Zgomot partea dreapta Logan 1.6 16v, Posibil probleme caseta directie
![]() ![]() ![]() |
Zgomot partea dreapta Logan 1.6 16v, Posibil probleme caseta directie
Bobo1973 |
![]()
|
||
Membru Group: Members Posts: 121 Joined: 22 July 05 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane 1.3 TCE 140CP
2019
|
|||
neacsugabrie |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 488 Joined: 4 September 11 ![]() |
Nu are nici o legatura caseta de directie cu zgomotele de care povestesti.Chiar tu spui asta (''Nu are legatura cu calitatea drumului, indiferent daca este ca in plama sau cu denivelari se aude la fel de tare, am mers pe drum cu denivelari de exemplu si nu s-a auzit nimic si am mers pe autostrada unde troncanea intruna de aveai impresia ca acum se desprinde ceva de pe masina'').Cred ca undeva in compartimentul motor ai probleme,sau ceva pe dedesupt.
|
--------------------
dacia
solenza
2003/scala Daca ai ambitie poti muta muntii din loc,
daca ai cap ii lasi acolo ca nu te deranjeaza. |
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Eu m-as uita la esapamanet si tablele din jurul lui, la prinderile scutului motor
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
Bobo1973 |
![]()
|
Cu motorul oprit daca balansez masina se aude, la fel daca apas ritmic pe partea din fata a masinii. Dar numai daca masina este "incinsa" de un drum mai lung. Un amic care a mers cu mine ieri pe autostrada sustinea ca simtea bataia in zona de sub bordul masinii pe partea pasagerului. In Bucuresti intr-o parcare am miscat masina si din interior se auzea destul de tare, din exterior cand ascultam nimic, am ascultat zona amortizoarelor si cea a tamponului motor. Are directa legatura cu factorul de dilatare termica, pentru ca face doar cand este "incinsa" de un drum mai lung, se dilata ceva care automat slabeste de exemplu un support. Si mie imi vine greu sa cred ca este caseta de directie, de aceea apelez la ajutorul vostru poate reusesc sa-i dau de cap fara sa ma apuc sa schimb jumatate de masina.
This post has been edited by Bobo1973: 6 May 2015, 11:08 |
--------------------
Renault
Megane 1.3 TCE 140CP
2019
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Vezi sa nu fie din zona aerotermei din bord.
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
Bobo1973 |
![]()
|
Sunetul este ca de metal pe metal. O sa verific si aeroterma astazi.
|
--------------------
Renault
Megane 1.3 TCE 140CP
2019
|
|
YRX |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.047 Joined: 6 July 06 From: Bucuresti ![]() |
Chiar daca zici ca nu are legatura cu mersul motorului, uita-te si la fulia de antrenare curea de accesorii.
|
--------------------
Dacia
Logan
2005 Ambition 1.6 MPI
|
|
Bobo1973 |
![]()
|
Am verificat aeroterma si este in regula, nu este ea sursa. Astazi am fost plecat, bineinteles dupa ce s-a incazit a inceput troncaneala. M-am oprit undeva si cat am stat masina s-a racit. Cand am plecat liniste, dupa ce s-a incalzit, a inceput din nou.
Astazi s-a auzit foarte clar la plecarea de pe loc. La service mecanicii ridica din umeri, ce ma deranjeaza este faptul ca este un zgomot destul de puternic ce se transmite in caroserie. Sper sa rezolv cat mai repede mai ales ca se apropie o deplasare de cateva mii de kilometri. This post has been edited by Bobo1973: 8 May 2015, 11:58 |
--------------------
Renault
Megane 1.3 TCE 140CP
2019
|
|
roland |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.704 Joined: 18 November 04 ![]() |
|
--------------------
.
.
.
|
|
klaus |
![]()
|
Bobo1973, ia o teava goala, preferabil de plastic ca e mai usoara (teava de la aspirator, teava de scurgere de la 25 in sus etc), incalzeste motorul si pune un prieten sa-ti balanseze masina.
Tu plimba teava aia de plastic prin compartimentul motor (sau in habitaclu) tinant urechea la celalalt capat. Cu cat te vei apropia mai mult de sursa cu atat zgomotul va fi mai puternic. Il localizezi si apoi analizezi zona. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
|
|
Bobo1973 |
![]()
|
"roland" - scuze, am gresit, am corectat.
"klaus" - asa o sa fac, am un prieten care are un stetoscop auto si o sa incercam maine dimineata in service-ul lui. Este foarte frustrant sa ai ditamai bataia la masina si nimeni sa nu ii dea de cap. This post has been edited by Bobo1973: 8 May 2015, 12:00 |
--------------------
Renault
Megane 1.3 TCE 140CP
2019
|
|
XanRO |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 130 Joined: 16 May 06 From: Bucuresti ![]() |
La mine face un zgomot asemanator cu ce descrii tu un cap de esapament fals atasat pe teava normala.
|
--------------------
Dacia
Logan Laureate 1.6
2006
- B-XX-XXX
|
|
Bobo1973 |
![]()
|
Nu am rezolvat desi am mers cu masina in cateva unitati service.
Un ultim diagnostic, bucsa caseta directie. Rugaminte - daca stiti unde se schimba si ce cost implica. La mine in oras nu se fac asemenea inlocuiri. Ma intereseaza un atelier in Bucuresti, Ploiesti sau Targoviste. This post has been edited by Bobo1973: 20 May 2015, 15:11 |
--------------------
Renault
Megane 1.3 TCE 140CP
2019
|
|
Bobo1973 |
![]()
|
Astazi am remediat problema aparuta. Din fericire nu a fost caseta. De vina a fost una din bieletele noi montate, care atunci cand se incalzea se bloca.
La deblocare prin actiunea unui factor, ex. denivelare, pleca cu un troznet puternic ce in masina se auzea ca o bataie. De mentionat este ca la rece nu "batea". Am montat pe masina bielete Lemforder. Din fabrica am vazut ca au venit cu o vaselina alba aplicata pe rotula, foarte putina, as avea o intrebare daca stiti ce tip de vaselina este aceasta alba pentru articulatii, este pe baza de litiu? Va intreb pentru ca as vrea sa aplic acolo un strat mai consistent de vaselina din acest tip, alba. Pentru moment au gresat in service cu vaselina normala auto. Va multumesc pentru sugestiile date! This post has been edited by Bobo1973: 30 May 2015, 12:03 |
--------------------
Renault
Megane 1.3 TCE 140CP
2019
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 6th May 2025 - 11:04 |