[CUMPAR] Motor 1.6 16v de megane 1, preferabil sub 80.000km
![]() ![]() ![]() |
[CUMPAR] Motor 1.6 16v de megane 1, preferabil sub 80.000km
Foxer |
![]() ![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 349 Joined: 2 December 10 ![]() |
|
||
--------------------
-
-
-
|
|||
espacern |
![]()
|
![]() ART-ist Group: Moderatori Posts: 17.610 Joined: 14 August 09 From: Mihalaya ![]() |
Pierderea compresiei este de la supapa/e care nu mai etanseaza.....parerea mea.
@+ |
--------------------
.
.
.
- . RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
|
|
bogdannicusor83 |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 145 Joined: 2 October 12 ![]() |
QUOTE(Foxer @ 18 Jul 2014, 13:00) Am un megane 1 coupe' din 2000 cu 150.000km la bord, ce pierde compresie pe cilindrii 3 si 4. As dori sa-l schimb cu altul identic (dar bun). Codul motorului e k4m 700.. nu stiu ce diferente sunt intre 700 si 701 sau 708.. in fine. aca ma poate ajuta cineva, il rog mult sa ma apeleze la nr. de telefon: 695 841 Multumesc. D La km astia sunt 99% convins ca nu vei gasi....mai bine vezi pe unde scapa compresia(si eu banuiesc supapele) si repara-l pe al tau, nu are rostul pentru asa ceva sa schimbi tot motorul. This post has been edited by DragosP: 25 Aug 2019, 13:19 |
--------------------
Renault
Megane 2
2007 Break
|
|
Foxer |
![]()
|
asta a si fost intentia mea initiala, dar tipul cu care am vorbit pentru reparatia chiulasei, mi-a spus ca daca ma trezesc ca e si de la segmenti, ce ma fac? Pt ca, costurile se vor ridica foarte sus...
compresie pistoane masurata la rece: 1= 13 2= 12 3= 4 4= 8 Iar motorul trage excelent.. ![]() Nu stiu ce sa mai cred. El mi-a spus ca pentru a-mi face chiulasa "tipla" (inclusiv semeringuri de supape, rectificare scaune, planare, garnitura, ulei, etc) m-ar duce cam peste 2000ron... Ma gandesc ca mai pun inca un pic si-mi iau motor.. This post has been edited by Foxer: 18 Jul 2014, 21:24 |
--------------------
-
-
-
|
|
pistritu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 520 Joined: 8 May 14 ![]() |
nu gasesti motor la banii aia. Mai bine ti-l faci pe al tau boboc.
ala de ce n-a pus ulei pe capu pistoanelor 3 si 4 si sa reia masuratoarea compresiei? ca asa stiati sigur daca era din segmenti sau din supapele care nu etanseaza pe scaun. Ti-as sugera in prima faza sa schimbi mecanicul |
--------------------
--
--
-- Gil26 este bolnav psihic
|
|
Foxer |
![]()
|
QUOTE(pistritu @ 18 Jul 2014, 22:01) nu gasesti motor la banii aia. Mai bine ti-l faci pe al tau boboc. ala de ce n-a pus ulei pe capu pistoanelor 3 si 4 si sa reia masuratoarea compresiei? ca asa stiati sigur daca era din segmenti sau din supapele care nu etanseaza pe scaun. Ti-as sugera in prima faza sa schimbi mecanicul ma crezi ca si eu m-am gandit la faza cu uleiul?! i-am si zis parca.. dar nu mai stiu ce a bombanit ... Mi-am luat ieri un tester de compresie de la BGS si o sa imi fac singur testarea si incerc si cu ulei. Multumesc mult de sfat ![]() |
--------------------
-
-
-
|
|
pistritu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 520 Joined: 8 May 14 ![]() |
ok, ca sfat scoti releul de la pompa electrica de benzina din rezervor(ca sa nu o mai alimentezi), scoti toate bujiile
pui pe cineva sa tina apasata acceleratia la maxim si dai 6-8 rotiri de electromotor si citesti valoarea pe compressmetru Nu este admisa o diferenta de 1-2bari intre cilindrii |
--------------------
--
--
-- Gil26 este bolnav psihic
|
|
espacern |
![]()
|
![]() ART-ist Group: Moderatori Posts: 17.610 Joined: 14 August 09 From: Mihalaya ![]() |
Motoarele astea nu prea au probleme cu segmentii....si la 500-600 MKm rulati.
1 supapa costa 20 Ron si garnitura de chiuloasa 100....planare nu se face la 16V. Mai adauga distributia si nu depasesti 400-500.....pana la 2000 este diferenta mare. @+ |
--------------------
.
.
.
- . RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
|
|
Foxer |
![]()
|
@pistritu
data trecuta n-am stiut care e releul de la pompa si am scos in schimb mufele de la injectoare.. mi-a fost mai usor. Sper ca n-am facut rau.. Iar clapeta de acceleratie n-am deschis-o pt nici un piston. O sa o deschid luni cand fac urmatorul test (ca vreau sa-mi schimb si bujiile si abia luni o sa le am) @espacern chiulasa de 16v nu e nevoie sa fie planata? sau nu e voie? (daca nu e voie, atunci ce garantie am ca se va mai etansa bine garnitura dupa ce o desfac?) |
--------------------
-
-
-
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 13th July 2025 - 19:42 |