Beleaua dracu`, Prietena vrea carnet
![]() ![]() ![]() |
Beleaua dracu`, Prietena vrea carnet
Valentine |
![]()
|
||
![]() Old Timer Group: Members Posts: 1.074 Joined: 20 September 03 From: California ![]() |
|
||
--------------------
Ford
Focus
2009 Hi, I'm a signature virus. Please replace your old signature with this signature and help me take over the world of signatures.
Atentie, atentie, si iar atentie! |
|||
costi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.230 Joined: 15 October 03 From: Bucuresti ![]() |
E simplu: daca-i spui ca nu i-o dai ca ti-o loveste pierzi avantajul de la pct 1 (mincarea calda) !
|
--------------------
DSN/SLZ
|
|
ssilviu |
![]()
|
![]() F1 Man Group: Members Posts: 8.043 Joined: 11 June 04 From: Nicaieri ![]() |
Eu am invatat-o pe sormea...I-am explicat pana si cum se produce combustia si se transmite puterea la roti. Dar a avut efect. Poate si faptul ca am fost extrem de calm. Dupa 2 ore de sedinta incepuse sa mearga bine, si nu oprise motorul niciodata.
|
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC Renault Clio 4.2 1.2 EDC Dacia Dokker 1.6 SCE GPL Dacia Logan 1.4 GPL |
|
paulp |
![]()
|
![]() Bagator de seama! Group: Members Posts: 3.098 Joined: 31 July 03 From: Iasi ![]() |
Eu am facut experienta s-o invat eu in poligon, si dupa ce a zburat la propriu peste un sant si mi-a facut varza un cauciuc, am decis ca e momentul sa chinuie masina scolii si sa o strice pe a noastra dupa ce are carnet (bineinteles ca dupa ce si-a luat carnetul la 2 luni am schimbat ambreiaju.... care e instructor pe aici NU LE MAI SPUNETI SA STEA LA STOP CU PICIORUL PE AMBREIAJ!
![]() PS. E vorba de vechea Nova, ca Focusul nu-l pupa decit sub atenta supraveghere a tartorului... ![]() This post has been edited by paulp: 2 Nov 2005, 15:03 |
--------------------
Fiat
Linea
Active, 2011
- PAD
|
|
ghc |
![]()
|
..:::Cautatorul:::.. Group: Members Posts: 411 Joined: 9 December 03 From: Cluj-Napoca ![]() |
QUOTE(paulp @ 2 Nov 2005, 15:02) Lucru curios: la noi s-a facut un curs de conducere preventiva si instructorii (cica de la o firma de prestigiu in domeniu) insistau ca la stopuri sa ramai cu treapta intai cuplata si frana de mana trasa... |
--------------------
ZKR (Logan by Dacia)
BaLaureate 3.14
1907 toamna
- CJ-01-GHC
|
|
Geo |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 291 Joined: 9 January 03 From: Brasov ![]() |
He he... conducere preventiva pentru soferi de demnitari, poate... ca s-o tuleasca instant daca e vreo problema
![]() Nu se recomanda sa stai cu ambreiajul calcat, cu treapta de viteza, din mai multe motive... uzura, poti sa-l scapi, etc. |
--------------------
Chevrolet
Aveo
2006, Platinum Drive safe !
|
|
Como |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 679 Joined: 12 November 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(ghc @ 2 Nov 2005, 15:12) Lucru curios: la noi s-a facut un curs de conducere preventiva si instructorii (cica de la o firma de prestigiu in domeniu) insistau ca la stopuri sa ramai cu treapta intai cuplata si frana de mana trasa... Probabil erau de la o firma care produce discuri de ambreiaj. Ce alte lucruri frumoase v-au mai spus? |
--------------------
Ford
Focus 1.6 Ti-VCT,
Ex-Logan “In a gentle way, we can shake the world.” – M. Gandhi
|
|
Ciombe |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 368 Joined: 9 January 04 From: Arad ![]() |
Un singur sfat: FA-TI CASCO!!!
|
--------------------
Oltena 12 TRS,
Dacia 1304 Papuc
- B-83-JJJ, AR-30-JJJ
|
|
ghc |
![]()
|
..:::Cautatorul:::.. Group: Members Posts: 411 Joined: 9 December 03 From: Cluj-Napoca ![]() |
|
--------------------
ZKR (Logan by Dacia)
BaLaureate 3.14
1907 toamna
- CJ-01-GHC
|
|
Valentine |
![]()
|
![]() Old Timer Group: Members Posts: 1.074 Joined: 20 September 03 From: California ![]() |
QUOTE(Geo @ 2 Nov 2005, 16:15) He he... conducere preventiva pentru soferi de demnitari, poate... ca s-o tuleasca instant daca e vreo problema De fapt nu e nici cum pentru soferi de demnitari ![]() ![]() ![]() |
--------------------
Ford
Focus
2009 Hi, I'm a signature virus. Please replace your old signature with this signature and help me take over the world of signatures.
Atentie, atentie, si iar atentie! |
|
Tigris |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 4 Joined: 22 October 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Valentine @ 2 Nov 2005, 14:33) Man,in general fetele sunt fffff sensibile la subiectul sofat. Vezi si tu ca pe toate forumurile avem la loc de frunte subiectul "Femeia la volan" sau ceva asemanator. N-am bagat de seama daca este si aici, dar daca nu, avem timp sa=l facem ![]() ![]() ![]() |
--------------------
just
a
- car Cat Pride World Wide
|
|
Marius |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 595 Joined: 13 October 03 From: Bucuresti ![]() |
Pai daca nu pui masina mai presus decat femeia, risca-te.
![]() Dar avertizeaz-o inainte. "Draga mea, daca esti antitalent, intai facem scoala si dupa aia ne plimbam. ok?" |
--------------------
ex Dacia
ex Solenza
ex 2003 Clima
- ex 1.4 MPI
|
|
Tigris |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 4 Joined: 22 October 05 From: Bucuresti ![]() |
tocmai ziceam ca I DO, adica pun masina mai presus la faza asta
|
--------------------
just
a
|
|
ashu |
![]()
|
![]() Membru erectil Group: Members Posts: 674 Joined: 10 December 02 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Tigris @ 2 Nov 2005, 17:06) Asa ca numai gandul ca n=as avea incredere in ea, ca o consider "femeie la volan" si ca nu ma gandesc nici macar o clipa la faptul ca ea ar putea fi printre exceptii, o poate necaji foarte rau. Pai tu pui aiurea problema. Cand zici "femeie la volan" te referi la una care are carnet, nu la una care n-a condus in viata ei. Exceptie in cazul asta NU exista, ca asta ar insemna ca cineva care n-a condus in viata lui sa conduca bine din prima secunda, ceea ce nu se poate. Deci ce trebuie tu sa faci este sa-i explici ca chestiile astea nu se fac aiurea-n tramvai, ca trebuie instructor, masina cu dubla-comanda, etc pentru primele sedinte, si ca dupa ce termina scoala o sa mergi cu ea sa conduca cat pofteste. Sincer, aici nu e vorba ca e femeie, io unu nu i-as da nimanui masina sa invete sa conduca pe ea din prima, barbat sau femeie, mama, tata sau copil, nu conteaza, fara discriminari. Dupa cum ziceam, e absurd, intai ca imi chinuie aiurea masina, apoi ca risca sa o bage in pom, si asta pentru ce, pentru un moft aiurea, ca oricum banii aia tre sa-i dai la scoala, macar sa stii de ce-i dai, ca-i chinuie masina altuia, nu pe a ta. Pe bune, io zic ca ai o falsa problema. Nu se poate sa nu inteleaga chestiile astea. Problemele adevarate vor incepe dupa ce-si va lua carnetu, si atunci nu vei mai avea scuza sa n-o lasi sa conduca, si sa vezi atunci nervi si scandal (sunt patit si io, desigur ![]() |
--------------------
Pejo
206 2.0 HDi
2002
- - Ramas bun, ne vedem pe alt forum!
|
|
SiloS |
![]()
|
![]() Gangester Group: Members Posts: 4.298 Joined: 23 February 04 From: Buzau ![]() |
Maica-mea tocmai a terminat scoala auto
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
--------------------
1988
BMW
E30 325i 2003 BMW Z4
1996 Mazda MX5 NA 1988 Nissan Patrol Y60 1989 Suzuki Samurai 1975 Dacia 1300 2000 VW LT25 1999 FIAT ARCA AMERICA 403 |
|
Lexy |
![]()
|
![]() Just ME Group: Members Posts: 531 Joined: 9 December 04 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Toyota
Corolla
1,6 VVTI / SOL
- B-01-LEXY Good girls go to heaven.Bad ones go to hell.
And girls with fast cars go anywhere they want. |
|
Mr_K |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 134 Joined: 25 November 03 From: Dej ![]() |
Instructoru cu care am facut io m-o invatat sa conduc economic (din toate punctele de vedere). In privinta femeilor incepatoare am lasa o colega sa conduca (s-a descurcat cat de cat pt ca a mai condus si inainte) si alte 2 m-au intrebat daca le invat sa conduca. Am spus NU.
|
--------------------
Opel
Vectra 1.6i
- CJ 07 KLO
|
|
Como |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 679 Joined: 12 November 04 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Ford
Focus 1.6 Ti-VCT,
|
|
Lexy |
![]()
|
![]() Just ME Group: Members Posts: 531 Joined: 9 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Daca e prietena pa si pusi daca nu-i convine .Daca e nevasta mai nasol...
Si cica intr-o relatie trebuie sa fii sincer.... @later: adica ti se pare mai normal sa spui unor straini ca prietena ta cel putin bata la condus(deh saraca poate are aptitudini cat de cat) n-are nici o sansa la masina ta...dar nu poti sa o iei frumusel si dragalas si sa-i spui ca e mai bine la scoala ca etc si ca etc si in ultimul rand de ce nu: stii ceva scumpete pana la masina..si gata! Adica unde-s sentimentele?Si sinceritatea? This post has been edited by Lexy: 2 Nov 2005, 18:10 |
--------------------
Toyota
Corolla
1,6 VVTI / SOL
|
Como |
![]()
|
"masina ta" = teren minat. Constructii de cuvinte interzise intr-o relatie cu bataie lunga: orice substantiv insotit de "mea/meu", "ta/tau"; corect e "al nostru". Eu i-am zis si ei ca e bata, dar fata are vointa; de altfel una din calitatile pe care le apreciez la ea; impreuna cu foaaarte multe altele. Asa ca nu se pune problema de "pa si pusi", ci "hai mai bine maine", "mai vedem", "mai cercetam" etc.
This post has been edited by thecagero: 2 Nov 2005, 18:20 |
--------------------
Ford
Focus 1.6 Ti-VCT,
|
|
Lexy |
![]()
|
QUOTE(thecagero @ 2 Nov 2005, 19:18) Eu i-am zis si ei ca e bata, dar fata are vointa; de altfel una din calitatile pe care le apreciez la ea; impreuna cu foarte multe altele. Pai daca are vointa fata, macar incearca. Intradevar unele femei sunt catastrofe la volan dar poate ea nu este...da-i o sansa. Asa mi se pare corect si frumos intr-o relatie. Plus ca daca chiar are vointa o sa te bata la cap pana cand chiar o sa-i dai masina ![]() ![]() Asadar....chiar daca e teren minat...fii un dragut si ajuta-ti prietena/iubita! Oricum bafta!!Sa ne spui si noua cum a iesit! ![]() |
--------------------
Toyota
Corolla
1,6 VVTI / SOL
|
Daedalus |
![]()
|
![]() sound addicted Group: Members Posts: 947 Joined: 1 March 05 From: Bucuresti ![]() |
Momentan sunt singur
![]() Asa ca invatati-le si pe ele sa mearga daca au curiozitatea nu mai fiti egoisti si daca nu poate, nu poate si asta e, dar macar stiti ca ati incercat si ele stiu ca v-ati dat interesul pentru ele. Taica-miu pe mine mereu m-a pus la volan si stiam sa garez la perfectie pana sa iau carnetul. De mers nu prea mersesem, dar stiam sa fac manevre lente la limita. Acum le fac mai rapid ![]() Plus ca vine iarna oameni buni, pana atunci le invatati bine sa mearga prin poligon si cum da zapada treceti la capitolul 2: derapaje controlate, intoarcere la numar de grade. ![]() This post has been edited by Daedalus: 2 Nov 2005, 18:37 |
--------------------
Dacia Solenza
Scala 1.4 MPI
2004
- B xx FTU mda
|
|
Como |
![]()
|
QUOTE(Lexy @ 2 Nov 2005, 18:22) Cunosc pe cineva care a ajutat-o asa de bine ca n-a mai pupat masina de vreun an. Acum vor sa-si ia a doua masina. ![]() Asa ca trebuie sa ne gandim si la asta. Daca ma trezesc ca-mi spune: "baietica, aici cobori tu... si repede, ca am programare la coafor"? This post has been edited by thecagero: 2 Nov 2005, 18:40 |
--------------------
Ford
Focus 1.6 Ti-VCT,
|
|
Tigris |
![]()
|
QUOTE(ashu @ 2 Nov 2005, 17:46) Pai tu pui aiurea problema. Cand zici "femeie la volan" te referi la una care are carnet, nu la una care n-a condus in viata ei. ....Sincer, aici nu e vorba ca e femeie, io unu nu i-as da nimanui masina sa invete sa conduca pe ea din prima, barbat sau femeie, mama, tata sau copil, nu conteaza, fara discriminari.....Pe bune, io zic ca ai o falsa problema. Nu se poate sa nu inteleaga chestiile astea. Incercam si eu sa intorc problema pe toare partile. D-aia am si deschis subiectul. Ca sa aflu cu si de la voi la ce m-as putea astepta. N-am vrut sa procedez cum e simplu si logic inainte sa aflu pareri.....in viata nu e totul simplu si logic. Daca ar fi asa, atunci intr-adevar as avea o falsa problema. Si daca as fi fost sigur 100% ca ar intelege, ii ziceam din prima ce si cum. Dar ai dreptate, nu e vorba ca e femeie, ci e vorba ca firesc normal si legal e sa invete la scoala. QUOTE(lexy) De ce nu esti "barbat"...? Spune-i in fata si gata!O sa se smiorcaie o sa se supere un pic da o sa-i treaca.. De ce trebuie sa apelezi la minciunele si alea alea. Abordarea asta mi se pare sincer, putin superficiala si ciudata venind de la o fata. Nu cred ca s-ar ridica "nivelul testosteronului" in mine daca i-as zice simplu si hotarat "NU". Iar faptul ca incerc sa alflu si de la lume daca nu cumva un refuz ar insemna o atitudine egoista din partea mea nu il face sa scada (ma refer tot la "testosteron"). Si in plus oricum nu apelam la minciunele. Faptul ca principalul motiv pentru care nu i-as da masina acum, este ca sigur o va chinui, nu inseamna ca lipsa dublei comenzi de exemplu si riscul intratului in ceva nu au fost luate in calcul. Repet, nu de paguba e vorba neaparat ci de faptul ca cine stie ce se poate intampla la urma urmei. Una peste alta e clar ce am de facut. Ii voi spune ca normal si firesc e sa invete cu instructor si ca oricum nu m-as simti in apele mele daca mi-ar chinui cei 130 de caluti ![]() Multumesc tuturor pentru raspunsuri! Ma duc sa ..... ![]() ![]() This post has been edited by Tigris: 2 Nov 2005, 20:14 |
--------------------
just
a
|
|
ashu |
![]()
|
![]() Membru erectil Group: Members Posts: 674 Joined: 10 December 02 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Pejo
206 2.0 HDi
2002
- - Ramas bun, ne vedem pe alt forum!
|
|
Sony |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.862 Joined: 30 August 04 From: Ban Land ![]() |
QUOTE(Ciombe @ 2 Nov 2005, 16:22) Casco nu iti da nici-un ban daca soferul nu avea permis. QUOTE(thecagero @ 2 Nov 2005, 19:18) "masina ta" = teren minat. Constructii de cuvinte interzise intr-o relatie cu bataie lunga: orice substantiv insotit de "mea/meu", "ta/tau"; corect e "al nostru". La mine este exact invers. Toate sunt ale noastre, dar cand vine vorba de masina sotia spune "masina ta". Am corectat-o de cateva ori, apoi am renuntat. |
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
Dreamer |
![]()
|
![]() Un visator hoinar ... Group: Members Posts: 1.750 Joined: 23 September 05 From: Brasov ![]() |
Acum vreo 2 ani am patit la fel cu fosta si am zis ca o duc in poligon si o invat sa conduca ... cred ca va imaginati cum ma simtiam cand imi omora masina. Am renuntat dupa a 2 "sedinta" cand a scapat masina intr-un boschete de maracini, abia am reusit sa trag de volan sa nu intram frontal, dar mi-a zgariat-o lateral de la semnalizarea din fata pana la cea din spate ... at am explodat ... de at nimeni nu mai pune mana pe masina mea
![]() Nu ii da masina, chiar daca are carnet pt nimic in lume ![]() Daca vrea masina sa-si cumpere ![]() |
--------------------
Ex Renault
Megane 1, 2 si 4
2002 diesel, 2004 si 2017 benzina Libertatea ta se termina acolo unde incep drepturile altora!
|
|
madalina |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 288 Joined: 8 November 03 From: Bucuresti ![]() |
Eu am o problema cu faptul ca se pleaca de la ideea ca daca este femeie conduce prost sau fiind casatoriti, masina e a barbatului. Insa ideii de mers in poligon pentru a o invata pe prietena/sotiei/,mama/tata/frate/sora sa conduca ma opun cu inversunare, din urmatoarelke motive:
- masina nu are comanda dubla, cel din dreapta nu are nici-un control asupra masinii. - cel din dreapta nu are suficiente cunostinte pedagogice pentru a invata pe cineva -orice sofer cu experienta are si obiceiuri proaste, pe care i le poate transmite si invatatcelului -cei ce conduc mult in poligoane, pe camp, in curte etc in momentul in care ies in trafic, uita ca trebuie sa se asigure, sa semnalizeze, sa parcheze in aas fel incat sa iaba si altii loc sa parcheze/sa treaca, deoarece pe camp sau un poligon nu se intampla nici-o tragedie daca nu semnalizezi sau nu te asiguri. - expoerienta proprie: dupa ce m-a obligat atatl meu sa mergem pe un camp sa conduc si eu, un an am zis ca nu imi trebuie permis niciodata (a avut ideea ca dupoa 500 m de condus, sa ma puna sa traversez un canal de irigatii, cu inaltimea de 2 m, o panta superabrupta si in foarte scurt, iar coborarea se termina cu o curba la 90 de grade, pe care nu am ami reusit sa o iau, asa ca am intrat intr-un lan de grau/porum). |
--------------------
Toyota/Opel
Yaris/Corsa
- B00ooo cu fular de steaua in galeria lui dinamo :-)))
|
|
Dic |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 185 Joined: 4 January 04 From: Bucuresti ![]() |
Este simplu: un viitor sofer (femeie sau barbat, nu conteaza) face intai scoala pe masina scolii, invata teoria si practica, da examen si ia carnetul. Apoi se poate urca in masina familiei insotit(a). Primele lectii pot fi intr-o parcare mare, libera sau pe niste drumuri unde nu prea exista circulatie sau masini parcate lateral.
O sa vedeti ca dupa primii kilometri o sa mearga mai bine. Iar ca sa iasa totul bine trebuie multa rabdare (mai ales pentru cel experimentat care sta in dreapta). Toti am fost incepatori ![]() Latter edit: iar daca cel experimentat nu este bun pedagog trebuie doar sa aibe rabdare si sa taca. Eventual sa dea scurte indicatii de tipul: "hai sa ne oprim in punctul X", "ia-o la dreapta la urmatoarea intersectie", "foarte bine", etc... Soferul incepator se va simti mai increzator sa aibe pe cineva langa el. Nu il ajuta deloc un cicalitor, ba chiar il intimideaza/enerveaza si va face mai multe greseli. This post has been edited by Dic: 3 Nov 2005, 01:11 |
--------------------
Dacia
DSN Rapsodie x 2
2001
|
|
Ciombe |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 368 Joined: 9 January 04 From: Arad ![]() |
Am o vecina, care o invata pe fii-sa sa conduca. O pune la volan pe strazile din Gai - alea parca sunt strazi de la sat... Toate bune si frumoase, numai ca fii-sa are doar
![]() ![]() |
--------------------
Oltena 12 TRS,
Dacia 1304 Papuc
- B-83-JJJ, AR-30-JJJ
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 19th July 2025 - 01:35 |