Poveste "ohne" Valvetronic
![]() ![]() |
Poveste "ohne" Valvetronic
dr_mKe |
![]()
|
||
![]() Membru cu stetoscop Group: Members Posts: 7.222 Joined: 25 November 06 From: Deva ![]() |
|
||
--------------------
RENAULT
LAGUNA COUPÉ GT 4CONTROL & DACIA DUSTER 1.3 tCE
2010 / 2022
|
|||
bucatzel |
![]()
|
![]() Membru plictisit Group: Moderatori Posts: 6.503 Joined: 19 May 08 From: Timisoara ![]() |
E mega-feature pe autostrazi, daca mergi mult, ca mai poti sa mai te intinzi un pic, sa mai misti picioarele linistit.
Si e ultra-mega-feature cand stii ca in urmatorul sat sta politia la panda. Io-l pun pe 55 si trec pe langa ei atat de linistit ca nu-ti vine a crede. |
--------------------
Dacia
1300
1981
- 3-SB-2608 Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
Eu il folosesc cand e coloana pe DN1, ca mi-e lene sa tot franez si accelerez.
|
--------------------
-
-
- Când vrei și, și, iese nici, nici!
|
|
dr_mKe |
![]()
|
![]() Membru cu stetoscop Group: Members Posts: 7.222 Joined: 25 November 06 From: Deva ![]() |
Uhm, la modeul ăsta de Pemfe' cred că sistemul frânează automat o singură dată
![]() |
--------------------
RENAULT
2010 / 2022
|
|
madhorsefuzzy |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 4.247 Joined: 9 May 05 From: Bucuresti ![]() |
Da cica chilotu asta automat creste consumul.
Eu am tot mers cu el pe 140 da de frica consumului marit l-am scos si am mers din pedala 160-170-180. Sa fac economie cu dizalu'. |
--------------------
Laguna Grandtour
2011 4Control 2.0dci
200cp+ / Honda Insight Hybrid 2010 stock "Vei invata sa conduci cand vei sti sa te feresti de prosti, nu cand vei sti legea!"
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.695 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
paul_p |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.133 Joined: 1 April 06 From: psd=evil ![]() |
Cum sa creasca consumul pilotul automat?!
E o facilitate extrem de utila. Chiar la putinile autostrazi din Romania. Nu numai ca e comod, dar fara el ma trezesc de multe ori ca tot accelerez, putin cate putin, pana depasesc limita de viteza de la care raman fara permis. This post has been edited by paul_p: 15 Dec 2014, 23:42 |
--------------------
Fara
roti
fara ipocriti
- 2010
|
|
dr_mKe |
![]()
|
Am experimentat eu si crede-ma, creste consumul putin daca ai de mers la deal. Stie un singur lucru, sa tina 130 kmh chiar daca trebuie sa dea gazul la podea.
Asa, daca esti tu la pedala de gaz, poti alege sa urci panta cu 120 kmh si sa mentii pedala in aceiasi pozitie, caz in care consumi mai putin. Pe drum normal sau cat de cat simetric vis a vis de urcari/coborari, n-am observat diferente semnificative. |
--------------------
RENAULT
2010 / 2022
|
|
IRONICK |
![]()
|
Tempomat - cu cutie automata nu iti creste consumul la fel ca la o cutie manuala. Daca ai si CVT sau multe trepte, este si maibine.
This post has been edited by IRONICK: 16 Dec 2014, 00:03 |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
paul_p |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.133 Joined: 1 April 06 From: psd=evil ![]() |
QUOTE(dr_mKe @ 15 Dec 2014, 23:54) Asa, daca esti tu la pedala de gaz, poti alege sa urci panta cu 120 kmh si sa mentii pedala in aceiasi pozitie, Pai in cazul asta nu mai pastrezi aceeasi viteza, ci te deplasezi cu o viteza variabila ![]() Imi place ca sistemul accelereaza mult mai brutal decat as fi eu dispus sa o fac. Cand sunt cu altcineva in masina simt uneori nevoia sa-l temperez, ca sa nu creada pasagerii ca ma dau mare pilot si accelerez ca nebunu' ![]() QUOTE(IRONICK @ 16 Dec 2014, 00:02) Tempomat - cu cutie automata nu iti creste consumul la fel ca la o cutie manuala. Daca ai si CVT sau multe trepte, este si maibine. Eu am cutie automata. This post has been edited by paul_p: 16 Dec 2014, 00:07 |
--------------------
Fara
roti
fara ipocriti
- 2010
|
|
dr_mKe |
![]()
|
Pe distante lungi, tempomatul este periculos pentru mine cel putin, pentru ca fiind lipsit de atentia crescuta dupa semne precoce de radar, de idioti care schimba banda aiurea, etc, samd, ma ia somnul. Nu pot merge 2 ore pe tempomat. Undeva la 40 de minute este limita la care am vazut ca invariabil ma ia somnul.
|
--------------------
RENAULT
2010 / 2022
|
|
b06fcn |
![]()
|
![]() DOCTOR Group: Members Posts: 5.895 Joined: 27 February 05 From: Bucuresti/Galati ![]() |
Pai asta e limita temporala de parcurgere a uneia dintre cele trei A-uri de la noi (sau a unei portiuni a ei)...Eu fac de la intrarea pe A2 si pana la Drajna undeva la 35-40 de minute de mers normal, adica cu 140-145 kmh. Si eu patesc la fel, e normal. Cand ies afara din tara e alta viata, merg si cateva ore cu CC activat. Da'acolo e alta mancare de peste, ca baietii cu radaru stau la vanatoare setati ceva mai sus decat limita legala, adica undeva spre 160-170 kmh.
|
--------------------
Renault
21
1.9dT, 1989
- B 06 FCN MB C 220d 4MATIC
MB GLA 200 Renault 21 Turbo Renault Megane 1.9 dCi Opel Corsa 1.3 CDTI Toyota Avensis 2.0 D4D Lada 1200 Aro 10.4 4x4 |
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
Pe semne ca d-aia se vor institui atatea statii de taxare, ca sa va trezeasca!
|
--------------------
-
-
- Când vrei și, și, iese nici, nici!
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
Sau stații de urcare.
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
dr_mKe |
![]()
|
La mine mersul normal de autostrada este intre 160-180, la 140 inseamna ca merg la consum.
Tempomatul este perioculos pentru ca te pune la ralanti si este monoton. Afara, daca mergi ceva mai tare decat media, este in general greu sa mergi pe tempomat mai mult de 10 minute daca este trafic. Deocamdata mi se pare util pe bucati scurte, cu limitari de viteza si la determinat consumul de autostrada la 130 kmh, pentru ca fara el, cine stie cand sunt in dispozitie sa merg asa incet suficient de mult. |
--------------------
RENAULT
2010 / 2022
|
|
IRONICK |
![]()
|
Nu te obliga nimeni sa mergi numai in tempomat, cand te plictisesti pui piciorul pe acceleratie si o calci pana te saturi. Dupa aia, ridici piciorul si revine la viteza setata inainte.
Bine, mai trebuie sa ai si o cutie automata si niste padele in spatele volanul. This post has been edited by IRONICK: 16 Dec 2014, 00:48 |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
paul_p |
![]()
|
Da vitezist mai esti domne'! Eu, dupa ce am ramas a doua oara fara permis din cauza vitezei, mi-am reajustat vitezele de deplasare. Pe autostrada arareori si doar pentru putin timp mai depasesc 160Km/h. Inainte ii dadeam si eu tot bordul , chiar daca consuma de nu-mi ajungea un rezervor Constanta-Bucuresti si retur.
![]() This post has been edited by paul_p: 16 Dec 2014, 00:43 |
--------------------
Fara
roti
fara ipocriti
- 2010
|
|
dr_mKe |
![]()
|
Nu pot sa ii dau tot bordul pentru ca ii lipsesc vre-o 2 cilindri
![]() |
--------------------
RENAULT
2010 / 2022
|
|
paul_p |
![]()
|
Eu ii am si pe aia 2
![]() |
--------------------
Fara
roti
fara ipocriti
- 2010
|
|
dr_mKe |
![]()
|
Degeaba, nu ai talpa mea
![]() |
--------------------
RENAULT
2010 / 2022
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
Poți pune tempomatul și pe 190, ce te oprește?
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
dr_mKe |
![]()
|
Logica, de ce sa nu-l pun la 200 ?
![]() |
--------------------
RENAULT
2010 / 2022
|
|
bucatzel |
![]()
|
![]() Membru plictisit Group: Moderatori Posts: 6.503 Joined: 19 May 08 From: Timisoara ![]() |
Argon, ca nu-i place sa-l alimenteze din mers.
|
--------------------
Dacia
1300
1981
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Din cauza voastra o sa apara alimentarea wireless.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
MuciX |
![]()
|
![]() sunt un om bun Group: Members Posts: 9.559 Joined: 19 November 07 From: când în când ![]() |
Eu cand aveam, foloseam CC inclusiv in oras. Il pun la 50-60 si n-am treaba.
This post has been edited by MuciX: 16 Dec 2014, 10:30 |
--------------------
-
-
- Un român emigrat este un român salvat.
|
|
marian-j |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.580 Joined: 10 January 08 From: Timișoara ![]() |
Doftore,la dreaq ai okosh-telefon,daca il tii inchis!
![]() Esti programat pe 22.12.'14(ora 12:00) la inlocuit zeama din instalatia de domolit iutzala. Asta-i una. A doua. Uite o poza: Image1.JPG ( Size: 3.3mb ) Number of downloads: 358 Zic baietii de la pemfe ca ar fi ideal sa demontezi piesele in cauza si sa compari codurile,sau sa vii cu piroska la ei,inainte de a lansa comanda,ca sa fie totul 100% clar. Daca codurile sunt ok,pot face eu comanda,si cei de la Bavaria iti trimit piesele direct la Deva,prin curier rapid. Reperele se afla pe stoc,la depozitul central din Germania.Dureaza cca o saptamana sa ajunga in Tm. P.S.ein Daca ti-o halit cazanu' nemtasc toti banii,de nu-ti mai ajung nici sa-ti platesti abonamentul la telefon,iti pot deschide o linie de creditare din pusculita lu' madam. Poate asa reuseste omu' sa vorbeasca cu tine cand arde! ![]() P.S.zwei Am vazut rechnungu' de la kitul rotii din shiregla:287 oiro Mwst inclus. This post has been edited by marian-j: 16 Dec 2014, 13:13 |
--------------------
---
---
--- Cupeu cu dop
|
|
bucatzel |
![]()
|
|
--------------------
Dacia
1300
1981
|
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 7.592 Joined: 17 May 05 ![]() |
Eu folosesc tot timpul CC-ul, mai ales pe DN-uri. Il pun la 100 sau 110 si, cand se apropie localitati, il dezactivez din buton, cand ajunge la 62-64 il stabilizez acolo, nici macar nu ating frana. E mult mai relaxant decat sa stau cu piciorul incordat in acceleratie si cu ochii pe bord sa fiu atent sa nu depasesc limita de amenda. Pe DN1, E85 si pe Braila-Drajna e ok, in alte zone mai greu.
Astfel, la motorul meu benzinar 1.16 110 CP obtin de multe ori si sub 6.5% consum la drum lung. This post has been edited by Laurentziu83: 16 Dec 2014, 13:11 |
--------------------
.
.
.
|
|
marian-j |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.580 Joined: 10 January 08 From: Timișoara ![]() |
|
--------------------
---
---
--- Cupeu cu dop
|
|
MuciX |
![]()
|
![]() sunt un om bun Group: Members Posts: 9.559 Joined: 19 November 07 From: când în când ![]() |
QUOTE(marian-j @ 16 Dec 2014, 12:24) Ist saraci, le e fuame. Astia de la copitala nu si-o ard asa, tre sa bat drumu de la mine de la tara pana la ei la tara (adica tai copitala de la S la N) sa dau comanda si sa achit macar un avans, dupe care tre sa repet procedura sa ridic piesele. ![]() |
--------------------
-
-
- Un român emigrat este un român salvat.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 13th July 2025 - 12:01 |