Dacia 1310 -Green Frog, 1984
![]() ![]() ![]() |
Dacia 1310 -Green Frog, 1984
razvan1985 |
![]()
|
||
![]() membru...unic Group: Members Posts: 2.046 Joined: 18 May 11 From: bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Dacia/Delta
1410/1310/L/MLS
1996/1988
- B 91 RZN/B 191 RZN decat una proasta,mai bine mai multe bune...(masina)
|
|||
BLUE R 19 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.244 Joined: 12 August 10 From: Pitesti ![]() |
Nu sunt facute la Elba Timisoara, sunt turcesti; doar coincidenta de denumire. Asta nu inseamna ca sunt de aruncat.
|
--------------------
Dacia
1310
/1900
|
|
sobolan |
![]()
|
![]() membru paros... Group: Members Posts: 8.242 Joined: 10 March 06 From: GL ![]() |
QUOTE(razvan1985 @ 22 Jan 2017, 00:35) ma gandesc... ![]() La tine is dator cu ceva de pe la flapsurile alea.....ma compensez cumva... QUOTE(BLUE R 19 @ 22 Jan 2017, 00:54) Nu sunt facute la Elba Timisoara, sunt turcesti; doar coincidenta de denumire. Asta nu inseamna ca sunt de aruncat. am avut CMS-uri pe o dacie din 98 vreo 10 ani si au avut parte de abuzuri dar n-au cedat(modelul ala de pe dacia dedicatie).....erau urate in schimb,nu stiu ce dracu imi placuse la ele atunci,probabil ca toate daciile erau pe table si astea o faceau mai aratoasa,poate asta....astea mi se par mult mai faine ca design si par destul de rezistente..... Ideea e ca am pe talon 155,anvelopele de 155 merg pe 4,5 latime de janta si arata ca dracu pe o janta de 5,5 ![]() Mi-a facut strungarul cilindrii de la etrier din inox ![]() This post has been edited by sobolan: 22 Jan 2017, 01:34 |
--------------------
Logan-1.5dci-2017--
Golf mk5 - syncro - 2007--
Golf mk3-2.0 GTI-1993 colectionar de fiare vechi...
|
|
BLUE R 19 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.244 Joined: 12 August 10 From: Pitesti ![]() |
QUOTE(sobolan @ 22 Jan 2017, 02:26) ....astea mi se par mult mai faine ca design si par destul de rezistente..... Ideea e ca am pe talon 155,anvelopele de 155 merg pe 4,5 latime de janta si arata ca dracu pe o janta de 5,5 ![]() Mi-a facut strungarul cilindrii de la etrier din inox ![]() Sa te uiti pe ele daca sunt din Al sau Mg, cred ca scrie. Este acceptabil cu 155 pe 5,5. Am vazut cauciucuri comune pe jante mult mai late...ala drac. Pistonasele din teflon (adica poliamida)... e un plastic bun dar ma gandesc ca in timp poate se comprima si isi vor mari diametrul, blocandu-se. Si frecarea cu sabotul... |
--------------------
Dacia
1310
/1900
|
|
johnybic |
![]()
|
![]() dacia si atat Group: Members Posts: 617 Joined: 6 December 13 From: Buzau ![]() |
Teflonul este un material rezistent la întindere la comprimare dar este destul de moale știu pentru ca am ocazia chiar sa lucrez cu teflon, defapt garnituri din teflon, eu unul as zice sa mai ai răbdare pana dai de inox ca nu cred ar fi tocmai ok din teflon când pui frana sa împingă în suporții metalici pe care sunt nituite ferodourile
This post has been edited by johnybic: 22 Jan 2017, 02:18 |
--------------------
Dacia
1310
1985
|
|
sobolan |
![]()
|
![]() membru paros... Group: Members Posts: 8.242 Joined: 10 March 06 From: GL ![]() |
Am inteles,caut inox....
![]() Am luat piulitele de la un matiz,am doar 8,cate doua pe fiecare roata,nu puteam sa iau mai multe ca ramanea saracu' matiz subred la roti si baietii ma injurau cand il mai mutau pe-acolo ,mai sunt matizuri dar e zapada inalta inca,astept caldura ....merg pe prezonul de dacie perfect(probat) ,se aseaza perfect la conicitatea jantei(probat) .....problema rezolvata....ramane sa dau de 4 anvelope bune de 165/70 si inca 4 piulite.... Ma gandesc ca era un deranj prea mare sa le fac din hexagon brut si plus de asta alea is facute dintr-un anume otel,hexagonul brut e fier mort aproape,strangeam mai tare si le dadeam peste cap sau se largeau pe filet sau,sau,sau.... This post has been edited by sobolan: 23 Jan 2017, 15:03 |
--------------------
Logan-1.5dci-2017--
|
|
BLUE R 19 |
![]()
|
QUOTE(sobolan @ 23 Jan 2017, 15:59) Ma gandesc ca era un deranj prea mare sa le fac din hexagon brut si plus de asta alea is facute dintr-un anume otel,hexagonul brut e fier mort aproape,strangeam mai tare si le dadeam peste cap sau se largeau pe filet sau,sau,sau.... Le puteai face tot din piulite de Dacie ![]() |
--------------------
Dacia
1310
/1900
|
|
sobolan |
![]()
|
QUOTE(BLUE R 19 @ 24 Jan 2017, 02:13) EXACT asta am si facut ![]() Aveam o janta mai "nenorocita" un pic si-am refacut-o,am dat jos toata vopseaua si am luat-o la spray special de jante,solutie de moment,la vara le fac eu cu trebuie.... Si o poza .....troaca merge ok,pe zapada tare merg cu ea,cand or incepe iar astia sa dea cu sare n-o mai scot iar ![]() This post has been edited by sobolan: 26 Jan 2017, 00:40 |
--------------------
Logan-1.5dci-2017--
|
|
BLUE R 19 |
![]()
|
Mai bune astea, suprafata de contact marita
![]() |
--------------------
Dacia
1310
/1900
|
|
sobolan |
![]()
|
Da dar n-am decat 8 ....sa trec iar pe la remat sa mai adun vreo cateva si sa-mi mai fac 4 si sa fac rost de 3 cauciuce
![]() ![]() Si evolutia 2015-2017,din gradina pe ciment ordonat ![]() ![]() ![]() This post has been edited by sobolan: 26 Jan 2017, 00:51 |
--------------------
Logan-1.5dci-2017--
|
|
BLUE R 19 |
![]()
|
Pana la urma ai taiat pomul
![]() Ar fi frumos acolo...un garaj mai spatios si un etaj pt. camera de studiu...auto... This post has been edited by BLUE R 19: 26 Jan 2017, 01:18 |
--------------------
Dacia
1310
/1900
|
|
sobolan |
![]()
|
QUOTE(BLUE R 19 @ 26 Jan 2017, 02:16) aveam eu loc....idiotul s-a uscat aiurea,probabil ca eu umbland pe-acolo cu motorina/benzina/diluanti/kit etc i-am facut felul.... ![]() Vad eu ce fac cu garajul ala dar il fac neaparat cumva......eu vroiam s-o dau ![]() Amuzant : avand anunt pe olx ma suna cineva hotarat s-o ia dar cand i-am zis de motor ca e de 1400cc s-a speriat ![]() ![]() This post has been edited by sobolan: 26 Jan 2017, 01:30 |
--------------------
Logan-1.5dci-2017--
|
|
BLUE R 19 |
![]()
|
Se sperie degeaba...ii pune motor si gata, daca o vrea originala...asa poate gaseste alta cu motorul potrivit dar caroseria varza, de innebuneste reparand la ea...si dupa ce o face...asta la distanta de multi bani, timp si nervi; va zice: mai bine o luam pe-a lui sobolan
![]() This post has been edited by BLUE R 19: 26 Jan 2017, 02:02 |
--------------------
Dacia
1310
/1900
|
|
sobolan |
![]()
|
O inmatriculez .....
![]() Eu am lasat-o OEM toata inafara de motor si cutie.... Motorul ei era fisurat la bloc,tiganeli de poxipol sau sudura nu fac la fonta,nu tine,odata si odata tot cedeaza.....am fost nevoit sa iau motor de 1400cc din remat,am fost nevoit sa-l refac si daca tot am umblat in el masiv am zis sa-l fac o singura data si bine.Eu zic ca e logic ce-am facut eu. Am arbore nou la cota ST,PREMS,cuzineti noi,set nou Mahle,distributie noua,pompa ulei noua de uzina,pompa apa noua,chiuloasa de 1600cc revizuita complet,simeringuri,fulii si ce-o mai fi,ambreiaj nou fi200. Am zis sa fiu bazat pe ea sa pun si planetare bune,am pus GKN..... ....odata cu motorul se cerea si cutia,nu puteam sa merg cu 80(revenim la alte chestii,cutia aia avea grup 8x33,era de tractiune) ...... Is multumit de piesele si preturile lui Blue r 19,un om de calitate ![]() Fiindca am lucrat in service odata am scule acasa mai multe decat in service ![]() Am grabit-o la vopsit,am tras-o sub un cais si am vopsit-o ![]() Ma bucur ca n-ar rugina si ca e sanatoasa in rest. Gurile rele spun multe,eu nu ma iau decat dupa mine,restul de concluzii se pot trage la fata locului,is "deschis" oricand la teste/verificari in service.... Eu mai incerc s-o vand inca,tot ce-am facut la ea e scris aici,am pus poze,is cinstit nu umblu cu gainarii,nu vreau sa "ard" pe nimeni cu nimic....daca o dau apoi o dau iar daca nu mai vad eu.......Nu vreau sa scap de ea,m-as baga la ceva "mai greu" ca si "proiect" de timp liber,am de gand sa-mi mai iau o masina noua....vom vedea.... Un motor de 1300cc e ceea ce ar trebui pentru atestat(eu nu-s curios de asa ceva) dar e real "un pretext de doi lei" ,cand vrei ceva cu adevarat apoi obtii iar un motor de dacie 1300 pot da si eu,il pun in portbagaj la vanzare GRATIS,am si placuta aluia vechi si dau si un set de 1300 cu 1500km facuti(romanesc,TUROL,uzina mecanica plopeni )si ce-o mai fi pentru reconstructia aluia din portbagaj This post has been edited by sobolan: 26 Jan 2017, 22:22 |
--------------------
Logan-1.5dci-2017--
|
|
sobolan |
![]()
|
am o janta mai ciudata.....3 is pe argintiu din fabrica,asta e argintiu cu negru,arata rau vopseaua,am chelit-o,am mai corectat usor de tot buza,maine ii dau un grund la pistol si apoi o lucrez cu doua spray-uri de jante....unul e cu vopsea si altul e cu lac,tre' sa iasa ea ok
![]() Piulitele alea imi dau de cap,nu-s eu multumit de con,inclinatie etc,alea de matiz cad ok dar se "ingroapa" cam mult inauntru,aparent par ok dar nu prea-s ok,merg puse dar nu prea vreau,oi fi prea meticulos eu sau prea tampit......nu stiu ce dracu' ma fac,mi-am luat belea pe cap.....eu stiam ca o janta de aluminiu are prezon/piulita cu saiba,la strangere saiba sta pe loc si prezonul se invarte liber pe filet,fara acel guler/saiba practic piulita aia "mananca" aluminiu la fiecare strangere....la logan am prezoane cu saiba,la megane la fel....la ELBA/CMS de dacie o laie,la fosta dacie aveam CMS cupidon si la fel,piulite de toata jena da' macar erau originale....nu vreau sa le fac din cinestie ce fier mort si sa am belele,nu stiu de unde dracu' gasesc eu piulite calumea dar nu ma las,tot gasesc eu cumva..... ![]() Sau varianta 2 : vopsesc janta aia,alealalte is ok,le pun anvelope ok si le arunc naibii printr-o magazie si gata,daca-mi mai iau vreo dacie vreodata( pe injectie doar) le pun pe aia, daca nu apoi le dau si gata...n-o fi paguba ,poate reusesc sa vand dacia si nu-mi mai fac griji de ele si de piulite ![]() This post has been edited by sobolan: 30 Jan 2017, 21:56 |
--------------------
Logan-1.5dci-2017--
|
|
BLUE R 19 |
![]()
|
Alea de Matiz daca se afunda nu merg, asa "toaca" mult din janta. Cat timp nu gasesti piulite cu saiba sau sa le faci, cel mai bine e ca la alea de Dacia sa executi acelasi unghi cu cel din gaura, apoi sa le finisezi "oglinda" pt. a reduce aschierea. Sa pui si vaselina grafitata pe suprafete.
Janta asta diferita are aceeasi greutate si ET ? Pare tot din aluminiu, dupa luciu. This post has been edited by BLUE R 19: 31 Jan 2017, 02:11 |
--------------------
Dacia
1310
/1900
|
|
sobolan |
![]()
|
QUOTE(BLUE R 19 @ 31 Jan 2017, 03:06) identica..... gasesc piulite universale la greu 12x1,25 da' naiba stie daca is ok la con pentru jantele mele,pozele de pe site-uri is de referinta mai mult.....dau 100 lei pe ele si daca nu-s ok ? ![]() |
--------------------
Logan-1.5dci-2017--
|
|
BLUE R 19 |
![]()
|
|
--------------------
Dacia
1310
/1900
|
|
sobolan |
![]()
|
QUOTE(BLUE R 19 @ 31 Jan 2017, 15:38) nu "de multe ori" ci mereu....e enervant sa-i sun si sa-i intreb de cote,daca-i mai intreb si de unghiuri imi inchid telefonul cred.... ![]() Piulitele de matiz is mai "interesante" ,se afunda mai mult inauntru asta insemnand ca-si definesc un "diametru de uzura" in conul jantei mai spre capat-spre diametru mic al conului jantei,teoretic nu-i nimic rau,ba din contra pentru ca greutatea/forta actioneaza prin roata pe prezon la inceputul lui si nu pe capat putand sa-l rupa,la janta de tabla infiletezi piulita si mai iese si vreo 3-4 mm de prezon afara din ea ![]() Ca sa eviti acel dimetru de uzura la janta si ca el sa fie definit ok cu o grosime de macar 5mm ar trebui prezon cu saiba si conul piulitei la unghi cu janta sau cel putin mai mare cu maxim 10 grade..... Prea multa gandire strica uneori,o sa-mi iau o cheie de 17 de roti in plus la masina si asta e.....cat or tine asa sa tina,n-am ce face dar eu cred ca e ok ,pe o scara de la 1 la 10 dau nota 7 la prezoanele de matiz si nota 4 la piulitele de dacie strunjite....daca as struji la unghi piulitele de dacie intra prea mult in janta si "freaca" cota mica a conului lor pe diametrul de asezare la prezon.... ![]() ![]() Azi am grunduit-o pe asta belita,sprit-kit +intaritor(fara diluant) ca sa nu-mi atace resturile/smocurile de vopsea vechi ramase in urma slefuirii... In urma unor mici MICI contraziceri de pe alt topic si contrar promisiunilor de a filma nu am avut cum,imi mai trebuia o mana in plus sa tin si telefonul,ultima data cand am verificat aveam doar doua.... Urmeaza un spray de vopsit jante si unul cu lac ca sa fie treaba ok......se rezolva.... Anvelopele SH la mine in GL se dau cu 80 ron / buc (165/70) .....m-a plesnit rasul,mai bine iau doua noi cu 130 ron bucata si ma doare la pix decat sa dau bani la sarlatanii astia care le aduc din tarile calde si le "recaneleaza" facandu-le adancimea la zimti de zici ca-s noi...ei cred ca nu se vede,imi mai rup si dintii din gura la vreo explozie pe fata,sa fim seriosi.... ![]() Alta "treaba" : am tras masina in curte acum vreo saptamana si am parcat-o ca omu' adica cu frana de mana trasa ca e un pic de rampa.....maine as vrea sa plec cu ea ca am niste treburi,sa vad eu daca am noroc sau nu..... ![]() This post has been edited by sobolan: 31 Jan 2017, 22:13 |
--------------------
Logan-1.5dci-2017--
|
|
Victor3001 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 326 Joined: 4 February 15 From: Medias, Sibiu ![]() |
Treaba asta cu frica ca se blocheaza frana de mana mi se pare o prostie, adica ea se va bloca daca o actionezi din an in paste. Daca o folosesti regulat n-are nici pe naiba...
|
--------------------
Dacia
1300
1975/ 1976
- -
|
|
sobolan |
![]()
|
Teoretic asa este,eu o folosesc mai mereu,asa m-am obisnuit,fiind rampa m-am dezobisnuit de lasat in viteza,pun cutia in tensiune aiurea si planetarele,fiind rampa posibil sa dea inapoi motorul(chiar si 1/8 ture) dupa ce iau piciorul de pe ambreiaj cu ea in viteza si nu e ok pentru patina distributiei ca ramane arcul in tensiune,poate ca prin "miracol" s-o ia la vale si-mi nenorocesc bunatate de logan cu ligheanul asta verde
![]() ![]() Asta primavara ,cand am pus sabotii noi,am dat sufa jos din camasa la frana de mana,am uns-o cu vaselina si am pus la loc.....n-am patit niciodata la nici o masina asa rusine darrrr......e dacie ![]() This post has been edited by sobolan: 31 Jan 2017, 22:23 |
--------------------
Logan-1.5dci-2017--
|
|
Victor3001 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 326 Joined: 4 February 15 From: Medias, Sibiu ![]() |
N-ar trebui sa ai probleme....app, in sfarsit cineva normal care chiar foloseste frana de mana
![]() ![]() |
--------------------
Dacia
1300
1975/ 1976
- -
|
|
Victorine |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.001 Joined: 20 April 05 From: Timișoara ![]() |
Apropos de Logan, am vazut ca-l vinzi si printre imbunatatiri am observat ca ai inlocuit traseul de evacuare cu versiunea noua fara toba mica si cu accelerator de gaze. Poti sa detaliezi putin legat de beneficii, costuri, etc.? De ce e mai buna versiunea noua? La mine cred ca am o problema la toba intermediara si ma gandesc sa schimb si eu traseul, de aia intreb. Daca ai detaliat altundeva treaba asta, ai putea sa-mi indici locul? Multumesc!
|
--------------------
Toyota
Auris Touring Sports HSD
2014
|
|
sobolan |
![]()
|
pai....putrezise toba mica si la mine....m-am dus la dezmembrari si din ce-am ales asta era cel mai ok ca si tabla(traiectul tot),am taiat/pus pe pozitie/sudat.....symbolul pe care l-am avut(14mpi) avea asa,cica-i mai ok cu accelerator,asa spun multi,de altfel si pe la masinile de "alergat" se practica acel accelerator.....posibil sa fie o diferenta la consum(ceva de gen 1 litru in minus la 2-300km)......eu nu-s cu "tunarelile",am inlocuit traiectul tot ca asa trebuia......
Azi am scos troaca la o plimbare,nici un semn precum ca ar fi blocata frana de mana/sabotii cand am urnit-o din loc ![]() Maine cred ca o duc la un garaj in REMAT pana ma decid ce si cum fac cu ea,am nevoie de loc in curte... 1 Feb 2017, 19:06: Update ![]() ![]() This post has been edited by sobolan: 1 Feb 2017, 18:06 |
--------------------
Logan-1.5dci-2017--
|
|
sobolan |
![]()
|
Azi am luat masina si anvelopele Debica Passio 165/70 de la remat ,dot 2014 ,cu profil de vara si uzura minima si am plecat cu tot cu ea langa mine pe la o vulcanizare,m-au usurat de vreo 50 de lei la montaj/valve si ce o mai fost,anvelopele nu m-au costat nimic....
Din scurtul meu drum am observat ca Tigar-urile 155/80 tot de vara agatau mult mai bine pe gheata,pana mea,poate mi s-a parut...am pus rotile ei la dos cu tot cu capace si antifurturi acasa.....am dus-o la loc in Remat,intr-un colt de hala,sta ok acolo,e ferita bine de intemperii... Le: jantele astea au ET-ul extrem de mic fata de jantele ei,imi ies inafara destul de mult pe spate,mi-e frica sa pun in ea vreo 3 lazi de bere sa nu cumva sa dea roata peste aripa....noroc ca am arcuri mai tari de bk.... This post has been edited by sobolan: 3 Feb 2017, 00:07 |
--------------------
Logan-1.5dci-2017--
|
|
om_bland |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 671 Joined: 15 December 09 ![]() |
Bine ca ai luat masina de la REMAT !
![]() ![]() ![]() |
--------------------
dacia
Berlina
1984 dacia berlina RESPECTA DREPTUL la opinie indiferent daca esti de acord sau nu , cu parerea celui de langa tine!
|
|
BLUE R 19 |
![]()
|
![]() |
--------------------
Dacia
1310
/1900
|
|
sobolan |
![]()
|
m-a luat somnul la televizor,m-am trezit.....
QUOTE(om_bland @ 3 Feb 2017, 03:18) Am luat-o sa-i pun rotile si apoi am dus-o inapoi,sta bine acolo !!! QUOTE(BLUE R 19 @ 3 Feb 2017, 04:16) pai nu stiu ce sa zic,pe spate am arcuri de bk cu o spira taiata..... Pe fata e mai inalta decat dacia din 98 a lu' vecinu',e mai inalta decat o dacie pe injectie pe care o mai calaresc cateodata ,intre aripa si roata bagi mana pana la cot si nu inteleg de ce,sincer....eu am pus telescoape Bilstein,am T-urile lor scurte(de berlina) si sta ca o capra.....arcul a ramas al ei,am impresia ca mosul m-a fentat,a pus el ceva arcuri de la alta masina ,par la fel si se aseaza identic pe taler/oala......ceva nu e ok,e prea saltata de fata si nu inteleg de ce.... ![]() Conform pozelor e ceva twin-peaks p-aci....rablele astea vechi ori is mai inalte din cine stie ce motiv ori au aripa altfel(segmentul e mai mare in raza) ??? si aia alba e cu roti mai mari in diametru (155/80).....chiar ca e ceva necurat aici... This post has been edited by sobolan: 3 Feb 2017, 03:32 |
--------------------
Logan-1.5dci-2017--
|
|
Victor3001 |
![]()
|
Arata chiar misto cu jantele astea
![]() ![]() |
--------------------
Dacia
1300
1975/ 1976
- -
|
|
om_bland |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 671 Joined: 15 December 09 ![]() |
Sunt zapacit rau... nu mai inteleg nimic
![]() ![]() Mai bine taie in ,,carne vie" daca este, si asa stii o treaba si tu, dar si noi. Eu unul ma declar dezamagit, imi pare rau sa spun asta ! Cu cat interes urmaream topicul tau... si acum...off nu mai e ca la inceput ! Imi pare rau, poti sa te superi poti sa nu, chiar pot sa primesc si Warn, imi asum asta, sunt dezamagit totatal. La ce mai bagi bani sa o tii la Remat ? Da-o cum ai da-o si gata frate.. Stii ca au fost atatia care te-au sustinut si te-au incurajat cand ai fost in perioadele cele mai grele cu masina. Eu unul nu te-am putut ajuta cu sfaturi la masina, dar te-am incurajat sa o tii, eu si multi altii... Iar tu acum spui ca este la Remat ! Eu cel putin te-am sustinut moral sa o tii, te-am incurajat cu gandul ca doar doar iti va iesii din cap ideea cu fiarele vechi ! Cred ca si ceilalti sunt in asentimentul meu. Dar tu nu si nu ! Eu unul promit ca nu voi mai spune nimic aici pana in clipa cand vei fi hotarat 100 % care ii va fi soarta masinii ! Ori alba / ori neagra ! |
--------------------
dacia
Berlina
1984 dacia berlina RESPECTA DREPTUL la opinie indiferent daca esti de acord sau nu , cu parerea celui de langa tine!
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 30th May 2025 - 20:38 |