FXT
![]() ![]() |
FXT
UXE |
![]()
|
||
![]() Modelator Group: Members Posts: 6.733 Joined: 21 June 06 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Symbol
2006 1.4 8v
- UXE Subaru Forester 2.5 XT - 230 CP
|
|||
MuciX |
![]()
|
![]() sunt un om bun Group: Members Posts: 9.559 Joined: 19 November 07 From: când în când ![]() |
In functie de cat de atenti si cat de bine dotati sunt, poate fi ceva simplu, sau poate fi ceva care te va duce mai aproape de etriere noi.
|
--------------------
-
-
- Un român emigrat este un român salvat.
|
|
eviltuning |
![]()
|
![]() 峠ドライバ Group: Members Posts: 494 Joined: 28 November 10 From: Brasov ![]() |
Daca da etrierii jos trebuie sa faca si aerisire automat. Eu cand am schimbat garniturile la etrier. Am suflat etrieru pana a iesit pistonu afara. Am curatat tot frumos si am schimbat garniturile. La mine se miscau pistoanele foarte greu, de aceea am optat sa schimb garniturile in ei. Greu nu e, doar ca te mai umfla la manopera.
|
--------------------
Renault
Megane 99' 2.o 16s RXE /
Laguna 08' 2.0 16v TCe GT
- BV 99 EVL
|
|
UXE |
![]()
|
![]() Modelator Group: Members Posts: 6.733 Joined: 21 June 06 From: Bucuresti ![]() |
Am inteles. O intrebare: este adevarat ca vasul de lichid de frana nu este pe filet la japoneze si ca o poma de schimbat lichid nu se potriveste la vas?
|
--------------------
Renault
Symbol
2006 1.4 8v
|
|
OoZz |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 42 Joined: 12 January 07 From: pe insula ![]() |
Nu vasul trebuie sa fie pe filet ci capacul vasului. La toyota este pe filet, ca la dacia 1310 si restul masinilor, am schimbat fara probleme lichidul cu pompa speciala de presiune. Nu mai retin daca diametrul este diferit, insa cei de la service ce detin astfel de aparate, au si diferite adaptoare pentru o gama mai larga de sisteme.
Desfa capacul de la lichid si vezi cum este. |
--------------------
*
*
*
|
|
UXE |
![]()
|
Capacul nu este e filet.. tocmai ca cei de la Norauto nu au un astfel de adaptor..
![]() |
--------------------
Renault
Symbol
2006 1.4 8v
|
|
tatabobu |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 4.674 Joined: 14 September 04 From: Bucuresti ![]() |
Il gasesti de cumparat? Daca da, ia-l si fa-i o gaura. Mergi cu el la vulcanizare sa-ti puna o valva. Io-te capac adaptor pentru pompa.
|
--------------------
DACIA
1300
1995 Scurgere de ulei? Care scurgere de ulei??? Balta aia de sub masina e sudoarea hergheliei de cai putere...
|
|
espacern |
![]()
|
![]() ART-ist Group: Moderatori Posts: 17.610 Joined: 14 August 09 From: Mihalaya ![]() |
Dop de cauciuc pentru damigeana....si gata "adaptatorul"!
|
--------------------
.
.
.
- . RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
|
|
wolfin |
![]()
|
![]() Haha Group: Members Posts: 8.792 Joined: 2 December 05 From: Bucuresti ![]() |
si la mine.....tot filet.
in schimb la vas expansiune e cu dop chior |
--------------------
pegas
3120
... din 1980 si ceva. Urmeaza si 2020
- Curand de provincie Scuze Mucix, am gasit altul"În fata unei boli esti precaut sau prost", o stai ..Bici zice ca o gasit a buna...mis un cane rau dar cu suflet mare
|
|
OoZz |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 42 Joined: 12 January 07 From: pe insula ![]() |
Mai sunt si aparate ce schimba prin vacuum. Extrage lichidul vechi tragandul pe la fiecare etrier. Sunt si niste pompite ieftine in comert, iti faci treaba si cu alea de nevoie.
|
--------------------
*
*
*
|
|
wolfin |
![]()
|
![]() Haha Group: Members Posts: 8.792 Joined: 2 December 05 From: Bucuresti ![]() |
nu e nici un aparat...e un bidon cu valva conectat la compresor
|
--------------------
pegas
3120
- Curand de provincie Scuze Mucix, am gasit altul"În fata unei boli esti precaut sau prost", o stai ..Bici zice ca o gasit a buna...mis un cane rau dar cu suflet mare
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.366 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
o fi greu sa dai la pedala....
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
wolfin |
![]()
|
cand esti singur cam da....
si unii inca au traume din copilarie cand ajutau la schimbat lichid etrieri etc la dacia familiei. |
--------------------
pegas
3120
|
|
UXE |
![]()
|
Acum am inteles ca se lucreaza cu poma minune.
|
--------------------
Renault
Symbol
2006 1.4 8v
|
|
wolfin |
![]()
|
da
|
--------------------
pegas
3120
|
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 7.592 Joined: 17 May 05 ![]() |
Eu acum 2 luni am schimbat la cineva un etrier fata astupand cu degetele furtunul dupa demontare si pana la montarea pe noul etrier, dupa care am montat un furtun transparent la aerisitor si l-am lasat sa curga pana n-au mai iesit bule (miscand putin de etrier sa nu ramana aer in el). Apoi l-am montat pe placute, cateva pedale pana a strans bine placutele si asta a fost, franeaza perfect si nici de completat cu lichid n-a fost nevoie.
Insa eu zic sa nu umbli la garnituri daca nu pierde pe acolo; iar daca pierde, mai bine schimbi etrierul cu totul, stii ca pui totul nou si excluzi riscul de blocare, etc. This post has been edited by Laurentziu83: 16 Jul 2019, 11:03 |
--------------------
.
.
.
|
|
wolfin |
![]()
|
si de unde atata certitudine? ai probat pe banc? echilibrul e ok?
![]() |
--------------------
pegas
3120
|
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Pe sosea la 100 la ora la o frana puternica. As fi incercat si la 140 daca aveam unde, dar eram pe un drum judetean pe dealuri.
This post has been edited by Laurentziu83: 16 Jul 2019, 11:05 |
--------------------
.
.
.
|
|
wolfin |
![]()
|
gesusscrist
![]() si daca etrierul nou era blocat...etc asta imi aduce aminte de aseara cand electricianul s a apucat de desfacut prize si doze..ca apoi ..sa imi zica hai sa oprim si curentul. oricum baiat de nota 10...a facut treaba ..parolist.. This post has been edited by wolfin: 16 Jul 2019, 11:07 |
--------------------
pegas
3120
|
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Iti dai seama ca nu ma duceam pana la 100 la ora fara sa verific frana la viteze mai mici.
This post has been edited by Laurentziu83: 16 Jul 2019, 11:07 |
--------------------
.
.
.
|
|
wolfin |
![]()
|
dezechilibrul nu il vezi la pedala....si la o frana de urgenta te trezesti pe contrasens.
cu ochisorii mei cei verzi am vazut ce inseamna dezechilibru. un dublecab la trecere a frant brusc si s a intors 180 de grade ..wtf... e adevarat ca din toate 4 doar una pe spate i a franat ca la f1...dar intelegi ce zic. @uxe scuze. This post has been edited by wolfin: 16 Jul 2019, 11:13 |
--------------------
pegas
3120
|
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Fix frane de urgenta i-am aplicat, tocmai ca sa vad daca trage dreapta/stanga. Daca era sa am probleme, il trimiteam pe proprietar la un atelier in caz de ceva; eu l-am schimbat intr-o curte la tara, intr-o sambata, nu aveam nici un atelier pe o raza de 20 de km.
Oricum, si la service fix la fel fac inlocuirea, am asistat de multe ori la inlocuiri de etriere sau de lichid de frana, stiu cum se face. La Daciile vechi, intr-adevar, franele erau o loterie, aici nu era vorba de asa ceva. This post has been edited by Laurentziu83: 16 Jul 2019, 11:16 |
--------------------
.
.
.
|
|
wolfin |
![]()
|
indubitabil ca asa fac..asta nu inseamna ca e si ok.
faza cu 1 an itp e super..macar standul de frane e facut pe bune...cel putin asa il faceam eu ![]() This post has been edited by wolfin: 16 Jul 2019, 11:19 |
--------------------
pegas
3120
|
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Pai asa se face inlocuirea unui etrier si in reprezentanta, aerisirea tot prin cadere se face, nu mai face nimeni pompe din pedala de frana. Daca ai scos tot aerul din circuit si ai piesele bune, nu mai ai ce reglaj sa-i faci; daca ai dezechilibru, inseamana ca ai ceva defect pe undeva.
|
--------------------
.
.
.
|
|
wolfin |
![]()
|
standul de frane e doar o verificare ca ce ai facut tu acolo e ok....fara nicio legatura cu modul de executie a lucrarii...cu pompa fara pompa..piese oem bune etc.
nu vb de schimbul unui bec. pana si acolo verifici daca e buna lucrarea (aprinzi becul ![]() This post has been edited by wolfin: 16 Jul 2019, 11:23 |
--------------------
pegas
3120
|
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Da, ok, eu am simulat standul de frane franand puternic la viteza mare, daca volanul nu a tras in nici o parte, inseamna ca e ok; oricum masina a facut si un ITP de curand la care nu s-a constatat dezechilibru la franare, deci problema e rezolvata.
|
--------------------
.
.
.
|
|
wolfin |
![]()
|
mazel tov
|
--------------------
pegas
3120
|
|
UXE |
![]()
|
Deci pana la urma cum se extrage lichidul de frana de la masina intr-un service? Din cate stiu eu exista un aparat cu vacuum care extrage pe la fiecare etrier. Se extrage si din vas tot la fel? Adica cu acelasi furtun si aceeasi mufa?
This post has been edited by UXE: 17 Jul 2019, 07:12 |
--------------------
Renault
Symbol
2006 1.4 8v
|
|
UXE |
![]()
|
|
--------------------
Renault
Symbol
2006 1.4 8v
|
|
UXE |
![]()
|
Cureaua de accesorii OE pusa la Autokini in 2018 prezinta o cusatura
20200717_155639.jpg ( Size: 2.24mb ) Number of downloads: 105 Asa se fac toate?? |
--------------------
Renault
Symbol
2006 1.4 8v
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 8th May 2025 - 21:33 |