Minivan, sugestii
![]() ![]() ![]() |
Minivan, sugestii
Markos |
![]()
|
||
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
|
||
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|||
neumann |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 783 Joined: 6 November 03 From: Spermezeu ![]() |
unu din amici are un seria 3 break, si se descurca bine cu 2 gemene (deci carutz ceva mai mare decat crezi tu), care insa cred ca au vreo 6 ani acum. Nu i-am recomandat seria 3, ci v70/xc70. Ala e un fel de seria 5. Nu trebuie sa fie bmw neaparat, am zis ce as lua eu. Breakul are suficient spatiu pentru bagaje, eventual cutie deasupra daca chiar nu poti fara. Fiind ceva mai mic, are si avantajul ca te invata sa traiesti minimalist. Oricum, daca iti iei reno de 45k sau ssangyong de 45k, colegii tai suedezi o sa isi faca aceeasi impresie despre tine. E si asta un aspect al integrarii.
Ps: n-am copii, breakul pentru mine ar fi "sportswagon". This post has been edited by neumann: 5 Aug 2015, 12:06 |
--------------------
...
..
.. Americanii il vor pe Ciolos.. i-au dat si viza!
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
neumann |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 783 Joined: 6 November 03 From: Spermezeu ![]() |
QUOTE(Markos @ 5 Aug 2015, 13:15) Regulile nescrise sunt usor diferite comparativ cu romanistan. Nu poti sa ai 45k si sa iti iei o cruce mare, stralucitoare, pe care sa ti-o pui la gat. Mai bine iei un diamant discret.. Consola asta centrala pare copiata dupa ramele de metro siemens, parerea mea. E misto daca ti-ai dorit sa conduci tramvaie cand erai copil. Renault-Espace-Initiale-Paris-dashboard.jpg china-cit500-record-train-6a-458x345.jpg This post has been edited by neumann: 5 Aug 2015, 12:32 |
--------------------
...
..
|
|
Liviu |
![]()
|
![]() expat naiv Group: Banned Posts: 3.526 Joined: 5 July 02 From: Peste gard ![]() |
Lasandu-l pe d-l neumann in lumea lui cu masini de curse si cu masini "pentru integrare" ... inca nu am vazut nici un argument concret de ce A si nu B sau C.
BMW si Volvo "sunt masini" ... pentru ca asa scrie la ziar sau ce? Veniti ma cu argumente tehnice. Solutii de implementare a suspensiei a transmisiei .. kkmk. Numai superficialitati am vazut pana acum. Hai sa aduc eu argumente pentru noul espace ... motor de litraj mic dar putere decenta ... totusi consumul e mic mic (nu ca ar conta prea mult dar na, sa punem in balanta) Desi masina e lunga, datorita rotilor din spate care ajuta in curbe nu se simte ca o masina lunga deloc. Suspensia renault mi-a placut mereu celei WV de exemplu (imi place mai barca asa .. sa nu simti fiecare pietricica din sosea). Serovdirectia de la megane mi s-a parut printre cele mai faine servodirectii create vreodata .... banuiesc ca Espace are o implementare moderna a aceleiasi tehnologii. Apoi vine gabaritul care e caracteristic minivanurilor si nu poate fi egalat de nici un alt model de masina ... exceptand VAN-urile full-size, bineinteles. Pe langa toate astea de deasupra, are gadgeturi faine (care mie chiar imi plac si le vreau): Vreau HUD, vreau navigatie pe ecran MARE, vreau control hands-free la cat mai multe chestii ... Sa nu uitam ca topicul se cheama MINIVAN ... deci e clar ca asta urmaresc si stiu 100% ca asta vreau ... un minivan. Am mai studiat ce ofera Volvo&Co si daca ar fi sa iau ceva ar fi un XC60 sau 70 sau 90 ... dar astea nu sunt minivan deci pica drept argument, chiar daca sunt masini faine. Din piata moderna de minivanuri, momentan espace iese la inaintare ... dar repet, nu CUNOSC piata mai in amanunt decat ce se gaseste pe net ... de asta am si deschis topicul ... dar cat timp eu intreb una si altii raspund ca need4speed si serpentine cu derapaje controlate, nu prea cred ca se ajunge nicaieri. P.S.: niste clarificari: - masina va fi utilizata STRICT in interes personal - concediile le fac cu avionul. Daca osa fie o exceptie cu masina, aia o sa fie EXCEPTIA ... nu regula. - distanta estimata anual este de 5000Km ... poaaaaate 10K daca voi folosi masina sa merg la servici din cand in cand. This post has been edited by Liviu: 5 Aug 2015, 12:42 |
--------------------
.
.
. -= age is just a number =-
|
|
neumann |
![]()
|
|
--------------------
...
..
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
de fapt nici espace nu e minivan.
e un van full, vezi dimensiunile, cu roti de suv si garda la sol intre van si suv. si din pacate e cam singura masina rasturnata la testul de impact lateral facut de euroncap, ca tot vorbim de serpentine . in rest reno rulz. ps. niuman de fapt e un nou smax. This post has been edited by b76bgaarh: 5 Aug 2015, 12:48 |
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
neumann |
![]()
|
QUOTE(Liviu @ 5 Aug 2015, 13:39) Suspensia renault mi-a placut mereu celei WV de exemplu (imi place mai barca asa .. sa nu simti fiecare pietricica din sosea). Serovdirectia de la megane mi s-a parut printre cele mai faine servodirectii create vreodata .... Lol, la astea 2. Daca vroiai masina de curse, te trimiteam la Subaru, stai linistit. Sa vezi acolo suspensie sport. ..Sau type R, cu motor care are limitarea la 9 mii de ture.. This post has been edited by neumann: 5 Aug 2015, 12:49 |
--------------------
...
..
|
|
kum |
![]()
|
![]() Banat Group: Banned Posts: 2.408 Joined: 19 January 05 From: Galati ![]() |
Coane Liviule, ia-ti bre Renoul. La ce zici matale ca-l folosesti, e cel mai bun. Lasa-i pe aia cu impresii de sumahar in cap... Nu fac decat sa-si proiecteze asupra altora neimplinirile. Nu auzi unu' sa-ti spuna: ia-ti nene Volvo pentru ca io mi-am luat si e super jmecherie. Are din aia, din ailalta, face asa si pe dincolo...
Exact ca romanii sadea, care sunt campioni mondiali la raspunsuri la intrebarea: ce ati face cu banii daca ati castiga la loto? Personal nu am condus acel Espace, am condus unu' de generatie mai veche, acu' fo' 3-4 ani. Neavand cerintele tale, nu m-a dat pe spate. Dar, in general, pentru o masina DE FAMILIE CONDUSA IN REGIM DE FAMILIE renou' este una din cele mai bune variante. Pe scurt: Vrei sportivitate? Ia-ti o masina gandita pentru asa ceva. Gen Clio RS... Vrei confort? Ia-ti nene mertzan. Vrei o masina de familie spatioasa intr-un anume buget? Espace-ul e ce-ti trebuie. |
--------------------
Laguna
2.0T
2006
- GL-15-... Sa te fereasca al de sus de prostu' ajuns in functie.
|
|
Liviu |
![]()
|
![]() expat naiv Group: Banned Posts: 3.526 Joined: 5 July 02 From: Peste gard ![]() |
QUOTE(neumann @ 5 Aug 2015, 12:45) Da .. m-am uitat la S-max dar botul ala de maserati imi displace profund. E pur si simplu o chestie de design ... nu imi place cum arata. QUOTE(b76bgaarh @ 5 Aug 2015, 12:46) si din pacate e cam singura masina rasturnata la testul de impact lateral facut de euroncap, ca tot vorbim de serpentine . Uite ca am uitat sa ma uit la ncap stuff ... mersi ... acum dau cu search-ul. 5 Aug 2015, 12:51: QUOTE(kum @ 5 Aug 2015, 12:49) ![]() This post has been edited by Liviu: 5 Aug 2015, 12:51 |
--------------------
.
.
|
|
neumann |
![]()
|
E suficient daca am condus volvo o luna de zile, zi de zi, cu iesiri de uichend, ca sa imi dau cu parerea? Sau trebuie sa fiu proprietar neaparat?
![]() |
--------------------
...
..
|
|
kum |
![]()
|
![]() Banat Group: Banned Posts: 2.408 Joined: 19 January 05 From: Galati ![]() |
Atat timp cat nu ai iesit din postura de familist, proprietar de 2 copchii si nevasta, nu, nu poti sa-ti dai cu parerea. Nu poti compara iesirile tale in uichend cu iesirile lui Liviu in uichend.
|
--------------------
Laguna
2.0T
2006
|
|
neumann |
![]()
|
aha. N-am "livret" de casatorie, am inteles.
Liviu, designul la noul S-Max imi pare o restilizare/reinterpretare a vechiului Galaxy. link |
--------------------
...
..
|
|
Markos |
![]()
|
niumane, închiriaza pentru un uikend o nevasta cu 2 boraci (cat poa'sa coste?) si baga un full review.
|
--------------------
Reno
Megan
|
|
neumann |
![]()
|
un uichend merge, mai ales daca boracii au alt program. Probleme apar dupa vreo 6 luni, tot felul de greierashi si zgomote, pe care nu le rezolvi decat schimband-o!
![]() |
--------------------
...
..
|
|
Markos |
![]()
|
|
--------------------
Reno
Megan
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.546 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
QUOTE(Liviu @ 5 Aug 2015, 11:39) Hai sa aduc eu argumente pentru noul espace ... motor de litraj mic dar putere decenta ... totusi consumul e mic mic (nu ca ar conta prea mult dar na, sa punem in balanta) Desi masina e lunga, datorita rotilor din spate care ajuta in curbe nu se simte ca o masina lunga deloc. Suspensia renault mi-a placut mereu celei WV de exemplu (imi place mai barca asa .. sa nu simti fiecare pietricica din sosea). Serovdirectia de la megane mi s-a parut printre cele mai faine servodirectii create vreodata .... banuiesc ca Espace are o implementare moderna a aceleiasi tehnologii. Apoi vine gabaritul care e caracteristic minivanurilor si nu poate fi egalat de nici un alt model de masina ... exceptand VAN-urile full-size, bineinteles. Pe langa toate astea de deasupra, are gadgeturi faine (care mie chiar imi plac si le vreau): Vreau HUD, vreau navigatie pe ecran MARE, vreau control hands-free la cat mai multe chestii ... Consumul estre mic-mic pe hartie, in realitate esti convins ca o sa fie mai mare, cu toata aerodinamica ingrijita. Sub masina este totul carenat, dar si solutii exterioare acceptabile care sa reduca rezistenta la inaintare. Datorita 4Control, profilul puntii spate H are forma corecta, dar si pozitionarea amortizoarelor inclinate spre interior ajuta mult la confort si ruliu. Servodirectia ...hmm. In sfarsit au pozitionat si ei motorul electric pe caseta de directie si nu pe coloana de directie. Trenul fata este pe cadru mic, zona danner este construita din doua bucati din materiale cu rezistenta diferita. Se pot scoate din suruburi. Dastea vrei? This post has been edited by IRONICK: 5 Aug 2015, 13:28 |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
M.C. |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.152 Joined: 24 January 04 From: Ploiesti ,din cind in cind. ![]() |
|
--------------------
Renault Megane
II Sedan Influence
1,6 16 V ,2005 Alfa Romeo 159 1,9 JTS, 2007 , Ford Mustang 2,3 Ecoboost, 2017
|
|
kum |
![]()
|
|
--------------------
Laguna
2.0T
2006
|
|
dizzy |
![]()
|
![]() Work smart not hard! Group: Members Posts: 5.075 Joined: 11 February 04 ![]() |
Ceva-mi spune ca i se imprehene lui Liviu de +/-1 litru de motorina.
Liviu, Renou Iespas nu avem dar iti pot zice de Fraud Smax, avem noi la pravalie unul de 2 litrii turbo benzina si vreo 240cp cu cutie Powerstift si ai loc sa bagi copii, nevasta, purcelul, catelul, cortul, bagaje, dupa care, cu toate astea in spate poti sa alergi cate-un Golf GTI pana cand da ala quit sau ti se termina benzina. N-ai chef de curse, nu-i bai, stie sa mearga si usurel. In afara de consumul de elefant, cu doua cifre si la care prima nu-i intotdeauna 1, nu am ce sa-i reprosez. This post has been edited by dizzy: 5 Aug 2015, 13:39 |
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
2005
- B zzz SXX Stupidity is a more dangerous enemy of the good than evil.
I have no time to battle egos and small minds. |
|
Liviu |
![]()
|
QUOTE(IRONICK @ 5 Aug 2015, 13:22) ![]() QUOTE(dizzy @ 5 Aug 2015, 13:38) Fraud Smax, avem noi la pravalie unul de 2 litrii turbo benzina si vreo 240cp cu cutie Powerstift si ai loc sa bagi copii, nevasta, purcelul, catelul, cortul, bagaje, dupa care, cu toate astea in spate poti sa alergi cate-un Golf GTI pana cand da ala quit sau ti se termina benzina. Hai ca incet incet intra si asta in zona de interes ![]() |
--------------------
.
.
|
|
kum |
![]()
|
Ma, sugestia asta seamana cu aia in care eu i-as recomanda unuia care lucreaza doar la birou si in concedii merge doar pe la mare sau prin orase, la vizitat, un ceas Casio PRO TREK PRG-550-1A4 Triple Sensor sau un Squale 101 ATMOS
|
--------------------
Laguna
2.0T
2006
|
|
neumann |
![]()
|
QUOTE(Liviu @ 5 Aug 2015, 14:48) ![]() Hai ca incet incet intra si asta in zona de interes ![]() Perfect. Totusi, ca idee, Galaxy e in clasa cu Espace. Renault nici macar nu produce ceva similar cu S-max. Are Scenicul, care e insa in aceeasi clasa cu C-max. Alhambra/Sharan, sunt in aceeasi clasa cu S-Max (si ca dimensiuni interioare). Evident, ducandu-te o clasa mai jos, vei avea dinamica mai buna. Du-te la drive test. |
--------------------
...
..
|
|
Liviu |
![]()
|
Stiu .. dar galaxy nu are versiune noua inca ... e mai urat ca s-max.
Ambele arata mult sub espace ca design ... mult. |
--------------------
.
.
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.546 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
QUOTE(Liviu @ 5 Aug 2015, 12:48) Nu imi place ca banda neagra de la baza geamului la colturile de jos, intra peste partea vizibila. Nu imi place ieftineala de la suportii motorului. S-a trecut la plastic, dar prea putin suport 'hidroelastic'.Apropo, un far costa 600Euro. Asa ca idee. This post has been edited by IRONICK: 5 Aug 2015, 14:19 |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
AR-18-MOS |
![]()
|
![]() ( -_・) ︻デ═一 Group: Members Posts: 6.616 Joined: 19 August 07 From: Niedersachsen ![]() |
QUOTE(kum @ 5 Aug 2015, 14:49) Ma, sugestia asta seamana cu aia in care eu i-as recomanda unuia care lucreaza doar la birou si in concedii merge doar pe la mare sau prin orase, la vizitat, un ceas Casio PRO TREK PRG-550-1A4 Triple Sensor sau un Squale 101 ATMOS Pai si? Eu am Casio G-SHOCK GA100-1A1 exact pentru aceleasi chestii. ![]() |
--------------------
BMW
730Ld
'07 High Executive
- AR - - M-Benz C350CDI 7G-Tronic '12 Avantgarde
M-Benz E350CDI 9G-Tronic+ 4Matic & Airmatic |
|
kum |
![]()
|
Ma militiene, este ca n-ai prins talcu'?
![]() Una e ce porti tu la mana cand bati studentii cu pulanu si alta e ce am enumerat eu. Ca idee, cati senzori ai tu pe G-Shock-ul ala? Ai barometru? Ai altimetru? Ai busola? Ai termometru? Sau G-Shock-ul ala la ce presiune rezista? Rezista la 100 m sub apa? Daca raspunsul la intrebarile astea ar fi DA, urmeaza alta: si la ce ti-ar folosi? |
--------------------
Laguna
2.0T
2006
|
|
AR-18-MOS |
![]()
|
![]() ( -_・) ︻デ═一 Group: Members Posts: 6.616 Joined: 19 August 07 From: Niedersachsen ![]() |
Decât altimetru, da' rezistă la 200m sub apa.
![]() Da' e bun așa, primit la o șpagă. |
--------------------
BMW
730Ld
'07 High Executive
- AR - - M-Benz C350CDI 7G-Tronic '12 Avantgarde
M-Benz E350CDI 9G-Tronic+ 4Matic & Airmatic |
|
Markos |
![]()
|
|
--------------------
Reno
Megan
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
http://www.autobild.de/artikel/renault-esp...ht-5908085.html
mai asteapta cu espaceul. sa vina cu noul soft de suspensie, ca asta actual cam are probleme. bafta. |
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 10th May 2025 - 23:50 |