Inlocuitor de plumb, Este recomandat a se folosi ? ce anume folositi ?
![]() ![]() ![]() |
Inlocuitor de plumb, Este recomandat a se folosi ? ce anume folositi ?
1055 |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 281 Joined: 22 October 07 ![]() |
Attached thumbnail(s) Pic_0512_270.jpg ( Size: 245.87k ) Number of downloads: 479 |
||
--------------------
Dacia
Dacia
1300 Conform legilor aerodinamicii bondarul nu poate zbura.El nu stia asta si totusi zboara
|
|||
maho |
![]()
|
![]() Membru rigido-flexibil Group: Members Posts: 5.220 Joined: 7 April 10 From: Brașov, orașul olimpic ![]() |
Si astia de la Rompetrol se lauda ca nu stiu ce rahat face benzina lor (efix): curata de calamina, etc. Ar fi interesanta parerea cuiva care chiar a desfacut un motor inainte si dupa bagarea in motor a "minunilor" respective.
Un flacon d-asta am inteles ca-i vreo 4 lei pt. 1 rezervor (~45 l) de benzina; asta inseamna cam 0.088 lei/l, deci mai mult decat diferenta de pret fata de benzina efix. |
--------------------
Dacia
1310
1983 "Mother, should I trust the government ?" - No fuckin' way !
"A champion is someone who gets up when he can't." |
|
Ov |
![]()
|
![]() Academician doctor inginer, savant de renume mondial Group: Moderatori Posts: 7.514 Joined: 11 November 03 From: Bucuresti ![]() |
Eu personal folosesc la rablele mele. Era misto si rentabil ala de la omv, costa vreo 10 lei si ajungea la vreo 10 plinuri. Din pacate l-au scos, din fericire mai am cateva flacoane la rezerva strategica. Am si vreo 10 flacoane ca cel de mai sus, luate la reducere cu vreo 3 lei bucata
![]() |
--------------------
Dacia
1300
1972 when life gives you lemon, make lemonade
|
|
bucatzel |
![]()
|
![]() Membru plictisit Group: Moderatori Posts: 6.469 Joined: 19 May 08 From: Timisoara ![]() |
QUOTE(1055 @ 13 May 2014, 11:22) "Se vorbește de faptul că plumbul din benzină elimină problema aprinderii premature și acele mici detonații a amestecului carburant." Asta face si avansul reglat cum trebuie ![]() Din ce stiu eu, plumbul ala previne mici depuneri (sau microsuduri, sau cum oti vrea sa le catalogati) pe scaunele supapelor. Dezavantaj eliminat odata cu schimbarea materialului din care se fac scaunele alea. Asa ca eu unul am in plan sa le schimb (candva) la a mea cu unele noi si gata. Oricum, de cand a aparut benzina fara plumb, taica-miu a preferat s-o bage pe aia in dacie, pe motive de pret. Si-o mers linistita de-atunci cu asa ceva. Si-o mers, n-o iesit din garaj doar la evenimente speciale, si motorul n-are nici pe dracu nici acum. |
--------------------
Dacia
1300
1981
- 3-SB-2608 Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
|
|
bion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.711 Joined: 1 May 04 From: TM ![]() |
Tetraetilu ala avea ca rol cresterea cifrei octanice. Problema toxicitatii mari a Pb a dus la eliminarea lui din benzine.
La inceputuri era o panica generala ce motoarele se vor distruge prin detonatii dar vad ca acu merge totul ok. Probabil sa-a gasit o solutie de aditivare a benzinelor fara Pb. |
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
- TM54 Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin, Căci n-au păreche-n lume blestemații Crîșmarii care toarnă apă-n vin ! |
|
KeO |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 441 Joined: 30 March 06 From: Sibiu ![]() |
De la Liqui Moly si de la Sonax, astfel de aditiv pt benzina costa in jur de 10 euro flaconul de 250ml.
|
--------------------
Dacia
1300
1982
|
|
4x4 |
![]()
|
![]() Übermensch Group: Members Posts: 3.394 Joined: 24 March 07 ![]() |
|
--------------------
W
S
S Attere Dominatum!
|
|
Rob3rto |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 578 Joined: 1 January 11 ![]() |
Si unde gasesc aditivele astea?
![]() |
--------------------
Dacia
1300
1981
- PH 88 VBA
|
|
maho |
![]()
|
![]() Membru rigido-flexibil Group: Members Posts: 5.220 Joined: 7 April 10 From: Brașov, orașul olimpic ![]() |
QUOTE(KeO @ 16 May 2014, 22:05) De la Liqui Moly si de la Sonax, astfel de aditiv pt benzina costa in jur de 10 euro flaconul de 250ml. Cam scump, avand in vedere ca un flacon ajunge doar pt. 25 de litri (banuiesc ca-i vorba de asta). |
--------------------
Dacia
1310
1983 "Mother, should I trust the government ?" - No fuckin' way !
"A champion is someone who gets up when he can't." |
|
pistritu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 520 Joined: 8 May 14 ![]() |
merge daciile13xx si cu benzina normala, nu trebuie aditivi
|
--------------------
--
--
-- Gil26 este bolnav psihic
|
|
Rob3rto |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 578 Joined: 1 January 11 ![]() |
Merg daciile si cu benzina normala, dar aditivul protejeaza scaunele de supape si supepele
![]() |
--------------------
Dacia
1300
1981
- PH 88 VBA
|
|
1055 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 281 Joined: 22 October 07 ![]() |
Din ce am citit pina acuum nu pare a avea contraindicatii
![]() @Ov , si eu am folost acel produs de la OMV si tocmai de aceea caut un inlocuitor pentriu acel inlocuitor ![]() @maho EFIX...mda...problema nu este ca anumite produse curata calamina, intreberea este unde o duce dupa ce o curata si ce face cu ea. @bucatel , da, de asta caut inlocuitori pt pb... @bion ![]() ![]() @4x4, asadar sa inlocuim plumbul.cu altceva la fel de "dulce" @Rob3rto eu am gasit la carrefour @pistritu, asa este, merg si cu gazolina la o adica ![]() Eu caut sa uniformizez efectul folosirii unor benzine neadecvate sau slab calitativ asupra intregului motor.Nu pot povestii ce am vazut/aflat despre benzina vanduta la pompa... Poate ca GPL este mai curat ai mai greu de falsificat. This post has been edited by 1055: 20 May 2014, 22:22 |
--------------------
Dacia
Dacia
1300 Conform legilor aerodinamicii bondarul nu poate zbura.El nu stia asta si totusi zboara
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 21st May 2025 - 18:08 |