Dilema linie dubla continua
![]() ![]() ![]() |
Dilema linie dubla continua
klaus |
![]()
|
||
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|||
madalin78 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 588 Joined: 27 April 13 From: pitesti ![]() |
intradevar e o situatie aiurea ...cum a mentionat si un coleg mai sus daca e obstacol adica il gasesti oprit acolo il depasesti fara probleme
|
--------------------
dacia
sport
1986
- ag ygi
|
|
UXE |
![]()
|
![]() Modelator Group: Members Posts: 6.733 Joined: 21 June 06 From: Bucuresti ![]() |
Chiar si daca e masina de militie cu echipaj in ea?
![]() |
--------------------
Renault
Symbol
2006 1.4 8v
- UXE Subaru Forester 2.5 XT - 230 CP
|
|
Avani |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.132 Joined: 23 October 07 From: Capitala gri ![]() |
Da, ba chiar le dai si un claxon cand ajungi in dreptul lor, daca se uita, le bati si obrazul.
|
--------------------
.
.
. Think forward !
|
|
gabize |
![]()
|
![]() DECONECTAT Group: Members Posts: 6.020 Joined: 21 July 08 From: ©City of Mini Roundabouts ![]() |
Mașina de poliție ai voie s-o depășești pe linie continuă doar dacă oprește în fața ta și polițistul scoate bagheta reflecorizantă pe geam.
![]() |
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
acum doar un gândac H247 "Unde poți lega cu sârmă, e păcat să pui șurub!"
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Si fluiera a paguba.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
Catalinmodena |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.547 Joined: 7 April 08 From: Aproape de Craiova ![]() |
Ignore,ce pierdere. Daca esti incepator pune mana pe carte pana iesi in trafic.Deschizi topicul cu asa intrebare,mi-ar fi si rusine,la modul cel mai serios acum.Nimeni nu s-a nascut invatat,dar totusi !
Si pana la urma,cum a zis Klaus,asta iti e username-ul. |
--------------------
Renault
megane sedan
manager 1.4 16v 2007
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
@Catalinmodena: mie mi s-a parut discutia destul de subtila si cu multe probleme legale.
Si nu pot sa nu observ ca tu nu zis absolut nimic asupra subiectului, nu ai indicat nici macar un text de lege care sa-ti sustina o eventuala opinie (nu ca ai fi sustinut vreo opinie...). Daca tot critici, pote iti si justifici criticile, altfel din gura poate sa dea oricine, nu trebuie nici multe cunostinte, nici mult glagorie. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
Catalinmodena |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.547 Joined: 7 April 08 From: Aproape de Craiova ![]() |
Klaus,asa cum i-au raspuns toti colegii,daca dadea peste un poltist de la rutiera mai legist,si nu"cap de creta",si nu "militian",era amenda.Scurt,a trecut peste marcajul dublu.Ce-i aici de comentat?Fapta este prevazuta de lege si se sanctioneaza ca atare.Restul sunt doar vorbe,cu daca si cu parca,interpretari pe care le poate face eventual un avocat daca contesti sanctiunea.
|
--------------------
Renault
megane sedan
manager 1.4 16v 2007
|
|
madalin78 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 588 Joined: 27 April 13 From: pitesti ![]() |
ce rost au certurle ....nu va convine de ce postati..
crezi tu ca numai incepatorii trebuie sa deschida cartea de legislatie ...? si de ce sa i fie rusine ca intreaba ? cu nestiinta nu esti absolvit de litera legii ...intreabarea nu e rusinoasa atita timp cit celalalt nu e prea orgolios ..ingimfat... |
--------------------
dacia
sport
1986
- ag ygi
|
|
vallixx |
![]()
|
![]() Membru nesuferit Group: Members Posts: 4.549 Joined: 28 January 08 From: Bucuresti ![]() |
Pai tocmai asta se discuta. Daca ai voie sa depasesti pe linia continua, in cazul in care in fata ta este un obstacol. Asta e partea intai a discutiei.
Partea a doua era sa incercam sa definim cat mai aproape de realitate ce anume se poate considera obstacol si ce nu .... |
--------------------
Renault
Megane 4 Hatch TCe 140
- 2019 Ex. Renault Clio Symbol 1.4 16V - 2008 - 2022
Ex. Renault Clio Symbol 1.4 8V - 2003 - 2008 |
|
Catalinmodena |
![]()
|
Dupa parerea mea,acel auto,pe care nu spune daca l-a claxonat,daca i-a facut un semn din faruri,atentionat,nu misca putin masina incat sa-i faca suficient loc.Dar daca dincolo de linia dubla veneau auto coloana de la semafor ce facea,pe unde trecea?
Cand nu ai "putintica rabdare"... ! |
--------------------
Renault
megane sedan
manager 1.4 16v 2007
|
|
klaus |
![]()
|
QUOTE(Catalinmodena @ 9 Dec 2014, 22:07) Exact fix asta nu scrie la lege. La lege scrie de depasirea vehiculului (care merge). Punct. Atat. Nu a obstacolelor stationare...QUOTE(Catalinmodena @ 9 Dec 2014, 22:30) Nu trecea, aplica... legea. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
|
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.679 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
Mai demult am avut si eu dilema asta si am întrebat un agent de la rutiera. Răspunsul a fost ceva de genul: daca e un vehicul imobilizat atunci poate fi depasit. Daca este imobilizat voluntar contravenient este conducătorul acelui vehicul pentru ca oprirea este interzisa in asemenea situatii.
Mi-a dat si numărul articolului pe care l-a citat, dar evident ca nu l-am tinut minte. Sunt curios daca (mai) exista asemenea articol, discuția având loc prin 2002. LE: Am gasit ceva, sper sa mai fie valabil: Art. 174. - Se interzice oprirea voluntara a vehiculelor: a) în zona de actiune a indicatorului "Oprirea interzisa" si a marcajului cu semnificatia de interzicere a opririi; ![]() c) pe poduri, pe si sub pasaje denivelate, pe viaducte si în tuneluri; d) în curbe si în alte locuri cu vizibilitate redusa sub 50 m; e) în locul unde este instalat indicatorul "Trecere pentru pietoni" sau pe marcajele de traversare pentru pietoni ori la mai putin de 25 m înainte si dupa acestea; f) în intersectii, inclusiv cele cu sens giratoriu, precum si în zona de preselectie unde sunt aplicate marcaje continue, iar în lipsa acestora, la o distanta mai mica de 5 m de coltul intersectiei; g) la mai putin de 25 m de indicatorul statiei pentru mijloacele de transport public de persoane; h) în dreptul altui vehicul oprit pe partea carosabila, daca prin aceasta se stânjeneste circulatia a doua vehicule venind din sensuri opuse, precum si în dreptul marcajului continuu, în cazul în care conducatorii celorlalte vehicule care circula în acelasi sens ar fi obligati, din aceasta cauza, sa treaca peste acest marcaj; This post has been edited by marksman: 9 Dec 2014, 23:09 |
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Nick Ușor
|
|
Catalinmodena |
![]()
|
Cred ca-i destul de concis,din pacate :
Art. 120. – (1) Se interzice depășirea vehiculelor: [...] i) când pentru efectuarea manevrei se încalcă marcajul continuu, simplu sau dublu, care desparte sensurile de mers, iar autovehiculul circulă, chiar și parțial, pe sensul opus, ori se încalcă marcajul care delimitează spațiul de interzicere; din Regulamentul de aplicare a Ordonanței de urgență a Guvernului nr.195/2002 privind circulația pe drumurile publice Art.100. [...] (3) Constituie contravenție și se sancționează cu amenda prevăzută în clasa a II-a de sancțiuni și cu aplicarea sancțiunii contravenționale complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 30 de zile săvârșirea de către conducătorul de autovehicul sau tramvai a următoarelor fapte: [...] e) nerespectarea regulilor privind depășirea; Art.111. - (1) Permisul de conducere sau dovada înlocuitoare a acestuia se reține în următoarele cazuri: [...] c) la săvârșirea uneia dintre contravențiile prevăzute la art. 100 alin. (3) , art. 101 alin. (3), art. 102 alin. (3) și în situația prevăzută la art. 115 alin. (1); din Ordonanța de urgență a Guvernului nr.195/2002 privind circulația pe drumurile publice Depășirea Art.45. - (1) Depășirea este manevra prin care un vehicul trece înaintea altui vehicul ori pe lângă un obstacol, aflat pe același sens de circulație, prin schimbarea direcției de mers și ieșirea de pe banda de circulație sau din șirul de vehicule în care s-a aflat inițial. Oricum,in caz de,se contesta si se castiga.Uite aici: www.politisti.ro/topic/4185-permis-suspendat-30-de-zile-amenda/ This post has been edited by Catalinmodena: 9 Dec 2014, 23:30 |
--------------------
Renault
megane sedan
manager 1.4 16v 2007
|
|
l@u |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 6.057 Joined: 31 July 06 ![]() |
Vehicul e ala de circula, ala de sta e obstacol.
|
--------------------
Land Rover
Freelander
Td4, HSE
-
|
|
paul_p |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.133 Joined: 1 April 06 From: psd=evil ![]() |
h) în dreptul altui vehicul oprit pe partea carosabila.
|
--------------------
Fara
roti
fara ipocriti
- 2010
|
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.679 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
Oarecum aceeasi problema am pus-o si eu agentului: Pentru depasire pe linia continua se retine permisul. Răspunsul agentului, din amintiri: "corect, dar aplicam spiritul legii, nu litera. Cu alte cuvinte, daca tu depasesti pe linie continua pe unul care merge prea încet pentru tine si eu te prind, iti retin permisul. Daca depasesti pe linie continua un balot de paie cazut pe asfalt si eu vad, o sa te opresc eventual sa-ti atrag atenția ca nu se depaseste de obicei pe linie continua. Daca depasesti pe linie continua pe unul care si-a lăsat masina acolo sa meargă la cumpărături si eu te vad, îl voi sanctiona pe cel care a oprit acolo voluntar si i-a determinat pe altii sa devina contravenienti. Doar nu o sa stai minute in sir pana aduna cineva balotii de paie de pe drum sau pana isi ia un smecher tigari. Vezi insa ca unii agenti interpretează altfel situatiile astea".
|
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Nick Ușor
|
|
l@u |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 6.057 Joined: 31 July 06 ![]() |
|
--------------------
Land Rover
Freelander
Td4, HSE
-
|
|
paul_p |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.133 Joined: 1 April 06 From: psd=evil ![]() |
QUOTE(Catalinmodena @ 9 Dec 2014, 23:20) Te ingrozesti ce gandire poate avea un militian. Ca unii din cei ce se manifesta pe acel forum sunt militieni. Si sunt investiti cu autoritatea de a aprecia daca altii au incalcat sau nu legea. Din pacate multi au doar autoritatea, nu si capacitatea ![]() @leu: Ce sa nu scot din context? Ca un vehicul oprit nu-i totuna cu un obstacol? This post has been edited by paul_p: 10 Dec 2014, 00:27 |
--------------------
Fara
roti
fara ipocriti
- 2010
|
|
#Dino |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.189 Joined: 10 November 07 From: Loading... ![]() |
Offtopic
Replicile unui coleg mancator de Praz si de Arici, avand in "ID" denumirea unei localitati cu rezonanta in domeniul auto - insa care-coleg, prin capacitatile intelectuale e in concurs cu meduza, ne confirma faptul ca PRODUSUL rezultat din aroganta, ingamfare si prostie, cu ultimul FACTOR preponderent, pot invinge orice argument. Vorba ceea, dupa cum spunea bunicul: "prostul nu e prost destul, pana nu e si fudul". ON Asa este, paul_p QUOTE Te ingrozesti ce gandire poate avea un militian. Ca unii din cei ce se manifesta pe acel forum sunt militieni. Si sunt investiti cu autoritatea de a aprecia daca altii au incalcat sau nu legea. Din pacate multi au doar autoritatea, nu si capacitatea sad.gif This post has been edited by kissfm: 10 Dec 2014, 02:12 |
--------------------
'22 Duster 1.0 Eco-G
/ Megane 3 1.6 16v 2013
/ Logan 1.4 MPI 2007
|
|
vallixx |
![]()
|
![]() Membru nesuferit Group: Members Posts: 4.549 Joined: 28 January 08 From: Bucuresti ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() Ala e o adunatura de idioti, poate or exista printrei ei si oameni ok, colegul Vlad Soare chiar incerca sa ma convinga de acest lucru...insa....sa fim seriosi, n-ai cu cine. Pai extrag din replicile de acolo, uite ce zice un bou: "depasirea ...bla bla bla pe linia cotinua constituie contrabentie..bla bla bla....cazul fortuit poate inlatura aspectul contraventional....bla bla bla..... Cazul fortuit poate fi constatat numai de instanta de judecata" Adica el cita asta din lege lucru pe care nu-l contest. Insa prin citarea acesutui articol care se vroia un fel de....."politistul a avut dreptate, doar instanta putea sa considere ca si caz fortuit" , el nu reuseste decat sa zica ceva de genul: noi politistii suntem atat de prosti, incat cand vedem o anume speta, nu suntem in stare sa o judecam acolo pe loc si trebuie sa vina instanta sa ne spuna ce si cum. Adica el e acolo, opreste masinile si amendeaza infractorii, dar nu e in stare sa judece daca cel ce a depasit a fost sau nu fortat de imprejurari sa execute acea manevra..... El nu e in stare sa decida daca era unul oprit acolo? Imobilizat sau nu? Voluntar sau nu? Hai sa nu ne mai kkm in sus, el era acolo ca sa se foloseasca de ala sationat ca sa stea la ciupeala. Ca ala cum a depasit, l-au si oprit, militianul era acolo, vedea ce se intampla, de ce nu s-a dus la ala stationat sa-l ia la intrebari? This post has been edited by vallixx: 10 Dec 2014, 01:02 |
--------------------
Renault
Megane 4 Hatch TCe 140
- 2019 Ex. Renault Clio Symbol 1.4 16V - 2008 - 2022
Ex. Renault Clio Symbol 1.4 8V - 2003 - 2008 |
|
paul_p |
![]()
|
Imi place si cum incearca unii de acolo sa para culti folosind termenul de fortuit. Total anapoda. Crezand ca fortuit e o exprimare mai pretioasa a lui fortat.
Nestiind ca fortuit inseamna cu totul altceva, si anume intamplator, neprevazut ![]() This post has been edited by paul_p: 10 Dec 2014, 01:12 |
--------------------
Fara
roti
fara ipocriti
- 2010
|
|
#Dino |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.189 Joined: 10 November 07 From: Loading... ![]() |
continuare pt FORTUIT - "nevoit", "constrans"
Exact in acest context vine si topicul meu. Dupa ce am depasit un autoturism care stationa: - garcea putea sa constate sau nu situatia "fortuita" (in cazul fericit in care ar fi inteles termenul) - poate auto stationat se punea in miscare si hopa surpriza <span class='edit'>10 Dec 2014, 03:16:</span> QUOTE(klaus @ 9 Dec 2014, 14:05) Acu', daca ti-ai pus nick-ul kissfm, io zic ca poti suporta si ironiile... Puteai sa o iei si in gluma daca vroiai sa eviti supararea. Ma bucur ca esti deschis ironiilor fine. Ai observat ca daca se face o anagrama din literele care compun nick-ul tau, se poate obtine K SULA ? Tu ai ales nick-ul, si io zic ca poti suporta ironiile This post has been edited by kissfm: 10 Dec 2014, 02:21 |
--------------------
'22 Duster 1.0 Eco-G
/ Megane 3 1.6 16v 2013
/ Logan 1.4 MPI 2007
|
|
klaus |
![]()
|
Absolut, mai ales daca altii sunt tot timpul cu ele in gura, de le este plina gura de anagrame la nick-ul meu...
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
|
|
Catalinmodena |
![]()
|
Cine a citit pe politisti.ro,a putut observa ca unii,destul de multi au spus ca ei nu ar sanctiona asa ceva.Mai scrie acolo si ca un eventual proces bazat oe asa ceva se castiga fara probleme.
Kiss,un coleg,nu mai stiu care,are ceva scris foarte interesant la semnatura:nu-ti pu.e mintea cu prostul,ca te aduce la nivelul lui si te bate cu experienta. Doar sa jignesti te duce mintea. |
--------------------
Renault
megane sedan
manager 1.4 16v 2007
|
|
paul_p |
![]()
|
QUOTE(Catalinmodena @ 10 Dec 2014, 10:14) Cine a citit pe politisti.ro,a putut observa ca unii,destul de multi au spus ca ei nu ar sanctiona asa ceva.Mai scrie acolo si ca un eventual proces bazat oe asa ceva se castiga fara probleme. Asa cum spune un clasic in viata, traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul. De ce sa fie nevoie sa pierzi timp si bani deschizand un proces pe care oricum il castigi fara probleme? Nu e mai normal sa nu se ajunga la sanctiuni date de-a-n boulea de un politist, numai pentru ca poate? This post has been edited by paul_p: 10 Dec 2014, 12:09 |
--------------------
Fara
roti
fara ipocriti
- 2010
|
|
VladSoare |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.716 Joined: 12 May 04 From: Voluntari, pe stînga ![]() |
QUOTE(vallixx @ 10 Dec 2014, 00:57) ![]() ![]() ![]() ![]() Ala e o adunatura de idioti, poate or exista printrei ei si oameni ok, colegul Vlad Soare chiar incerca sa ma convinga de acest lucru...insa....sa fim seriosi, n-ai cu cine. Sînt mulți polițiști buni acolo, care-și iubesc meseria și o fac cum trebuie în ciuda condițiilor grele. I-am cunoscut și pe proprietarii forumului, oameni foarte pasionați de meseria lor, care fac eforturi pentru a ține acest forum pe banii și timpul lor și care întotdeauna răspund civilizat și corect la întrebări, atîta timp cît acestea sînt puse cum trebuie. Motivul pentru care vezi genul de răspunsuri de care zici este că mulți nou-veniți își închipuie că forumul este al Poliției Române și că oamenii de-acolo sînt obligați să le răspundă. Intră pe forum plini de ifose, fără nici un alt scop decît de a-și rezolva rapid o problemă personală (cel mai adesea provocată tocmai de prostia sau nesimțirea lor - de ex. există o grămadă de întrebări de genul "am condus beat-mort și m-au prins; cînd îmi pot recupera permisul?"). După ce ai avut de-a face cu zeci de astfel de useri într-un timp foarte scurt, e de așteptat să-ți pierzi răbdarea, să devii mai acid și să iei cîteodată în balon și cîte un user care poate că nu o merită. Se mai întîmplă. Dar dacă ai puțină înțelegere pentru ei și nu o iei personal, poți lămuri aceste neînțelegeri. Majoritatea nou-veniților nu au răbdare, se oftică imediat, iar un răspuns ofticat din partea unui nou-venit atrage după el răspunsuri și mai acide, și așa mai departe, într-un cerc vicios. În rest, asupra lor se fac presiuni din diverse direcții. Poliția Română nu e condusă neapărat de polițiști competenți, ci de parveniți numiți pe cale politică. Polițiștii nu fac legea, ci doar o aplică. Și sînt obligați s-o aplice chiar dacă ei înșiși își dau seama că-i idioată. Asupra lor se fac presiuni s-o aplice cît mai drastic, în litera ei. Teoretic, polițistul poate, și chiar trebuie, să aplice legea cu discernămînt, în spiritul și nu în litera ei. Practic însă, dacă e prins făcînd asta, riscă să fie luat la bani mărunți și sancționat de niște superiori care de-abia așteaptă să aibă un motiv. În fine, discuția e lungă. Ideea e că acel forum m-a ajutat să înțeleg cum se vede lumea și din partea cealaltă, să înțeleg și punctul lor de vedere. Sînt oameni normali, cu aceleași probleme și griji ca și noi, și care nu au ca scop în viață să ne vîneze pe noi și să ne facă zile fripte. Am fost la două întîlniri de-ale lor și i-am cunoscut personal pe unii dintre ei. Sînt oameni decenți, simpatici, de la care ai ce învăța. Merită să stai un pic pe forum și să urmărești discuțiile. E foarte interesant să înțelegi și punctul lor de vedere. |
--------------------
Mondeo 2.0H 2016
/
Kuga 1.5 2016
|
|
paul_p |
![]()
|
QUOTE(VladSoare @ 10 Dec 2014, 12:09) Polițiștii nu fac legea, ci doar o aplică. Și sînt obligați s-o aplice chiar dacă ei înșiși își dau seama că-i idioată. Exista posibilitatea demisiei. Nu-l obliga nimeni sa fie politist. Oricum, de cate ori i-am vazut pe politisti manifestand, au facut-o pentru salarii si pentru alte chestii materiale. Nu prea i-am vazut iesind in strada sa strige ca legea e nedreapta, ca sunt pusi sa aplice legi aiurea, sau ca sefii lor fac presiuni asupra lor. This post has been edited by paul_p: 10 Dec 2014, 12:16 |
--------------------
Fara
roti
fara ipocriti
- 2010
|
|
UXE |
![]()
|
![]() Modelator Group: Members Posts: 6.733 Joined: 21 June 06 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Renault
Symbol
2006 1.4 8v
- UXE Subaru Forester 2.5 XT - 230 CP
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 19th May 2025 - 14:47 |