FRANE LOGAN, eficienta franarii
![]() ![]() ![]() |
FRANE LOGAN, eficienta franarii
Danco |
![]()
|
||
![]() Membru Group: Members Posts: 197 Joined: 9 June 05 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
---------------
Logan Ambition
- --------------- Vorbind ai pierdut privilegiul de a parea intelept!
|
|||
GunX |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 254 Joined: 26 September 05 From: Bucuresti ![]() |
Raman la parerea ca aberatia asta cu vechea berlina/oltcit frana mai bine....este ca si cand noi vorbim aici despre o apa minerala cat de acidulata este, moment la care vine unul si spune ca lui ii place mai mult cand bea din WC....
|
--------------------
Logan
Laureate 1.4
- B-40-XXX Never underestimate the power of human stupidity !
|
|
DFA |
![]()
|
![]() moderator://DC/Logan Group: Moderatori Posts: 3.559 Joined: 30 September 05 From: Buzău, RO ![]() |
QUOTE(GunX @ 21 Jan 2006, 11:00) Raman la parerea ca aberatia asta cu vechea berlina/oltcit frana mai bine....este ca si cand noi vorbim aici despre o apa minerala cat de acidulata este, moment la care vine unul si spune ca lui ii place mai mult cand bea din WC.... Subscriu, frânele de pe berlină sunt (din totdeauna) foarte slabe, trebuie să ții mereu distanța față de eventualul obstacol/pericol, pentru că apeși până la fund și apoi aștepți și te rogi de ea să oprească până să intrii în el... Din cauza asta frânele de pe Logan, ca și de pe celelalte modele Renault par foarte tari, se apasă cu disperare pe ele și apoi ne mirăm de ce anvelopele nu au aderență, derapăm și uite "problemă cu frâna la Logan...." |
--------------------
Logan III Comfort
ECO-G 100cp
2021 sedan
- 27 Iul 2021 Logan III Comfort ECO-G 100, Bleu Iron, 16" Amaris, MediaNav, P. sc. încălz.+Climă, P. Comfort, P. Park. 2, volan piele, geam. el. sp.
ex Logan I 1.5 |
|
1.6 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 276 Joined: 2 May 05 ![]() |
QUOTE(GunX @ 21 Jan 2006, 10:00) Raman la parerea ca aberatia asta cu vechea berlina/oltcit frana mai bine....este ca si cand noi vorbim aici despre o apa minerala cat de acidulata este, moment la care vine unul si spune ca lui ii place mai mult cand bea din WC.... off-topic...ca si msj tau de altfel....eu zic ca oltcitul chiar avea frane mai bune...si e foarte logic:era mai joasa,avea suspensiile mai ferme,si ...foarte important...discuri pe toate rotile...si cele de pe fata ventilate si as zice si mai mari decat cele de pe logan dar de asta nu sunt sigur ps:si eu era sa fac praf masina cand am franat si am vazut ca se duce sanie si nu se mai opreste! |
--------------------
Dacia Seat
Logan Preferance 1.6 - Leon 2.0 TDI
2004 - 2007
- PH 08- GPK
|
|
-Scorpio- |
![]()
|
![]() membru jucator Group: Members Posts: 531 Joined: 8 September 05 From: SV ![]() |
probabil ca olciturile si 1300-ele de care vorbiti mai aveau probleme cu trecutul de ITP la capitolul frane, pe cand loganul trece fara probleme.
|
--------------------
Honda
Civic 140HP
2010
- SV-XX-XXX Nota: nu lasati cheia in portbagaj deoarece este necesara la deschidere. (instructiuni de utilizare Logan, pag 3.17)
|
|
alphred |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 177 Joined: 9 May 05 ![]() |
olcitu pe spate avea un sistem "abs" adica un sistem de miscare a puntii spate pana la blocarea rotilor apoi intervenea un mecanism care inchidea sistemul de franare si debloca rotile si tot asa blocare/deblocare, dar de la asta pana la a spune ca era mai bun decat ce e pe logan acum e distanta mare.
|
--------------------
dacia/ford
logan 1,6 / focus 1,6 16v
2005/2008
- B43VCI / B26MFF
|
|
1.6 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 276 Joined: 2 May 05 ![]() |
era parerea mea...ca fost proprietar de 2 (doua) oltcituri si nu vreau sa ma contrazic sau sa initiez o discutie aiurea mai ales ca am obs ca pe aici nu se prea tolereaza asemenea comparatii...
cat despre ITP nu am avut niciodata probleme si l-am facut si la 130000km...problema cu frana era ca masina statea umpic infranata datorita franelor spate..asta nu-mi placea. ceea ce mi se pare total aiurea:fratilor dati-va cu parerea doar daca sunteti in cunostinta de cauza..daca ati condus o masina nu din auzite!(pot numai sa presupun ca nu ati condus) |
--------------------
Dacia Seat
Logan Preferance 1.6 - Leon 2.0 TDI
2004 - 2007
- PH 08- GPK
|
|
rix |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 4 Joined: 26 July 05 ![]() |
Am incercat azi Loganul unui amic care a incaltat masina cu Dunlop ( ca poate) , si tras citeva frine hotarite. Se schimba un pic comportamentul dar tot pleaca sanie. Dupa cum spunea cineva aici , plecatul sanie e din suspensii si din garda la sol si subscriu la idee. In rest e o masina OK.
Numai ca acum stau mai departe de cel din fata si nu ma mai bazez pe frine |
--------------------
Dacia 1310
Dacia 1310
- PH 03 WST
|
|
-Scorpio- |
![]()
|
![]() membru jucator Group: Members Posts: 531 Joined: 8 September 05 From: SV ![]() |
plecatul sanie e din cauza ca dezvolta forta de franare mare. asta-i o calitate, nu un defect. problema e "pedala sensibila" adica la o apasare usoara blocheaza rotile. eu care am trecut de pe masina straina pe logan nu mi se pare a avea probleme majore la frana, dureaza pana te obisnuiesti cu sensibilitatea franei.
|
--------------------
Honda
Civic 140HP
2010
- SV-XX-XXX Nota: nu lasati cheia in portbagaj deoarece este necesara la deschidere. (instructiuni de utilizare Logan, pag 3.17)
|
|
Danco |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 197 Joined: 9 June 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(-Scorpio- @ 21 Jan 2006, 18:13) plecatul sanie e din cauza ca dezvolta forta de franare mare. asta-i o calitate, nu un defect. problema e "pedala sensibila" adica la o apasare usoara blocheaza rotile. eu care am trecut de pe masina straina pe logan nu mi se pare a avea probleme majore la frana, dureaza pana te obisnuiesti cu sensibilitatea franei. Da-mi totusi voie sa te contrazic, doar putin: pe langa obisnuinta soferului eu cred ca mai e ceva, de-aia am zis suspensii. Prea se plange toata lumea, si nu toti au venit de pe berline. Personal am condus pe langa berline si Oltcit, Aro 243 pe benzina 2,5l, Cielo, Solenza, Tico si altele, mai rasarite. In afara de acele altele cu care nu vreau sa fac comparatii, cele mentionate se comportau destul de bine la capitolul frane, in afara de berline, mai ales ultima pe care am avut-o si care era dezastru. Aro cel putin ma arunca in parbriz de fiecare data cand franam, n-am reusit sa ma impac niciodata cu frana lui super sensibila, dar niciodata n-a rupt aderenta pe nici un fel de carosabil. Cu toate ca era foarte inalta si foarte grea (sau poate chiar de-asta). De la Logan am avut ceva pretentii fiind o masina noua dpdv tehnoogic si in plus proiectata in Franta. Nu spun ca sunt dezamagit, dar se putea mai bine. Nu am mers cu 1.4, dar multi spun pe-aici ca este mult mai slaba decat 1.6 la frane. Oricum, cu putina obisnuinta cu masina si cu multa prudenta eu cred ca se poate circula decent cu Loganul. |
--------------------
---------------
Logan Ambition
- --------------- Vorbind ai pierdut privilegiul de a parea intelept!
|
|
ccezar2004 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.723 Joined: 26 February 05 From: .sk ![]() |
stau si citesc de ceva timp acest topic... si ma minunez.. voi chiar nu aveti cu ce pierde timpul.... asta judecand dupa ce discutii se poarta pe aici...
buna/nebuna eu cred ca e in parametri ca altfel ne-am duce toti draq la propiu vorbind.... tot incercati sa va convingeti ca e mai proasta decat e.... nu dacia a inventat frana... |
-------------------- Laguna II.2 INITIALE 2.0dci 150CP, 2007
|
|
clr |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.729 Joined: 24 February 03 From: Bucuresti ![]() |
Nu am Logan, habar n -am daca franele sunt grozave sau nu (n-am mers cu Loganul decat la drive test), dar ma gandesc totusi la altceva: multi dintre noi am avut inainte berline. Si ne descurcam cu franele. Stiam ca nu sunt grozave si ca atare ne adaptam viteza, distanta fata de cel din fata etc. in asa fel incat sa le facem 'eficace'.
Banuiesc ca si aici e aceeasi chestie: daca ti se pare ca e o problema, te adaptezi nu? Pe de alta parte: daca un numar mai mare de posesori ajung la concluzia ca treaba nu e buna (oare a ajuns si Dacia din moment ce ofera ABS si pe modelul cu motor de 1.4?) puteti sa faceti un demers comun catre Dacia. Nu cred ca vor rezolva ceva cu masinile voastre, dar probabil ar avea aspectul asta in vedere pentru viitor. |
--------------------
Ex Renault
Megane
2003 Cand ai încercat totul si nimic nu a mers, citeste instructiunile de folosire
|
|
hash |
![]()
|
![]() calculatorist Group: Members Posts: 1.388 Joined: 13 September 04 ![]() |
Da, pe masura ce soferii sunt din ce in ce mai neindemanatici, masinile incep sa fie dotate cu airbaguri, ABS, ESP si alte alea ...
|
--------------------
-
-
-
|
|
Codrin |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.364 Joined: 7 January 05 From: Bucuresti ![]() |
Eete fass. A doua zi tot or sa apara cu intrebari de genul: ''se misca singura pedala de frana. O fi bine? Sa ma duc in service?
|
--------------------
Mazda
.
.
|
|
ursamajor |
![]()
|
![]() Membru pasager Group: Members Posts: 785 Joined: 2 May 05 From: Orașul lui Panait Istrati ![]() |
QUOTE(hash @ 23 Jan 2006, 12:02) Da, pe masura ce soferii sunt din ce in ce mai neindemanatici, masinile incep sa fie dotate cu airbaguri, ABS, ESP si alte alea ... O observație pertinentă ... or să meargă și singure, pe pilot automat! ![]() Ca o observație proprie: mă surprinde cât de bine se comportă pe carosabilul specific sezonului rece. Sincer să fiu, apropo de unele observații corecte de pe topicul acesta, mi-era cam teamă de gheață. Însă, spre surprinderea mea, mașina răspunde mult peste așteptări. Pe uscat am pierdut și eu de vreo două ori aderența, dar acum nu. Dau dreptate celor care pun accent pe adaptarea vitezei la starea carosabilului. Cauciucurile din dotare sunt Montana. |
--------------------
Dacia
Logan 1.0 Eco-G
2021 Comfort (+ 4 optiuni)
- BR02UMa Somnul adanc ajuta la prevenirea imbatranirii, mai ales daca dormi la volan.
|
|
ahoe |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 46 Joined: 20 April 04 From: Bucuresti ![]() |
o sa imi spun si eu parerea despre franele la logan . Franele sunt varza , din puncutl meu de vedere sunt de vina cauciucurile . in toamna am facut un accident cu un logan tocmai din cauza franelor . un ford fiesta in fata a pus frana iar eu m-am dus sanie peste el . pagube : ford haion indoit cam cat o palma iar loganul 58 de mil paguba . acum am un omega A cu discuri ventilate pe fata si discuri normale pe spate , e o diferenta de la cer la pamant in comparatie cu loganul
|
-------------------- Montam folie omologata RAR
|
|
aproapeom |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 76 Joined: 25 November 05 ![]() |
ai putea sa ai si discuri ceramice , daca iei cauciucurile de la logan .. si cred ca e o problema si la suspensie , faptul ca se lasa MULT in fata cand pui frana nu cred ca e un lucru bun , altfel ar fi toate jelly car
![]() |
--------------------
dacia
logan 1.4
- b xx wor
|
|
pgpdesign |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 117 Joined: 28 July 05 From: Șimleu Silvaniei ![]() |
Nu stiu de ce dar am impresia ca pe acest forum poti spune doar lucruri bune si foarte bune despre ZCR, in caz contrar esti imediat pus la punct.
Daca nu as fi fost convins ca e o masina buna nu o luam. Nu atentez la ceilalti mandri posesori de ZRC. Prin urmare: ce pot eu sa fac sa nu mai piarda aderenta rotile din spate? 1. sa-mi schimb cauciucurile (vara / iarna) numa sa nu fie alea originale? 2. sa am grija ca tot timpul sa fie in portbagaj un sac de cartofi pentru o mai corecta distributie a greutatii in caz de franare ? 3. sa conduc ca si cand nu as avea frane ? totusi vorbeam de situatii de urgenta... |
--------------------
Dacia Duster
1.5 4WD
2012
- B 102 DOT
|
|
AND |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.225 Joined: 19 January 05 From: Bucuresti ![]() |
Scapa de kormorane/montana ...
|
--------------------
Dacia
Logan 1.4 Laureate
- B - xx - xxx Audi's 5.9 TDI V12 - Worlds most powerful production diesel!
|
|
AL |
![]()
|
![]() Member Group: Members Posts: 2.495 Joined: 8 July 02 From: Bucuresti ![]() |
Cred ca s-a discutat si para-discutat despre franele Loganului, concluzia fiind ca sunt bune/eficiente dar nu prea, ca depinde franarea mult de calitatea anvelopelor, care sunt bune dar nu prea, ca depinde mult de soferi, care sunt si ei buni dar nu prea....
TOPIC CLOSED.... daca cineva are un motiv serios de a redeschide, sa-l spuna unui moderator prin mesaj privat... orice alt topic nou deschis pe tema asta va fi sters automat si initiatotul sanctionat! |
--------------------
Skoda
KAROQ
2019
- B-21-NEW
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 5th June 2025 - 06:05 |