Pro sau contra Klaus Iohannis
![]() ![]() ![]() |
Pro sau contra Klaus Iohannis
axabrt |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.197 Joined: 15 February 05 From: Ploiesti ![]() |
|
||
--------------------
Ford
Focus mk3.5
Ecob00st .dracnev si boboru’ este viitoru’.
|
|||
ady77 |
![]()
|
![]() راحتزیل یو Group: Members Posts: 1.729 Joined: 15 December 05 From: near Bacau ![]() |
Și dacă e prins, schimbăm legea.
|
--------------------
|
cristic1982 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.369 Joined: 4 February 11 From: Pitești ![]() |
Am inteles ca ai simtit nevoia sa ii demasti si pe aia de "dreapta", dar la tine, care tot ne vorbesti de verticalitate si corectitudine, ma asteptam la mai mult, nu sa fii la fel ca ei (politicienii). Pesemne te-ai molipsit de la dacis.
In fine, scuza-ma pentru deranj. |
--------------------
Dacia
Duster
2010 K9K898 Laureat 4x4 & 1980 Fiat Spider 2000
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Pentru ca masele sa fie controlabile, conducatorii trebuie sa le coaguleze in jurul unui dusman comun/a unei idei comune.
Stalinismul avea dusmanul de clasa, capitalismul putred, chiaburii etc. cu ideea pozitiva de noul om, de egalitate, de noua societate etc. Capitalismul o avea pe aia cu comunismul cel criminal. Acum o au cu terorismul (de altfel rezultat din insasi activitatile capitalismului) La noi marota este coruptia si hotia. Pe fondul real al nivelului lor ridicat. Insa nu mai ridicat ca in alte tari din UE (Grecia, de ex) Si acest dusman e infruntat de"cavalerii cei buni", o clica dezvoltata relativ ocult de pe vremea matrozului si care foloseste aceasta "lupta anticoruptie" pentru a lichida inamicii pretendenti la conducerea societatii. Aceasta clica, care din pacate nu lupta pentru binele tarii (asa cum manipulativ comunica public) ci pentru pastrarea controlului ei (a tarii), scoate in evidenta, pentru scopul propus si anume evidentierea coruptiei, coruptii "altora", aia care trebuie identificati de popor ca dusmani. si asta o fac inclusiv prin realizarea unor dosare exact ca pe vremea stalinismului (luam un om-tinta si-i gasim o vina), prin incalcarea legilor penale si prin reailzarea unor legi penale, de catre procurori, foarte intepretabile, mai staliniste decat legile penale ale lui Ceausescu. Aceasta "lupta" are cel putin 2 rezultate pozitive pentru cei din spatele ei: 1. da poporului o tinta pentru canalizarea urii astfel incat sa nu observe alte smecherii ale clicii si 2. creeaza poporului impresia unei salvari de o problema pe care, de fapt, ei au creat-o (fie direct, fie indirect prin sprijinirea dezvoltarii problemei prin inactiune). Si astfel aplica practic primele 2 principii ale manipularii maselor enuntate de Chomsky. Iar cei care asculta aceleasi idei pe mai multe canale, chiar daca ele vin de fapt la o sursa unica, duc al una din cele mai puternice metode de manipulare individuala, iar la nivel agregat, pe categorii mari de populatie: sursa unica, opinia unica. Este acelasi lucru pe care l-au dovedit chinezii in manipularile americanilor luati prizonieiri in razboiul din coreea (care sunt de manual) sau ceea ce se intampla acum in coreea de nord (ca exemplu extrem al sursei unice de informare) In acest dans al fraiererii poporului consider ca sunt suficiente eforturile acestei clici de a arata ca doar unii sunt dusmanii poporului, viermii nenorociti penali etc. Se descurca baietii aia destul de bine singuri. Si din putinele informatii care scapa si despre cealalta parte a baricadei consider ca e bine a se stie ca de fapt toti sunt niste hoti, nu e nicio diferenta, ba cateodata aia care se dau marii cavaleri salvatori sunt de fapt mai corupti/penali decat aia pe care ii fac tinte. Si aiste lucruru sunt suficient de publice de la Machaivelli incoace, de la a lui Principe. O oarecare prezentare o face un baiat pe youtube: https://www.youtube.com/watch?v=rStL7niR7gs&t=2s |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
kato |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 236 Joined: 17 October 06 From: barlad ![]() |
pardon, la noi dusmanul e soros si basescu:))))))))) se vede ca te crezi mult prea bun in manipulare:)))
|
--------------------
renault
scenic
2000 rxt - scenic III 1.6 dci
- vs 05 glx vs 79 glx
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
La tine e fracturarea hidraulica, da' uiti repede.
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
kato |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 236 Joined: 17 October 06 From: barlad ![]() |
esti in confuzie de oroare, ca de obicei:)) si nu uit, nu am memorie selectiva ca alti:))
|
--------------------
renault
scenic
2000 rxt - scenic III 1.6 dci
- vs 05 glx vs 79 glx
|
|
cristic1982 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.369 Joined: 4 February 11 From: Pitești ![]() |
Nu pot sa nu remarc disperarea incercand sa discretizezi dna si justitia
![]() Faptul ca exista fapte penale la toti politicienii, inclusiv la iohanis sau basescu sau nu mai stiu eu pe cine vrei sa dai exemplu, nu il contest. Nu contest nici faptul ca dna s-a folosit de fapte marunte si metode mai putin, fie de la mine, democratice. Dar pentru mine conteaza mai mult rezultatul : frica mai mare atunci cand vine vorba de furat din banul public. Traind intr-un judet corupt pana in maduva oaselor (condus de ghici ce partid), cu concetateni de o imbecilitate rara, pe mine rezultatele dna ma bucura si le dau toata sustinerea mea. Nu ma intereseaza ca i-a fabricat un dosar lui dragnea, iohanis, basescu, ponta, nicolescu, pendiuc (exemple locale), atat timp cat scap de hotii astia. Atat tu cat si gasca de hoti din politica ma puteti considera un manipulat, nu ma intereseaza. PS. Ca sa iti sustin o afirmatie: stiu din 2014 (dintr-o sursa de incredere) ca dna e directionat si sustinut de SUA pentru a reduce coruptia din România si implicit de a reduce numarul persoanelor potential coruptibile de catre rusi. Suntem doar un pion in jocul de sah, dar, daca asta ajuta ca, din punctul meu de vedere, viitorul copiilor mei sa fie mai bun, sunt de acord. |
--------------------
Dacia
Duster
|
|
miki |
![]()
|
![]() #Hırsızlargibigeceniniçine Group: Members Posts: 1.248 Joined: 30 July 02 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(klaus @ 30 Jan 2017, 23:04) Pentru ca masele sa fie controlabile, conducatorii trebuie sa le coaguleze in jurul unui dusman comun/a unei idei comune. Stalinismul avea dusmanul de clasa, capitalismul putred, chiaburii etc. cu ideea pozitiva de noul om, de egalitate, de noua societate etc. ......... Aceasta clica, care din pacate nu lupta pentru binele tarii (asa cum manipulativ comunica public) ci pentru pastrarea controlului ei (a tarii), scoate in evidenta, pentru scopul propus si anume evidentierea coruptiei, coruptii "altora", aia care trebuie identificati de popor ca dusmani. si asta o fac inclusiv prin realizarea unor dosare exact ca pe vremea stalinismului (luam un om-tinta si-i gasim o vina), prin incalcarea legilor penale si prin reailzarea unor legi penale, de catre procurori, foarte intepretabile, mai staliniste decat legile penale ale lui Ceausescu. ............................ Am doua probleme aici: "binele tarii" coincide cu binele meu? Nu intotdeauna Iar pina acum, coruptii alora au facut mult mai mult rau decit coruptii ceilalti . Fie doar si pentru ca astia din urma fura mai putin la butoane. A doua, legile alea staliniste sint facute de astia care-si pling acum in pumni. Si acu' incearca s-o dea cotita cu uriasa nesimtire. Se simt persecutati, dar cind bagara mina in borcanul cu miere nu s-au gindit niciodata ca o pot pati. Si acu surprize-surprize |
--------------------
Renault
Sedan 1.6 16V / Megane IV 1.33 TCE/Santa Fe
2004 / 2019/2008
- XX-B-XXX #Hırsızlargibigeceniniçine
Funken Kurbelwelle Uzun Araç! Değer Așılırsa |
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
- BRRC Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu! |
|
ady77 |
![]()
|
![]() راحتزیل یو Group: Members Posts: 1.729 Joined: 15 December 05 From: near Bacau ![]() |
![]() |
--------------------
|
klaus |
![]()
|
QUOTE(cristic1982 @ 30 Jan 2017, 22:34) dna e directionat si sustinut de SUA pentru a reduce coruptia din România si implicit de a reduce numarul persoanelor potential coruptibile de catre rusi. Eu inteleg asa: 1. DNA "alege" penalii. Asta se cheama, in cel mai stalinist inteles, politie politica. Ea nu lupta cu coruptia, ci "lupta" doar cu anumiti tovarasi care ar "putea" fi corupti de rusi, dar pentru care nu au dovezi ca ar fi corupti de rusi. E de genu ni se pare noua ca n-are basca. Pur Beria. 2. Considerand pct. 1 neimportant, este foarte grav daca DNA tinteste doar coruptibilii de rusi, nu si pe cei coruptibili de austrieci, de francezi, de nemti etc. Asta deja nu mai este "lupta pentru interesul national" ci pentru o/mai multe putere(i) straina(e). Adica exact ce ziceam eu... QUOTE(miki @ 30 Jan 2017, 22:45) Sa reamintesc: legile penale, ca proiecte legislative, au fost facute de un grup de procurori, printre care si Bica, deci doar de partea acuzatoare, care le-a facut pentru ei procurorii, nu pentru oameni. Acele proiecte au fost adoptate prin asumare de catre Bok, adica un fel de OUG (pentru care acum toti fost-basistii-actual-iohanisti din presa fac clabuci dar atunci ridicau in slavi astfel de metode de adoptare). Legislatia penala (care e organica) a fost astfel intocmita de altcineva decat cei care au atributii in acest sens (legislative), fara discutii reale. Niciun tanar frumos si liber nu a iesit pe strada. Probabil atunci ori nu erau frumosi, ori nu erau liberi... |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
|
|
cristic1982 |
![]()
|
Eu inteleg in felul urmator : daca e potential coruptibil de francezi, austrieci, neo-zeelandezi etc. implicit e potential coruptibil de catre rusi.
Ciudat ca penalii aia alesi sunt cam de la toate partidele (blaga, videanu, pinalti, udrea, fenechiu...), doar ca tu vrei sa ne spui ca sunt doar de la psd. Cum psd e cel mai mare partid si cu cel mai mare nr de parlamentari, primari etc. => exista potential ca nr. celor condamnati din acest partid sa fie mai mare decat din celelalte partide. Deci nu sunt de accord cu aceasta asa zis prigoana politica, stalinista, opresiva sau cum mai vrei sa ii spui indreptata doar impotriva psd. Oricum, orice as scrie, tot vei incerca sa imi demonstrezi contrariul, si, cum vreau sa savurez un leffe, posibil sa nu iti mai raspund in seara asta. Iti urez o seara placuta si noapte buna! This post has been edited by cristic1982: 30 Jan 2017, 23:25 |
--------------------
Dacia
Duster
|
|
Serje |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.129 Joined: 11 December 04 From: Cluj-Napoca ![]() |
QUOTE(cristic1982 @ 30 Jan 2017, 22:34) Nu contest nici faptul ca dna s-a folosit de fapte marunte si metode mai putin, fie de la mine, democratice. Dar pentru mine conteaza mai mult rezultatul : frica mai mare atunci cand vine vorba de furat din banul public. Traind intr-un judet corupt pana in maduva oaselor (condus de ghici ce partid), cu concetateni de o imbecilitate rara, pe mine rezultatele dna ma bucura si le dau toata sustinerea mea. Nu ma intereseaza ca i-a fabricat un dosar lui dragnea, iohanis, basescu, ponta, nicolescu, pendiuc (exemple locale), atat timp cat scap de hotii astia. Atat tu cat si gasca de hoti din politica ma puteti considera un manipulat, nu ma intereseaza. PS. Ca sa iti sustin o afirmatie: stiu din 2014 (dintr-o sursa de incredere) ca dna e directionat si sustinut de SUA pentru a reduce coruptia din România si implicit de a reduce numarul persoanelor potential coruptibile de catre rusi. Suntem doar un pion in jocul de sah, dar, daca asta ajuta ca, din punctul meu de vedere, viitorul copiilor mei sa fie mai bun, sunt de acord. Vezi ca daca doar la unii le fabrica sau fac dosare, chiar si pe bune si la ceilalti ... nu, sau asa de ochii lumii, aia nu se mai numeste justitie si ajungi la concluzia ta, ca unii is corupti de numa si ceilalti nu prea, adica asa la un nivel acceptabil fata de ceilalti, dar doar pt ca nu-i vezi tu pe toti. Si ajung ceilalti sa te fure apoi, tot n-ai scapat, ca pe aia nu-i opreste ca's hotii buni. Da ii bine ca tu vezi ca asta duce la un viitor mai bun pt copii tai ... Daca erau pusi sa faca bine, nu-si puneau in fruntea statului unu cu bube, nu puneau la dna o hoata si o mincinoasa ... |
--------------------
MTD
Optima
53 SPB HW
|
|
ady77 |
![]()
|
|
--------------------
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
Poate-si face careva pomana si imi explica, da' asa in cuvinte simple, ce inseamna de fapt a "fabrica dosare"?
Sa inteleg ca marii corupti ajunsi dupa gratii sunt niste mielusei nevinovati? I-a salatat lupul cel rau, DNAul si le-a pus in carca tot felu de monstruzitati pe care ei nu le-ar face nici in ruptul capului? Sa inteleg ca lui Al Capone, daca a fost scos din joc pe motiv de evaziune fiscala desi el avea la activ o gramada de crime, i s-a "fabricat un dosar"? Lideri politici din afara si mediul diplomatic ne lauda pentru rezultatele obtinute in lupta anticoruptie si isi exprima ingrijorarea pentru riscul de a slabi ritmul, dar noi suntem mai desptepti, noi stim ca de fapt "lupta anticoruptie" = "dosare fabricate"... |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
cristic1982 |
![]()
|
Pentru mine "a fabrica un dosar" inseamna a gasi ceva pentru care poate fi trimis in judecata si condamnat, nicidecum de a "crea" probe, precum mai sus comentatorii incearca sa lase a se intelege. Exact ca exemplul cu Al Capone.
Faptul ca unele probe, in dosare mai grele, nu pot fi obtinute, asta nu inseamna sa nu incerci sa il condamni pentru alte nereguli mai usoare care tot coruptie se numesc. Oricum, orice as spune, marii deontologi prea-aparatori ai "stangii" politicii romanesti vor incerca sa combata, rastalmacind cele spuse si asezandu-le de asa natura pentru a le da intelesul dorit de ei. Cam ca ceea ce fac rtv/a3. This post has been edited by cristic1982: 31 Jan 2017, 08:11 |
--------------------
Dacia
Duster
|
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
Mai nou, nici măcar nu se creează probe. Se merge pe "las' că știm noi". Mi-e lene să caut cine a fost înfundat așa, da' s-a discutat deja.
Aia înseamnă "fabricat dosare". Chestie cu care nu-s de acord, cel puțin măcar din perspectivă creștină. |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
Bicicleta galbena |
![]()
|
![]() Sunt nembru, domnule! Group: Members Posts: 2.211 Joined: 29 January 13 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Peugeot
407 1.8 16v
2005 , ex-Dacia Solenza 1.4 Mpi 2003 ______________
Nemțoaicele e tancuri. Japonezele nu se strică. Franțuzoaicele e proaste. Italiencele e cele mai proaste. |
|
cristic1982 |
![]()
|
Ai o dovada in acest sens?
Oricum, aplicand logica bunului simt, toti nevinovatii astia din psd condamnati in dosare instrumentate de dna trebuiau sa castige pana acum la cedo de sute de ori. Acum nu veniti cu exemple d-alea ca a castigat unul la cedo ca nu i-a scazut nu stiu cat din pedeapsa sau ca nu a stat singur in celula. |
--------------------
Dacia
Duster
|
|
Serje |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.129 Joined: 11 December 04 From: Cluj-Napoca ![]() |
Nu inseamna ca marii corupti ajunsi dupa gratii is mielusei, ei tot acelasi lucru raman.
Pb ii cand unii is luati la purecat chiar prin incalcarea legislatiei, vezi dosaru lu' țața olguta de exemplu, care la alt judecator putea trece fara probleme, probe culese ilegal, doar ca sa le gaseasca ceva sa-i inhate, iar altii is lasati bine mersi, desi fac fix aceleasi lucruri si se stie ca fac. Vezi declaratia cucuvelei cum ca morar tinea dosare la sertar, o inceput ancheta impotriva lui? Da procurorii care s-o ocupat de cazurile respective ... ce o patit? Da marele dosar eads care sta sa explodeze ... ce s-o intamplat cu el? Uite protocolu cu SRI, iar dupa ce-o reiesit ca nu ar cam fi voie sa faca asa ceva, noi? noi nu avem nici un protocol cu SRI... Diferenta fata de Al Capone ii ca acolo si Al Xulescu patea fix la fel, iar acolo nu se incalca legislatia doar ca sa puna probe la dosar. This post has been edited by Serje: 31 Jan 2017, 08:26 |
--------------------
MTD
Optima
53 SPB HW
|
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
Cristic1982 cam la fel inteleg si eu "fabricarea de dosare". De asta nu inteleg de unde marea suparare a unora...
Dragos, acuma stiu ca toti cei ce ajung dupa gratii sunt nevinovati si niste inocenti, victime ale sistemului, dar, daca esti adeptul acestei teorii, hai te rog, fa un efort si gaseste-mi macar un singur exemplu de VIP condamnat definitiv desi e neprihanit ca o fecioara. Ca sistemul juridic e departe de a fi perfect sunt absolut de acord, ca se intampla erori judiciare, indiscutabil, se intampla si la case mai mari si acesta e principalul motiv pentru care nu sunt de acord cu pedeapsa capitala. Dar totusi, sa consideri ca DNA fabrica dosare datorita carora oamenii politici ajung pe banda rulanta de pe prima scena politica direct dupa gratii inseamna sa zburzi dintr-o extrema in alta... Serje: declaratia cucuvelei... Poate fi un semnal de alarma, dar in niciun caz nu este o dovada incontestabila. "Cucuvele" declara vrute si nevrute dupa cum le sufla bine vantu-n pupa... This post has been edited by radian: 31 Jan 2017, 08:25 |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
ady77 |
![]()
|
|
--------------------
|
Serje |
![]()
|
QUOTE(cristic1982 @ 31 Jan 2017, 08:18) Oricum, aplicand logica bunului simt, toti nevinovatii astia din psd condamnati in dosare instrumentate de dna trebuiau sa castige pana acum la cedo de sute de ori. La Cedo nu se judeca dosarul pe fond ... QUOTE(radian @ 31 Jan 2017, 08:22) Serje: declaratia cucuvelei... Poate fi un semnal de alarma, dar in niciun caz nu este o dovada incontestabila. "Cucuvele" declara vrute si nevrute dupa cum le sufla bine vantu-n pupa... Daca tu consideri ca sefa DNA poate declara vrute si nevrute si ca poate vorbi fara dovezi clare ... ce asteptari sa avem de la politicieni si presa controlata de unii sau altii... ? This post has been edited by Serje: 31 Jan 2017, 08:35 |
--------------------
MTD
Optima
53 SPB HW
|
|
cristic1982 |
![]()
|
Domnilor daca probele erau fictive putea fi demonstrat de orice avocat mai bun in fata instantei.
Faptul ca au obtinut probe "ilegal" (adica ascultand fara mandat sau mai stiu eu cum) pentru mine e egal cu zero, pentru ca persoana respectiva oricum a comis ceva ilegal, doar ca si-a ascuns faptele mai bine. Daca s-ar intampla ceva similar cu unul care a comis o crima sau un viol, ati mai fi atat de revoltati ca probele (adevarate de altfel) au fost obtinute ilegal? |
--------------------
Dacia
Duster
|
|
ady77 |
![]()
|
Poate im explici si mie cum de l-au condamnat pe Nastase in dosarul Trofeul calitatii si cum de nici nu au inceput urmarirea penala in cazul lui Basescu in dosarul Microsoft.
Despre asta este vorba, despre justitia independenta in care 2 persoane (Coldea si Kovesi) hotarasc cui sa "fabrice" dosare. |
--------------------
|
Serje |
![]()
|
Si daca x-ulescu nu o avut un avocat mai bun? Si daca judecatoru ii pe aceeasi mana cu procuroru ca daca nu ii face si lui un dosar... ?
Partea a doua ii mult prea "ciudata"... |
--------------------
MTD
Optima
53 SPB HW
|
|
DragosP |
![]()
|
QUOTE(radian @ 31 Jan 2017, 08:22) Dragos, acuma stiu ca toti cei ce ajung dupa gratii sunt nevinovati si niste inocenti, victime ale sistemului, dar, daca esti adeptul acestei teorii, hai te rog, fa un efort si gaseste-mi macar un singur exemplu de VIP condamnat definitiv desi e neprihanit ca o fecioara. Nu am afirmat NICIODATĂ ceea ce scrii tu. Am spus că scopul NU scuză mijloacele. Repet, cel puțin din punct de vedere creștin. |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
cristic1982 |
![]()
|
Daca il condamna pe basescu sunteti multumiti si acceptati dna ca si structura?
Nu stiam ca nastase a ramas atat de iubit. |
--------------------
Dacia
Duster
|
|
ady77 |
![]()
|
QUOTE(cristic1982 @ 31 Jan 2017, 08:42) Daca il condamna pe basescu sunteti multumiti si acceptati dna ca si structura? Nu stiam ca nastase a ramas atat de iubit. Tot ii acuzai pe altii ca sunt postaci... Nu are legatura cu Nastase, era un exemplu de justitie independenta. Nu numai ca nu e condamnat, nici macar nu au inceput urmarirea penala, desi toti inculpatii au declarat ca banii au fost dati pentru campania lui Basescu la prezidentiale. |
--------------------
|
DaciaClub - Reno Bot |
![]()
|
![]() Mesaj automat ![]() |
Super, inca un topic politic.
Pe scurt: -vorbeste decent -ataca idei cu argumente -nu ataca persoane (mai ales colegi de pe forum, dar nu numai) |
-------------------- |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 19th July 2025 - 12:07 |