Contestare proces verbal tamponare
![]() ![]() ![]() |
Contestare proces verbal tamponare
vallixx |
![]()
|
||
![]() Membru nesuferit Group: Members Posts: 4.553 Joined: 28 January 08 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane 4 Hatch TCe 140
- 2019 Ex. Renault Clio Symbol 1.4 16V - 2008 - 2022
Ex. Renault Clio Symbol 1.4 8V - 2003 - 2008 |
|||
AR-18-MOS |
![]()
|
![]() ( -_・) ︻デ═一 Group: Members Posts: 6.616 Joined: 19 August 07 From: Niedersachsen ![]() |
QUOTE(vallixx @ 24 Jun 2014, 11:53) QUOTE(vallixx @ 25 Jun 2014, 01:15) Cat de penibil poti fi. QUOTE Pot mai mult de atat. Da, sarmane puradel, poti mai mult de atat. Sky is the limit for you! ![]() Mai incanta-ne cu elucubratii si analize d-astea subtiri, cu argumente de 2 lei prin care incerci sa-ti repari prostiile. Da' continua, ca vad ca-ti place sa te te faci precum cabina din spatele curtii. Partea proasta e ca nici macar n-am cu cine ma contrazice, ca te faci singur din vorbe. E suficient sa-ti dau un bobarnac si-ti dai singur in cap ca musca de geam cand incearca sa iasa la lumina, din hazna. P.S. Ti-ai asigurat, singur, un loc la bula. This post has been edited by AR-18-MOS: 25 Jun 2014, 01:12 |
--------------------
BMW
730Ld
'07 High Executive
- AR - - M-Benz C350CDI 7G-Tronic '12 Avantgarde
M-Benz E350CDI 9G-Tronic+ 4Matic & Airmatic |
|
Garett |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.339 Joined: 4 June 05 From: Galati ![]() |
QUOTE(maru @ 25 Jun 2014, 00:38) ...sa nu zici ca te`a depasit pe banda 1 ca te faci de rusine - trecerea unei masini pe langa alta pe benzi diferite dar in acelasi sens nu e considerata depasire... Trust me, am permis de suficienta vreme sa stiu care e depasire si care nu! 2-1-2 se cheama depasire, oricum ai vrea sa-i zici altfel. |
--------------------
No
Reno
Forever "Tara asta a avut doua dezastre din '89 incoace: Iliescu si ProTV-ul!"
|
|
betamax |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.343 Joined: 11 September 08 From: din lumea asta, prost făcută.. ![]() |
Ce-aveti, bre ? Aici nu e parlament, comisia juridica, e un forum civilizat. La inceput am crezut ca glumiti, dar se pare ca nu. Daca stiam in ce ma bag, taceam dracu'. Mea culpa, stiu ca al treilea ia bataie primu'. Da' e cazul sa va potoliti si voi.
|
--------------------
renault
Scenic Rx4
2000, 1.998 l, 16 V, 102 kW "... imi place sa lucrez cu intelectuali, astia pricepe repede."
"Ori traim cu totii, ori va ia dracu' !" |
|
Garett |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.339 Joined: 4 June 05 From: Galati ![]() |
QUOTE(vallixx @ 25 Jun 2014, 01:15) Asta fiind fix formularea din lege. Nu stateam pe 2 din distractie ci doar pentru ca nu aveam cum sa revenim pe 1! Daca eram eu la volan acceleram si depaseam cardul dupa care reveneam pe 1. Doamna fiind insa la inceput, oricata bunavointa ar fi avut, viteza nu era o optiune viabila. Plus ca probabil, la cat de "intelegatori" sunt "colegii de trafic", oricat de mult accelera ea tot nu era suficient pentru unii ca sa n-o considere "melc", "mocaita", s.a.m.d. Ma gandesc serios ca, dupa ce revine in trafic sa-i scot lamaile, la ce mentalitate au unii, sunt echivalente cu capa toreadorului, trezesc bizonul interior... This post has been edited by Garett: 25 Jun 2014, 05:38 |
--------------------
No
Reno
|
|
betamax |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.343 Joined: 11 September 08 From: din lumea asta, prost făcută.. ![]() |
Aici ai dreptate. Da' cred ca Pitestiul e primul in top la modul de tratare a incepatorilor. Daca ai lamaile in geam, esti victima sigura. Tin minte cand si-a luat nevasta-mea permis, stress ca la balamuc, o depaseau pe dreapta, pe stanga, peste linia continua... Dupa doua saptamani am dat jos mamaligile si totul a revenit la normal (normalitatea Pitestiului, care un pic altfel...).
|
--------------------
renault
Scenic Rx4
2000, 1.998 l, 16 V, 102 kW "... imi place sa lucrez cu intelectuali, astia pricepe repede."
|
vallixx |
![]()
|
![]() Membru nesuferit Group: Members Posts: 4.553 Joined: 28 January 08 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(AR-18-MOS @ 25 Jun 2014, 00:59) Daca ai impresia ca am baut din acelasi pahar, ai impresie proasta. Am eu niste idei legate de niste membri ai familiei tale carora sa la zici tu "puradel", dar ti-am zis, pot mai mult de atat. Eu zic sa ne oprim aici, ca nu ajuta pe nimeni. Eu n-am intrat sa ma cert cu nimeni, daca vrei sa discutam civilizat sunt aici, daca vrei sa faci pe superiorul sau n-ai cu cine sa te certi.…..imi pare rau dar nu m-ai nimerit. Aaaaa si da, m-ai pus la bula....nu stiu cui......iti dai seama ce chestie tare ai facut? Sper ca te simti mai barbat acum, pe mine unu' ma doare la "bula". This post has been edited by vallixx: 25 Jun 2014, 08:51 |
--------------------
Renault
Megane 4 Hatch TCe 140
|
Tamango |
![]()
|
![]() Biciclist Group: Members Posts: 1.330 Joined: 30 January 07 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Garett @ 25 Jun 2014, 05:28) Trust me, am permis de suficienta vreme sa stiu care e depasire si care nu! 2-1-2 se cheama depasire, oricum ai vrea sa-i zici altfel. Apropo de asta bai colegilor: ia spuneti voi acilea la ce distanta trebuia sa intre in fata colegului camionul ala pe banda 2 CA SA NU fie considerata depasire ? Dar cu citat de lege, nu dupa ureche. This post has been edited by Tamango: 25 Jun 2014, 08:00 |
--------------------
Suzuki
Vitara 1,6 AT
2017 Confectionam fumigene direct din acordeoane ...
|
|
Smiley |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.138 Joined: 12 August 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(paul_p @ 25 Jun 2014, 00:55) Chiar si asa, intre cineva care vrea sa treaca de pe banda 2 pe 1 si cineva care vrea sa treaca de pe 1 pe 2, are prioritate cel ce vrea sa treaca de pe 2 pe 1. da-ne si un articol din regulament care sa-ti sustina afirmatiile. eu cred ca nu are nici unul dintre ei prioritate, rezultatul fiind "la mica intelegere". QUOTE(Tamango @ 25 Jun 2014, 09:00) Apropo de asta bai colegilor: ia spuneti voi acilea la ce distanta trebuia sa intre in fata colegului camionul ala pe banda 2 CA SA NU fie considerata depasire ? Dar cu citat de lege, nu dupa ureche. din regulamentul de aplicare a codului rutier: QUOTE Art. 116. (2) Intenția conducătorilor de autovehicule, tramvaie sau mopede de a schimba direcția de mers, de a ieși dintr-un rând de vehicule staționate sau de a intra într-un asemenea rând, de a trece pe o altă bandă de circulație sau de a vira spre dreapta ori spre stânga ori care urmează să efectueze întoarcere, depășire sau oprire se semnalizează prin punerea în funcțiune a luminilor indicatoare de direcție cu cel puțin 50 m în localități și 100 m în afara localităților, înainte începerea efectuării manevrelor. deci teoretic soferul camionului trebuia sa semnalizeze inceperea unei noi manevre cu 50/100 m inainte de a o efectua. dar incepe manevra mai repede se poate considera ca nu e o noua manevra ci doar continuarea celei anterioare (aka depasire). This post has been edited by Smiley: 25 Jun 2014, 09:01 |
-------------------- |
|
vallixx |
![]()
|
Tamango, e buna definitia asta?
![]() Io zic ca ar trebui bagata in lege. Clar. Depasire: pleci din spatele autovehiculului din fata, schimbi banda (o banda inferioara sau superioara, contrasens, trotuar, etc.) treci de mormoloc si te pui din nou in fata lui pe banda... Devansare: mergi pe o banda si treci pe langa un mormoloc (sau grup de mormoloci). Nu ai fost pe banda lor si nu ai nici o dorinta sa treci pe ea... |
--------------------
Renault
Megane 4 Hatch TCe 140
|
betamax |
![]()
|
QUOTE(vallixx @ 25 Jun 2014, 09:06) Tamango, e buna definitia asta? ![]() Io zic ca ar trebui bagata in lege. Clar. Depasire: pleci din spatele autovehiculului din fata, schimbi banda (o banda inferioara sau superioara, contrasens, trotuar, etc.) treci de mormoloc si te pui din nou in fata lui pe banda... Continui eu: apoi ii amintesti de ma-sa si ii trantesti o frana in nas. |
--------------------
renault
Scenic Rx4
|
DannyY |
![]()
|
![]() Marele plictisit Group: Members Posts: 1.696 Joined: 5 May 09 ![]() |
Stim ca pentru nerespectarea regulilor de depasire se pierde permisul.
Stim ca o regula a depasirii spune sa se faca pe partea stanga (cu doua exceptii). Cine e nebun sa declare ca a depasit prin dreapta? Toti "devansam", iar in caz de tamponare se considera schimbare a benzii fara asigurare. Azi dimineata, o scolarita in fata mea pe banda doi, viteza melcului (normal). Semnalizeaza vreo 15 secunde revenirea pe banda 1. Io personal sunt un monument de rabdare la volan. Haudi-ul din spatele meu nu mai rezista, se baga pe banda 1 exact cand scolarita se hotaraste si ea. Eu calc acceleratia, haudistul calca frana si claxonu', apoi ramane sa astepte eliberarea benzii 2 ca sa depaseasca melcul ![]() |
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
- 0T04``` Urasc discriminatorii prosti (adica pe toti)
Sunt mandru ca sunt considerat prost de catre un dobitoc |
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Erai in Bucuresti?
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
Tamango |
![]()
|
![]() Biciclist Group: Members Posts: 1.330 Joined: 30 January 07 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Smiley @ 25 Jun 2014, 09:01) deci teoretic soferul camionului trebuia sa semnalizeze inceperea unei noi manevre cu 50/100 m inainte de a o efectua. dar incepe manevra mai repede se poate considera ca nu e o noua manevra ci doar continuarea celei anterioare (aka depasire). Bingo! Bravo colegu' ![]() |
--------------------
Suzuki
Vitara 1,6 AT
|
|
DannyY |
![]()
|
|
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
|
VladSoare |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.716 Joined: 12 May 04 From: Voluntari, pe stînga ![]() |
QUOTE(Garett @ 25 Jun 2014, 05:37) Ma gandesc serios ca, dupa ce revine in trafic sa-i scot lamaile, la ce mentalitate au unii, sunt echivalente cu capa toreadorului, trezesc bizonul interior... Eu dimpotrivă, am mai multă răbdare și înțelegere pentru mocăiți sau aiuriți dacă-i văd cu lămîia în geam. Dacă mă enervează vreunul și-mi vine să-l claxonez sau să-l înjur, în clipa în care-i văd lămîia mă calmez și-l las în pace. QUOTE(betamax @ 25 Jun 2014, 05:48) Aici ai dreptate. Da' cred ca Pitestiul e primul in top la modul de tratare a incepatorilor. Daca ai lamaile in geam, esti victima sigura. Nu știu. Eu cînd traversam Piteștii n-aveam lămîie și nu încurcam circulația deloc, dar tot aveam parte de tratamentul complet. ![]() Sau poate cu lămîia ar fi fost și mai rău? ![]() QUOTE(Smiley @ 25 Jun 2014, 09:01) da-ne si un articol din regulament care sa-ti sustina afirmatiile. eu cred ca nu are nici unul dintre ei prioritate, rezultatul fiind "la mica intelegere". Cred că se referă la articolul ăsta: Art. 106. - (1) Pe un drum public prevăzut cu minimum trei benzi pe sens, când conducătorii a două autovehicule circulă în aceeași direcție, dar pe benzi diferite și intenționează să se înscrie pe banda libera dintre ei, cel care circulă pe banda din dreapta este obligat să permită celui care vine din stânga să ocupe acea bandă. Totuși, în cazul nostru vorbim de benzi alăturate. Nu e situația descrisă în articol. În cazul nostru, cel care își păstrează banda are prioritate. Cel care o schimbă trebuie să aștepte pînă cînd o poate face în condiții de siguranță. This post has been edited by VladSoare: 25 Jun 2014, 10:04 |
--------------------
Mondeo 2.0H 2016
/
Kuga 1.5 2016
|
|
vallixx |
![]()
|
|
--------------------
Renault
Megane 4 Hatch TCe 140
|
VladSoare |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.716 Joined: 12 May 04 From: Voluntari, pe stînga ![]() |
Corect. Este imposibil să faci o lege să acopere toate situațiile posibile, care să definească clar și fără nici un dubiu orice detaliu, pînă la ultimul. Întotdeauna vor rămîne lucruri interpretabile în funcție de situația în cauză. Și asta nu-i numai la noi, ci și la case mai mari. De exemplu, faza cu "ai voie să treci pe galben doar dacă nu mai poți opri în condiții de siguranță" există și la occidentali. Și acolo tot polițistul apreciază dacă ai trecut pe galben pentru că ești un nesimțit, sau pentru că într-adevăr nu mai aveai timp să oprești în condiții normale. E imposibil să specifici în lege exact la cîți metri și cîți centimetri trebuie să te afli de semafor în clipa cînd apare galbenul, în funcție bineînțeles de viteza curentă, de marca și modelul mașinii, de vechimea ta la volan, etc.
Un oarecare nivel de interpretabilitate este normal în orice lege. În cazul cu schimbarea benzii, eu aș interpreta "a o putea face în condiții de siguranță" în sensul că o poți face fără să lovești mașina de pe banda alăturată, respectiv fără s-o obligi să facă vreo manevră deosebită pentru a evita lovitura. În cazul revenirii pe prima bandă "cînd acest lucru este posibil", eu aș spune că dacă alții au început te depășească pe tine prin dreapta, atunci înseamnă că a devenit posibil și ar cam trebui s-o faci (adică s-au terminat și gropile, și mașinile parcate, și orice alt motiv care ți-a făcut pînă acum imposibilă circulația pe prima bandă). Dacă ei pot merge pe prima bandă, înseamnă că poți și tu. ![]() This post has been edited by VladSoare: 25 Jun 2014, 11:04 |
--------------------
Mondeo 2.0H 2016
/
Kuga 1.5 2016
|
|
Tamango |
![]()
|
QUOTE(VladSoare @ 25 Jun 2014, 11:02) În cazul cu schimbarea benzii, eu aș interpreta "a o putea face în condiții de siguranță" în sensul că o poți face fără să lovești mașina de pe banda alăturată, respectiv fără s-o obligi să facă vreo manevră deosebită pentru a evita lovitura. Asta nu include frana, nu-i asa ? ![]() |
--------------------
Suzuki
Vitara 1,6 AT
|
|
DannyY |
![]()
|
Da, dar daca ei merg mai tare ca mine pe banda 1, eu nu pot sa intru pe ea
![]() Mi se intampla uneori sa ma apropii de intersectie si sa franez, aproape sa opresc pe banda 2 ca sa ma pot incadra corect pentru viraj, fiindca cei de pe banda 1 nu reduc viteza ca sa ma strecor. Si nu-mi sta in fire sa virez la dreapta de pe banda 2. Claxonagiii n-au decat sa astepte. |
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
|
Smiley |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.138 Joined: 12 August 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(VladSoare @ 25 Jun 2014, 11:02) nu crezi bine. a prezentat foarte clar situatia: QUOTE(paul_p @ 25 Jun 2014, 00:55) ......intre cineva care vrea sa treaca de pe banda 2 pe 1 si cineva care vrea sa treaca de pe 1 pe 2, are prioritate cel ce vrea sa treaca de pe 2 pe 1. eu vreau sa vad unde scrie ca in situatia asta (cu doar doua benzi) cel de pe banda a 2-a are prioritate. |
-------------------- |
|
VladSoare |
![]()
|
QUOTE(Tamango @ 25 Jun 2014, 11:30) Asta nu include frana, nu-i asa ? ![]() Include o frînare de urgență. ![]() Dacă îl obligi să frîneze violent ca să te evite, înseamnă că nu o poți face în condiții de siguranță. This post has been edited by VladSoare: 25 Jun 2014, 11:42 |
--------------------
Mondeo 2.0H 2016
/
Kuga 1.5 2016
|
|
maru |
![]()
|
![]() Rromania..da leand uof cios Group: Members Posts: 672 Joined: 1 September 13 ![]() |
pana la urma subiectul era de contestare amenda si nu de legislatie rutiera si teoria conducerii dar din experienta iti spun garett ca am avut un proces cu cacaciosii astia de la politia locala care mi`au dat 1700 ron (17 meleoane vechi) ca parcasem pe locu` lu` altu` desi locu` ala nu era marcat conform legii si uite asa am ajuns in instanta si cu chiu cu vai cu martori si cu poze de abia am scapat cu un avertisment ... zilele trecute mi`a venit de la taxe si impozite ca am de platit o amenda.. da, exact ! cea de 1700 ron ! trebuie sa ajung la ei cu o copie de pe hotararea judecatoreasca care este definitiva si irevocabila
p.s: daca ai timp si $ mergi cu ei in judecata si reprezinta`te singur (eu asa am facut) dar cel mai important aspect este : sa ai MARTOR (nu din masina ci din exterior) |
--------------------
Dacia
1310 Break
2003 Zambeste, maine poate fi mai rau !
|
|
VladSoare |
![]()
|
QUOTE(Smiley @ 25 Jun 2014, 11:40) nu crezi bine. a prezentat foarte clar situatia: eu vreau sa vad unde scrie ca in situatia asta (cu doar doua benzi) cel de pe banda a 2-a are prioritate. Păi tocmai asta încercam să spun mai sus. Nu există nici un articol care să spună așa ceva. Cred că colegul a făcut o confuzie cu un alt articol, cel pus de mine, care însă nu se aplică în situația descrisă de el. This post has been edited by VladSoare: 25 Jun 2014, 11:47 |
--------------------
Mondeo 2.0H 2016
/
Kuga 1.5 2016
|
|
Smiley |
![]()
|
pai lasa-l pe el sa ne spuna la ce se gandea, ca nu cred ca esti avocatul lui
![]() |
-------------------- |
|
VladSoare |
![]()
|
Eu fac pronosticuri. Aștept să vină colegul să ne spună dac-am nimerit-o.
![]() |
--------------------
Mondeo 2.0H 2016
/
Kuga 1.5 2016
|
|
vallixx |
![]()
|
QUOTE(VladSoare @ 25 Jun 2014, 11:02) De exemplu, faza cu "ai voie să treci pe galben doar dacă nu mai poți opri în condiții de siguranță" există și la occidentali. Și acolo tot polițistul apreciază dacă ai trecut pe galben pentru că ești un nesimțit, sau pentru că într-adevăr nu mai aveai timp să oprești în condiții normale. E imposibil să specifici în lege exact la cîți metri și cîți centimetri trebuie să te afli de semafor în clipa cînd apare galbenul, în funcție bineînțeles de viteza curentă, de marca și modelul mașinii, de vechimea ta la volan, etc. Un oarecare nivel de interpretabilitate este normal în orice lege. Foarte bun exemplul cu semaforul, uite o alta situatie traita de mine chiar ieri, care se incardeaza la interpretarea " in conditii de siguranta". Ma surprinde galbenul destul de tarziu, insa daca as fi franat cu simt de raspundere as fi reusit sa opresc mai devreme de intersectie. Carosabilul era uscat, soare....deci toate elementele sa fi oprit in conditii de siguranta. Numai ca din experienta arunc un ochi in oglinda si-l vad pe unul venind vijelios dupa mine, convins ca eu voi ciupi galbenul si acelasi lucru intentiona sa-l faca si el. Intrebare? Franez, (personal puteam opri in conditii de siguranta) dar riscand ca ala se se infiga fix in mine sau o calc (desi repet, puteam opri) si degajez cat mai repede intersectia? Personal am calcat-o. Cred ca am facut bine, insa am gandit in spiritul legii si nu in litera legii. Cam asa si cu obligativitatea de a intra pe banda 1, "cand acest lucru este posibil". |
--------------------
Renault
Megane 4 Hatch TCe 140
|
Garett |
![]()
|
Procesul verbal ne-a dat castig de cauza, deci imi retrag "aprecierile" la adresa politiei rutiere, si-au facut meseria OK, dar individul a contestat PV-ul asa ca probabil ne vedem la tribunal.
Restul consideratiilor sunt pur academice, si dpmdv e pierdere de timp cum interpreteaza fiecare legea, important e cum o interpreteaza cei care trebuie s-o aplice. Apropo, daca e caeva politist p'aci si s-a simtit lezat, scuzele mele! ![]() This post has been edited by Garett: 25 Jun 2014, 12:04 |
--------------------
No
Reno
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Daca tot ajungi la tribunal, fa-o cu simt de raspundere si invata-l minte. Si cere-i despagubiri pentru daune. Ii faci educatie.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
AR-18-MOS |
![]()
|
![]() ( -_・) ︻デ═一 Group: Members Posts: 6.616 Joined: 19 August 07 From: Niedersachsen ![]() |
QUOTE(vallixx @ 25 Jun 2014, 08:46) Daca ai impresia ca am baut din acelasi pahar, ai impresie proasta. Am eu niste idei legate de niste membri ai familiei tale carora sa la zici tu "puradel", dar ti-am zis, pot mai mult de atat. Evident, marlanul cand nu mai are argumente, trece la membri familiei. Exact cum ma asteptam, era clar ca poti multe in domeniul asta. QUOTE Aaaaa si da, m-ai pus la bula....nu stiu cui......iti dai seama ce chestie tare ai facut? Sper ca te simti mai barbat acum, pe mine unu' ma doare la "bula". Sunt convins! ![]() |
--------------------
BMW
730Ld
'07 High Executive
- AR - - M-Benz C350CDI 7G-Tronic '12 Avantgarde
M-Benz E350CDI 9G-Tronic+ 4Matic & Airmatic |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 2nd June 2025 - 14:11 |