DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages < 1 2 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> SUNET MAI SPORTIV, MOTOR MAI SUPARAT

SPORTivu
post 28 Oct 2005, 23:32
Post #31

Membru autentic

Group: Members
From: Bucuresti

Apropo de Dacianezele fabricate dupa 94....este adevarat, au un zgomot aparte, care da uneori a aspirator....cand accelerezi motorul parca se aude un suflu...ciudat..in fine... Acest Zgomot poate fi eliminat prin schimbarea filtrului de aer:) Mai mult de atat nu avem ce face prieteni, pentru ca este totusi un TIP de motor care suna la fel orice i-ai face biggrin.gif Recomand inlocuirea tobei (intermediara + finala) pentru un sound mai sportiv

--------------------
Dacia 1300 1974
BMW E23 732i 1982
BMW E12 525A 1979
Aro 243 Militar 1979
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
anndi
post 29 Oct 2005, 01:29
Post #32

Membru autentic

From: Timisoara

mai baeti mai! ce se intampla? ce visati voi acolo cu rulmenti si vrajeli? vrei sa sune sportiv? modifica tigaia aia de motor! si va suna sportiv, altfelf va horcai in continuare chiar daca scoti filtrele din toba(mai exact va suna ca o masina ce vomita pe toba). oricum cu un motor care e varza si suna ca 3 oale sparte nu poti scoate un sunet sportiv. reparal, da' nu mai incercati sa faceti din .... bici ca nu iese si pana la urma ajungei sa puneti stikere cu o minge de foc pe masina si beculete albastre la stopitoarele de parbriz. treziti-va la realitate pana nu ajunge masina vooastra pe la chici "tunning". bafta!

--------------------
Renault Megane GT220 GrandTour 2014
+
Paul_
post 29 Oct 2005, 09:37
Post #33

Membru

168.gif LolLolLo.gif

--------------------
dacia 1310 - CJ 01 HUA
+
Electronistu'
post 29 Oct 2005, 10:12
Post #34

Membru autentic

From: Bacau

QUOTE(anndi @ 29 Oct 2005, 01:29)
mai baeti mai! ce se intampla? ce visati voi acolo cu rulmenti si vrajeli? vrei sa sune sportiv? modifica tigaia aia de motor! si va suna sportiv, altfelf va horcai in continuare chiar daca scoti filtrele din toba(mai exact va suna ca o masina ce vomita pe toba). oricum cu un motor care e varza si suna ca 3 oale sparte nu poti scoate un sunet sportiv. reparal, da' nu mai incercati sa faceti din .... bici ca nu iese si pana la urma ajungei sa puneti stikere cu o minge de foc pe masina si beculete albastre la stopitoarele de parbriz. treziti-va la realitate pana nu ajunge masina vooastra pe la chici "tunning". bafta!
*

Raule! Ce te bagi in discutie daca oamenii vor sa faca ceva bun din motor? Si lasa ca nu e chiar kkt motorul asta si iese mai mult decat un bici. Si mai consulta si o carte de gramatica pe deasupra.

--------------------
Dacia 1300 - BC-xx-DAN

[I][B]SHAREWARE[/B][/I]
+
argon
post 29 Oct 2005, 13:17
Post #35

Mesaj semiautomat

QUOTE(Electronistu' @ 29 Oct 2005, 10:12)
Raule! Ce te bagi in discutie daca oamenii vor sa faca ceva bun din motor? Si lasa ca nu e chiar kkt motorul asta si iese mai mult decat un bici. Si mai consulta si o carte de gramatica pe deasupra.
*

Ceva bun din motor nu faci cu sunetul, ceva bun faci imbunatatindu-i performantele, nu sound-ul...o Dacie de 60 de cai care abia se taraie in 20 de secunde pana la 100 km/h, dar care suna un muscle car e Kisch tunning, cum spunea si anndi

Si on topic..pentru un sound mai "sportiv" recomand un cui infipt in toba finala, cu kinderele de rigoare pe antena.. icon_mrgreen.gif

This post has been edited by argon: 29 Oct 2005, 13:19

--------------------
Renault Laguna 2007 - 2.0 DCI 16v 180
Fara turbo, viata e pustiu.
+
Electronistu'
post 29 Oct 2005, 14:31
Post #36

Membru autentic

From: Bacau

QUOTE(argon @ 29 Oct 2005, 13:17)
Si on topic..pentru un sound mai "sportiv" recomand un cui infipt in toba finala, cu kinderele de rigoare pe antena.. icon_mrgreen.gif
*

Dupa ce efectuezi aceste modificari pe care ti le recomand cu caldura sa ti le faci la masina ta, sa ne spui si noua rezultatele. Daca nu exista pregatirea pt. a sustine cu idei topicul, macar nu va bagati aiurea in seama, cu o ironie demna de Vacanta Mare, ok? Nici eu nu is mai breaz, dar macar nu ma bag fara rost in topicul oamenilor care chiar vor sa faca ceva bun.
Daca nu ajutati, macar nu incurcati!

--------------------
Dacia 1300 - BC-xx-DAN

[I][B]SHAREWARE[/B][/I]
+
matrafox
post 29 Oct 2005, 14:36
Post #37

Membru autentic

ma doare capul cand ma uit la raspunsuri si vad ca se discuta despre toba eu referindu-ma la obositul ala de motor in care se fataie 4 pistoane .nu vreau sa ragaie masina din toba ca un bou la taiat ,eu ma refer la schimbare sunetului motorului ,deci motorului ,nu tobei .oricum cel de nova gt este un pic mai "simpatic" la turatii mari ,dar nu imi pot da seama din ce cauza e asa.poate oamenii cu cunostinte mai multe ne-ar putea ajuta

--------------------
dacia 1310 tlx - CT-02-GVS
+
Muttley
post 29 Oct 2005, 16:19
Post #38

From: -

Ati pomenit despre dacii de dupa '95 sau cam asa ceva, despre dacii pe injectie, despre nove, spuneti ca suna mai bine decat cele vechi... Explicatia e atat de evidenta ca nu vreti s-o vedeti... Pur si simplu SUNT MAI NOI!!! Nu ca solutie constructiva ci ca varsta. La un motor vechi, romanul de rand schimba boltul de biela cand bate asa tare ca devine insuportabil, face o segmentare penibila cand ii consuma o galeata de ulei (aaaa, si inca ce ulei primeste motorul ala!), pune bailagare din hartie igienica la fusurile arborelui cotit cand i se aprind becurile de la ulei si cu motorul oprit si asa mai departe... D-aia suna mai bine, intelegeti odata si nu mai orbecaiti la lumina zilei... Faceti o reparatie completa (si corecta!) unui motor oricat de vechi si zgomotos ar fi el si va suna asa cum vreti voi, ba chiar mai bine!

--------------------
Dacia 1310 TLX 1988
+
Tonyus
post 30 Oct 2005, 09:33
Post #39

Simply clever...

From: Oradea

QUOTE(fordpower @ 27 Oct 2005, 20:51)
bajetzi
yo zic asa.....sunetul unui motor
1  in niciun caz nu vine de la tobe ( pentru ca vorbim de motor )
2  Dacia suna asa nasol din cauza materialelor folosite in motor ( comparati un piston de Dacie cu unul de orice alta masina straina > o sa vedeti diferenta )
3  motoarele cu distributie pe lant nu o sa sune niciodata ca unele pe curea
4 rulmentii arborelui + ceilalti rulmenti din motor .  >proasta calitate<
5 chiuloasa > axa cu came
6 anexele motorului
*

QUOTE(fordpower @ 28 Oct 2005, 19:49)
statzi usor baietzi
ok ok mi-am vazut greseala dupa ce am postat > am vrut sa spun rulmentii de pe la pompa de apa
>axa cu came > daca are ???
*

Deci am clarificat cu rulmentii (in caz ca se mai mira cineva de unde are Dacia rulmenti in motor).Chiar ajuta daca schimbi piesele uzate din motor dar cu conditia sa fie de calitate atat piesele cat si manopera(dupa care bagi ulei de 4 RON litru si dupa 200km te apuci din nou la reparatii).Is curios oare nu se poate face ceva in privinta izolarii fonice/termice ,cum ar fi mascarea firelor,conductelor,etc.aproximativ cum e la masinile astea mai noi( gen MB E-class,BMW,etc.)

--------------------
Skoda Fabia Combi 1.4 16v 2002
"A te certa pe internet (forum) e ca si cum ai participa la un concurs de retardati; chiar daca ai sa castigi, tot retardat ramai!"
COPYRIGHT LIVIU

Subscriu...
+
ydaniel
post 31 Oct 2005, 19:22
Post #40

Adrenaline junkie!

From: black sea

filtru de aer"sport"+esapament "sport"!

--------------------
Oriunde, oricand... ARO!
Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita!
+
Muttley
post 31 Oct 2005, 20:11
Post #41

From: -

Ca sa-mi inchei interventia in topicul asta...
Astazi am condus o berlina din '99 pe carburatie cu 8000 km parcursi... M-am dus in 3500-4000 de ture cu ea intr-a 2-a, pe liber i-am dat peste 5000, mai mult nu mi-am permis, era proprietara-n dreapta... N-am cuvinte sa va explic cum se auzea, cum se-nvartea si raspundea motorul ala... O placere, nu alta! Si n-avea tobe, clopotei sau alte artificii "audio"! Pe de alta parte, motorul ala este identic cu motorul meu care are aproape 100.000km si aproape varsta mea si, recunosc cu invidie, nu mai suna ca-n tineretile lui wub.gif ... Ma repet: faceti RK sau (mai simplu dar mai costisitor), schimbati-l cu totul!

--------------------
Dacia 1310 TLX 1988
+
jaf
post 1 Nov 2005, 02:53
Post #42

Membru din mijloc

From: Cluj-Napoca

am observat si eu o chestia ciudata.. dupa 3500 - 4000 rot/min parca suna a wrc tongue.gif .. chestia ii ca are un sunet destul de placut.. tobele sport sunt dragute.. dar daca mergi la drum lung ii un chin.. singura posibilitate sa nu tampesti de cap ii sa ai ceva boxe in masina

ps cu un ciocan si un cui faci toba de toba icon_mrgreen.gif

--------------------
trotineta tri roti 2012 ful vidaut chiele
"ati facut dacia de rasul lumii cu 'inventiile' voastre"
+
ydaniel
post 1 Nov 2005, 14:58
Post #43

Adrenaline junkie!

da,suna el a wrc,da suna si a motor distrus:P

--------------------
Oriunde, oricand... ARO!
+
jaf
post 1 Nov 2005, 17:09
Post #44

Membru din mijloc

From: Cluj-Napoca

QUOTE(ydaniel @ 1 Nov 2005, 16:58)
da,suna el a wrc,da suna si a motor distrus:P
*

vb de motorul meu ? biggrin.gif ii in perfecta stare de functionare.. ii doar cam murdar ca nu l-am mai spalat de vreo 4 luni blush.gif

--------------------
trotineta tri roti 2012 ful vidaut chiele
"ati facut dacia de rasul lumii cu 'inventiile' voastre"
+
stefan_punk
post 1 Nov 2005, 20:00
Post #45

Membru

Am si eu o intrebare inainte sa se inchida acest topic, ce va intereseaza asa mult acest sunet ca indefapt si la urma urmei exista masini fara sa fie sport si fara zgomot sau din contra cu zgomot si puternice. Am citit acest topic pentru ca mi se parea ca o sa citesc ceva interesant ceva de marit puterea masinii ... cat de sunet as vrea totusi sa nu se auda deloc eu sunt multumit cu un tors de pisica. La viteze mari peste suta bine inteles ca se aude ca un magar tras de boase... e dacie si o iubesc mama ei de rabla... as schimbao dar tin la ea poate o sa o inlocuiesc peste cativa ani cand o sa liberalizeze astia la putere treaba cu masinile la second-hand

--------------------
Dacia 1300 berlina - b-48-prj
+
ydaniel
post 1 Nov 2005, 22:02
Post #46

Adrenaline junkie!

pai .un sunet frumos se mai poate obtine si din reglarea motorului!

--------------------
Oriunde, oricand... ARO!
+
anndi
post 3 Nov 2005, 20:58
Post #47

Membru autentic

QUOTE(Muttley @ 31 Oct 2005, 21:11)
Ca sa-mi inchei interventia in topicul asta...
Astazi am condus o berlina din '99 pe carburatie cu 8000 km parcursi... M-am dus in 3500-4000 de ture cu ea intr-a 2-a, pe liber i-am dat peste 5000, mai mult nu mi-am permis, era proprietara-n dreapta... N-am cuvinte sa va explic cum se auzea, cum se-nvartea si raspundea motorul ala... O placere, nu alta! Si n-avea tobe, clopotei sau alte artificii "audio"! Pe de alta parte, motorul ala este identic cu motorul meu care are aproape 100.000km si aproape varsta mea si, recunosc cu invidie, nu mai suna ca-n tineretile lui wub.gif ... Ma repet: faceti RK sau (mai simplu dar mai costisitor), schimbati-l cu totul!
*

e mai ieftin sa schimbi motorul decat sa-i faci RK! bafta!

--------------------
+
anndi
post 7 Nov 2005, 02:28
Post #48

Membru autentic

Nu exista butonul cu "edit" asa ca imi asum raspnderea! Eu ca un copil tembel ce sunt zic ca nu poti sa scoti un sunet mai sportiv din "motoru" de dacia decat daca il modifici! asa ca amatorii ar trebui sa ia atitudine! modificati motorul de dacia si veti obtine niste rezultate inimaginagible. motorul nu mai horcaie, nu mai suna ca niste oale sparte de luneta din spate sau ca o tigaie nervoasa. E singura solutie! La motorul stoc cum il au multi(spun asta fara sa jignesc pe nimeni, sper din tot sufletul) daca a fost segmentat numai pe un piston ca "mere si asa" e normal sunetul. E IMPOSIBL sa ai un sunet sportic la un motor facut pt o masa de oameni care transporta la piata legumele cu dacia sau, mai rau, lubenita!
asa ca daca vreti un sunet sportiv puneti un capat de toba acolo(muffer tip-ca in NFS underground) si masina o sa vomite un sunet sportiv! mai bine faci ceva cu motorul sa mergi cu masina, nu glluma si rezultatele se observa instantaneu! bafta la modificat motorul! ulterior suspensia(o cerere adiacenta) sestul vine de la sine!!!
bafta!

--------------------
+
SiloS
post 7 Nov 2005, 10:04
Post #49

Gangester

From: Buzau

De fapt , parerea mea , cel mai frumos motorul se aude atunci cand e segmentat , reglat , cu bujii , ulei , filtre si tobe noi . Si asta e valabil la toate masinile , nu numai la dacii . Ganditi-va cum suna un BMW in 6 cilindri fata de unul in 4 . Nici o toba si nici un filtru nu o sa faca motorul in 4 cilindri sa se auda ca unul in 6 .

--------------------
1988 BMW E30 325i
2003 BMW Z4
1996 Mazda MX5 NA
1988 Nissan Patrol Y60
1989 Suzuki Samurai
1975 Dacia 1300
2000 VW LT25
1999 FIAT ARCA AMERICA 403
+
Tonyus
post 7 Nov 2005, 19:19
Post #50

Simply clever...

From: Oradea

Sau V8-ul de 5,2 l de la Jeep Grand Cherokee wub.gif

--------------------
Skoda Fabia Combi 1.4 16v 2002
"A te certa pe internet (forum) e ca si cum ai participa la un concurs de retardati; chiar daca ai sa castigi, tot retardat ramai!"
COPYRIGHT LIVIU

Subscriu...
+
ydaniel
post 7 Nov 2005, 21:44
Post #51

Adrenaline junkie!

sunteul motorului arata de fapt starea sa tehnica!

--------------------
Oriunde, oricand... ARO!
+
2 Pages < 1 2
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 8th June 2025 - 21:53
Forum Renault