DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

9 Pages < 1 2 3 4 5 > »  
Closed TopicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> FRANE LOGAN, eficienta franarii

bendix
post 17 Nov 2005, 11:02
Post #61

Membru autentic

Group: Members
From: Timisoara.RO

QUOTE(DFA @ 17 Nov 2005, 09:50)

Deci cele 2 probleme, frânarea prematură și calitatea slabă a anvelopelor se cumulează și generează această situație de frânare ineficientă, care se poate rezolva fie prin obișnuința de a nu mai "călca" tare frâna, fie prin a regla raportul dintre cursa pedalei cu forța aplicată discului de frână - care nu se știe dacă se poate regla, cum sau de către cine...
*

Tocmai asta am incercat sa va explic. Cea mai simpla metoda de a regla raportul dintre cursa pedalei si forta aplicata se face prin ... talpa soferului laugh.gif

Dar pentru asta trebuie exercitiu, de preferabil e bine la inceput sa exersati in locuri fara circulatie.

Cealalta varianta, sa desfaci sistemul de franare si sa modifici cursele, eu nu as aplica-o pe masina mea in nici un caz. sleep.gif

--------------------
Dacia Logan Ambiance - 2005 - TM10### , alb arctic
In mileniul III automobilele vor merge cu apa sau nu vor merge deloc !
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
klaus
post 17 Nov 2005, 11:26
Post #62

步步

Group: Moderatori
From: Bucuresti

Nu trebuie desfacut sistemul de franare, trebuie doar scurtata parghia pedalei de franare.

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
ghc
post 18 Nov 2005, 10:17
Post #63

..:::Cautatorul:::..

From: Cluj-Napoca

Cu dedicatie pentru AND biggrin.gif , pun mesajul aici desi promisiunea a fost facuta la "Impresii".
QUOTE(ghc @ 20 Oct 2005, 11:41)
Imi mentin parerea  biggrin.gif . Am dreptul la o parere, nu?
Probabil ca tine foarte mult si de stilul de condus. Probabil ca tine si de traficul din Bucuresti in sensul ca accelerarile si decelerarile sun mai dese si mai puternice.
Sau s-ar putea sa fie vorba si de diferente constructive (a se citi greseli), chiar daca amandoua sunt Laureate 1.4?
Oricum o sa mai scriu aici dupa ceva kilometri si promit solemn ca la prima blocare de roti o sa va anunt.
*

Aseara conduceam foarte nervos (indiferent de motive nu am scuze blush.gif ) cu vreo 90 km/h, in localitate ( blush.gif ), pe o strada cu sens unic si 3 benzi... La un moment dat observ 2 indivizi care incep sa traverseze oblic cu vreo 3 metri inaintea trecerii si ar fi intersectat zebra exact pe banda mea (aveau salopete de mecanici auto, trebuia sa-i calc???).
Am franat energic, dupa vreo juma de secunda s-a auzit un scart al cauciucurilor (doar o fractiune de secunda), imediat am redus foarte putin apasarea si franarea pana la oprire a decurs fara probleme.
Masina s-a comportat bine, fara devieri de la traseu, blocarea rotilor fiind de foarte scurta durata. Asfaltul era curat si uscat, temperatura exterioara ~6 grade, parcursesem deja vreo 7 kilometri, pneurile Kormoran la presiunea recomandata, zero pasageri, portbagaj gol.

Concluzia mea ramane aceeasi: trebuie sa cunosti posibilitatile masinii si sa o exploatezi in consecinta.

--------------------
ZKR (Logan by Dacia) BaLaureate 3.14 1907 toamna - CJ-01-GHC
+
AND
post 18 Nov 2005, 13:58
Post #64

Membru autentic

Uite cum facem , iti dau pe mana un anume Daewoo Tico (o a 2-a masina a mea) , si te las sa prinzi 80-90 la ora si te rog franeaza cat de energetic vrei tu! Ai sa vezi ca nu derapeaza si rotile nu se blocheaza!

--------------------
Dacia Logan 1.4 Laureate - B - xx - xxx
Audi's 5.9 TDI V12 - Worlds most powerful production diesel!
+
Codrin
post 18 Nov 2005, 14:02
Post #65

Membru autentic

E clar, nu-l tin franele smile.gif

Comparatia nu-si are sensul. Soferul face diferenta.

--------------------
Mazda . .
+
testike
post 18 Nov 2005, 14:04
Post #66

Membru autentic

From: Cluj

Daca nu ai ABS, si cand apesi tare nu se blocheaza rotile - inseamna ca nu iti prinde bine frana..
Repara frana smile.gif

--------------------
Mazda 3 2018 Prestige 2009 1.5 DCI 85CP Ambition 2004 1.6 MPI
+
GunX
post 18 Nov 2005, 14:05
Post #67

Membru autentic

Altfel insasi ideea de ABS era degeaba si mai bine copiau toti super tehnologia de pe Tico-ul tau....

--------------------
Logan Laureate 1.4 - B-40-XXX
Never underestimate the power of human stupidity !
+
ghc
post 18 Nov 2005, 15:04
Post #68

..:::Cautatorul:::..

From: Cluj-Napoca

Precum zice lumea: daca nu se "inventa" blocarea rotilor la franare atunci nu se inventa nici ABS-ul... biggrin.gif

--------------------
ZKR (Logan by Dacia) BaLaureate 3.14 1907 toamna - CJ-01-GHC
+
flyer
post 19 Nov 2005, 01:29
Post #69

Membru incepator

sad.gif din pacate subscriu si eu la eficienta precara a frinarii la logan fara ABS
pare mai ineficienta pe carosabil umed - cred ca este ujn cumul de defecte:
-cauciucuri montana....
-suspensii moi pe fata
solutia:??- ochii mari la fundu din fata..../sau banu pt cauciucuri adevarate ...

--------------------
dacia LOGAN LAUREATE 1.4 - B 99 WWW
+
adinica
post 20 Nov 2005, 11:15
Post #70

Membru incepator

Problema frinelor la Logan a fost pusa si in presa de specialitate, pe baza unor teste facute. Loganul fara ABS frineaza in 49m de la 100 km/h, iar cel cu ABS in 44,5 m cu cauciucurile originale. E evident mai bine, dar daca facem o comparatie cu Skoda Fabia care frineaza in 42m, e cam nasol.
Frana e o problema care trebuie rezolvata, macar la Logan 2.

This post has been edited by adinica: 20 Nov 2005, 11:16

--------------------
Renault Megane III 1,6/16V Dynamique+ESP+A/C auto/bi
+
rue
post 20 Nov 2005, 16:42
Post #71

Membru autentic

From: Internet

mai oameni, eu nu conduc logan. am testat numai si la benzinar era cu abs si nici nu l-am stresat pe reprezentant cu frane. nu a fost cazul, dar la dci am franat mai tare si s-au locat (nu avea abs) destul de repede.

e ciudat si stresant. am condus fiesta si clio aproape noi, si nu am simtit niciodata abs ul. am mers si tare, am si evitat, poate si stilul de a nu calca ambreiajul la franari in viteza a contribuit. dar nu am simtit abs ul mii de km. voi spuneti ca la logan va intra abs ul, ori voi franati ca locomotiva ori nu stiu. (cei care mentionati ca intra abs ul mai repde).

eu inca ma mai gandesc la symbol.. poate vine ziua... sa o am

--------------------
Dacia Logan 2021, 1.0 TCE eco-G, Comfort - RUE
+
ender644
post 20 Nov 2005, 17:33
Post #72

Membru incepator

From: Tecuci

voi spuneti ca la logan va intra abs ul, ori voi franati ca locomotiva ori nu stiu. (cei care mentionati ca intra abs ul mai repde).

Daca ai sa mai cauti, ai sa gasesti si post-uri despre calitatea inferioara a anvelopelor. Cred ca asta e una din cauzele pentru ceea ce se intampla. Nu cred ca sunt multe masini care sa se "laude" cu gume asa proaste ca Logan-ul..

--------------------
Dacia Logan 1.4 Ambiance - gl xx xxx
+
rue
post 20 Nov 2005, 17:40
Post #73

Membru autentic

ehe, am tot citit si sunt constient de anvelope. dar cred ca este implicat in aceasta problema tot sistemu lde franare, geometria si forma caroseriei.
e groaznic ce poate face un incepator in conditii dificile la volanul ei. doar prudenta maxima te poate pazi.

--------------------
+
Mich@el
post 20 Nov 2005, 17:59
Post #74

membru fara frane

From: Timisoara

Dupa cum vorbiti,parca ati fi condus pana acum numai masini super performante.Iata parerea mea:fata de dacia berlina pe care am avut-o,Loganul franeaza foarte bine,daca voi schimba cauciucurile cu ceva mai de calitate,cu siguranta va fi si mai bine.

--------------------
Logan Laureate 1.4 2005 - TM-Marine Blue
+
SUPERCAR
post 20 Nov 2005, 20:39
Post #75

Membru autentic

From: Constanta

Citind articolul din revista auto-motor si sport a lunii ianuarie 2005 referitor la Dacia Logan si cat de bune sunt franele de pe ea.
Se specifica ca un plus ca are frane rezistente la oboseala.
Din testul care l-au facut pe circuitul de la Hockenheim din Germania rezulta datele astea:
Franare: -de la 100km/h,rece,gol-- 48m
-de la 100Km/h,rece,sarcina-- 48m
-de la 100Km/h,cald,sarcina-- 47m
-de la 130Km/h,rece-- 80m

--------------------
Dacia Logan 1.5 dCI Martie 2007 Euro4 - 70CP@90CP - CT 82 PWR
+
ovidiusoft
post 20 Nov 2005, 23:57
Post #76

Membru de sub patura

Azi iesind la plimbare am prins si eu strada larga, umed pe jos, pustiu si am trantit o frana. A intrat ABS-ul, m-a zguduit si masina s-a oprit exemplar. N-a fugit in nici o parte si nici nu mi s-a parut ca s-ar si aplecat prea tare (masina neincarcata, 2 persoane <70 km fiecare). Sper ca Dacia sa ofere in viitor ABS macar ca optionala pe celelalte modele, ajuta enorm.

--------------------
Dacia Logan Ambitios 1.6MPI-8V promotia 2005
aici ar veni semnatura, nu?
+
DFA
post 21 Nov 2005, 13:55
Post #77

moderator://DC/Logan

Group: Moderatori
From: Buzău, RO

QUOTE(SUPERCAR @ 20 Nov 2005, 21:39)
Citind articolul din revista auto-motor si sport a lunii ianuarie 2005 referitor la Dacia Logan si cat de bune sunt franele de pe ea.
*

Era cu ABS?

--------------------
Logan III Comfort ECO-G 100cp 2021 sedan - 27 Iul 2021
Logan III Comfort ECO-G 100, Bleu Iron, 16" Amaris, MediaNav, P. sc. încălz.+Climă, P. Comfort, P. Park. 2, volan piele, geam. el. sp.
ex Logan I 1.5
+
0elena0
post 21 Nov 2005, 14:18
Post #78

Membru incepator

eu am un logan de o luna de zile. la inceput apasam un pic pedala franei si masina reactiona f bine. acum, trebuie sa o apas un pic mai mult sau in mod repetat ca sa franez. nu prea ma pricem la masini. stiu doar ca au 4 roti si ca utilizeaza benzina pentru a putea merge. trebuie sa ma duc in service. nu? unsure.gif

--------------------
LOGAN ambiance 1,4 - B 46 ***
+
bendix
post 21 Nov 2005, 14:58
Post #79

Membru autentic

Daca trebuie sa apesi frana de mai mute ori ca sa franeze, nu mai sta pe ganduri. Mergi direct la service ! excl.gif

Asa ceva pateam doar pe dacia mea veche. Singurele clipe pe care nu mi le amintesc cu placere. Momentele cand ma lasa frana sad.gif

--------------------
+
ovidiusoft
post 21 Nov 2005, 14:58
Post #80

Membru de sub patura

QUOTE(0elena0 @ 21 Nov 2005, 15:18)
eu am un logan de o luna de zile. la inceput apasam un pic pedala franei si masina reactiona f bine. acum, trebuie sa o apas un pic mai mult sau in mod repetat ca sa franez. nu prea ma pricem la masini. stiu doar ca au 4 roti si ca utilizeaza benzina pentru a putea merge. trebuie sa ma duc in service. nu?  unsure.gif
*

Nu neaparat. Franele se mai lasa dupa ce s-au rodat. Daca ajungi sa apesi pe pedala la fund si rotile nu se blocheaza (incearca cu viteza destul de mica pe o strada lata si necirculata, de preferat pe piatra cubica uda), atunci da, trebuie neaparat sa mergi la service.

--------------------
+
bendix
post 21 Nov 2005, 15:08
Post #81

Membru autentic

Daca apesi pedala pana la fund si nu se blocheaza rotile, intr-adevar trebuie sa mergi la service, dar mai trebuie adaugat ca se merge in viteza I-a si cu mana pregatita pe frana de mana excl.gif

Cat despre piatra cubica uda, nu stiu, dar eu parca nu m-as juca cu chestiile astea !

--------------------
+
ovidiusoft
post 21 Nov 2005, 15:11
Post #82

Membru de sub patura

QUOTE(bendix @ 21 Nov 2005, 16:08)
Daca apesi pedala pana la fund si nu se blocheaza  rotile, intr-adevar trebuie sa mergi la service, dar mai trebuie adaugat ca se merge in viteza I-a si cu mana pregatita pe frana de mana  excl.gif

Cat despre piatra cubica uda, nu stiu, dar eu parca nu m-as juca cu chestiile astea !
*

E mai simplu de blocat rotile si nu bulesti cauciucurile. Evident viteza MICA. MICAMICAMICA!

--------------------
+
madhorsefuzzy
post 21 Nov 2005, 15:12
Post #83

Membru

QUOTE(0elena0 @ 21 Nov 2005, 14:18)
eu am un logan de o luna de zile. la inceput apasam un pic pedala franei si masina reactiona f bine. acum, trebuie sa o apas un pic mai mult sau in mod repetat ca sa franez. nu prea ma pricem la masini. stiu doar ca au 4 roti si ca utilizeaza benzina pentru a putea merge. trebuie sa ma duc in service. nu?  unsure.gif
*

Doar daca nu franeaza. In mod normal frana "se lasa" cum se spune, adica devine mai moale la apasare si prinde ceva mai jos. Asa se intampla la toate logan-urile si nu numai.

Pentru linistea ta daca ai timp poti trece pe la un service sa vezi daca e comportamentul normal sau e defecta.

--------------------
Laguna Grandtour 2011 4Control 2.0dci 200cp+ / Honda Insight Hybrid 2010 stock
"Vei invata sa conduci cand vei sti sa te feresti de prosti, nu cand vei sti legea!"
+
0elena0
post 21 Nov 2005, 15:16
Post #84

Membru incepator

QUOTE(ovidiusoft @ 21 Nov 2005, 14:58)
Nu neaparat. Franele se mai lasa dupa ce s-au rodat. Daca ajungi sa apesi pe pedala la fund si rotile nu se blocheaza (incearca cu viteza destul de mica pe o strada lata si necirculata, de preferat pe piatra cubica uda), atunci da, trebuie neaparat sa mergi la service.
*

de franat franeaza. dar nu ca inainte, cand doar o ciupeam un pic. ce-i drept ma cam duceam cu nasul in parbriz inainte. e prima mea masina si oricum tin la ea. nu am decat vreo 200 km. numai sa nu ma lase cand mi-e lumea mai draga. si... problema franelor este vitala in cazul sofatului. multumesc tuturor pentru sfaturi si opiniile exprimate. smile.gif

This post has been edited by 0elena0: 21 Nov 2005, 15:19

--------------------
LOGAN ambiance 1,4 - B 46 ***
+
SUPERCAR
post 21 Nov 2005, 15:34
Post #85

Membru autentic

From: Constanta

QUOTE(DFA @ 21 Nov 2005, 14:55)
Era cu ABS?
*

Da era modelul Ambition care are ABS dupa stii...oricum banuiesc ca si cele fara ABS franeaza bine...daca aia cu ABS se opreste in 48m de la 100km/h probabil cele fara ABS se incadreaza in maxim 50m.

This post has been edited by SUPERCAR: 21 Nov 2005, 18:31

--------------------
Dacia Logan 1.5 dCI Martie 2007 Euro4 - 70CP@90CP - CT 82 PWR
+
rue
post 21 Nov 2005, 16:02
Post #86

Membru autentic

QUOTE(SUPERCAR @ 20 Nov 2005, 20:39)

*

ce nu spui tu este daca acea masina pe circuit avea ABS sau nu, iar lumea se plange in genere de alea fara abs ca blocheaza.

--------------------
+
Duke
post 21 Nov 2005, 17:18
Post #87

Membru incepator

Azi iesind la plimbare am prins si eu strada larga, umed pe jos, pustiu si am trantit o frana. A intrat ABS-ul, m-a zguduit si masina s-a oprit exemplar. N-a fugit in nici o parte si nici nu mi s-a parut ca s-ar si aplecat prea tare (masina neincarcata, 2 persoane <70 km fiecare). Sper ca Dacia sa ofere in viitor ABS macar ca optionala pe celelalte modele, ajuta enorm.

Trebuie sa te contrazic! Nu mai tarziu de ieri, in aceleasi conditii de carosabil umed, am pus frana si ce crezi ca mi s-a intamplat? S-a oprit masina, dar nu imediat asa cum ma asteptam, ci am mai mers vreo 10 metri astfel incat am trecut cu mult de stop. blush.gif Norocul meu a fost ca nu era nimeni in fata mea fiind primul la semafor si era duminica. Mentionez ca masina e dotata cu ABS si nu aveam o viteza mai mare de 40 de km pe ora. Acum ma gandesc daca am facut oare o alegere buna cand am luat cea mai scumpa masina de la Dacia....

--------------------
Logan 1,6 MPI Ambition - OT-04-DUk
+
dragos.avramescu
post 21 Nov 2005, 17:26
Post #88

Membru autentic

Tu poate trebuia sa-ti iei una dotata cu ancora sau parasuta de franare... la 40 km/h vrei sa se opreasca instantaneu ?

--------------------
Dacia Logan Ambition - B-64-TUX
+
ovidiusoft
post 21 Nov 2005, 17:48
Post #89

Membru de sub patura

QUOTE(Duke @ 21 Nov 2005, 18:18)
Trebuie sa te contrazic! Nu mai tarziu de ieri, in aceleasi conditii de carosabil umed, am pus frana si ce crezi ca mi s-a intamplat? S-a oprit masina, dar nu imediat asa cum ma asteptam, ci am mai mers vreo 10 metri astfel incat am trecut cu mult de stop.  blush.gif Norocul meu a fost ca nu era nimeni in fata mea fiind  primul la semafor si era duminica. Mentionez ca masina e dotata cu ABS si nu aveam o viteza mai mare de 40 de km pe ora. Acum ma gandesc daca am facut oare o alegere buna cand am luat cea mai scumpa masina de la Dacia....
*

E stai ca n-am zis ca a inghetat masina pe loc. Am zis ca n-a derapat, n-a fugit stanga-dreapta. Mai exact, in afara de masajul la talpa si zgomotul de fier lovit cu ura smile.gif nu am sesizat nici o diferenta intre o frana pe uscat si aia. Desigur, distanta a fost mai mare, dar nu asta e scopul ABS-ului.

--------------------
+
kurupt
post 21 Nov 2005, 19:06
Post #90

Membru autentic

Trebuie sa te contrazic! Nu mai tarziu de ieri, in aceleasi conditii de carosabil umed, am pus frana si ce crezi ca mi s-a intamplat? S-a oprit masina, dar nu imediat asa cum ma asteptam, ci am mai mers vreo 10 metri astfel incat am trecut cu mult de stop. blush.gif Norocul meu a fost ca nu era nimeni in fata mea fiind primul la semafor si era duminica. Mentionez ca masina e dotata cu ABS si nu aveam o viteza mai mare de 40 de km pe ora. Acum ma gandesc daca am facut oare o alegere buna cand am luat cea mai scumpa masina de la Dacia....

Sa stii ca ABS-ul nu scurteaza neaparat distanta de franare, [sunt unele cazuri cand o masina fara ABS se opreste pe o distanta mai mica fiind avantajat de rotile blocate] dar te ajuta enorm de mult in cazul cand trebuie sa eviti ceva in timpul franarii, care face practic diferenta intre o masina cu ABS si unul fara! Deci ai facut o alegere buna, eu din pacate am fara ABS din cauza ca nu aveam banii pt un logan echipat cu ABS, iar din cauza ca traim in Romania nu se poate comanda asa ceva la o masina noua in sec 21 in europa mad.gif

--------------------
Logan Ambiance - #####
--=-- The KING Of The Hill --=--
+
9 Pages < 1 2 3 4 5 > » 
Closed TopicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 2nd June 2025 - 12:43
Forum Renault