Viteza optima, ...pentru un consum redus
![]() ![]() ![]() |
Viteza optima, ...pentru un consum redus
semic |
![]()
|
||
![]() Membru Group: Members Posts: 46 Joined: 19 October 05 ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Sandero Stepway
2014
|
|||
i96nds |
![]()
|
![]() Stefan Group: Moderatori Posts: 2.708 Joined: 16 May 03 From: Bucuresti ![]() |
Daca reusesti sa tii pedala nemiscata si sa mergi cu 85-90 Km/h esti tare.... Am incercat si eu o singura data. Nu imi mai trebuie a doua oara. Ca doar nu mi-am cumparat SLZ ca sa merg la fel cum mergeam cu berlina, cu 85 Km/h... Asa ca baga motorina si calca pedala !
|
--------------------
Dacia
SLZ Scala 1.4/2003
- B-77-XXX Stefan
|
|
Mircea Visan |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 97 Joined: 3 March 04 From: Bucuresti ![]() |
Salut, cel mai bine mergi la 2,5 sau maxim pe la 3 ooo rotatii.
Mircea |
--------------------
Dacia Duster Laureat
4x4 1.5dci
2010
|
|
johnsws |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 593 Joined: 31 March 04 From: Bucuresti ![]() |
dieselul te invata sa conduci fara sa tii cont de consum, asa ca nu-ti face probleme in aceasta privinta, ori esti prea zgarcit, ori ai motorul dereglat!
![]() concluzie: lasa stresul si da-i talpa ! |
--------------------
opel
astra
2006 classic astra la vista baby!
|
|
Marius |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 595 Joined: 13 October 03 From: Bucuresti ![]() |
Cand vine vorba de consum redus nu pot decat sa spun o expresie ce am auzit-o la nenea ala de a reusit recordul national cu Fabia: "trebuie sa te comporti cu pedala de acceleratie ca si cu un balon de sapun"
![]() Concluzia mea: sa mergi cu o turatie cat mai scazuta (atat cat permite), dar fara accelerari bruste. Ai nevoie de demaraj, retrogradezi o trepta - doua de viteze si o calci. Pentru diesel mi se pare mult 2500-3000 rt/m daca se vrea consum redus. Daca intradevar as vrea sa scot un consum "memorabil" cu a mea, as merge constant in treapta a 5-a la 2100-2200 rt/m, undeva pe la 70-75 km/h... dar mai mult de 2-3 km pana acum n-am reusit. ![]() ps. care e problema tehnica aici ? editat a doua zi: la 70-75 km/h am in jur de 2000 rt/m si se poate merge lejer cu o viteza de croaziera de 65-70 km/h in treapta a 5-a asa cum zice DAVIDK. in cazul asta turatia este undeva intre 1700-1800 rt/m This post has been edited by Marius: 21 Oct 2005, 09:52 |
--------------------
ex Dacia
ex Solenza
ex 2003 Clima
- ex 1.4 MPI
|
|
DAVIDK |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 264 Joined: 20 July 04 From: Bucuresti ![]() |
La SLZ/DSN MPI viteza optima e cam 65-70km/h intr-a cincea, mers "uniform rectiliniu in plan orizontal", vreme uscata, temp cca+15C, asfalt lucios
|
--------------------
Renault
Symbol
Expression 2010, 1.4 16V Cand cumpar un lucru nou, mai intai il repar si apoi il folosesc.
|
|
semic |
![]()
|
QUOTE imediat ce ies dintr-o localitate ajung la 140km/h iar consumul inafara este de 5,2 %. in carte scrie de 4,7 % 110 km/h si a consumat 6 % O prima concluzie: sa merg in treapta a 5 pana in 90 km/h (<2500 rot/min) |
--------------------
Dacia
Sandero Stepway
2014
|
|
meserie2006 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 52 Joined: 30 August 05 ![]() |
si eu am solenza diesel avantage si de obicei merg cu 100-110 km in afara loc. (in nordul moldovei unde drumurile nu-s cele mai bune).Parerea mea e daca nu esti vitezoman , 2500 -2700 rot /min ar fi ok; daca vrei un consum putin mai mic mai lasa din rotatii
p.s off topic. Cum scrie in cartea ta tipul de ulei de motor care trebuie sa-l folosesti? Ca la mine scrie doar 15w40. |
--------------------
dacia solenza
solenza disel
2003
- s
|
|
semic |
![]()
|
QUOTE Cum scrie in cartea ta tipul de ulei de motor care trebuie sa-l folosesti? Ca la mine scrie doar 15w40. Ma uit si iti spun... |
--------------------
Dacia
Sandero Stepway
2014
|
|
darius |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 396 Joined: 18 March 05 From: arad ![]() |
prietene eu nu stiu cum t-ia consumat tie 6% in afara cu viteza de 110 km/h,mie imi consuma 5.7% in oras fara ecomomie.asta vara am facut ARAD-CONSTANTA cu escala prin munti,serpentine si alte chesti si am ajuns cu un plin pana la constanta si nu am menajat-o deloc,viteza in afara localitatilor 110-120 si pe autostrada 130 si mi-a dat un consum de 4.7%.
cum spuneam ma mira consumul tau ![]() |
--------------------
Seat
Cordoba
6L
- xx-xx-xxx
|
|
darius |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 396 Joined: 18 March 05 From: arad ![]() |
o intrebare: cati km are masina si ce motorina bagi?
|
--------------------
Seat
Cordoba
6L
- xx-xx-xxx
|
|
Reed |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 773 Joined: 16 June 05 From: Cluj-Napoca ![]() |
|
--------------------
Seat
Toledo Signo 1,6 16V
2002
- - former Solenza Prima 1,4 8V
|
|
Benoni Ionescu |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 2 Joined: 20 October 05 ![]() |
POST EDITAT DE GABI PENTRU RECLAMA
|
--------------------
BMW520i
Touring
- DJ-05-BMW METABOND va rezolva 60% din problemele de la masina...
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Bai nene, matale iti mai faci multa reclama pe acilisea?
Ce crezi, intelegi exprimarea "ma, ne lasi"? |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
semic |
![]()
|
QUOTE cum spuneam ma mira consumul tau Si care ar fi principalele cauze ale unui consum mai mare ? |
--------------------
Dacia
Sandero Stepway
2014
|
|
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
Ups
Iaca acu' vad ce semnatura are nenea Benoni Ionescu "METABOND va rezolva 60% din problemele de la masina..." Ma intreb. Imi rezolva si problema cu caldura din interior? Si discurile de frana cam obosite? si pozitia dreapta fata arsa? Bai, ia schimba repede semnatura, si inceteaza cu sfaturi dinastea vesele. Auzi...reduci consumu cu METABOND. Stiu ca exista multi prosti pe lumea asta, stiu ca tu stii asta, dar te rog nu inmulti numarul prostilor, macar aici pe forum. |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
2008 Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
|
|
excellence |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 69 Joined: 16 February 05 ![]() |
mers 120,130-140-160 pe autostrada consum 6%
|
--------------------
Solenza
Rapsodie
- DJ-06-SUL De la Craiova multe salutari.....
|
|
darius |
![]()
|
EXCELLENCE tu ai SLZ DIESEL?
|
--------------------
Seat
Cordoba
6L
- xx-xx-xxx
|
|
Abu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 393 Joined: 22 November 04 From: Ploiesti ![]() |
Eu fac naveta zilnic la Bucuresti cu 5 persoane in masina si merg cat se poate de constant, cu 100Km/h. Consumul nu a trecut niciodata de 5%.
Daca ai un consum anormal de mare vezi ca se poate regla avansul la pompa (in service bineinteles). |
--------------------
Renault
Symbol Fidji 1.5dCi
2007
|
|
pedrovl |
![]()
|
![]() pedrovl Group: Members Posts: 1.007 Joined: 12 October 04 ![]() |
Am postat la topicul de consum destul de mult si comparand cu alte consumuri am ajuns la urmatoarea concluzie:
Solenza consuma cel mai putin intre 90 si 100 kmph cat se poate de constant. Pe autostrada cel mai mic consum este pana in 120 kmph. Asadar viteza optima, sigura si de consum redus este 100kmph. |
--------------------
DACIA
DUSTER
1,6 16v 4x4 Laureate
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 8th June 2025 - 16:43 |