Care sunt doleanțele Pieței Universității?, Idei necesare pt o țară din UE, nemanipulate
![]() ![]() ![]() |
Care sunt doleanțele Pieței Universității?, Idei necesare pt o țară din UE, nemanipulate
ady77 |
![]()
|
||
![]() راحتزیل یو Group: Members Posts: 1.729 Joined: 15 December 05 From: near Bacau ![]() |
|
||
--------------------
|||
neumann |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 783 Joined: 6 November 03 From: Spermezeu ![]() |
QUOTE(cristic1982 @ 17 Feb 2017, 15:34) Omu nou vorbesti prostii si asta din mai multe motive: 1. Orice multinationala e venita intr-o tara pentru a face bani, deci nu o sa dea ore suplimentare sau sa accepte ca angajatii sa participe la proteste in timpul programului (bani pierduti + protectia muncii) 2. Nici o multinationala nu va accepta o comunicare oficiala in interiorul companiei pentru sustinerea unui miting sau a unui partid. Astfel risca sa fie amendata. 3. Aia cu demonstratia contra ANAF ori erau platiti de un partid (ca aia de la cotroceni) ori habar nu au. La fel cum zicea si corbex, intr-o multinationala e greu sa gaseasca aia de la ANAF ceva in neregula, pentru ca acolo, in general, sunt prea bine pusi la punct dpdv legal pentru a avea probleme. Ah, esti magistral (de prost, vreau sa zic, in sensul ca vorbestii prostii). 1. ![]() 2. Ancheta penala e in curs. Procurorii din Ploiesti vor ajunge la o concluzie pe care o vor face publica cand va fi cazul. 3. Aia cu demonstratia contra ANAF ori erau platiti de un partid DOVADA??? Adica nah, mananci cu polonicul, da te astepti de la altii sa iti dea dovezi. 17 Feb 2017, 16:18: QUOTE Mai multi angajati care lucreaza in compania Yazaki din Ploiesti ne-au semnalat faptul ca sunt obligati de sefi sa iasa in strada sa protesteze, in caz contrar vor fi penalizati la salarii. Cei care stau in spatele acestui plan diabolic sunt chiar directorii si managerii fabricii, deranjati de masurile propuse de guvernul Grindeanu. Mai exact, din cauza noilor modificari fiscale, patronii sunt obligati sa achite mai multi bani la bugetul statului, motiv pentru care si-au trimis angajatii sa protesteze pentru daramarea Guvernului. Chiar daca miza manifestatiilor din aceste zile este Ordonanta de Urgenta, asta nu i-a impiedicat pe sefii multinationalelor si ai fabricilor cu multi angajati sa profite de conjunctura creata si sa-si trimita “sclavii” in strada. In mesajul trimis la redactie, muncitorii de la Yazaki povestesc prin ce trec zilele acestea si care sunt riscurile la care se expun daca nu se conformeaza ordinelor: “Dupa cum stiti, suntem tratati ca sclavii si muncim ore suplimentare fara sa avem liberele legale, fara sa primim bonificatiile care ni se cuvin, pe motive inventate. Ba ca am intarziat la munca, ba ca nu ne-am atins norma… Ganditi-va ca acum e mult mai rau. Suntem amenintati ca daca nu iesim sa strigam impotriva lui Dragnea si impotriva guvernului vom fi penalizati si mai rau si unii dintre noi vor fi dati afara. Sefii sunt nemultumiti ca trebuie sa plateasca taxe mai mari la stat si se gandesc sa reduca din personal ca sa isi protejeze ei profiturile. Va spun ca nu numai la noi se intampla asta. Am prieteni care lucreaza in firme mari care mi-au spus ca si la ei se fac presiuni. Chiar asa am ajuns bataia de joc a unora care si-au umplut buzunarele de bani si acum nu vor sa contribuie la buget? Noi la Yazaki ne pregatim de greva si conducerea a aflat acest lucru si probabil incearca sa ne potoleasca prin amenintari de genul acesta. Va iesi urat, vom iesi in strada si vom spune tot ce stim. Va rugam sa ne ajutati sa ne facem auziti”, este mesajul semnat de un grup de angajati ai fabricii din Ploiesti. This post has been edited by neumann: 17 Feb 2017, 15:18 |
--------------------
...
..
.. Americanii il vor pe Ciolos.. i-au dat si viza!
|
|
cristic1982 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.369 Joined: 4 February 11 From: Pitești ![]() |
![]() Faptul ca unii directori obliga angajatii (asta daca e adevarat, desi am dubii) nu e acelasi lucru cu multinationalele care ii obliga. Deasemenea daca nu iti faci norma si intarzii la munca, cred ca nu e acceptat nicaieri si nu are legatura cu sclavii. Dar asa is unii invatati, sa nu munceasca si sa fie platiti. |
--------------------
Dacia
Duster
2010 K9K898 Laureat 4x4 & 1980 Fiat Spider 2000
|
|
neumann |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 783 Joined: 6 November 03 From: Spermezeu ![]() |
QUOTE Faptul ca unii directori obliga angajatii (asta daca e adevarat, desi am dubii) nu e acelasi lucru cu multinationalele care ii obliga. ![]() am inteles. Nu multinationalele obliga, decat directorii. Si cu clotzacul Gorningen de la raifaisan cum e? Ala, CEO-ul pravaliei, reprezinta sau nu pravalia cand iese in strada? |
--------------------
...
..
|
|
cristic1982 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.369 Joined: 4 February 11 From: Pitești ![]() |
Cred ca iese ca cetatean rezident al acestei tari.
Deci, unde e comunicarea aia interna prin care firma obliga angajatii sa participe la proteste? Sau asta e noua moda a sindicatelor pentru a ascunde nemunca prin inventarea de ilegalitati? In plus cum erau contorizati daca au strigat sau nu impotriva guvernului? ![]() This post has been edited by cristic1982: 17 Feb 2017, 16:06 |
--------------------
Dacia
Duster
|
|
DannyY |
![]()
|
![]() Marele plictisit Group: Members Posts: 1.696 Joined: 5 May 09 ![]() |
Asta cu multinationala care-si scoate angajatii in strada ca sa urle contra guvernului e iar o gogomanie mai mare ca_casa poporului. Radiosant de calitatea I. Vise umede de-ale vreunui Gogu. Surprinzator e ca unii chiar cred ca e posibil...
|
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
- 0T04``` Urasc discriminatorii prosti (adica pe toti)
Sunt mandru ca sunt considerat prost de catre un dobitoc |
|
neumann |
![]()
|
Sincer, tu crezi ca si-au luat liber de la servici sa protesteze in piata? N-aveau de munca, sau ceva?
|
--------------------
...
..
|
|
luck33ro |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.720 Joined: 8 March 06 ![]() |
Ii scoate in mod organizat si ii filmeaza - care nu se duc la miting le taie din salarii
![]() |
--------------------
**
|
|
vercingetorix |
![]()
|
![]() Dusmanii imi poarta pica, dar n-au valoarea mea... Group: Members Posts: 138 Joined: 20 April 06 ![]() |
Fraierilor, ce stiti voi...
![]() Attached thumbnail(s) proteste_44.jpg ( Size: 56.54k ) Number of downloads: 169 |
--------------------
Dacia 1310
break 1985 pt. export
2 canistre de benzina shpaga la IDMS
|
|
maho |
![]()
|
![]() Membru rigido-flexibil Group: Members Posts: 5.235 Joined: 7 April 10 From: Brașov, orașul olimpic ![]() |
QUOTE(radian @ 13 Feb 2017, 10:31) Restul is povesti de genul pozelor cu convoaie de tiruri incarcate cu busteni insotite de texte lacrimogene: Scweighofer jos labele de pe padurtile romanesti. Povestea continua, FSC le-a retras certificarea. |
--------------------
Dacia
1310
1983 "Mother, should I trust the government ?" - No fuckin' way !
"A champion is someone who gets up when he can't." |
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
Niște manipulați.
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
- BRRC Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu! |
|
Serje |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.129 Joined: 11 December 04 From: Cluj-Napoca ![]() |
Nu pot sa cred asa ceva, aia curati ca lacrima...
![]() |
--------------------
MTD
Optima
53 SPB HW
|
|
cristic1982 |
![]()
|
Asta e un lucru bun, doar ca nu e suficient. Ar trebui pedepse mult mai mari si pentru primele maini, adica aia de fura efectiv. Dar aia e sprijiniti politic
![]() |
--------------------
Dacia
Duster
|
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
Astept, cel putin cu acelasi interes ca si voi, o ancheta oficiala a afacerilor firmei austriece.
|
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
vercingetorix |
![]()
|
![]() Dusmanii imi poarta pica, dar n-au valoarea mea... Group: Members Posts: 138 Joined: 20 April 06 ![]() |
Organizația internațională Forest Stewardship Council (FSC) a anunțat vineri într-un comunicat că retrage definitiv certificarea pentru lemnul procesat de grupul austriac Schweighofer, după ce activiști din trei țări (Germania, Austria și România) au înmânat o petiție semnată de peste 250.000 de cetățeni directorilor FSC.
Totuși, FSC se prezintă ca fiind o organizație independentă, neguvernamentală si non-profit apărută în anul 1993 pentru a promova un management forestier responsabil în pădurile din întreaga lume. Așadar, măsura nu are implicații juridice. Firma Schweighofer poate fi afectată doar la nivel de credibilitate. Lemnul tăiat de Schwaighofer nu va mai putea fi vândut sub marca FSC pe piețele internaționale, dar asta nu înseamnă că vânzările de lemn se vor opri. Iată ce înseamnă de fapt certificarea FSC : "Prin cumpararea de produse din lemn independent certificate, se garantează ca lemnul utilizat în produsul respectiv provine din păduri gestionate durabil pe criterii sociale , economice și ecologice," se arată pe site-ul organizației. FSC a considerat că prelungirea perioadei de probă pentru Schweighofer este inacceptabilă în condițiile în care compania nu respectă standardele de sustenabilitate. "FSC va fi prezent permanent în România pentru a se implica efectiv cu membrii și acționarii săi în asigurarea mecanismelor corecte, cum ar fi constituirea unui forum pentru soluții consacrate, pentru a identifica soluții pe termen lung la provocările legate de gestionarea responsabilă a sectorului forestier în România. Organizația se va angaja într-un dialog constructiv cu grupul Schweighofer și cu toate părțile interesate din țară", a afirmat Kim Carstensen, director general al FSC. În replică, austriecii de la Holzindustrie Schweighofer au precizat că vor continua să deruleze "planul de acțiuni pentru o procesare sustenabilă a lemnului în România" și se vor angaja într-un dialog constructiv cu Forest Stewardship Council pentru a defini planul de reasociere. |
--------------------
Dacia 1310
break 1985 pt. export
|
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
Mai Apevix, pe baza unei petitiii inteleg sa se demareze o ancheta oficiala. Penalizarea unei organizatii doar pe baza unei petitii si nu a unor dovezi solide si argumentate cam da cu virgula.
|
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
vercingetorix |
![]()
|
Degeaba citesti ca tot nu intelegi.
Mai incearca, poate cine stie... |
--------------------
Dacia 1310
break 1985 pt. export
|
|
radian |
![]()
|
QUOTE(vercingetorix @ 17 Feb 2017, 19:03) ... Iată ce înseamnă de fapt certificarea FSC : "Prin cumpararea de produse din lemn independent certificate, se garantează ca lemnul utilizat în produsul respectiv provine din păduri gestionate durabil pe criterii sociale, economice și ecologice,"... Cine PLM e FSCul asta mai? Tradu-mi si mie, asa in cuvinte simple, ce-i aia gestionarea (taierii lemnului...) durabila pe criterii sociale? In articolul citat de tine se spune clar ca masura luata de FSC nu are efecte juridice. In fine, sarim peste asta, ei dau un certificat de buna purtare. Pe care il retrag pe motiv de petitie semnata de 250.000 de oameni. Pai, daca peste o saptamana vine austriacul cu o alta petitie semnata de 250.001 oameni care solicita sa fie anulata retragerea certificatul de bune maniere? Hai sa plecam de la ideea ca respectivul ONG este o organizatie serioasa. Care este codul lor de proceduri? Cum ar trebui sa fie taiata o padure astfel incat sa fie durabila pe criterii sociale, economice si ecologice? Exista vreo firma in RO care se ocupa cu exploatari silvice si care respecta ad literam codul bunelor maniere propus de FSC? Repet, daca vreo ancheta oficiala constata ca au incalcat legislatia in vigoare, autoritatile n-au decat sa le confiste toate proprietatile si sa le dea un sut in cwr si sa le interzica accesul in RO. Tot raul e spre bine. Daca problema exploatarilor silvice abuzive a ajuns in atentia forurilor internationale, poate, poate, se va pune o presiune suficient de mare pe autoritatile nationale sa gaseseasca o solutie eficienta de a stopa taierile abuzive de copaci. Ce se intampla acum e doar un circ ieftin. A fost gasit tapul ispasitor pe care-l injura pwlimea, iar baietii destepti fac burta mare nestingheriti. Si aia nu-s austrieci ci mioritici 100%. This post has been edited by radian: 17 Feb 2017, 21:49 |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
miki |
![]()
|
![]() #Hırsızlargibigeceniniçine Group: Members Posts: 1.246 Joined: 30 July 02 From: Bucuresti ![]() |
FSC n-a taiat certificarea doar in urma petitiei
Oamenii aia , ong soroist, au facut un dosar cu filmulete, poze , declaratii etc Nefiind obtinute cu "mijloace tehnice autorizate' nu pot fi utilizate in instanta, dar sint suficiente ca sa sustina actiunea de declasificare |
--------------------
Renault
Sedan 1.6 16V / Megane IV 1.33 TCE/Santa Fe
2004 / 2019/2008
- XX-B-XXX #Hırsızlargibigeceniniçine
Funken Kurbelwelle Uzun Araç! Değer Așılırsa |
|
cristic1982 |
![]()
|
Tocmai ca pulimea nu intelege ca daca nu erau localii (padurari, politisti, sefi la romsilva, primari, presedinti de consilii judetene, directori in ministere, ministri, prim-ministri etc.) care sa puna umarul, holzindustries nu avea de unde cumpara.
Cand pleaca mai multe camioane cu aceleasi acte, cand presedintele de consiliu judetean (prin interpusi suna pe cei din teren - politie, cei de la drumuri - pentru a nu opri camioanele cu lemne), cand primarul cu politistul din sat sterg amenzile celor prinsi la taiat de lemne (evident oamenii primarului sau ai unui smecher local), cand cei de la mediu nu se duc pe teren sa verfice in ocoalele silvice private daca au fost taierile conform cu planul etc. Chestiile astea nu se spun, se cauta strainul rau venit sa distruga tara. Pai ba pulime (persoanele de fata sunt excluse), daca nu era holzindustries erau altii, ca atat timp cat nu tai de la radacina coruptia, nu faci nimic. Si nu o tai cu amenzi si cu legi date pe smen, ci o tai cu puscarie cacalau si legi aplicate pentru toti, indiferent ca e din nu stiu ce partid, sau ca nu are ce pune pe masa la copii! Unii din cei mai mari hoti de lemn (altfel nu le pot spune) la nivel national sunt din Domnesti, Arges, familia Branza. Nu i-a putut lua pentru exploatari abusive, ca aveau protectie de la psd arges, ci i-a luat pentru evaziune fiscal ![]() Dar asa e la noi, in loc sa ne concentram pe cauza, mergem sa corectam efectul. PS. Stiu de niuman ca iohanis e de vina, ca el a dat padurile austriecilor taietori de lemne. This post has been edited by cristic1982: 17 Feb 2017, 22:59 |
--------------------
Dacia
Duster
|
|
neumann |
![]()
|
Babaiatu, daca n-are cin sa cumpere marfa furata sa o dea la export, nu se mai fura.
Fu un scandal mare de tot cu siemens si corupție guvernamentala la greci. Poi o chestie d'asta ar trebui sa bage in faliment firma aia, in Romania. Noroc cu prezidentul, am aflat ca isi inchiriaza casa ilegal obtinuta, cu hotarare judecatoreasca de a o parasi, la Raiffaisen. Bun asa. Poate aflam si ce legaturi are cu Sveihofar |
--------------------
...
..
|
|
cristic1982 |
![]()
|
Pe vremuri mergea la export marfa furata (dar nu bustean, ci semipreparat), dar a avut grija Nastase (chiar el) sa ii aduca pe cei de la holzindustries aici la noi, ca sa nu se mai chinuie sa exporte lemnul si sa stea mult dupa bani. Bineinteles ca nu a facut asta singur, ci cu Dan Ioan Popescu, cetateanul de onoare al Austriei, cel care a mijlocit vanzarea Petrom in vremea lui bombonel.
Dar stiu, iohanis e de vina, ca copii, ca case, ca reifeise etc. Iar de reifeisen, ca vad ca ai un dinte contra lor (poate te-au facut la bani ![]() Noapte buna! This post has been edited by cristic1982: 17 Feb 2017, 23:10 |
--------------------
Dacia
Duster
|
|
Serje |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.129 Joined: 11 December 04 From: Cluj-Napoca ![]() |
Aia taie ca's platiti de firmele astea mari sa taie, ca le asigura protectia, nu o fac de capu lor prin 2-3 cunostinte la partid, protectia vine de sus pe toate palierele, iar "amaratii" aia locali nu au veci asa putere, orice pile ar avea ei la partid.
De ce doarme DNA-ul cand is atatea dovezi ca se fura lemn grupa mare, muntii is cheliti ... si nici o ancheta nimic? Atatea organizatii de protectia mediului spun ca-i dezastru ... da ei n-au vreme ca au multe dosare, au 2700 de dosare cu prejudiciu de pana in 40k euro ... da pt furturi de milioane sau miliarde nu au vreme ... Si mutulache al tau pe care il tot pupi, ii si el mana in mana cu ei. Cand o fost fortati sa dea o lege ... dobitocu o respins-o, parlamentarii s-o spalat pe maini ca o incercat si asta le-o respins legea. |
--------------------
MTD
Optima
53 SPB HW
|
|
radian |
![]()
|
QUOTE(miki @ 17 Feb 2017, 23:30) FSC n-a taiat certificarea doar in urma petitiei Oamenii aia , ong soroist, au facut un dosar cu filmulete, poze , declaratii etc Nefiind obtinute cu "mijloace tehnice autorizate' nu pot fi utilizate in instanta, dar sint suficiente ca sa sustina actiunea de declasificare Asta o zici tu. In comunicatul emis de FSC se spune clar ca certificatul de buna purtare le-a fost retras in baza unei petitii semnate de 250.000 de persoane din Romania, Germania si Austria. De filmulete sunt pline retelele de socializare... |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
cristic1982 |
![]()
|
Serje cine sa ii amendeze cand tot aparatul administrativ (mediu si administratie locala) e politizat?
Amaratii aia locali sunt baronii aia de care nu se leaga nimeni, iar cand ii ia dna striga toti ca politie politica. In Arges toti directorii de agentii de stat sunt membri psd sau apropiati ai sefilor psd, absolut toti, ca altfel nu stau acolo. Pentru furturile din paduri sunt mii de dosare facute de unii politisti locali, iar de amenzi se ocupa primarul sa ii scape. Pentru ca in majoritatea cazurilor si primarul are 1 gater si cateva camioane si taf-uri. In plus sa nu uitam ce partid a avut ministerul mediului foarte mult (udmr) si daca mergeti in harghita o sa intelegeti de ce nu s-a facut nimic: padure la strada, iar in spate cioturi. Daca nu sunt astia de la holz sunt altii care sa cumpere asa ca lasati vrajeala. Cand ala a respins legea a facut si o argumentare, iar parlamentul putea sa o modifice sau sa o retrimita, sau interesul a fost doar ca legea sa fie respinsa? Voi dati in continuare cu iohanis, ca el da legile nu parlamentul si guvernul, dar daca asa va cere sefu'. |
--------------------
Dacia
Duster
|
|
miki |
![]()
|
![]() #Hırsızlargibigeceniniçine Group: Members Posts: 1.246 Joined: 30 July 02 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(neumann @ 17 Feb 2017, 23:54) Babaiatu, daca n-are cin sa cumpere marfa furata sa o dea la export, nu se mai fura. Inainte fura arabii si turcii, dupa ei marii procesatori.... loc este Asa ca de taiat se va taia cit este padura sau cit sint drujbistii liberi Daca pentru 1 copac s-ar fi dat 3 ani pauscarie minim, nu ar mai fi avut cine sa taie... QUOTE(radian @ 18 Feb 2017, 09:14) Asta o zici tu. In comunicatul emis de FSC se spune clar ca certificatul de buna purtare le-a fost retras in baza unei petitii semnate de 250.000 de persoane din Romania, Germania si Austria. De filmulete sunt pline retelele de socializare... ia d-aici My Webpage QUOTE Încă un exemplu bun, cum expertiza sectorului ONG se completează cu puterea de influențare a publicului. Noi am depus documentația, iar voi ați arătat celor de la FSC că sunt foarte mulți oameni preocupați de viitorul pădurilor. Felicit de-clic.ro pentru eforturile, mobilizarea lor și toți semnatarii pentru implicare! Felicit și colegii din WWF Austria și Germania, care alături de experții noștri pe păduri au lucrat foarte mult la fundamentarea dosarului și furnizarea câtre FSC a unor argumente solide, care să convingă experții lor. This post has been edited by miki: 18 Feb 2017, 17:24 |
--------------------
Renault
2004 / 2019/2008
|
radian |
![]()
|
Miki, hai totusi sa discutam pe texte oficiale. De exemplu pe comunicatul FSC, pe argumentatia FSC, pe codul de bune practici promovat de FSC. De orgasmele ecologistilor e plin netul.
|
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
miki |
![]()
|
Daca un organism de certificare retrage un act ( indiferent de domeniu) doar pentru ca a primit xxxxxxxxxx mii de petitii, atunci acel organism de certificare este idiot sictredibilitatea lui ajunge fix pix
Asa ca, cu siguranta au avut mai mullt decit petitii.. ![]() Iar wwf mi se pare un ong credibil... |
--------------------
Renault
2004 / 2019/2008
|
maho |
![]()
|
![]() Membru rigido-flexibil Group: Members Posts: 5.235 Joined: 7 April 10 From: Brașov, orașul olimpic ![]() |
FSC.
Au situl bogat, se poate gasi orice p-acolo. |
--------------------
Dacia
1310
1983 "Mother, should I trust the government ?" - No fuckin' way !
"A champion is someone who gets up when he can't." |
|
radian |
![]()
|
Da nenea, engleza nu este punctul meu forte dar din cate am inteles mai degraba se vorbeste de o posibila incalcare a normelor FSC, care daca se confirma, e bai mare...
Cel mai important din comunicatul FSC mi se pare ultimul paragraf prin care organizatia cu pricina isi propune sa se implice in problema gestionarii padurilor din Romania. Miki, cauta si tu, eu n-am gasit pe siteul FSC nici filmulete nici alt argumente palpabile. Sau poate sunt secretizate... |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 17th July 2025 - 21:36 |