magazin la parterul blocului, nu vrea lumea din bloc
![]() ![]() ![]() |
magazin la parterul blocului, nu vrea lumea din bloc
radian |
![]()
|
||
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
|
||
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|||
kato |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 236 Joined: 17 October 06 From: barlad ![]() |
si are dreptul (legal) sa-ti ceara asa ceva?
|
--------------------
renault
scenic
2000 rxt - scenic III 1.6 dci
- vs 05 glx vs 79 glx
|
|
AR-18-MOS |
![]()
|
![]() ( -_・) ︻デ═一 Group: Members Posts: 6.616 Joined: 19 August 07 From: Niedersachsen ![]() |
Kato, se plictisea ea, p-acolo prin primarie, si s-a gandit cum sa-i puna piedici lui radian, eventual sa faca si-un mic abuz, ca n-a mai avut unul cam de mult. Asta crezi?
![]() |
--------------------
BMW
730Ld
'07 High Executive
- AR - - M-Benz C350CDI 7G-Tronic '12 Avantgarde
M-Benz E350CDI 9G-Tronic+ 4Matic & Airmatic |
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
Eu unul, da, asta cred, Ce PlLM de studiu geotehnic sa necesite o scara exterioara de acces "lipita" de un bloc construit cu vreo sase decenii in urma, cand in zona nu exista nicio suspiciune de degradarea solului?
M-am uitat, de curiozitate,, cam care sunt cheltuielile pe care le presupune un astfel de studiu. Se pare ca "sare" de 15k euro. Daca mai adaug si PUD-ul si avizul de mediu si restl avizelor solicitate sar de 20k euro. Ma indoiesc ca in Romanica a cheltuit cineva atatia bani doar pentru obtinerea autorizattiei de constructie pentru transformarea unui apartament de bloc in spatiu comercial. This post has been edited by radian: 20 Aug 2014, 05:09 |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
cu 20 k euro iei 4 baraci-container, le asezi convenabil si-ti faci magazin in ele.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
dacis |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 380 Joined: 24 March 04 From: dealurile oable ale Mioritei ![]() |
QUOTE(radian @ 20 Aug 2014, 06:08) Eu unul, da, asta cred, Ce PlLM de studiu geotehnic sa necesite o scara exterioara de acces "lipita" de un bloc construit cu vreo sase decenii in urma, cand in zona nu exista nicio suspiciune de degradarea solului? M-am uitat, de curiozitate,, cam care sunt cheltuielile pe care le presupune un astfel de studiu. Se pare ca "sare" de 15k euro. Daca mai adaug si PUD-ul si avizul de mediu si restl avizelor solicitate sar de 20k euro. Just, maestre. Tanti aia teafara nu-i! Cum sa ceara asa ceva?! ![]() Studiul geotehnic se cere cand ai sapatauri de facut, parca minim 1 metru. Iar PUD-ul, aia chiar e o tampenie, desi pentru solicitarea asta s-ar putea sa aiba o minima acoperire legala. Iar asta e destul de scump. Cat priveste studiul geotehnic, si aici sunt studii si studii. Costa cateva mii de lei un studiu pentru un foraj de apa de mare adancime, iar unul strict pentru constructii cateva sute de lei, maxim 2000. Io am facut (chiar daca nu mi-a cerut prin PUZ) pentru ca printre altele inginerul care facea calculul structurii se ocupa cu asa ceva. Cred ca a forat 6 ori 9 metri. A durat trei-patru ore forajul si notarea straturilor. Cred ca a costat sub 1000 de lei. |
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.732 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
QUOTE(radian @ 19 Aug 2014, 21:53) Primaria mi-a pus frana din prima. Am depus documentatia penru eliberarea Certificatului de urbanism pentru construirea unei scari de acces la un apartament la parter si mi-au cerut PUD si Studiu geotehnic. Tanti sefa de la urbanism e tampita... Si daca faci o scara metalica tot rahaturi de astea o sa iti ceara? |
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Nick Ușor
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Pentru aia nici nu trebuie sa-i mai intrebe. O face amovibila. Problema e cu spartul peretelui, acolo unde urmeaza sa fie usa.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
dacis |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 380 Joined: 24 March 04 From: dealurile oable ale Mioritei ![]() |
|
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
corbex |
![]()
|
In Bucuresti e plin de apartamente cu peretele spart. Farmacii, magazine generale, frizerii, etc. Unde a fost fereastra s-a prelungit spartura pina jos.
This post has been edited by corbex: 20 Aug 2014, 09:06 |
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
UXE |
![]()
|
![]() Modelator Group: Members Posts: 6.733 Joined: 21 June 06 From: Bucuresti ![]() |
Unii s-au intins si in afara blocului...
|
--------------------
Renault
Symbol
2006 1.4 8v
- UXE Subaru Forester 2.5 XT - 230 CP
|
|
vercingetorix |
![]()
|
![]() Dusmanii imi poarta pica, dar n-au valoarea mea... Group: Members Posts: 138 Joined: 20 April 06 ![]() |
Se poate face vila la bloc...
Attached thumbnail(s) vila_din_bloc.jpg ( Size: 239.3k ) Number of downloads: 139 |
--------------------
Dacia 1310
break 1985 pt. export
2 canistre de benzina shpaga la IDMS
|
|
kato |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 236 Joined: 17 October 06 From: barlad ![]() |
se poate..numai ca primaria a darmat minunea....*cred ca vorbim de acelasi caz care a fost acum cativa ani prin presa*
|
--------------------
renault
scenic
2000 rxt - scenic III 1.6 dci
- vs 05 glx vs 79 glx
|
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.732 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
QUOTE(corbex @ 20 Aug 2014, 10:05) In Bucuresti e plin de apartamente cu peretele spart. Farmacii, magazine generale, frizerii, etc. Unde a fost fereastra s-a prelungit spartura pina jos. In toata tara e asa. Si apartamentul in care locuiesc eu e in aceeasi situatie: nu avea initial balcon si apoi s-a prelungit spartura pentru fereastra pana jos ca sa devina usa balconului. Dar in 1992 cand s-a intamplat asta, s-a facut studiu de impact (sau cum naiba ii zice) asupra rezistentei ulterioare a peretelui. In plus, prevazut prin proiect, exista doua rame metalice si o traversa in cadrul actualei usi. Iar pentru balcon nu apare niciun studiu geotehnic. Si sa zicem ca din cauza ca sunt galerii de mina pe acolo pe la Petrosani or exista niste cerinte speciale, dar sa ceri studiu geotehnic pentru o amarata de scara mi se pare si mie o tampenie. Tot in Valea Jiului, socrul meu si-a scos autorizatie de constructie pentru un garaj dublu, lipit de o magazie. Nu i s-a cerut niciun studiu geotehnic. This post has been edited by marksman: 20 Aug 2014, 11:11 |
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Nick Ușor
|
|
radian |
![]()
|
QUOTE(dacis @ 20 Aug 2014, 08:06) ... Studiul geotehnic se cere cand ai sapatauri de facut, parca minim 1 metru. Iar PUD-ul, aia chiar e o tampenie, desi pentru solicitarea asta s-ar putea sa aiba o minima acoperire legala... Legea care reglementeaza nevoia unui PUD are niste formulari generale, practic, poti incara orice constructie ca avand nevoie de PUD. Adancimea fundatiei nu e un criteriu. Pana si groapa de fundatie pentru un stalp de poarta, cel putin teoretic, are cca. un 1 m adancime. Este adancimea de inghet care variaza de la o zona geografica la alta, dar este de 1 m, plus, minus 20 cm. Marksman, lucrarile miniere nu au nicio legatura. ![]() This post has been edited by radian: 20 Aug 2014, 17:58 |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 19th July 2025 - 18:00 |