarecare obstacole.daca pun piciorul pe frana nu se mai aude,ce pot sa fac?
|
--------------------
dacia
sandero laureate
2016
|
|
nikuniku |
![]()
|
![]() Nu ne tragem din maimuță,dar ne îndreptăm cu pași repe Group: Members Posts: 2.862 Joined: 14 January 11 From: bucuresti ![]() |
te obisnuiesti cu zgomotu pana schimbi placutele
sau bati/latesti umarul care calca pe clestele etrier sa nu mai aibe joc This post has been edited by nikuniku: 10 Sep 2014, 20:22 |
--------------------
opel zafira
f75
1.6-16valve
|
|
Tavy84 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 235 Joined: 5 February 10 From: Bucuresti ![]() |
Te duci la magazinul de piese auto si ceri sigurante placute dacia solenza si scapi de problema, nu trebuie decat cate una pe fiecare parte, in total 4. Te prinzi tu cum trebuie puse pe placuta ca sa stea fixe..
|
--------------------
Dacia
Solenza
Clima 2003
|
|
cgc64 |
![]()
|
ok!multumesc pentru sfaturi!
|
--------------------
dacia
sandero laureate
2016
|
|
i96nds |
![]()
|
![]() Stefan Group: Moderatori Posts: 2.708 Joined: 16 May 03 From: Bucuresti ![]() |
Toti cei ce umbla la frane trebuie sa curete foarte bine santurile in care stau placutele. Neaparat !!! Nu uitati sa pozitionati cum trebuie acea agrafa care se pune in partea de sus a fiecarei placute. Daca nu e agrafa acolo, placuta clampane. Agrafa e mai mare intr-o parte decat in cealalta, deci grija la montaj - folositi logica si va veti prinde cum sa o puneti.
Apoi cand puneti pana la loc, nu uitati sa o curatati bine cu peria de sarma, eventual smirghel - si apoi o dati cu putina vaselina. Putina doar !!! La sfarsit, sigurantele pentru pene - asa cum s-a mai scris mai sus. Sunt topic-uri pe aici cu descrieri mai detaliate. Succes ! |
--------------------
Dacia
SLZ Scala 1.4/2003
- B-77-XXX Stefan
|
|
cgc64 |
![]()
|
ok!poti sa pui o poza cu aceasta agrafa?am fost la magazin si avea 2 feluri de agrafe.
|
--------------------
dacia
sandero laureate
2016
|
|
bogdanmardare |
![]()
|
Un membru Group: Members Posts: 706 Joined: 24 May 07 From: Bucuresti ![]() |
Aici cateva poze cu agrafele, facute tot de @i96nds.
|
--------------------
Dacia
Sandero
2016 0.9 TCe
- B 63 ***
|
|
St1l3 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 6 Joined: 24 September 14 ![]() |
Salut! am si eu o problema legata de frane. Cand franez incet se unde un tacanit( ca si cum ai bate ciocan in ciocan) doar o singura data. Apoi merge putin infranata(ca si cum as frana dar nu la maxim) cateva minute si dupa isi revine. Ma puteti ajuta?
|
--------------------
Dacia
Solenza
2005
|
|
gabi_g |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 286 Joined: 21 November 05 From: Targoviste ![]() |
Cureti pistoanele si etrierii, schimbi garniturile (cel putin alea pentru protectie impotriva prafului se taie repede), vezi sa ai si sigurantele de care se vorbeste mai sus, si la montaj dai cu un pic de vaselina pe pene, pe ambele fete, si la urma aersirea.
This post has been edited by gabi_g: 24 Sep 2014, 19:37 |
--------------------
Dacia
Solenza Scala
2003
- B-20-PFU
|
|
St1l3 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 6 Joined: 24 September 14 ![]() |
ok,o sa incerc. Multumesc!
|
--------------------
Dacia
Solenza
2005
|
|
Tavy84 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 235 Joined: 5 February 10 From: Bucuresti ![]() |
Salutare si am si eu nevoie de un sfat. Atunci cand scot supapa de presiune de pe corpul servofranei se aude ca si cum galgaie lichid de frana in servo, pedala a urcat la maxim si nu mai merge usor, frane are insa trebuie actionat cu putere pe pedala. Vinovata este servofrana? sau pompa de frana?. Un mecanic mi-a zis ca ar fi pompa de vina si ca indiferent daca imi schimb servo tot imi va baga lichid, insa mie nu prea imi vine a crede, eu cred ca e doar servofrana de vina iar patrunderea de lichid in servo se datoreaza acelei garnituri de la stutul de contact cu pompa care nu mai e buna si care e pozitionata pe corpul servofranei insa poate ma insel. Va rog un raspuns ca sa ma luminez si eu.
|
--------------------
Dacia
Solenza
Clima 2003
|
|
neacsugabrie |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 488 Joined: 4 September 11 ![]() |
QUOTE(Tavy84 @ 25 Sep 2014, 11:53) . Un mecanic mi-a zis ca ar fi pompa de vina si ca indiferent daca imi schimb servo tot imi va baga lichid, insa mie nu prea imi vine a crede, eu cred ca e doar servofrana de vina iar patrunderea de lichid in servo se datoreaza acelei garnituri de la stutul de contact cu pompa care nu mai e buna si care e pozitionata pe corpul servofranei insa poate ma insel. Va rog un raspuns ca sa ma luminez si eu. Mecanicul are dreptate.Lichidul circula doar in pompa.servofrana are doar rol de usurare a efortului de apasare pe pedala.Acum daca lichidul a trecut din pompa in servofrana e posibil ca membrana acesteia sa fi fost afectata.schimba intai pompa de frana,goleste lichidul din servo si vezi ce se intampla. |
--------------------
dacia
solenza
2003/scala Daca ai ambitie poti muta muntii din loc,
daca ai cap ii lasi acolo ca nu te deranjeaza. |
|
Tavy84 |
![]()
|
Multumesc de raspuns Gabriel, o sa schimb si pompa cu una noua si pe asta veche o voi reface cu un kit de garnituri.
|
--------------------
Dacia
Solenza
Clima 2003
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 19th June 2025 - 00:51 |