DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> unghi de fuga, fiat bravo

adriano2br
post 27 Apr 2015, 22:27
Post #1

Membru autentic

Group: Members
From: braila

Am si eu un fiat si am cumparat cate ceva pt articulatia fata. Am luat brate, capete de bara , bielete antiruliu si bucse bara de torsiune..Aproape 5 milioane in total.
Astazi am terminat de montat si am facut ungiul de fuga la ata..dupa video de mai jos. Masina nu trage stanga-dreapta iar volanul sta drept. La reglaj am facut rotile sa formeze un mic /\ .Rotile fata sunt mai apropiate cu cate 1mm in partea din fata pe fiecare parte. Oare e prea mult? o sa mai urmaresc cauciucurile zilele astea. Problema e ca nu imi place sa apelez la service pentru ca intotdeauna am facut totul singur. Daca se pricepe cineva la chestiile astea..astept niste sfaturi ceva. Nu ma duc la service pentru ca nu imi place..nu e vorba de bani, pentru ca ma costa doar 50-80 lei sa fac operatiunea asta.

https://www.youtube.com/watch?v=P6EllJTMrZs

This post has been edited by adriano2br: 27 Apr 2015, 22:29

--------------------
ex dacia 1310 LI (2000)
Fiat Bravo 1.4 12v an 1995
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Muttley
post 28 Apr 2015, 06:45
Post #2

From: -

Titlul topicului e gresit, unghiul de fuga e altceva, si nu e reglabil la Bravo.
Videoclipul e despre reglarea paralelismului (convergentei).
Ce face ala in videoclip face prost, masina nu se suspenda sub nicio forma, reglajul se face cu masina pe roti, pe platouri flotante. Mai mult, se regleaza convergenta partiala stanga-dreapta, abia apoi se pune volanul drept in mod brut din canelurile axului, si abia apoi se recurge la un eventual reglaj fin din bielete pentru pozitia finala.
Ce ai facut tu ai facut prost, Bravo e tractiune, Fordul ala din film e propulsie, apropierea rotilor la Bravo trebuie sa fie in spate.
Oricum, tot ce ai facut ai facut prost, du-o-n service.

--------------------
Dacia 1310 TLX 1988
+
adriano2br
post 28 Apr 2015, 10:18
Post #3

Membru autentic

From: braila

Eu am reglat pe groapa, cu rotile pe pamant. As fi masurat distanta dintre rotile fata, in partea din fata si partea din spate..dar nu am loc sa bag nimic pentru a masura.
Faza e ca volanul sta drept si nu trage stanga-dreapta la reglajul actual. Dar totusi o sa dau o tura la un service sa mi-o regleze ei cum trebuie. Chestia ca rotile din fata trebuie sa formeze un unghi /\ am auzit-o prin mai multe locuri, dar nu stiu daca e valabila doar pentru masinile cu tractiune spate sau si pentru cele cu tractiune fata.

--------------------
ex dacia 1310 LI (2000)
Fiat Bravo 1.4 12v an 1995
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 13th May 2025 - 12:09
Forum Renault