DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> A schimbat cineva doar un cap de cheie?

klaus
post 21 Jan 2004, 15:00
Post #1

步步

Group: Moderatori
From: Bucuresti

A reusit cineva asa ceva?
Adica sa se dea comanda de cap de cheie, sa plece comanda in Franta si de acolo sa vina capul de cheie codat?

In alta ordine de idei, ma intereseaza daca exista pe undeva in Romania cineva care face duplicare de chei cu scriitor de transpondere.

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
MBZ
post 21 Jan 2004, 16:46
Post #2

Membru autentic

Group: Banned

Neica, cheia are doua componente,
Partea Metalica si cea electronica, fiecare cu codul ei de fabricatie.
Daca se rupe partea metalica o comanzi p`aia, daca se beleste aia electrica o comanzi pe aia. Ele nu sunf aduse din franta decat pentru masinile fabricate in Franta.
Daca schimbi partea electronica(doar pe aia) se codeaza impreuna cu duplicatul ei la service.
Io am facut asa ceva la un Kangoo.

--------------------
+
klaus
post 22 Jan 2004, 10:44
Post #3

步步

Problema mea este urmatoarea:
Una bucata cheie cu RF s-a demagnetizat transponderul si nu mai este recunoscuta de UCE decodor.
Desi in manualul de service scrie ca se poate comanda doar un cap de cheie pe baza codului de pe factura, cei din service si de la VC imi spun cu ardoare ca reparatia la acest tip de defect este inlocuirea capatelor de cheie (amandoua) si a UCE decodor (asta pt. ca nu se poate rescrie un alt cod de cap de cheie intr-un UCE care deja a fost scris).
In concluzie pentru un cap de cheie, trebuie schimbat o gramada, de vreo 3 milioane, in conformitate cu pozitia oficiala (!!) a directiei de service Automobile Dacia.
Si asta pentru ca la Dacia nu sunt in stare sa aduca un scriitor de transpondere, care costa (cel mai bengos) pana in 1000 Euro. Sau poate ca il au, dar nu vor sa se complice.
Chestia cu venitul cheilor din Franta nu o cred nici eu, pt. ca intr-o prima instanta cei de la VC mi-au zis ca, cheile se fac in Romania si ca nu inteleg de ce cei de la service mi-au spus ca trebuie asteptat sa vina din Israel (!! sic).

Daca exista cineva care a schimbat UN cap de cheie, tot esafodajul celor de la VC se duce draqului.

ps. a fost editat si scoasa paranteza

--------------------
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
AL
post 22 Jan 2004, 12:11
Post #4

Member

Group: Members

Problema mea este urmatoarea:
Una bucata cheie cu RF s-a demagnetizat transponderul si nu mai este recunoscuta de UCE decodor.

din cate stiu eu, intr-adevar la Dacia nu exista posibilitatea refacerii cheilor....de ce?...nu stiu...pot doar presupune ca Renault a decis sa nu se dea asa ceva pe mana celor de la Pitesti... cine are o asemenea scula poate ajunge sa aiba cheile de la orice Renault (mai putin cele cu cartela)... Dacia intr-adevar schimba UCE+capete chei apoi le trimite undeva sa fie reconditionate....

solutia este totusi schimbarea UCE + capete chei...sad.gif

daca cunosti pe cineva la vreun service Renault, poti intreba daca ei pot sau nu face operatia si pentru Dacia...

--------------------
Skoda KAROQ 2019 - B-21-NEW
+
WUB
post 22 Jan 2004, 12:56
Post #5

Membru incepator

Group: Members

Din cite stiu eu de saptamina trecuta a incepul montarea altor UCE-uri pe SLZ cu singura diferenta ca acum se pot reprograma in service cheile (ma refer la una noua...) Daca tot o sa schimbi UCE-ul mai ai rabdare pina cind apare in comert acest nou UCE ( parca CH o sa se numeasca)...

--------------------
ARR NXT 2002
+
klaus
post 3 Feb 2004, 15:16
Post #6

步步

Intr-adevar, pe noile Solente se monteaza actualmente asa numitele UCH (nu UCE).
Exista o problemutza, ca nu sunt compatibile cu cablaraia de Supernova, merg puse doar daca se schimba si cablurile UCH-> UCE injectie.

--------------------
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 10th May 2025 - 19:17
Forum Renault