placute de frana cam scumpe
![]() ![]() ![]() |
placute de frana cam scumpe
nairam |
![]()
|
||
![]() Posesor de bebelus... Group: Members Posts: 570 Joined: 16 December 04 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Toyota
Avensis
2009 Executive
- 1.8 129 horses Benzina, Culoare Light Olive, antijeg ....
Daca vrei sa fii fericit o clipa, razbuna-te, daca vrei sa fii fericit o viata, iarta ! |
|||
cosad |
![]()
|
![]() service advice Group: Members Posts: 137 Joined: 21 August 05 ![]() |
placutele Textar te tin mai mult dar eu personal cred ca papa discurile
asa ca mai bine ferrodo ..... dezavantaj un pic de praf negru mai mult |
--------------------
dacia
solenza
- B-**-***
|
|
Reed |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 773 Joined: 16 June 05 From: Cluj-Napoca ![]() |
Placute (garnituri de frina) tip FERODO Target TAR 114 ( va rog a folosi corect numele marcii- este ferodo NU ferrodo pt ca ferrodo este denumirea materialului din care sunt confectionate) am gasit la 27 RON.
Tipul Target este destinat utilizarii obisnuite adica NU curselor sau conducerii sportive pentru ca materialul isi modifica usor proprietatile la incalzire puternica. Sunt ceva mai "moi" ca si duritate ca si Textar-ul producind o uzura mai scazuta a discurilor- cu pretul unei mizerii mai mari pe jante. |
--------------------
Seat
Toledo Signo 1,6 16V
2002
- - former Solenza Prima 1,4 8V
|
|
dragos_alx |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 470 Joined: 12 November 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(i96nds @ 21 Oct 2005, 19:23) Serios, e atat de simplu sa polizezi pintenul ala incat chiar nu merita sa dai banii aiurea. Cu un polizor dai jos pintenul metalic de pe suportul metalic al placutelor in maxim un minut. Dupa aceasta operatiune placutele devin identice cu cele "de origine". Asa ca.... Te sfatuiesc din toata inima sa iei placute FERODO TARGET TAR114. Sunt foarte bune si eu sunt multumit de ele. Pretul e si el foarte bun, adica in jur de 28-30 lei noi. Am vazut ca sunt la benzinariile MOL. Azi iar am fost pe acolo si am uitat sa imi mai iau un set de rezerva. Ce fraier sunt... De alte placute care sa fie EXACT ca cele de origine nu am auzit. Insa pintenul ala e prea nesemnificativ ca sa le consideram modele diferite. Era mai rau daca doar la SLZ aveau pinten, ca doar nu puteai sa il aplici tu prin sudura. Asa e mai simplu, trebuie doar sa il dai jos. salut! si eu trebuie sa schimb la solenza mea placutele de frana as vrea sa stiu sigur daca merg ca sa nu dau banii degeaba! sunt in bucuresti mutat si as avea nevoie sa ma vad cu unul din voi daca e sa vad si eu cum se face. am citit pe aici, da cred ca sunt putin "cam blond" sau mi-e frica sa fac vre-o tampenie! ms de raspunsuri ![]() |
--------------------
Megane 2 CC
Privilege 1,5Dci/Logan Ambition/Kia Sportage CRDI
2009 / 2006 / 2011
- B 727 X D X Megane cu Car Pc si Internet inside :) GPS IGO 2014, harta 3D in relief cu ecran de 7"
|
|
alex_axn |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 639 Joined: 30 December 04 From: Bucuresti ![]() |
sigur merg placutele astea, dupa cum vezi mai multi au confirmat asta, deci nu ai de ce sa mai ai dubii. e timpul sa te apuci sa cauti, ca s-ar putea sa gasesti mai greu.. daca stai destul de aproape de mine si reusim sa ne potrivim la program te-as putea ajuta eu cu indicatii si nu numai..
![]() |
--------------------
vw
passat
2009
- B __ ___ "putine lucruri poti sa le faci cu vorba buna dar cu vorba rea nici atatea"
|
|
darius |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 396 Joined: 18 March 05 From: arad ![]() |
Fratilor dupa ce am tot citit experientele voastre cu placutele astea FERODO,m-am decis sa le incerc si eu si sincer sunt dezamagit,am 500 km cu ele si nu e de ajuns ca scartaie la franare ci mai scartaie si in mers,poate or fi mai groase decat ar trebui ,nu stiu cert e ca ma cam enerveaza. Poate oi fi nimerit eu unele mai de europa de est.
![]() |
--------------------
Seat
Cordoba
6L
- xx-xx-xxx
|
|
dragos_alx |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 470 Joined: 12 November 04 From: Bucuresti ![]() |
Nu mai cita postul anterior
salut darius! sincer, eu mi-am pus prima data si n-am nici un fel de problema. dar te-ai uitat bine la cum le-ai pus? vezi ca au clemele alea care se pun numai intr-un fel anume, altfel n-au eficienta. eu nu am avut nici un fel de problema, merg perfect, nu scartaie, numai ca m-am chinui putin sa le pun, ca nu-i asa usor ![]() This post has been edited by b64chr: 28 Mar 2006, 13:42 |
--------------------
Megane 2 CC
Privilege 1,5Dci/Logan Ambition/Kia Sportage CRDI
2009 / 2006 / 2011
- B 727 X D X Megane cu Car Pc si Internet inside :) GPS IGO 2014, harta 3D in relief cu ecran de 7"
|
|
i96nds |
![]()
|
![]() Stefan Group: Moderatori Posts: 2.708 Joined: 16 May 03 From: Bucuresti ![]() |
darius, inainte de a monta placutele trebuia sa cureti foarte bine jegul ala. Cum zicea si colegul, mare grija la agrafele alea sa stea cum trebuie. Tot inainte de montaj trebuia sa dai cu smirgel pe marginile placutei sa le rotunjesti putin ca sa nu mai scartaie. Eu sunt foarte multumit de Ferodo si ma surprinde ce zici....
|
--------------------
Dacia
SLZ Scala 1.4/2003
- B-77-XXX Stefan
|
|
johnsws |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 593 Joined: 31 March 04 From: Bucuresti ![]() |
n-ar fi rau sa pozeze cineva placutele acelea "ferodo" ca sa ne lamurim ce trebuie sa pilim la ele.
un vanzator imi zicea in vitan ca are placute ferodo pentru solenza si ca nu trebuie pilit nimic. costau 350.000 rol si mi-au placut mai mult decat cele textar. dar eu stiam ca ar trebui ceva pilit la ele asa ca n-am luat de nici un fel. poate ma poate lamuri cineva... |
--------------------
opel
astra
2006 classic astra la vista baby!
|
|
TAZ_TASMANIA |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 54 Joined: 3 November 03 From: IS ![]() |
Azi mi-am cumparat de la AutoCenter - Iasi - Placute de frana FERODO pentru ca trebuie sa le schimb.
Am incercat si cele de "origine" primii 15000 km si cele TEXTAR de la 15000 km la 25700 km si cele FERODO de la 25700 km la 40100 km si pot spune ca din cele trei FERODO sunt cele mai bune din toate punctele de vedere: bani dati ~ 250000 lei fata de 800000 lei cele TEXTAR scartait - cu cele FERODO nu am avut nici un fel de probleme calitate. Nu trebuie pilit nimic pentru ca partea respectiva este pe mijlocul placutei de frana ca in poza aici atasata - cam neclara - si intra in etrier. Deci nu isi are rostul pilirea - doar daca cineva isi doreste sa faca sport. ![]() This post has been edited by TAZ_TASMANIA: 28 Mar 2006, 15:34 Attached thumbnail(s) Ferodo.jpg ( Size: 314.73k ) Number of downloads: 62 |
--------------------
TOYOTA
COROLLA
2008
- IS-XX-TAZ
|
|
wwilly |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 113 Joined: 14 September 03 From: Arad ![]() |
Am cautat in Arad prin toate magazinele de piese auto care mi-au cazut in drum placute marca Ferodo, dar nimeni nu a avut, am gasit in schimb inafara de cele de origine, niste BOSCH. Le-am si montat azi, deocamdata (doar cativa Km) totul e ok... Voi ce stiti de ele? 57 RON Am facut o poza! Ce am dat jos de pe masina erau TEXTAR, 27000Km, mult nu prea mai mergeau, max 2 mm de "carne".
|
--------------------
SLZ
Comfort
- AR-XX-PTP
|
|
wwilly |
![]()
|
Am cautat in Arad prin toate magazinele de piese auto care mi-au cazut in drum placute marca Ferodo, dar nimeni nu a avut, am gasit in schimb inafara de cele de origine, niste BOSCH. Le-am si montat azi, deocamdata (doar cativa Km) totul e ok... Voi ce stiti de ele? 57 RON Am facut o poza! Ce am dat jos de pe masina erau TEXTAR, 27000Km, mult nu prea mai mergeau, max 2 mm de "carne".
Attached thumbnail(s) HPIM1020.JPG ( Size: 724.89k ) Number of downloads: 50 HPIM1020.JPG ( Size: 464.11k ) Number of downloads: 22 |
--------------------
SLZ
Comfort
- AR-XX-PTP
|
|
darius |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 396 Joined: 18 March 05 From: arad ![]() |
EU LE-AM LUAT DE LA AUTO PYRAMIS PE COMANDA 28 RON
![]() |
--------------------
Seat
Cordoba
6L
- xx-xx-xxx
|
|
Adrian_Solenza |
![]()
|
![]() Solenza... prima iubire! Group: Members Posts: 912 Joined: 4 July 04 From: Buc (Ap. Patriei) ![]() |
LA revizie la 18.000km am pus placute no-name - vindeam masina... Ca idee: scartaie FOARTE enervant! Nu recomand decat de origine! de tinut frana, tinea... DAr!
|
--------------------
Citroen
C3
1.4Hdi 2011
- Inca numere rosii...
|
|
wwilly |
![]()
|
Pt Darius: Ce ai luat cu 28 RON Ferodo sau Bosch ?
|
--------------------
SLZ
Comfort
- AR-XX-PTP
|
|
i96nds |
![]()
|
![]() Stefan Group: Moderatori Posts: 2.708 Joined: 16 May 03 From: Bucuresti ![]() |
wwilly, sa ne dai si noua codul de pe cutie de la placutele astea BOSCH ca sa ramana aici pentru posteritate.
![]() Mie din poza mi se par ca sunt OK, au forma care trebuie. Tu le-ai si montat deci sigur sunt bune. |
--------------------
Dacia
SLZ Scala 1.4/2003
- B-77-XXX Stefan
|
|
GABONE77 |
![]()
|
![]() el jefe Group: Members Posts: 856 Joined: 9 August 04 From: Bucuresti ![]() |
vreau sa schimb placutele cat e manopera intr-un service, asa estimativ?
mie imi pare ca stanga fata nu tine la fel cu restul sa fac si o aerisire? ideea e ca nu vreau sa le fac eu in fata blocului... |
--------------------
Dacia
Sandero
2009 1.6 MPI Laureate
- TPG cine e bun e bun si cand e rau
|
|
darius |
![]()
|
|
--------------------
Seat
Cordoba
6L
- xx-xx-xxx
|
|
wwilly |
![]()
|
Codul??? Am recuperat cutia din gunoi...!!! dar eu din ce scrie pe cutie nu-mi dau seama care-i codul asa ca am scanat acea latura a cutiei pe care apar inscriptii, poate va dati voi seama. De potrivit se potrivesc perfect, nu trebuie pilit nimic de pe ele, nici macar acel nit de aluminiu de pe urechile laterale nu incurca deloc. Nu stiu ce rol ar putea avea. am zis ca daca ma incurca le demontez, dar nu incurcau deloc. Pe langa asta doua din cele patru placute aveau si acel martor de uzura montat pe urechea cealalta,dar nici alea nu incurcau la montare.
Attached thumbnail(s) scan.jpg ( Size: 289.26k ) Number of downloads: 31 |
--------------------
SLZ
Comfort
- AR-XX-PTP
|
|
i96nds |
![]()
|
Daca vreti sa vedeti cum se schimba placutele, aveti aici:
http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopic=37829 |
--------------------
Dacia
SLZ Scala 1.4/2003
- B-77-XXX Stefan
|
|
david79 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 888 Joined: 19 March 05 ![]() |
folosti cu incredere ferodo TAR 114. am de 15000 km asa ceva si sunt foarte bune. Franele tin bine, nu mai papa discul, cat despre zgomote - nimic .
|
--------------------
Toyota
corolla 2.0 d4d ; auris hybrid ;
2008 / 2011
|
|
c_marika22@yahoo.com |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 27 Joined: 16 February 08 From: Deva ![]() |
Cine recomanda piese de origine(placute de frana) ar tre sa stie ca cele de origine sunt tot de srl(Marca Fermit)doar ca ambalate intr-o cutie albastra Renault,voi nu vedeti fratilor ce penibile sunt piesele astea de origine.....oare chiar le fac cei de la uzina?m-as mira....si lucrurile astea le stiu de la cineva care lucreaza in domeniu de ceva timp si imi pov cum baietii de la reprezentanta vin si cumpara piese de srl si omu cand merge sa ii schimbe ceva are impresia ca s-a pus doar piese de origine cica de calitate....halal calitate dc sunt facute made in romania.
|
--------------------
Dacia
Solenza Confort
2005
|
|
marius80_eugen |
![]() ![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.978 Joined: 9 December 05 From: Bucuresti ![]() |
Placutele de frana nu sunt cam scumpe , deci numele topiclui ar trebui putin modificat .
Eu am pus Ferodo , pe la 35 ron setul si sunt f multumit de ele si dupa vre-o 800 km . F rar scartaie f incet si numai la anumite nivele de apasare , de obicei cand e f cald afara , altfel nu se aud , iar frana este super ! |
--------------------
Reno / de toate
Reno
2003 - 2017
|
|
cristio_79 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.335 Joined: 28 September 05 From: CONSTANTA ![]() |
Garniturile de frictiune produse de Fermit sunt foarte bune.Si ma refer la toate,nu doar la placutele de frana.Nu este un srl oarecare cu 3 angajati,cum,din pacate,sunt multe altele care produc piese de o calitate foarte proasta.
In alta ordine de idei,uzina nu a produs niciodata piese de schimb.Acest lucru era facut de societati agreate de catre aceasta. |
--------------------
Citroen / Peugeot
C3 / 308
SX 1.4 HDI 2005 / Allure 1.5 BlueHDI 2020 Mai traiti? Bine...
|
|
Brambus |
![]()
|
![]() member Group: Members Posts: 647 Joined: 24 May 07 From: Bucuresti ![]() |
Din cate stiu placutele de origine sunt Textar nu Fermit. Dar poate ma insel!
|
--------------------
Renault
Megane 2
2007 Megane 2 R26
- B969FEF
|
|
wilian71ste |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 9 Joined: 19 May 08 ![]() |
La revizia de 30 000km am schimbat placutele de frina.au spus ca nu mai au de origine dar au ceva in loc.le am pus.dupa 50km au inceput sa scirtie.cam deranjant.ce or fi pus ca nu m-am uitat?frine bune dar scr.
|
--------------------
DACIA
SOLENZA
EUROPA-2004.10.
- OT.71.STE
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 20th May 2025 - 03:50 |