Inmatriculare Masina Noua, Inclusiv Logan!
![]() ![]() ![]() |
Inmatriculare Masina Noua, Inclusiv Logan!
tomi87 |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 265 Joined: 25 October 05 From: Tg Mures ![]() |
|
||
--------------------
Nissan
Micra K13
2011, 1.2 Acenta ex Renault 5 Campus, 1108 cmc (C1E), 33kW, 1988;
|
|||
espacern |
![]()
|
![]() ART-ist Group: Moderatori Posts: 17.610 Joined: 14 August 09 From: Mihalaya ![]() |
QUOTE(tomi87 @ 29 Dec 2011, 13:06) Din ce am observat cat am stat la rand, la ghiseul de eliberari se dau numai numerele si CIV, iar talonul vine prin posta. Va confirm mai tarziu daca intr-adevar e asa. In cazul asta cu ce pot sa circul pana atunci: cu numerele rosii (valabile) sau cu cele definitive, fara talon? Il intreb si pe politist si va anunt. Cand ridici placile(numerele)definitive de la Politie primesti CIV si o autorizatie(inlocuieste talonul) pe 15 zile cu care poti sa circuli...in Romania. Talonul vine in 3-4 zile lucratoare prin curier la domiciliu. @+ |
--------------------
.
.
.
- . RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
|
|
Marian66 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.524 Joined: 27 January 09 From: Bucuresti, Pantelimon ![]() |
mai, o data pt totdeauna: Politia nu mai inmatriculeaza vehicule si nici nu mai elibereaza permise de ani de zile! SRPCIV-urile sunt in subordinea prefectilor, iar angajatii de acolo sunt ofiteri MIRA (ministerul internelor si reformei administrative).
pentru serviciile judetene, taloanele vin direct de la Bucuresti, d-aia se merge cu dovada inlocuitoare pana sosesc. numerele rosii nu mai sunt valabile din momentul in care s-au eliberat numere permanente, negre. |
--------------------
Dacia / Smart
Logan VAN / ForTwo
2009
|
|
AMZ |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Members Posts: 2.439 Joined: 13 September 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Marian66 @ 29 Dec 2011, 20:39) mai, o data pt totdeauna: Politia nu mai inmatriculeaza vehicule si nici nu mai elibereaza permise de ani de zile! SRPCIV-urile sunt in subordinea prefectilor, iar angajatii de acolo sunt ofiteri MIRA (ministerul internelor si reformei administrative). pentru serviciile judetene, taloanele vin direct de la Bucuresti, d-aia se merge cu dovada inlocuitoare pana sosesc. numerele rosii nu mai sunt valabile din momentul in care s-au eliberat numere permanente, negre. esti sigur ca daca numerele provizorii mai sunt valabile 1 zi-2 sapt.si ai luat nr.negre este obligatoriu sa le si pui pe masina?..este eronat..ambele sunt valabile, nr.negre nu anuleaza o autorizatie valabila inca, poate eu plec in tara alea 2 saptamani si nu vreau sa iau rovigneta, crezi ca este ilegal?...sau poate eu sunt la Timisoara si am leasing la masina in Bucuresti, merg cu nr.provizorii pana sosesc cele definitive(negre), din Bucuresti, poate dura mai mult de o saptamana de la inmatricularea definitiva si pana ajung numerele si talonul la mine in Timisoara, deci vezi..sunt cazuri si cazuri, daca nu cunosti bine legislatia nu sfatuiesc sa va lansati in presupuneri si raspunsuri eronate. This post has been edited by AMZ: 11 Jan 2012, 07:49 |
--------------------
Renault
Renault Grand Scenic 3.1.6 Dci 130 HP.
2011
- B.XXX.AMZ
|
|
cata82 |
![]()
|
![]() MEMBRU RAPIDIST Group: Members Posts: 450 Joined: 12 November 09 From: Bucuresti - sos. Polona ![]() |
Corect, asa e AMZ.
Daca ai inmatriculat definitiv autoturismul si mai ai 1,2,3 saptamani valabilitate la numerele rosi sunt ambele valabile si cele rosii si cele negre. |
--------------------
Dacia
Supernova
2001 REPARATII RADIO-TV
MEMBRU RAPIDIST |
|
Highwayman |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.874 Joined: 30 September 04 From: Marele sat numit Bucuresti ![]() |
Sigur? Ia uitati ce zice in OUG 195/2002 republicata privind circulatia pe drumurile public, actualizata prin OUG nr. 63/2006:
ARt 13: (3) Pana la inmatriculare, vehiculele prevazute la alin.(1) pot circula cu numere provizorii, pe baza unei autorizatii speciale eliberate de autoritatea competenta. P.S. Nu ma contrazic cu nimeni, nu stiu daca s-a mai modificat paragraful asta. This post has been edited by Highwayman: 13 Dec 2012, 18:27 |
--------------------
-
-
Ex. Megane 3 2009, Ex. Megane 2 Sedane 2005 "If A is a success in life, then A equals x plus y plus z. Work is x; y is play; and z is keeping your mouth shut." (Albert Einstein)
|
|
mada74 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 132 Joined: 12 December 12 From: Timisoara Freidorf ![]() |
Salut. Eu trbuie sa o inmatriculez si sincer nu prea imi vine sa dau 1600 de euro, daca auziti ceva de noua taxa poate postati si voi va rog pe aici pe undeva din cate am inteles eu se va transforma in " timbru de mediu " si nu se va mai tine cont de capacitater ci doar de poluare dar de cand nu stiu , am scos deja primul rand de numere rosii si inca nu ma incumet sa ma duc sa il scot si pe al doilea pana nu stiu ceva macar aproape sigur de noua taxa. Multumesc.
|
--------------------
Renault
Laguna 2 cod motor F4P-C7-70
2001 1.8 16v 86kw 117cp Privilege
- TM 74 MSY
|
|
4x4 |
![]()
|
![]() Übermensch Group: Members Posts: 3.394 Joined: 24 March 07 ![]() |
Am si eu o intrebare.
Am o remorca de 5m si sub 750 kg. Mai este nevoie sa o inmatriculez? Daca da, care ar fi procedura? |
--------------------
W
S
S Attere Dominatum!
|
|
espacern |
![]()
|
![]() ART-ist Group: Moderatori Posts: 17.610 Joined: 14 August 09 From: Mihalaya ![]() |
In anumite tari din EU remorca sub 750 Kg circula fara talon doar cu numarul de la masina tractoare.....dar nu si in Romania!
Trebuie sa mergi la RAR sa faci CIV apoi la Finante si Serviciul Inmatricularii. @+ |
--------------------
.
.
.
|
|
kxz |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 618 Joined: 5 November 10 From: Cuiul de la harta. ![]() |
acceasi ca si la auto mai putin taxa anaf.
rar, fisa inmatriculare si luare in evidenta la impozit, asigurare, daca e din strainatate traducere la acte. |
--------------------
Dacia 1410
/
Opel Corsa --------------------
Și-oricât de-ngustă o fi calea Oricâte piedici m-or lovi din greu Eu sunt stăpânul sorții mele Sunt căpitanul sufletului meu. |
|
Robert_Kiran |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 183 Joined: 20 January 08 ![]() |
Vreau o lamurire. Am cumparat o motocicleta nou nouta pe data de 13 decembrie 2013 (sper sa nu fie cu ghinion)! Cred ca procedura de inmatriculare e la fel ca la o masina noua. Dealerul mi-a dat factura cu aceea data. Ok. Insa motocicleta nu are facuta autentificarea la RAR (chestie de care am convenit sa se ocupe dealerul). Dealerul a spus ca inscrierea la fisc si imatricularea se poate face la 30 de zile de la omologarea RAR si el ar vrea sa faca aceasta autentificare dupa anul nou. Pe mine acest lucru nu m-ar deranja, tinand cont ca e iarna. Dar din ce stiam eu e faptul ca moto se inscrie la fisc si se inmatriculeaza la 30 de zile de la DATA FACTURARII nu de la data autentificarii RAR. Care e raspunsul corect? Daca e la 30 de zile de la data facturarii, atunci e cam aiurea, deoarece asta ma cam dezavantajaza (trebuie sa o fac pana pe 13 ianuarie, si daca dealerul imi da cartea pe 10-11 ianuarie sau dupa ... e cam aiurea). Daca e la 30 de zile dupa autentificare RAR ... e ok atunci. Deci care e raspunsul corect?
This post has been edited by Robert_Kiran: 16 Dec 2013, 19:50 |
--------------------
Dacia
Logan
2007 KissFM
|
|
espacern |
![]()
|
Termenul legal este de 30 zile de la dobandire....nu de la alte operatiunii.
@+ |
--------------------
.
.
.
|
|
Robert_Kiran |
![]()
|
Deci trebuie inscrisa la impozite si inmatriculata pana in 13 ianuarie 2013? In cazul asta dealerul mananca ciuperci ....
This post has been edited by Robert_Kiran: 16 Dec 2013, 20:26 |
--------------------
Dacia
Logan
2007 KissFM
|
|
espacern |
![]()
|
La impozit este "graba" ca se pot pune amenzi dupa 30 zile.
La inmatriculare nu e chiar asa strict...depinde de OM. @+ |
--------------------
.
.
.
|
|
Robert_Kiran |
![]()
|
Pentru "impozite" am nevoie de carte de identitate? Daca da, chiar e bai ... pentru ca dealerul vrea sa imi dea cartea dupa anul nou.
This post has been edited by Robert_Kiran: 16 Dec 2013, 20:40 |
--------------------
Dacia
Logan
2007 KissFM
|
|
espacern |
![]()
|
E OK si copie dupa CIV....in lipsa.
@+ |
--------------------
.
.
.
|
|
Robert_Kiran |
![]()
|
Multumesc mult de info.
|
--------------------
Dacia
Logan
2007 KissFM
|
|
niggaru |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 13 Joined: 22 July 15 ![]() |
va salut!
am si eu o serie de intrebari pentru dvs, la care sper sa aflu raspunsuri. am tot cautat pe internet, si nu gasesc niciunde, procedura de vanzare a unei masini noi, 0km, neinmatriculata. masina e cumparata pe numele meu, si as cam vrea sa i-o vand socrului. care sunt efectiv pasii? eu gandesc asa: -ridic masina, -fac RCA 1 luna si o duc acasa. a doua zi, -ma duc sa o inscriu pe ROL-ul meu la fisc, - in 3 secunde o vand -ma intorc la ghiseu si o scot de pe ROL asta e tot? sau trebuie sa o inmatriculez eu apoi sa o vand? Socrul ce face? pastreaza numerele mele rosii? si se apuca de demersul inmatricularii? va multumesc mult pentru raspunsurile dvs. This post has been edited by niggaru: 7 Sep 2015, 14:30 |
--------------------
Renault
Megane
III 2015
|
|
AndreiMR |
![]()
|
![]() Membru alfist Group: Members Posts: 3.828 Joined: 15 January 09 From: Pitesti ![]() |
Poate e cineva mai priceput in ale inmatricularii masinilor sa ma lamureasca si pe mine. Situatia e urmatoarea: Un dealer are in showroom o masina euro5 pe care vrea sa o vanda azi. Teoretic, nu se mai pot vinde masini noi euro5 dupa 31 august. Dealerul zice ca nu e problema, ca are deja cartea masinii, dar ca nu este trecut niciun proprietar in ea, deci masina nu a fost inscrisa deja de el...cum ar veni, are CIV-ul facut pana in 31 august, dar e blank. Exista vreo astfel de posibilitate, sau sunt doar povesti ale vanzatorului?
|
--------------------
2018
Mazda 3 G120
Challenge 2015 Land Rover Discovery Sport TD4 SE
2008 Mazda 2 TE EX: Clio III dci Dynamique/Mazda CX-7 Revolution/ Alfa Romeo 159 2.4 jtdm |
|
espacern |
![]()
|
Daca masina are CIV se poate vinde/inmatricula.....fara probleme.
|
--------------------
.
.
.
|
|
AndreiMR |
![]()
|
![]() Membru alfist Group: Members Posts: 3.828 Joined: 15 January 09 From: Pitesti ![]() |
Pai ei zic ca are CiV dar nu e trecut niciun proprietar in carte. Asta e nedumerirea mea, exista asa ceva?
|
--------------------
2018
Mazda 3 G120
2008 Mazda 2 TE EX: Clio III dci Dynamique/Mazda CX-7 Revolution/ Alfa Romeo 159 2.4 jtdm |
|
espacern |
![]()
|
Evident ca exista.....dar atentie totusi sa nu fie dublicat!
|
--------------------
.
.
.
|
|
AndreiMR |
![]()
|
Ok. Multumesc!
|
--------------------
2018
Mazda 3 G120
|
adrianpaul_82 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 73 Joined: 3 October 10 From: Bucuresti ![]() |
Salutare, spuneti-mi si mie va rog frumos daca ptr Auto nou cumparat de la noi de la Meridian, dupa ce am primit Cartea de identitate, carte care are un logo pe care scrie Registrul Auto Roman,
se mai merge la Registrul Auto Roman ptr securizarea/autentificarea cartii de identitate ? |
--------------------
Renault
Megane 4 Hatchback
2016/Life SCe 115 CP
|
|
Batrânul |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.463 Joined: 22 March 05 From: Bucuresti ![]() |
Dacă CIV are „țipla” aceea de securizare de la RAR lipită pe ea, e în regulă - nu mai trebuie mers la RAR. Meridian Vest face de obicei și securizarea cărții de identitatea a vehiculului (CIV), dar nu întotdeauna (depinde de comoditatea agentului de vânzări).
|
--------------------
Renault
Clio IV
2015 / Life 1.2 16V Ex Dacia 1300 (1975), Oltcit (1984), Dacia 1310 (1996), SuperNova (2001), R. Symbol (2007)
Cine nu are batrani sa-si cumpere... Astept oferte... |
|
adrianpaul_82 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 73 Joined: 3 October 10 From: Bucuresti ![]() |
Multumesc de sfatuire dar civ-ul primit de la dealer nu are, astazi am fost RAR Calea Grivitei si mi-au spus ca ei pun o folie pe CIV, treaba care se rezolva in 5 minute la ghiseul Eliberari Acte, aveti grija ca trebuie sa aveti toate actele originale primite de la dealer/reprezentanta si copii facute la ele...mie mai imi trebuia inca 1 act original de la Renault si voi reveni...
|
--------------------
Renault
Megane 4 Hatchback
2016/Life SCe 115 CP
|
|
mariusik88 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 261 Joined: 25 February 10 From: Bucuresti ![]() |
Salut,
a inmatriculat cineva un autoturism nou in ultima perioada (3-6 luni), in Bucuresti? Am doua intrebari: 1. Trebuie o cerere pentru număr preferențial si taxa se poate achita la ghișeul de depunere documente? 2. Contravaloarea certificatului de înmatriculare se poate achita la ghișeul de depunere documente sau doar online, prin transfer bancar sau trezorerie? Multumesc, |
--------------------
Renault
Clio IV
2017 / 0.9 TCE / Life
- RO
|
|
Ravenom |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 104 Joined: 6 May 08 ![]() |
Nu trebuie cerere, pur și simplu dictezi numărul funcționarului din Pipera. Toate taxele legate de înmatriculare se plătesc la ghișeul respectiv. Când îți vine rândul. În cazul meu (aprilie), după 8 ore de stat la coadă. Baftă!
|
--------------------
Renault
Megane Sedan
2017, 1.6 SCE
|
|
rtBK |
![]()
|
![]() Unique like everyone else Group: Members Posts: 3.955 Joined: 19 January 08 From: Bucuresti ![]() |
Eu am fost luni sa inmatriculez masina si in asteptare erau constant 5-10 oameni. Miercuri cand am fost sa iau placutele erau 100 cand am ajuns si 150 cand am plecat. in intervalul orar 10-13.
p.s. nu face prostia sa te duci cu masina This post has been edited by rtBK: 4 Aug 2017, 06:55 |
--------------------
Renault
Clio 4GT Line
2017 Trek Valencia |
|
mariusik88 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 261 Joined: 25 February 10 From: Bucuresti ![]() |
Mulțumesc pentru răspunsuri.
|
--------------------
Renault
Clio IV
2017 / 0.9 TCE / Life
- RO
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 2nd May 2025 - 06:55 |