magazin la parterul blocului, nu vrea lumea din bloc
![]() ![]() ![]() |
magazin la parterul blocului, nu vrea lumea din bloc
UXE |
![]()
|
||
![]() Modelator Group: Members Posts: 6.733 Joined: 21 June 06 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Symbol
2006 1.4 8v
- UXE Subaru Forester 2.5 XT - 230 CP
|
|||
adită |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.161 Joined: 25 June 07 From: BUCURESTI ![]() |
QUOTE(Iulikk @ 18 Jun 2014, 17:28) La Mangalia, in blocul in care stau parintii mei este un "spatiu comercial" de vreo 15 ani. A avut de toate: la inceput a fost doar o alimentara... apoi s-a extins. Au fost pe acolo de toate: alimentara, pacanele, pariuri, sex-shop, second hand, farmacie, plafar... acum e o casa de amanet, dar si asa sta sa se inchida. Nu cred ca ai putea sa faci fata cu un magazinas. Un prieten de-al meu are un magazin d-asta cum vrei tu sa faci. Omului i-a mers binisor vre-o 2 ani, pana au deschis astia in Mangalia Penny, Lidl, Billa. Acum dracu stie cum supravietuieste, dar gandeste-te ca din 50 de paini vandute pe zi si 3 sticle de cola nu o sa faci mare profit. inseamna ca inca ii merge daca inca il are!zic si eu! era un magazin in zona in care stateam inainte,cica non-stop.Era deschis maxim pana la 01.00 noaptea.Rafturi goale(saracie),frigidere oprite.Daca vroiam o bere trebuia sa il intreb ce are la rece.El stia cam ce merge la bere si spre seara mai tinea doar un frigider(care era oricum oprit la 9-10 seara si ala). Luai sticla de bere fleasca de apa!scotea frigiderul din priza si se ruga sa mai tina rece.La asta stau si ma intreb cum dracu rezista. |
--------------------
--------------
-------------
-------------
- BUCURESTI -------------------------
|
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
QUOTE(Ake @ 18 Jun 2014, 18:16) Ideea e buna. Trebuie sa nu uiti ca e necesar sa acorzi ceva mai multa atentie vecinilor directi (ai spatiului). In mod normal nu e nevoie de adunare generala...pur si simplu te duci cu lista din usa in usa si ii rogi sa semneze. Apartament, numele in clar si semnatura. Recomandabil in dublu exemplar, pentru ca o sa ai nevoie. (*) (*) intereseaza-te pe undeva daca nu cumva e nevoie de CNP sau de nr de buletin. Dar lumea devine suspicioasa cand intrebi si de astea. Trebuie si CNP. Semnaturile is necesare pentru acordul vecinilor de a se deschide un spatiu comercial sau ce o fi sa fie acolo. Mai delicata e problema cu spatiul daca e proprietate comuna. Ideea cu manifestul in cutia postala nu-i rea, dar ia in calcul ca, cu vecinii de varsta a treia e complicata rau. Is suspiciosi la orice. Daca ai astfel de vecini ia-i pe rand si discuta cu ei face-to-face si ai grija sa nu simta vreun ton de iritare in vocea ta indiferent ce contra-argumente ti-ar aduce. Daca nu reusesti sa-i convingi fara sa le promiti ca le vei da marfa moca, las-o balta. Fara suparare, insemna ca nu ai "simtul" comertului. |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
adită |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.161 Joined: 25 June 07 From: BUCURESTI ![]() |
Marfa moca nici nu se pune problema...mai ales la inceput.
Ma gandeam sa fac ceva nou si inedit pentru magazinele de la coltul blocului. Sa fac diverse oferte si chiar tombole. De exemplu la o cumparatura de x lei o sa primesti un sapun cadou sau o punga de faina(exemplele pot continua) Sau o data pe luna(cel putin la inceput,cateva luni) daca cumperi de x lei poti sa participi la o tombola unde poti castiga ..nu stiu..un cuptor cu microunde. Eu lucrez tot cu oameni(ce-i drept le vand medicamente) si am vazut ca orice cadou primesc(cat de mic) ii face foarte fericiti. Astea sunt doar cateva idei de care chiar vreau sa ma tin(nu sa fie praf in ochi). |
--------------------
--------------
-------------
-------------
|
|
DannyY |
![]()
|
![]() Marele plictisit Group: Members Posts: 1.696 Joined: 5 May 09 ![]() |
Inainte de a discuta cu pensionarii, ia tu niste medicamente, ca sigur o sa ai nevoie. La bloc, cel mai greu e sa obtii acordul acestora pentru orice. Era sa ma imbolnavesc de nervi cand m-am ocupat de separarea de gaze pe scara. Si era interesul tuturor. Ca e scump, ca sa mai cautam, ca alta firma face mai ieftin, ca de ce vreau cu factura (adica mai scump) etc.
Dupa ce ca am cheltuit mai mult ca ei si am alergat cu masina proprie pe la Distrigaz Craiova pentru aprobari, mi-au iesit si vorbe ca mi-am facut lucrarea gratis si am furat banii pensionarilor. La faza cu tombola, premiile sau cadourile, gandeste-te bine, clientela ta va fi o comunitate mica. O sa bagi zazania in ei de la prima punga de faina data ca_cadou (n-am vrut sa zic premiu, na). ![]() Crede-ma, te inhami la o munca titanica. Dupa ce castigi lupta asta, te vei lua la tranta cu Maria-Sa Fiscul! Oricum, eu iti urez succes! |
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
- 0T04``` Urasc discriminatorii prosti (adica pe toti)
Sunt mandru ca sunt considerat prost de catre un dobitoc |
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Poti sa faci ceva bani vinzind taloane de pensie.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
maho |
![]()
|
![]() Membru rigido-flexibil Group: Members Posts: 5.218 Joined: 7 April 10 From: Brașov, orașul olimpic ![]() |
QUOTE(adită @ 18 Jun 2014, 15:07) Parterul blocului are o uscatorie unde a functionat un magazin care a apartinut familiei de la care am cumparat apartamentul. L-am intrebat pe administrator daca imi poate inchiria mie spatiul ala si mi-a spus ca nu poate deoarece s-a votat in adunarea generala ca spatiul sa fie destinat locatarilor de la parter(adica uscatorie). Bineinteles ca nu pune nimeni haine la uscat acolo,spatiul e gol si acum. Ia-o cu inceputul, adica intereseaza-te intai de statutul juridic actual al spatiului, daca mai e in proprietate comuna, daca da, testeaza terenul la ceilalti in ce masura ar fi dispusi sa renunte la el (poate ca unii - oricine, nu doar cei de la parter - intentioneaza sa foloseasca uscatoria pt. destinatia ei ...); fa-le niste calcule din care sa reiasa ca scazand suprafata comuna, scad niste facturi. Eventual te poti gandi si la o activitate cu mai putine dureri de cap, de birou. Hotararea adunarii generale e obligatorie, dar fa-ti intai "lobby". |
--------------------
Dacia
1310
1983 "Mother, should I trust the government ?" - No fuckin' way !
"A champion is someone who gets up when he can't." |
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Daca sint mai multe blocuri in jur, la distante nu prea mari, gindeste-te la un aprozar. Bosorogilor nu le e usor sa se duca la piata, iar cartofii-s grei. Ii intrebi pe mai multi cum le-ar pica eventualitatea. Fa un mic studiu de marketing.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
adită |
![]()
|
am piata resita foarte aproape...cam 5 minute de mers.
|
--------------------
--------------
-------------
-------------
|
|
CGB |
![]()
|
![]() CGB Group: Members Posts: 2.455 Joined: 4 May 05 From: behind ![]() |
in cea mai mare masura conteaza pretul pa care-o sa-l ai la diverse produse. spun asta in calitate de consumator. io stau la lujerului si in cartier am doo magazinase d-astea. unu fix la un parter de bloc (deschis de fro juma de an) si altu intr-o curte (asta e vechi, am inteles ca de zeci de ani). apoi am doo megaimage la max 5 min si cora peste drum. doo lidl, unu langa plaza mall si unu pe maniu spre cotroceni.
deci magazine kakalau. la magazinasele alea doo de cartier fac doar urmatoarele cumparaturi: 1. paine (da' doar cand raman fara, sau e prea dimineata sau prea tarziu). painea care-o aduc astia la magazinase e destul de proasta. 2. platesc facturile, ptr ca unu din magazinase are un paypoint. 3 imi iau biscuiti varsati cam o data la saptamana de la unu din ele 4. de la altu iau branza. e buna si ieftina fata de cora, mega, lidl etc. 5. mai iau prajituri ocazional (unu din ele aduce prajituri bune) 6. foarte rar si cand mi-e foarte lene sa merg la mega sau cora, imi iau cate-o apa. cam atat. si ambele magazinase au o problema: in fata lor se aduna diversi care consuma alcool. mai iese cate-un scandal asa din cand in cand. in rest mega, cora, lidl. diferenta de pret face....diferenta. spre ex io beau pepsi. si da ce plm sa dau 7-7,5 lei p-o sticla la astia la magazinase, cand in cora e 5 lei si ceva. sau apa. la astia e 3 lei si ceva sticla, in cora e 2 lei si ceva. la bere la fel. diferenta mare. de la 5,5 - 6,5 lei, la 7,5 - 8 lei. ma refer la pet de 2-2,5 l. in rest preturile is mai sus cam la orice. ptr ca n-ai cum sa concurezi cu preturile din lanturile astea mari de magazine/supermarketuri. si astea doua magazinase mai rezista inca ptr ca patroni nu platesc chirie (is in casa lor), unu din ele n-are nici salariati (sta nevasta-sa la vanzare) si la alalat stau cu randu cand patronu cand patroana cand o fata la negru. |
--------------------
Renault
Clio RS Line
2022 _______________
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
Nu prea au sorti de izbanda magazinasele astea mici la noi. Asta pentru ca au permis - vorbesc despre Bucuresti acum - hypermarketurile în oras. Spre deosebire de alte capitale europene, unde hypermarketurile sunt exclusiv la marginea sau în afara oraselor, încurajandu-se astfel în oras micii comercianti autohtoni. Sunt permise cel mult niste supermarketuri gen Mega, dar nici alea cu sutele, ca la noi.
Micul comerciant supravietuieste, chiar daca are preturi maricele. E adevarat ca micul comerciant e specializat pe-o chestie (patiserie, tutungerie, carmangerie, aprozar etc), nu prea vezi dughene cu "de toate", ca la noi. Adica am vazut în Praga, toate cu patroni asiatici ![]() This post has been edited by Markos: 19 Jun 2014, 11:37 |
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
UXE |
![]()
|
![]() Modelator Group: Members Posts: 6.733 Joined: 21 June 06 From: Bucuresti ![]() |
Poti sa rezisti si cu un magazinas de bloc.. insa nu te astepta la incasari colosale... cel mult o sa ai un trai decent si o sa socializezi f mult cu vecinii din blocurile invecinate
![]() Nu este o cale de imbogatire ![]() This post has been edited by UXE: 19 Jun 2014, 14:13 |
--------------------
Renault
Symbol
2006 1.4 8v
|
|
corbex |
![]()
|
Numai daca vinzi ce trebuie si nu te ingroapa cu chiria. Cu Boni-Bon si Topi-Top, care se gasesc peste tot, nu rezisti 2 luni. Trebuie sa le aduci oamenilor marfa dupa care nu sint dispusi sa alerge cind le e lene, si pentru care facilitate sint dispusi sa dea 50 de bani in plus.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
UXE |
![]()
|
Pai dati idei...
![]() |
--------------------
Renault
Symbol
2006 1.4 8v
|
|
ady77 |
![]()
|
![]() راحتزیل یو Group: Members Posts: 1.729 Joined: 15 December 05 From: near Bacau ![]() |
QUOTE(UXE @ 19 Jun 2014, 15:13) Te-am corectat eu. Parerea mea e ca te-ai gandit cam tarziu la asa ceva. Acum se inchid magazinele de cartier. Am un prieten foarte bun care are un magazin de asta de vreo 10-11 ani si a supravietuit deschiderii Cora la vreo 5 minute de mers pe jos, LIDL - la vreo 6 minute, Penny la vreo 3-4 minute, dar in toamna se deschide un Kaufland la vreun minut de mers pe jos. A zis ca mai tine deschis o luna dupa ce se deschide Kaufland ca sa se convinga ca ia decizia corecta. A zis ca doar din tigari si paine (la urgenta) nu are cum sa se descurce. Acu' vreo 8 ani de sarbatori ii cresteau vanzarile, de cand sunt supermarketuri la tot pasul ii scad, ca atunci cand omul are de cheltuit mai multi bani prefera sa mearga la supermarket, nu la magazinul de cartier. Eu zic sa evaluezi foarte bine costurile, sa faci un calcul cam cat ar trebui sa fie vanzarile sa le acoperi si sa iti ramana macar cat ai acum salariul. |
--------------------
|
G I M |
![]()
|
![]() Membru cu indemanare Group: Members Posts: 2.191 Joined: 26 April 08 From: Brasov ![]() |
Unde stau acum in Brasov, aproape la fiecare bloc exista cate un magazin la parter. 2 din ele le frecventez aproape zilnic. Unu e magazin alimentar non stop, mereu cand ma duc stau la coada, iar cel din blocul meu e aprozar. Si aici la fel, e lume ca la gara, cu toate ca piata mare e la 5 minute de bloc. Marfa buna si ieftina te tine la suprafata.
Am uitat sa specific ca am Lidl la 2 minute de mers pe jos si Penny la vreo 10. Eu sincer sa fiu, cand am nevoie de legume sau fructe in cursul saptamanii ma duc jos la aprozar, marfa e foarte ok si la unele produse are preturi mai mici decat la piata. This post has been edited by G I M: 19 Jun 2014, 20:09 |
--------------------
Una
d'aia
cu 5 roti Fii atent la volan! Cineva drag te asteapta acasa!
|
|
UXE |
![]()
|
@adită , cu apicultura cum merge ?
|
--------------------
Renault
Symbol
2006 1.4 8v
|
|
garlic_dog |
![]()
|
![]() Membru eutectic Group: Members Posts: 243 Joined: 10 December 04 From: Clipperton Island ![]() |
Am o idee!
A, ba nu. Ba, am o idee! Ce-ar fi sa folosesti spatiul ca uscatorie. Si spalatorie. Si pe urma, dupa ce lumea isi usuca rufele la tine (si banii) bagi un automat de cafea, apoi unul de mancare, apoi transformi totul in butic, apoi minimarket, market, supermarket. ĂĂĂĂ?, vorba lui Badea. This post has been edited by garlic_dog: 22 Jun 2014, 13:58 |
--------------------
Tesla
electrică
2015
- B05NWV Femeile vin de pe Venus, bărbații de la băut.
|
|
adită |
![]()
|
multe idei imi vin mie!
mi-am cumparat stupii..urmeaza albinele curand! am vorbit cu presedintele blocului si mi-a spus ca imi da spatiul fara doar si poate.Faza e ca mi-a spus sa ma gandesc bine in ce ma bag...ca a avut si el la parterul blocului intr-o garsoniera si l-a inchis acum 8 ani!Zicea ca facea pana la 2000 de lei pe zi vanzare dar incet incet a ajuns la 100 de lei din paine si tigari(si alea date pe datorie). M-a descurajat grav dar e mai bine sa stiu adevarul chiar daca doare. |
--------------------
--------------
-------------
-------------
|
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
Dar tu efectiv ce intentionezi sa faci acolo? Poate imi dai vreo idee buna. Oricum nu-ti fac concurenta.
|
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
adită |
![]()
|
pai ma gandeam la un magazin mixt!
treaba cu albinele e alta ![]() |
--------------------
--------------
-------------
-------------
|
|
radian |
![]()
|
Mixt adica si pentru barbati si pentru femei?
![]() |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
corbex |
![]()
|
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
radian |
![]()
|
Mi-am vandut vila pe motiv de criza...
Dar intr-un alt apartament intentionez si eu sa deschid un spatiu comercial. |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
bion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.711 Joined: 1 May 04 From: TM ![]() |
Ai galerii de mina kklau poti sa deschizi mall
![]() |
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
- TM54 Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin, Căci n-au păreche-n lume blestemații Crîșmarii care toarnă apă-n vin ! |
|
corbex |
![]()
|
Ma bagi vinzator la tine? Promit sa fur decent.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
catalin-g3 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 201 Joined: 26 August 04 From: BaileGovora ; BUCURESTI ![]() |
Eu stau la Lujerul. Vizavi de intrarea in bloc am avut un magazinas din asta. Langa el s-a deschis un Careffour Expres si un fast-food. A durat mai putin de 2 luni pana au inchis magazinul respectiv.
|
--------------------
AsconaC/AstraF
BERLINA
85/96 "Esti prost si vrei să te remarci? Aprinde proiectoarele!
Esti cel mai prost? Aprinde si stopul de ceată!" - MAERSK |
|
corbex |
![]()
|
Chiriile-i omoara. O pravalie in spatiul tau iti poate asigura oarece venit.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
vercingetorix |
![]()
|
![]() Dusmanii imi poarta pica, dar n-au valoarea mea... Group: Members Posts: 138 Joined: 20 April 06 ![]() |
Prietene, daca ai un stup cauta niste albinute blonde din Republica Moldova.
Le inveti cum sa faca un masaj de relaxare si tu doar stai linistit la casa de marcat. Treaba absolut legala, curat, igienic, toata lumea fericita. Parerea mea. p.s. nu-l angaja pe corbex, e genul gheorghe dinica din filmul "Crucea de Piatra" ![]() This post has been edited by vercingetorix: 24 Jun 2014, 14:34 |
--------------------
Dacia 1310
break 1985 pt. export
2 canistre de benzina shpaga la IDMS
|
|
adită |
![]()
|
|
--------------------
--------------
-------------
-------------
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 8th May 2025 - 11:33 |