DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Dacia 1310-28 de ani batrana!, Vopsire in exterior, manual si fara garaj!

sorinalecse
post 8 May 2014, 14:44
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Buna ziua tuturor si bine v-am gasit!

Sunt nou venit printre voi si vin cu rugamintea daca puteti, sa ma lamuriti si pe mine cu privire la vopsitul unei masini Dacia 1310!?

Detaliat: am contactat un service autorizat prin diverse reclame de la cunostinte ridicandul in slavi, fiind persoana fizica si nu un SC. am inghitit galusca '' stiind ca nu ma da afara banii din casa '' si nu-mi permit un lux pentru a-mi vopsi masina! Dacia mea are culoarea alba si pentru vopsit am luat un alb boreal cu diluat pentru vopseaua respectiva, desi initial luasem un alt diluant, dar '' meseriasul " mi-a spus sa iau compatibila cu vopseaua, ceea ce am si facut! Pe langa chit, chit sprit, antifon, etc., toate cerintele au fost indeplinite! Toate bune si frumoase pana in aproape intr-o luna in care a inceput sa-mi arate vopseau de pe masina cu niste dungulite '' vermisori '' apoi din ce in ce mai tare in proportie de 90% pe suprafata! Nu stiu motivul si nici '' meseriasul '' nu-l cunoaste, spunandu-mi ca la el, ''asa ceva nu s-a mai intamplat ''!? Acum sunt hotarat sa-mi revopsesc '' Batrana '' manual doar cu mana mea . Nu am garaj, o am parcare in fata blocului meu si tot aici vreau s-o vopsesc, dar vreau sa curat mizeria facuta de '' meserias '' in primul rand! De aceea vin cu rugamintea, daca puteti sa-mi spuneti o solutie pentru a da jos vopseau respectiva si pasi pe care trebuie sa-i urmez?

Va multumesc tuturor, care are amabilitatea sa-mi spuna, despre ceea ce urmeaza sa fac!

--------------------
Dacia 1310 1986 - 3
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
sorin1983
post 8 May 2014, 15:38
Post #2

Membru autentic

From: Bucuresti-Rahova

http://www.abacomp.ro/euro-flex-115-lamelar cu asa ceva cureti pana la metal... dupa trebuie grund... frecat grundul, dat chit, iar grund etc etc nu poti sa faci in aer liber si sa iasa bine. arunci banii de pomana. daca vrei pregateste-o tu si du-o la cineva pentru vopsit.

--------------------
Renault Megane1- -Sisteme electronice de securitate
"Pe zi ce trece, prostii fac progrese, devin si mai prosti!" C. Vadim Tudor
+
maho
post 8 May 2014, 15:43
Post #3

Membru rigido-flexibil

From: Brașov, orașul olimpic

Pana la urma era service autorizat sau "meserias" ? Daca ai facut-o in service (si presupun ca ti-au dat factura si chitanta), du-te inapoi sa ti-o repare pe gratis, in garantie.
Ce te face sa crezi ca tu o vei vopsi mai bine, in fata blocului ?

--------------------
Dacia 1310 1983
"Mother, should I trust the government ?" - No fuckin' way !
"A champion is someone who gets up when he can't."
+
rom33o
post 30 Jun 2014, 20:00
Post #4

MANDRU CU DACIA MEA

sa nu o creti cu disc abraziv cu smirglel ca va vi un calvar sa o refaci.asa am facut eo o usa si am chituit si slefuit de mi-au sarit capacele.mai bine ia.o cu smighel mai dur pana dispare tot

--------------------
dacia berlina1310.logan1,4mpi 1994,2005
+
ct-03-tvy
post 9 Jul 2014, 16:05
Post #5

ct_010

Chin mare o sa ai cu problema asta. A fost o problema de necompatibilitate intre vopsele,chit folosit,diluant sau ceva aiurea.
Posibil Chitul ,spritchitul nu sa uscat bine si inca emana vapori,din cauza asta apar basicile alea.
Chestiile astea apar si daca sunt prea multe straturi si groase.Practic se usuca stratul din exterior mai repede ,iar primu dat pe caroserie nu se usuca.emanand gaze in continuare , apar unflaturi ,viermi aia.
Eu am patit cu terosonu asa. Invatare de minte.

This post has been edited by ct-03-tvy: 9 Jul 2014, 16:09

--------------------
aro 10.4 1.6 D 1993
+
Axll
post 17 Jul 2014, 08:34
Post #6

Membru autentic

Hai sa stabilim 2 lucruri :
1. pregatirea de vopsit poti sa o faci si in fata blocului, dar...trebuie sa fii foarte atent la citeve lucruri, cum ar fi...nu folosesti smirghel cu granulatie mare, nu folosesti flex, sau bormasina. se poate folosi masina de slefuit cu vibratii. chitul pe care il dai trebuie lasat sa se usuce foarte bine si se slefuieste la final cu smirghel de apa cu granulatie se 1000, iar la final cu 2000
2. vopsitul din pacate nu poti sa-l faci in fata blocului...iti trebuie GARAJ. la un prieten, vecin, cunostinta etc. si un compresor care sa nu bage ulei sau apa.

Dupa pregatirea masinii ( chituit, slefuit ) se da cu spritchit si se mai retuseaza pe unde e nevoie... din pacate tot in garaj se da si spritchitul. Daca vopsesti afara ai posibilitatea sa se depuna praf in vopsea si alte impuritati...iar toata munca ta de pregatire se duce pe apa simbetei ca v-a arata nasol rau de tot.

--------------------
dacia 1300 - BZ 04 BJL
am vrut mai mult...decit normal...
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 16th May 2025 - 01:30
Forum Renault