FRANE LOGAN, eficienta franarii
![]() ![]() ![]() |
FRANE LOGAN, eficienta franarii
bendix |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.005 Joined: 10 November 04 From: Timisoara.RO ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Logan
Ambiance - 2005
- TM10### , alb arctic In mileniul III automobilele vor merge cu apa sau nu vor merge deloc !
|
|||
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Nu trebuie desfacut sistemul de franare, trebuie doar scurtata parghia pedalei de franare.
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
ghc |
![]()
|
..:::Cautatorul:::.. Group: Members Posts: 411 Joined: 9 December 03 From: Cluj-Napoca ![]() |
Cu dedicatie pentru AND
![]() QUOTE(ghc @ 20 Oct 2005, 11:41) Imi mentin parerea ![]() Probabil ca tine foarte mult si de stilul de condus. Probabil ca tine si de traficul din Bucuresti in sensul ca accelerarile si decelerarile sun mai dese si mai puternice. Sau s-ar putea sa fie vorba si de diferente constructive (a se citi greseli), chiar daca amandoua sunt Laureate 1.4? Oricum o sa mai scriu aici dupa ceva kilometri si promit solemn ca la prima blocare de roti o sa va anunt. Aseara conduceam foarte nervos (indiferent de motive nu am scuze ![]() ![]() Am franat energic, dupa vreo juma de secunda s-a auzit un scart al cauciucurilor (doar o fractiune de secunda), imediat am redus foarte putin apasarea si franarea pana la oprire a decurs fara probleme. Masina s-a comportat bine, fara devieri de la traseu, blocarea rotilor fiind de foarte scurta durata. Asfaltul era curat si uscat, temperatura exterioara ~6 grade, parcursesem deja vreo 7 kilometri, pneurile Kormoran la presiunea recomandata, zero pasageri, portbagaj gol. Concluzia mea ramane aceeasi: trebuie sa cunosti posibilitatile masinii si sa o exploatezi in consecinta. |
--------------------
ZKR (Logan by Dacia)
BaLaureate 3.14
1907 toamna
- CJ-01-GHC
|
|
AND |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.225 Joined: 19 January 05 From: Bucuresti ![]() |
Uite cum facem , iti dau pe mana un anume Daewoo Tico (o a 2-a masina a mea) , si te las sa prinzi 80-90 la ora si te rog franeaza cat de energetic vrei tu! Ai sa vezi ca nu derapeaza si rotile nu se blocheaza!
|
--------------------
Dacia
Logan 1.4 Laureate
- B - xx - xxx Audi's 5.9 TDI V12 - Worlds most powerful production diesel!
|
|
Codrin |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.364 Joined: 7 January 05 From: Bucuresti ![]() |
E clar, nu-l tin franele
![]() Comparatia nu-si are sensul. Soferul face diferenta. |
--------------------
Mazda
.
.
|
|
testike |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.452 Joined: 18 March 05 From: Cluj ![]() |
Daca nu ai ABS, si cand apesi tare nu se blocheaza rotile - inseamna ca nu iti prinde bine frana..
Repara frana ![]() |
--------------------
Mazda 3 2018
Prestige 2009 1.5 DCI 85CP
Ambition 2004 1.6 MPI
|
|
GunX |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 254 Joined: 26 September 05 From: Bucuresti ![]() |
Altfel insasi ideea de ABS era degeaba si mai bine copiau toti super tehnologia de pe Tico-ul tau....
|
--------------------
Logan
Laureate 1.4
- B-40-XXX Never underestimate the power of human stupidity !
|
|
ghc |
![]()
|
..:::Cautatorul:::.. Group: Members Posts: 411 Joined: 9 December 03 From: Cluj-Napoca ![]() |
Precum zice lumea: daca nu se "inventa" blocarea rotilor la franare atunci nu se inventa nici ABS-ul...
![]() |
--------------------
ZKR (Logan by Dacia)
BaLaureate 3.14
1907 toamna
- CJ-01-GHC
|
|
flyer |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 1 Joined: 19 November 05 ![]() |
![]() pare mai ineficienta pe carosabil umed - cred ca este ujn cumul de defecte: -cauciucuri montana.... -suspensii moi pe fata solutia:??- ochii mari la fundu din fata..../sau banu pt cauciucuri adevarate ... |
--------------------
dacia
LOGAN LAUREATE 1.4
- B 99 WWW
|
|
adinica |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 76 Joined: 12 February 05 ![]() |
Problema frinelor la Logan a fost pusa si in presa de specialitate, pe baza unor teste facute. Loganul fara ABS frineaza in 49m de la 100 km/h, iar cel cu ABS in 44,5 m cu cauciucurile originale. E evident mai bine, dar daca facem o comparatie cu Skoda Fabia care frineaza in 42m, e cam nasol.
Frana e o problema care trebuie rezolvata, macar la Logan 2. This post has been edited by adinica: 20 Nov 2005, 11:16 |
--------------------
Renault
Megane III
1,6/16V Dynamique+ESP+A/C auto/bi
|
|
rue |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.709 Joined: 18 September 05 From: Internet ![]() |
mai oameni, eu nu conduc logan. am testat numai si la benzinar era cu abs si nici nu l-am stresat pe reprezentant cu frane. nu a fost cazul, dar la dci am franat mai tare si s-au locat (nu avea abs) destul de repede.
e ciudat si stresant. am condus fiesta si clio aproape noi, si nu am simtit niciodata abs ul. am mers si tare, am si evitat, poate si stilul de a nu calca ambreiajul la franari in viteza a contribuit. dar nu am simtit abs ul mii de km. voi spuneti ca la logan va intra abs ul, ori voi franati ca locomotiva ori nu stiu. (cei care mentionati ca intra abs ul mai repde). eu inca ma mai gandesc la symbol.. poate vine ziua... sa o am |
--------------------
Dacia
Logan
2021, 1.0 TCE eco-G, Comfort
- RUE
|
|
ender644 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 61 Joined: 14 September 05 From: Tecuci ![]() |
QUOTE voi spuneti ca la logan va intra abs ul, ori voi franati ca locomotiva ori nu stiu. (cei care mentionati ca intra abs ul mai repde). Daca ai sa mai cauti, ai sa gasesti si post-uri despre calitatea inferioara a anvelopelor. Cred ca asta e una din cauzele pentru ceea ce se intampla. Nu cred ca sunt multe masini care sa se "laude" cu gume asa proaste ca Logan-ul.. |
--------------------
Dacia
Logan 1.4 Ambiance
- gl xx xxx
|
|
rue |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.709 Joined: 18 September 05 From: Internet ![]() |
ehe, am tot citit si sunt constient de anvelope. dar cred ca este implicat in aceasta problema tot sistemu lde franare, geometria si forma caroseriei.
e groaznic ce poate face un incepator in conditii dificile la volanul ei. doar prudenta maxima te poate pazi. |
--------------------
Dacia
Logan
- RUE
|
|
Mich@el |
![]()
|
![]() membru fara frane Group: Members Posts: 626 Joined: 27 February 05 From: Timisoara ![]() |
Dupa cum vorbiti,parca ati fi condus pana acum numai masini super performante.Iata parerea mea:fata de dacia berlina pe care am avut-o,Loganul franeaza foarte bine,daca voi schimba cauciucurile cu ceva mai de calitate,cu siguranta va fi si mai bine.
|
--------------------
Logan
Laureate 1.4
2005
- TM-Marine Blue
|
|
SUPERCAR |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 624 Joined: 6 June 05 From: Constanta ![]() |
Citind articolul din revista auto-motor si sport a lunii ianuarie 2005 referitor la Dacia Logan si cat de bune sunt franele de pe ea.
Se specifica ca un plus ca are frane rezistente la oboseala. Din testul care l-au facut pe circuitul de la Hockenheim din Germania rezulta datele astea: Franare: -de la 100km/h,rece,gol-- 48m -de la 100Km/h,rece,sarcina-- 48m -de la 100Km/h,cald,sarcina-- 47m -de la 130Km/h,rece-- 80m |
--------------------
Dacia
Logan
1.5 dCI Martie 2007 Euro4 - 70CP@90CP
- CT 82 PWR
|
|
ovidiusoft |
![]()
|
![]() Membru de sub patura Group: Members Posts: 999 Joined: 3 June 05 From: Bucuresti ![]() |
Azi iesind la plimbare am prins si eu strada larga, umed pe jos, pustiu si am trantit o frana. A intrat ABS-ul, m-a zguduit si masina s-a oprit exemplar. N-a fugit in nici o parte si nici nu mi s-a parut ca s-ar si aplecat prea tare (masina neincarcata, 2 persoane <70 km fiecare). Sper ca Dacia sa ofere in viitor ABS macar ca optionala pe celelalte modele, ajuta enorm.
|
--------------------
Dacia Logan
Ambitios 1.6MPI-8V
promotia 2005 aici ar veni semnatura, nu?
|
|
DFA |
![]()
|
![]() moderator://DC/Logan Group: Moderatori Posts: 3.559 Joined: 30 September 05 From: Buzău, RO ![]() |
|
--------------------
Logan III Comfort
ECO-G 100cp
2021 sedan
- 27 Iul 2021 Logan III Comfort ECO-G 100, Bleu Iron, 16" Amaris, MediaNav, P. sc. încălz.+Climă, P. Comfort, P. Park. 2, volan piele, geam. el. sp.
ex Logan I 1.5 |
|
0elena0 |
![]() ![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 5 Joined: 21 November 05 ![]() |
eu am un logan de o luna de zile. la inceput apasam un pic pedala franei si masina reactiona f bine. acum, trebuie sa o apas un pic mai mult sau in mod repetat ca sa franez. nu prea ma pricem la masini. stiu doar ca au 4 roti si ca utilizeaza benzina pentru a putea merge. trebuie sa ma duc in service. nu?
![]() |
--------------------
LOGAN
ambiance 1,4
- B 46 ***
|
|
bendix |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.005 Joined: 10 November 04 From: Timisoara.RO ![]() |
Daca trebuie sa apesi frana de mai mute ori ca sa franeze, nu mai sta pe ganduri. Mergi direct la service !
![]() Asa ceva pateam doar pe dacia mea veche. Singurele clipe pe care nu mi le amintesc cu placere. Momentele cand ma lasa frana ![]() |
--------------------
Dacia
Logan
Ambiance - 2005
- TM10### , alb arctic In mileniul III automobilele vor merge cu apa sau nu vor merge deloc !
|
|
ovidiusoft |
![]()
|
![]() Membru de sub patura Group: Members Posts: 999 Joined: 3 June 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(0elena0 @ 21 Nov 2005, 15:18) eu am un logan de o luna de zile. la inceput apasam un pic pedala franei si masina reactiona f bine. acum, trebuie sa o apas un pic mai mult sau in mod repetat ca sa franez. nu prea ma pricem la masini. stiu doar ca au 4 roti si ca utilizeaza benzina pentru a putea merge. trebuie sa ma duc in service. nu? ![]() Nu neaparat. Franele se mai lasa dupa ce s-au rodat. Daca ajungi sa apesi pe pedala la fund si rotile nu se blocheaza (incearca cu viteza destul de mica pe o strada lata si necirculata, de preferat pe piatra cubica uda), atunci da, trebuie neaparat sa mergi la service. |
--------------------
Dacia Logan
Ambitios 1.6MPI-8V
|
|
bendix |
![]()
|
Daca apesi pedala pana la fund si nu se blocheaza rotile, intr-adevar trebuie sa mergi la service, dar mai trebuie adaugat ca se merge in viteza I-a si cu mana pregatita pe frana de mana
![]() Cat despre piatra cubica uda, nu stiu, dar eu parca nu m-as juca cu chestiile astea ! |
--------------------
Dacia
Logan
Ambiance - 2005
|
|
ovidiusoft |
![]()
|
QUOTE(bendix @ 21 Nov 2005, 16:08) Daca apesi pedala pana la fund si nu se blocheaza rotile, intr-adevar trebuie sa mergi la service, dar mai trebuie adaugat ca se merge in viteza I-a si cu mana pregatita pe frana de mana ![]() Cat despre piatra cubica uda, nu stiu, dar eu parca nu m-as juca cu chestiile astea ! E mai simplu de blocat rotile si nu bulesti cauciucurile. Evident viteza MICA. MICAMICAMICA! |
--------------------
Dacia Logan
Ambitios 1.6MPI-8V
|
|
madhorsefuzzy |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 4.247 Joined: 9 May 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(0elena0 @ 21 Nov 2005, 14:18) eu am un logan de o luna de zile. la inceput apasam un pic pedala franei si masina reactiona f bine. acum, trebuie sa o apas un pic mai mult sau in mod repetat ca sa franez. nu prea ma pricem la masini. stiu doar ca au 4 roti si ca utilizeaza benzina pentru a putea merge. trebuie sa ma duc in service. nu? ![]() Doar daca nu franeaza. In mod normal frana "se lasa" cum se spune, adica devine mai moale la apasare si prinde ceva mai jos. Asa se intampla la toate logan-urile si nu numai. Pentru linistea ta daca ai timp poti trece pe la un service sa vezi daca e comportamentul normal sau e defecta. |
--------------------
Laguna Grandtour
2011 4Control 2.0dci
200cp+ / Honda Insight Hybrid 2010 stock "Vei invata sa conduci cand vei sti sa te feresti de prosti, nu cand vei sti legea!"
|
|
0elena0 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 5 Joined: 21 November 05 ![]() |
QUOTE(ovidiusoft @ 21 Nov 2005, 14:58) Nu neaparat. Franele se mai lasa dupa ce s-au rodat. Daca ajungi sa apesi pe pedala la fund si rotile nu se blocheaza (incearca cu viteza destul de mica pe o strada lata si necirculata, de preferat pe piatra cubica uda), atunci da, trebuie neaparat sa mergi la service. de franat franeaza. dar nu ca inainte, cand doar o ciupeam un pic. ce-i drept ma cam duceam cu nasul in parbriz inainte. e prima mea masina si oricum tin la ea. nu am decat vreo 200 km. numai sa nu ma lase cand mi-e lumea mai draga. si... problema franelor este vitala in cazul sofatului. multumesc tuturor pentru sfaturi si opiniile exprimate. ![]() This post has been edited by 0elena0: 21 Nov 2005, 15:19 |
--------------------
LOGAN
ambiance 1,4
- B 46 ***
|
|
SUPERCAR |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 624 Joined: 6 June 05 From: Constanta ![]() |
|
--------------------
Dacia
Logan
1.5 dCI Martie 2007 Euro4 - 70CP@90CP
- CT 82 PWR
|
|
rue |
![]()
|
|
--------------------
Dacia
Logan
- RUE
|
|
Duke |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 29 Joined: 20 December 04 ![]() |
Azi iesind la plimbare am prins si eu strada larga, umed pe jos, pustiu si am trantit o frana. A intrat ABS-ul, m-a zguduit si masina s-a oprit exemplar. N-a fugit in nici o parte si nici nu mi s-a parut ca s-ar si aplecat prea tare (masina neincarcata, 2 persoane <70 km fiecare). Sper ca Dacia sa ofere in viitor ABS macar ca optionala pe celelalte modele, ajuta enorm. Trebuie sa te contrazic! Nu mai tarziu de ieri, in aceleasi conditii de carosabil umed, am pus frana si ce crezi ca mi s-a intamplat? S-a oprit masina, dar nu imediat asa cum ma asteptam, ci am mai mers vreo 10 metri astfel incat am trecut cu mult de stop. ![]() |
--------------------
Logan
1,6 MPI Ambition
- OT-04-DUk
|
|
dragos.avramescu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 235 Joined: 6 May 05 ![]() |
Tu poate trebuia sa-ti iei una dotata cu ancora sau parasuta de franare... la 40 km/h vrei sa se opreasca instantaneu ?
|
--------------------
Dacia
Logan Ambition
- B-64-TUX
|
|
ovidiusoft |
![]()
|
QUOTE(Duke @ 21 Nov 2005, 18:18) Trebuie sa te contrazic! Nu mai tarziu de ieri, in aceleasi conditii de carosabil umed, am pus frana si ce crezi ca mi s-a intamplat? S-a oprit masina, dar nu imediat asa cum ma asteptam, ci am mai mers vreo 10 metri astfel incat am trecut cu mult de stop. ![]() E stai ca n-am zis ca a inghetat masina pe loc. Am zis ca n-a derapat, n-a fugit stanga-dreapta. Mai exact, in afara de masajul la talpa si zgomotul de fier lovit cu ura ![]() |
--------------------
Dacia Logan
Ambitios 1.6MPI-8V
|
|
kurupt |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 282 Joined: 29 May 05 ![]() |
QUOTE Trebuie sa te contrazic! Nu mai tarziu de ieri, in aceleasi conditii de carosabil umed, am pus frana si ce crezi ca mi s-a intamplat? S-a oprit masina, dar nu imediat asa cum ma asteptam, ci am mai mers vreo 10 metri astfel incat am trecut cu mult de stop. blush.gif Norocul meu a fost ca nu era nimeni in fata mea fiind primul la semafor si era duminica. Mentionez ca masina e dotata cu ABS si nu aveam o viteza mai mare de 40 de km pe ora. Acum ma gandesc daca am facut oare o alegere buna cand am luat cea mai scumpa masina de la Dacia.... Sa stii ca ABS-ul nu scurteaza neaparat distanta de franare, [sunt unele cazuri cand o masina fara ABS se opreste pe o distanta mai mica fiind avantajat de rotile blocate] dar te ajuta enorm de mult in cazul cand trebuie sa eviti ceva in timpul franarii, care face practic diferenta intre o masina cu ABS si unul fara! Deci ai facut o alegere buna, eu din pacate am fara ABS din cauza ca nu aveam banii pt un logan echipat cu ABS, iar din cauza ca traim in Romania nu se poate comanda asa ceva la o masina noua in sec 21 in europa ![]() |
--------------------
Logan
Ambiance
- ##### --=-- The KING Of The Hill --=--
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 2nd June 2025 - 12:43 |