ITP oblig la RAR, auzira-ti?!
![]() ![]() ![]() |
ITP oblig la RAR, auzira-ti?!
george_slz |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.162 Joined: 17 July 05 From: BUCURESTI S6 ![]() |
|
||
--------------------
dacia
Astra H Cosmo
2008
- b xx sef
|
|||
cristimm |
![]()
|
![]() Membru vechi Group: Members Posts: 664 Joined: 30 September 02 From: Bucuresti ![]() |
Mi se pare ciudat. Ti-a specificat CLAR sa mergi la RAR pentru ca uneori in vorbirea curenta se inlocuieste RAR cu ITP?
|
--------------------
ex
Dacia Nova
GTi
|
|
paulp |
![]()
|
![]() Bagator de seama! Group: Members Posts: 3.098 Joined: 31 July 03 From: Iasi ![]() |
La RAR costa la fel ca la statiile ITP autorizate RAR, adica 500 de mii ROL
![]() Dar ma indoiesc ca tre sa te duci la Registul Auto pentru ca treaba lor principala e omologarea si autorizarea masinilor si secundar reviziile tehnice ![]() |
--------------------
Fiat
Linea
Active, 2011
- PAD
|
|
costi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.230 Joined: 15 October 03 From: Bucuresti ![]() |
RAR=ITP
Oricum RAR-ul are site. Poti verifica acolo |
--------------------
DSN/SLZ
|
|
Buyaka |
![]()
|
![]() Membru pasionat Group: Members Posts: 507 Joined: 23 July 04 From: Bucuresti ![]() |
Probabil ca "inteligentii" confunda RAR-ul cu ITP-ul
![]() ![]() |
--------------------
Dacia Berlina '96
Opel Frontera '97
'96; 4x4 '97
- B
|
|
TheSaiLor |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 367 Joined: 6 April 04 From: Constanta ![]() |
Interesant ca ei sunt tampitii. dar pe tine cine te-a impiedicat sa mai verifici din cand in cand talonul? Eu am mers 2 luni fara ITP valabil si mi-aam luat 3 amenzi din cauza asta (nu am prezentata taalonul mai exact). Dar macar eu recunosc ca baietii si-au facut treaba.
|
--------------------
Audi A4 1.9 TDI
Clio 1.5 dCi
- CT - 0123
|
|
Buyaka |
![]()
|
![]() Membru pasionat Group: Members Posts: 507 Joined: 23 July 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(TheSaiLor @ 27 Oct 2005, 11:09) Interesant ca ei sunt tampitii. dar pe tine cine te-a impiedicat sa mai verifici din cand in cand talonul? Eu am mers 2 luni fara ITP valabil si mi-aam luat 3 amenzi din cauza asta (nu am prezentata taalonul mai exact). Dar macar eu recunosc ca baietii si-au facut treaba. Ar fi putut si ei sa zica domne' v-a expirat revizia ieri (mai ales ca veneam si de la mare) dar va pasuim de data asta si va rugam s-o faceti... nooo ei au luat talonul si direct la revizie s-au uitat (era masina veche) ... erau pusi pe rele aia e... oricum revizia am facut-o in urmatoarea zi ... nu ajunsese nici talonul la Candiano ... ca deh e greu sa-l aduci tooocmai de la Lehliu... This post has been edited by Buyaka: 27 Oct 2005, 13:21 |
--------------------
Dacia Berlina '96
Opel Frontera '97
'96; 4x4 '97
- B
|
|
MoneyTalks |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 2.712 Joined: 18 April 03 From: Ireland ![]() |
QUOTE(Buyaka @ 27 Oct 2005, 10:27) nu prea se ocupa cu revizii decat in cazuri de schimbare proprietar Nici macar in cazul asta nu mai trebuie sa mergi neaparat la RAR... |
--------------------
Lexus
ES300H
2020 Religia a aparut cind primul ticalos s-a intilnit cu primul prost
Never underestimate the power of stupidity in large groups |
|
geocosma |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 207 Joined: 22 June 05 From: Bucuresti ![]() |
Daca ITP-ul e valabil, nu se mai face la schimbarea de proprietar.
La RAR se face doar identificarea autoturismului (la schimbarea de proprietar) care consta in fotografierea seriei sasiu (poate si a seriei motorului). Oricum, fara identificare, nu se poate inmatricula masina. Aici se naste o noua intrebare: daca o masina si-a schimbat de 2 ori proprietarul de cand a intrat in vigoare necesitatea identificarii de catre RAR, se fac 2 identificari? Daca da, inseamna ca iar face RAR-ul burta mare. |
--------------------
Renault
Megane Estate II.1
- 2005 - 1,6 16V 115 CP - Confort Privilege
|
|
george_slz |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.162 Joined: 17 July 05 From: BUCURESTI S6 ![]() |
Am sunat azi la RAR ca sa fac programare cica. Doamna de la programari ma intrebat de ce am sunat la ea pt ITP. I-am zis ca mi-a luat politia talonul, si ca si cum stia de problema asta, adica ca politia ii indruma fix la RAR nu in alta parte pe contravenientii ca mine, m-a pus sa sun la informatii de unde am aflat ca ITP se face fara programare, la sediul RAR din Calea Grivitei....si asta numa dimineatza.
Maine imprumut trusa, stingator, si triunghi(am d-asta) si luni ma duc sa stau la coada ![]() This post has been edited by george_slz: 27 Oct 2005, 22:41 |
--------------------
dacia
Astra H Cosmo
2008
- b xx sef
|
|
Liviu |
![]()
|
![]() expat naiv Group: Banned Posts: 3.526 Joined: 5 July 02 From: Peste gard ![]() |
QUOTE(george_slz @ 27 Oct 2005, 21:00) Adica tu NU AI asa ceva la masina ? .... eu ti-as mai da amenzi de vreo 3-4 milioane .. ca sa simti ... Trusa medicala + Extinctor + Triunghi reflectorizant = cel mult 1 milion ROL. Sa Te Fereasca Dumnezeu sa ai nevoie de trusa medicala sau de stingator si sa nu le ai cu tine ..... |
--------------------
.
.
. -= age is just a number =-
|
|
george_slz |
![]()
|
-ce poti face tu cu trusa aia medicala? pansezi pe cineva? ....greu de crezut....in caz de fracturi? pui atele?.....si daca e asa cum zici...de ce nu se vand masinile cu accesoriile astea?! cu locasuri speciale pt ele....eu unul am vazut trusele aruncate in portbagajuri si murdare si ca vai de mama lor.
-triunghiul ala?.....pai eu am pozitiile, am farurile aprinse ca sa pot vedea roata....si daca o vad eu , inseamna ca sunt si vazut vazand roata...asa ca ideee.....si triunghiurile pot fi uitate sau pot face pasi.....dar uimitor e ca am primit un triunghi....dar nu simt nevoia sa imi inchipui macar ca il voi considera util. In afara localitatii un triunghi pozitionat la 30 de m de masina e considerat bun....de furat! Ia zi te complici?! O vesta reflectorizanta e muuult mai buna.... -stingatorul....hm cu asta e altceva.....dar inutil in felul lui.....personal as fi preferat sa fi avut unul mare nu salam dintr-ala! Cat despre extinctoare in general....am vazut cum se demonstra inutilitatea lor....sti care e problama DSN/SLZ?....sistemul de deschidere al capotei motor.....poti sa ai tu mama extinctoarelor daca nu ai patentul la indemnana...pe asta il am...dar RAR-ul nu ma obliga sa il am! ![]() Voi sunteti cam indoctrinati de felul vostru....nu-i greu de observat! Sa imi amintesc sa fac un topic in care sa ii intreb pe coforumisti daca au utilizat trusa....in cazuri serioase...poate avem eroi printre noi ....nu?! |
--------------------
dacia
Astra H Cosmo
2008
- b xx sef
|
|
kaspersky |
![]()
|
![]() maistru Zen Group: Members Posts: 1.063 Joined: 23 April 03 From: Cluj-Napoca ![]() |
N-ai tu idee cit de folositor e triunghiul ala noaptea in afara localitatii! Decit sa ma spulbere unu' in timp ce schimb roata mai bine pun triunghiul ala unde trebuie! De cite ori am avut probleme (si culmea, odata am asteptat o ora si ceva pina mi-a adus cineva inca o roata de rezerva) am folosit triunghiul, si ghici, il am si acum, nu l-a furat nimeni!!
Da' asa-s eu de felul meu, mai indoctrinat! (ca legile "e" facute pt. fraieri) This post has been edited by kaspersky: 27 Oct 2005, 21:50 |
--------------------
KIA
Cee'd SW 1.6 GSL
Base 2008 "Să fii patriot în România înseamnă să puți a iesle în timp ce constați că toate celelalte popoare ne sunt inferioare."
|
|
george_slz |
![]()
|
Cum sa te spulbere daca aveai pozitiile si avariile aprinse?
Explica-mi...situatia.....de multe ori....solutiile propuse nu sunt corecte. daca vrei sa nu te spulbere...renunta la triunghi...si pune vesta pe tine! P.S. Legile sunt facute de oameni....pt oameni. Ia uite-te un pic la parintele constitutiei.....sau spune-mi si mie de ce exista legi care iti permit sa te trezesti din betie si sa vi a doua zi sa faci linistit etilotestul....de multe ori...legile nu sunt usor de respectat...din diverse motive. Iar caratul de instrumente pe care nu stiu sa le foosesc pt ca nu vin a pachet cu cursuri de prim ajutor, nici stingatorul cu un curs de stingere a incendiilor si nici preventie de bun simt....gen tras masina in afara spatiului carosabil nu trantit pleasca in drum din diverse motive...chiar si cu triunghiul pus. Si apoi falsa siguranta e.....mult mai periculoasa decat orice altceva...iar prstioarele alea astea atat iti ofera. This post has been edited by george_slz: 27 Oct 2005, 22:39 |
--------------------
dacia
Astra H Cosmo
2008
- b xx sef
|
|
kaspersky |
![]()
|
![]() maistru Zen Group: Members Posts: 1.063 Joined: 23 April 03 From: Cluj-Napoca ![]() |
Daca tu nu ai triunghi (desi e obligatoriu) m-as mira sa ai vesta (care nu e obligatorie)!
LE: Iar cu spulberatu': a fost acu' vreo 2 sapt caz concret pe aici aproape de Timisoara! This post has been edited by kaspersky: 27 Oct 2005, 22:38 |
--------------------
KIA
Cee'd SW 1.6 GSL
Base 2008 "Să fii patriot în România înseamnă să puți a iesle în timp ce constați că toate celelalte popoare ne sunt inferioare."
|
|
george_slz |
![]()
|
Am zis ca am dar nu il folosesc! Si aveai pozitii+avarii...era noapte sau a fost ala neataent pe timp de zi........spune-mi ca sa ma feresc si eu si altii!
This post has been edited by george_slz: 27 Oct 2005, 22:43 |
--------------------
dacia
Astra H Cosmo
2008
- b xx sef
|
|
kaspersky |
![]()
|
Caz ipotetic: Sa zicem asa e noapte, ai pana, masina ramine pe carosabil, aprinzi pozitiile si avariile si te apuci de lucru! Din spate vine o masina nu te observa, da peste masina ta, sa zicem ca se fac varza masinile si mor ambii soferi. Avind in vedere ca se prinde politia ca tu ai ramas in pana si schimbai roata ce crezi ca o sa caute prima data pt a decide cine e vinovat? Triunghiul sau ramasitele acestuia. Daca acesta este acolo inseamna ca tu ai semnalizat corect si vinovat e cel care a venit spate! |
--------------------
KIA
Cee'd SW 1.6 GSL
|
|
Liviu |
![]()
|
![]() expat naiv Group: Banned Posts: 3.526 Joined: 5 July 02 From: Peste gard ![]() |
George, eu la masina am locuri speciale pentru trusa/triunghi/extinctor.
La Supernova nu aveam aceste locuri dar nu m-a impiedicat nimeni sa imi cumpar un cosulet in care sa le car. Cat despre utilitatea trusei/triunghiului/extinctorului ... no comment. Daca ma intalnesc cu tine pe strada si vei avea nevoie de asa ceva ... cum zice americanu' : "Forget about it!" .. sa vad atunci ce ai sa faci (bineinteles, nu iti doresc sa se intample sa ai nevoie de ele vreodata). |
--------------------
.
.
. -= age is just a number =-
|
|
anamana |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 179 Joined: 2 September 05 ![]() |
Geroge_slz:
Referitor la triunghiul reflectorizant: La un singur caz nu te-ai gandit ... si anume la trasee cu viraje. (sa zicem unul care se poate parcurge lejer cu 80-90-100). Caz concret: 1. Tu stai frumusel si iti schimbi roata. (de ex. dupa o curba la dreapta). 2. Vine unul din spatele tau, (nu iti vede pozitiile, fiind dupa curba). 3. Din sesnul opus se circula. 4. ... hmm ... poate incape sa te depaseasca, poate nu / poate scapi, poate nu. De asta trebuie sa ai (si sa folosesti) triunghiul ala. Il pui inainte de curba, si totu-i rezolvat. |
--------------------
xx
ABC Mircea cel Batran a fost inmormantat la Cozia impreuna cu umbra sa.
|
|
cryo |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 84 Joined: 14 September 05 From: Iasi ![]() |
i-a scapat inca un caz: baterie moarta sau defectiune la sistemul electric
![]() Sa vad cum mai aprinzi pozitiile ![]() |
--------------------
Honda
Accord
2.0i LS 2005
|
|
Buyaka |
![]()
|
...iti dau 3 exemple mai mult decat concludente doua traite de mine all treilea trait de un foarte bun prieten:
1. noaptea, ceata, pana de caucuc (stanga fata)...pe undeva pe E85 intre Buzau si Rm. Sarat, am pus triungiul la ~30-40 m de masina, vine unu cu o lada si aud troosc ![]() 2. la vreo doua luni dupa intamplarea asta, pe drumul de la Adjud catre Comanesti... la izvorul din Caiuti, tot noaptea, opresc sa iau niste apa, pe dreapta, in parcare... cand sa traversez un dobitoc cu bicicleta, fara far, fara nimic ... ma ia pe sus, pe coarne... merge fo' 2 m cu mine si cadem amandoi, bicicleta cu el peste mine...un surub sau maneta de la frana de pe la coarne imi intra in mana dreapta, sange ca la balamuc... daca n-aveam trusa medicala... ia pansament de la dracu' la ora aia... deci traiasca trusa medicala... 3. Un prieten, dacie noua abia montase omu' alarma pe ea, in fata la StarFoods in Leordeni... fum de la capota (lui i s-a parut ca-i abur prima data)... avand prezenta de spirit ia si stingatorul cu el, ridica capota (putin)... instalatia deja era in flacari...daca n-avea stingator ardea toata masina... si vreau sa va spun ca a avut noroc ca a mai venit si un paznic cu alt stingator si o patura ca altfel nu o stingea... In cazuri din astea principiul "eu sunt norocos, mie e putin probabil sa mi se intample" nu se aplica... e destul sa se intample odata... ca a doua oara nu se stie daca mai are cui sa se intample. Numai bine!!! |
--------------------
Dacia Berlina '96
Opel Frontera '97
'96; 4x4 '97
- B
|
|
i96nds |
![]()
|
![]() Stefan Group: Moderatori Posts: 2.708 Joined: 16 May 03 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(george_slz @ 27 Oct 2005, 22:00) Maine imprumut trusa, stingator, si triunghi Mai nou e o reglementare prin care la ITP ti se scrie seria masinii pe aceste componente - tocmai ca sa nu se mai foloseasca metoda cu imprumutul. Ai grija sa fie in termenul de valabilitate aceasta trusa medicala. Parca era 18 luni. Daca nu e, trebuie sa cumperi ceva care sa ii prelungeasca valabilitatea. QUOTE(TheSaiLor) Eu am mers 2 luni fara ITP valabil si mi-aam luat 3 amenzi din cauza asta Eu nu inteleg pe unde circulati voi de va opreste politia... Eu imi vad de treaba, merg cat mai regulamentar, nu fac magarii in trafic. Nici nu imi aduc aminte cand m-a oprit ultima oara politia. Oricum, cred ca am fost oprit de vreo 3 ori in ultimii 2 ani !!! Iar pe voi va opreste de 3 ori in 2 luni ??? This post has been edited by i96nds: 28 Oct 2005, 10:17 |
--------------------
Dacia
SLZ Scala 1.4/2003
- B-77-XXX Stefan
|
|
IsNa |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.147 Joined: 11 July 02 From: Timisoara ![]() |
George_slz, esti periculos!! Adica preferi sa-ti risti viata decat nenorocitul de triunghi de 30RON.
Am stat o data o noapte pe marginea drumului pe serpentine, cu un prieten care a avut accident. Masina era varza, si n-am reusit s-o scoatem de pe carosbil complet. Am pus triunghi la vreo 30m, inainte de curba dupa cere era masina (la marginea drumui, sa nu-i obligam sa treaca pe banda cealalta chiar in curba), si tot auzeam fluieraturi de frane inainte de curba. Dupa primii doi, am si plecat de langa masina, ca n-aveam curaj sa stam acolo. Tu chiar crezi ca toti oficialii soselelor/autostrazilor din Europa sunt tampiti si doar tu esti suficient de destept sa intelegi inutilitatea legilor??? Cat despre stingatorul "salam" : eu am stins o data o motocicleta care ardea cu flacari de 1m din cauza unei scurgeri de benzina, chiar cu un salam de ala. Si daca prinzi focul de la inceput, poate insemna diferenta dintre o mufa arsa, si masina arsa. |
--------------------
Skoda
Fabia Combi + Citigo ASG
2007 / 2013 Forta sa fie cu voi !!
|
|
anpop |
![]()
|
![]() Sef de pisica! Group: Members Posts: 422 Joined: 28 May 05 From: Bucuresti ![]() |
eu chiar nu inteleg chestia cu triunghiul si cu vesta....am de amandoua (vesta de la serviciu, ca nu-mi permit sa fac observatii pe un drum calamitat fara ea....)
dar cu ce kilu' meu te ajuta vesta daca schimbi roata dreata fata si ipotetic ai si siguranta pt. pozitii si avarii arsa?! ...trusa medicala... era mai veche a mea: expirata! se gasesc prin magazine kit'uri la 17 RON care-ti prelungesc durata de viata a ei....sa deie Domnul sa nu ai nevoie! iar la extinctor: am un prieten care si-a cumparat la indemnurile mele.....la cateva luni i-a fost de mare folos: i-a scapat pe jos (in caruta) o tigara...el a crezut ca s-a stins, dar dupa cativa km a folosit extinctorul.... ![]() This post has been edited by anpop: 28 Oct 2005, 16:16 |
--------------------
Logan
Preference 1,4
- b-xx-xxx Prostia e singurul lucru care-i doare pe ceilalti!
|
|
anamana |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 179 Joined: 2 September 05 ![]() |
QUOTE(anpop @ 28 Oct 2005, 16:15) ... cu ce kilu' meu te ajuta vesta daca schimbi roata dreata fata ... Mai, poate iti mai tine de cald. ![]() Acuma serios, nu se poate face o regula "pentru care anume roata te ajuta vesta". ![]() Parerea mea ca setul <triunghi / trusa medicala / extinctor> e ceva de gen RCA. Sa-ti explic: Le ai ca sa nu cumva sa ai nevoie de ele. Ar trebui luate in serios. |
--------------------
xx
ABC Mircea cel Batran a fost inmormantat la Cozia impreuna cu umbra sa.
|
|
george_slz |
![]()
|
Bun ma declar pe deplin convins si va datorez voua acest lucru cu multumirile de rigoare!
Acum va mai inteb ceva, unde gasesc un stingator si o trusa avizate de RAR?! Triunghi am! Multumesc inca odata! |
--------------------
dacia
Astra H Cosmo
2008
- b xx sef
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(george_slz @ 29 Oct 2005, 00:09) E cred ca intr-un magazin sau raion de specialitate... Mie asa mi-a soptit o pasarica. Sau poti sa incerci sa intri in magazinele alea de la benzinarii (sunt chestiile alea cu geamuri de sticla si usi batante care se deschid automat de langa cutiile alea cu furtune din care curge whisky din ala de se pune in rezervor...) |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
cosmin_m |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 407 Joined: 27 October 04 From: Bucuresti ![]() |
Parca si la carrefour aveau.
|
--------------------
Lada / Logan
1200 / 1.6 8v ABS
- B-NN-MMM
|
|
bonzai |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 709 Joined: 15 April 05 From: Bucuresti ![]() |
La toate CORA, Metro, Carrefour etc
Eu am gasit setul cel mai ieftin undeva in provincie in Slobozia la un magazin auto, sunt aceleasi produse ca in hypermarket cu apx 20 lei mai putin. |
--------------------
Renault
Megane 4 GT
2017
|
|
cosad |
![]()
|
![]() service advice Group: Members Posts: 137 Joined: 21 August 05 ![]() |
din punct de vedere geometric vorbind cine nu are triunghi s-ar putea sa faca rost de o ''+ ''
|
--------------------
dacia
solenza
- B-**-***
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 15th May 2025 - 22:47 |