Scumpire CASCO Asiban, La loganurile pe credit la BRD
![]() ![]() ![]() |
Scumpire CASCO Asiban, La loganurile pe credit la BRD
LUYgescu |
![]()
|
||
![]() membru diesel-ist Group: Members Posts: 164 Joined: 21 November 05 From: ploiesti ![]() |
|
||
--------------------
DACIA
LogaN...1.5dci
preferance
|
|||
ghc |
![]()
|
..:::Cautatorul:::.. Group: Members Posts: 411 Joined: 9 December 03 From: Cluj-Napoca ![]() |
|
--------------------
ZKR (Logan by Dacia)
BaLaureate 3.14
1907 toamna
- CJ-01-GHC
|
|
G.R. |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 266 Joined: 17 December 04 ![]() |
Dupa citirea acestui topic m-am uitat și eu aseară mai atent ce au scris fetele deștepte de la BRD pe asigurare. Primul lucru observat, valoarea asigurată este mai mare decât valoarea facturată a mașinii, adică 7006 EUR în loc de 6700. Am tot căutat în contractul de împrumut dacă se specifică valoare la care se asigură mașina, dar nu am găsit nimic. Desigur, de achitat am achitat CASCO înaintea obținerii creditului că altfel au zis că nu obțin creditul, iar contractul de credit și polița CASCO le-am obținut cam la o săptămână după ce am ridicat mașina. Acum, am sunat la ASIBAN și un domn f. amabil de acolo mi-a spus că foarte multe polițe sunt completate eronat de către BRD și înainte de a reînnoi asigurarea să mă duc la ei, ca să vedem ce trebuie rectificat pe acolo, că de prelungit tot la BRD va trebui să prelungesc CASCO și că prin ei obțin și mai avantajos (3,25%) iar dacă fac direct prin ASIBAN mai mult. Întrebarea mea este dacă și la voi, la cei care au luat Logan cu credit BRD în EUR valoarea asigurată este mai mare decât cea facturată?
|
--------------------
Dacia
Logan 1.6 Preferance
- CV 03 XXJ
|
|
ursul-alb |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 585 Joined: 16 October 04 From: Iasi ![]() |
|
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1,6 egee
- IS XX xxx
|
|
G.R. |
![]()
|
Factura o aveau. Procedura de aprobare a creditului nu se incepe fara factura de la dealer. Însă eu a trebuit sa platesc CASCO pe un an intreg inainte de a primi contractul de credit si poilța de asigurare și acum după 10 luni observ că am asigurat mașina am asigurat-o la valoare mai mare cu 306 EUR și nu știu dacă e în ordine. Să nu mă cert degeaba cu ei.
|
--------------------
Dacia
Logan 1.6 Preferance
- CV 03 XXJ
|
|
testike |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.452 Joined: 18 March 05 From: Cluj ![]() |
Ce rahat.
Eu aveam creditul aprobal la Alpha Bank cu 1 luna inainte sa primesc masina, si asigurarea o pot face la orice firma de asigurari, cu conditia sa duc chitanta. Nu inteleg de ce atat de multa lume alege BRD |
--------------------
Mazda 3 2018
Prestige 2009 1.5 DCI 85CP
Ambition 2004 1.6 MPI
|
|
Mich@el |
![]()
|
![]() membru fara frane Group: Members Posts: 626 Joined: 27 February 05 From: Timisoara ![]() |
La mine pe contractul de asigurare,la mentiuni scrie doar ca acel contract se reinoieste anual pe toata perioada derularii creditului....sa inteleg ca bebeficiez de acele reduceri de la an la an,in caz ca nu fac accidente/pagube?
|
--------------------
Logan
Laureate 1.4
2005
- TM-Marine Blue
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Eu asa as intelege...
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
G.R. |
![]()
|
Da, nu-i indiferent în cât timp trebuie să plătești 4000 EUR, în 5 ani (alte bănci) sau 7 ani (BRD). Cam asta a stat la baza logicii majorității în dorința de a-și lua mașină nouă. Și BRD știe asta, și din acest motiv își permite cam multe „greșeli“.
|
--------------------
Dacia
Logan 1.6 Preferance
- CV 03 XXJ
|
|
wanderer |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 75 Joined: 10 October 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(G.R. @ 23 Nov 2005, 11:13) Da, nu-i indiferent în cât timp trebuie să plătești 4000 EUR, în 5 ani (alte bănci) sau 7 ani (BRD). Cam asta a stat la baza logicii majorității în dorința de a-și lua mașină nouă. Și BRD știe asta, și din acest motiv își permite cam multe „greșeli“. BRD nu e singura banca cu o oferta de credit de 7 ani. Dar, dupa cate stiu eu, BRD este singura banca promovata de materialele Dacia ca avand o "mare" intelegere cu ei. Un fel de cross promotion daca vreti. De aceea multi aleg BRD. Realitatea este ca sunt banci cu oferte mult mai bune decat ei. Asta e. Avantajul intelegerii intre bosi. ![]() bafta. This post has been edited by wanderer: 23 Nov 2005, 12:25 |
--------------------
Logan
Laureate 1.4MPI
- -
|
|
Mich@el |
![]()
|
![]() membru fara frane Group: Members Posts: 626 Joined: 27 February 05 From: Timisoara ![]() |
oricum,inainte de a-mi expira asigurarea Casco,ma voi interesa la sediul BRD unde am incheiat contractul de creditare,pentru a stii ce societati de asigurare mai sunt agreati de catre BRD(sa am verde de la ei),ca am de gand sa schimb societatea de asigurare...sa vedem ce facilitati ofera celelalte societati,fata de Asiban
![]() Ma gandesc ca in clipa in care ma duc la Asirom(de exemplu),le spun ca as vrea sa trec de la Asiban la ei,ar trebui sa ma atraga cu ceva...cel putin asa ar trebui ![]() |
--------------------
Logan
Laureate 1.4
2005
- TM-Marine Blue
|
|
fion98 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 231 Joined: 9 September 03 From: Bucuresti ![]() |
nu le va fi greu sa-ti promita foarte multe lucruri, si cand va fi la despagubire sa dea din colt in colt.
si eu vreau sa scap de cei de la ASIBAN. 3 luni a durat recuperarea unei despagubiri de furt de casetofon. ![]() Concluzie: cauta o firma serioasa care sa fie corecta cand vine vorba de despagubiri ... This post has been edited by fion98: 24 Nov 2005, 08:48 |
--------------------
Dacia
LOGAN
- IL-xx-DIO --
|
|
cataiff |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 56 Joined: 23 July 04 From: Bucuresti ![]() |
pentru orice furt dureaza mai mult, pen'ca trebuie sa astepte clasarea cazului de catre politie.
klaus, si mie mi-ar place sa inteleg cum zici, da' scrie dracu acolo ca nu beneficem de articolele alea doo, mama lor... |
--------------------
Logan
Laureate 1,4
- B 82 MLD urasc mirc'u....
|
|
SCC |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 2 Joined: 26 November 05 ![]() |
Referitor la asigurarea ASIBAN va spun ca sunt nefericitul beneficiar al unei astfel de asigurari CASCO. Am avut o problema, am dat cu bara fata intr-un gard mascat de vegetatie, si baietii de la ASIBAN mi-au spus ca merge prinsa, cu toate ca sistemul de prindere dreapta fata era smuls. I-am pus sa-mi garanteze, IN SCRIS, ca bara mai sta la locul ei la o viteza de 140 km/h si abia atunci mi-au dat bara la schimbat. Pana aici e frumos...partea mishto vine cand mi-au dat telefon si mi-au spus ca in urma reparatiei masina a ramas subasigurata si trebuie sa achit o suma, la sigurare, care sa acopere valoarea masinii. Nu a fost o suma mare dar faptul in sine a reusit sa ma blocheze, asta in conditiile in care am platit valoarea politei integral, pe un an de zile, la cumparare.
ATENTIE!!!! Conform legislatiei din Romania Banca te poate obliga sa ai CASCO si sa cesionezi asigurarea in favoarea bancii dar....NU TE POATE OBLIGA LA CE FIRMA DE ASIGURARI SA-TI FACI ASIGURAREA. Asta e o treaba tipic romaneasca facuta pe shpagi. Si dupa cum spune un proverb romanesc "PROST SA FII DAR SA-TI REVI" am de gand ca de la anul sa-mi caut o alta firma de asigurari. Va urez succes si nu va lasati pacaliti. |
--------------------
Logan
Laureat
- ph-xx-ara
|
|
cataiff |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 56 Joined: 23 July 04 From: Bucuresti ![]() |
ba da, zice undeva ca tre'sa fie o socetate "agreata" de banca.
si cand mai ai, doamne fereste, accidente usoare, inainte sa te duci la constatator, sau chiar inainte de politie, ia un ciocan si fa defectu "nereparabil" ... ![]() |
--------------------
Logan
Laureate 1,4
- B 82 MLD urasc mirc'u....
|
|
ursul-alb |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 585 Joined: 16 October 04 From: Iasi ![]() |
QUOTE(SCC @ 26 Nov 2005, 21:09) Pana aici e frumos...partea mishto vine cand mi-au dat telefon si mi-au spus ca in urma reparatiei masina a ramas subasigurata si trebuie sa achit o suma, la sigurare, care sa acopere valoarea masinii. Nu a fost o suma mare dar faptul in sine a reusit sa ma blocheze, asta in conditiile in care am platit valoarea politei integral, pe un an de zile, la cumparare. Ma mira ca la 1 an de cand ai polita aia nu ai reusit sa afli ca exista termeni ca 'REINTREGIREA POLITEI"... la orice folosire a asigurarii trebuie sa completezi cu un procent egal cu cel la care a fost incheiata polita care se aplica la valoarea pagubei acoperite de CASCO, proportional cu numarul de luni ramas din asigurare... Trebuie doar sa citesti contractul... |
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1,6 egee
- IS XX xxx
|
|
narcis_epm |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 7 Joined: 14 May 05 ![]() |
Am si eu o intrebare de Stan Patitul la ASIBAN. Mi-au zgariat masina in parcare pe doua usi astfel incat trebuie vopsita. Din ce am citit eu prin contractul meu la ASIBAN reiese ca se despagubesc zgarieturile provocate accidental dar nu se despagubesc vandalismele. Banuiesc ca ce am eu intra la vandalism si am pus-o. A mai patit cineva ceva asemanator cu ASIBAN ? A reusit vre-o despagubire ?
|
--------------------
Dacia
Logan Ambition
- BZ-xx-XTC
|
|
Como |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 679 Joined: 12 November 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(narcis_epm @ 7 Dec 2005, 09:23) Am si eu o intrebare de Stan Patitul la ASIBAN. Mi-au zgariat masina in parcare pe doua usi astfel incat trebuie vopsita. Din ce am citit eu prin contractul meu la ASIBAN reiese ca se despagubesc zgarieturile provocate accidental dar nu se despagubesc vandalismele. Banuiesc ca ce am eu intra la vandalism si am pus-o. A mai patit cineva ceva asemanator cu ASIBAN ? A reusit vre-o despagubire ? Eu am gasit aripile fata, capota motor si spoilerul zgariate. Aratau de parca le-a facut cineva cu furculita, dunga langa dunga. Verdictul instantaneu, si la politie, si la asigurari: s-au suit cainii. Si aveau dreptate, i-am vazut cateva zile mai tarziu pe masina unui vecin... Asigurare la ASIBAN, n-a comentat nimeni nimic ca nu s-ar face; partile afectate au fost deja revopsite, asigurarea a platit, e gata. (Dar eu am si polita extinsa) |
--------------------
Ford
Focus 1.6 Ti-VCT,
Ex-Logan “In a gentle way, we can shake the world.” – M. Gandhi
|
|
narcis_epm |
![]()
|
QUOTE(thecagero @ 7 Dec 2005, 09:31) Eu am gasit aripile fata, capota motor si spoilerul zgariate. Aratau de parca le-a facut cineva cu furculita, dunga langa dunga. Verdictul instantaneu, si la politie, si la asigurari: s-au suit cainii. Si aveau dreptate, i-am vazut cateva zile mai tarziu pe masina unui vecin... Asigurare la ASIBAN, n-a comentat nimeni nimic ca nu s-ar face; partile afectate au fost deja revopsite, asigurarea a platit, e gata. (Dar eu am si polita extinsa) cum adica polita extinsa ? mie nu mi-a zis nimeni de nici o polita extinsa cand am facut casco. Tot la Asiban sau cum ? |
--------------------
Dacia
Logan Ambition
- BZ-xx-XTC
|
|
Como |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 679 Joined: 12 November 04 From: Bucuresti ![]() |
Tot la Asiban, eu le-am zis ca vreau sa fie masina asigurata indiferent de sofer si sa fie asigurata si impotriva intemperiilor (inundatii, furtuna etc.). Iar ei au spus: "aaa... vreti polita extinsa". Mi-e foarte greu sa spun ce are in plus fata de una normala, pentru ca nu am o polita normala ca sa compar cu ea.
|
--------------------
Ford
Focus 1.6 Ti-VCT,
|
|
narcis_epm |
![]()
|
QUOTE(thecagero @ 7 Dec 2005, 09:53) Tot la Asiban, eu le-am zis ca vreau sa fie masina asigurata indiferent de sofer si sa fie asigurata si impotriva intemperiilor (inundatii, furtuna etc.). Iar ei au spus: "aaa... vreti polita extinsa". Mi-e foarte greu sa spun ce are in plus fata de una normala, pentru ca nu am o polita normala ca sa compar cu ea. Am inteles. Greseala mea. Cam cat a fost revopsirea ? Sa stiu cam la ce sa ma astept... |
--------------------
Dacia
Logan Ambition
- BZ-xx-XTC
|
|
stanila |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 59 Joined: 26 April 06 ![]() |
sa va spun eu cum a fost cu casco la mine: cel de la brd a spus asa: avem doua tipuri de asigurare asiban: 1. mediana procent 3.25% sau 2. extinsa 3.99%. daca o aleg pe a doua, timp de 8 ani cat e creditul, banca imi plateste 3 luni asigurarea. ce ziceti? pe care sa o aleg?
|
--------------------
dacia logan
laureate 1,4
2006
- 1,4
|
|
thunder |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 540 Joined: 22 April 04 From: Pitesti ![]() |
Cred ca la aia extinsa ai si asigurare medicala in caz de accident, eventual te mai informezi. Ce fransiza este la cele doua asigurari ?
|
--------------------
Opel
Astra H
2006
- B-50-WSE Doua lucruri sunt infinite: universul si prostia umana. Despre univers nu sunt inca sigur. Albert Einstein
|
|
Como |
![]()
|
QUOTE(narcis_epm @ 7 Dec 2005, 10:55) Scuze, abia acum am vazut. 800 RON a fost suma de pe deviz (revopsit aripi fata, capota motor, polish pe banda de cauciuc a barei fata). Am mai avut un eveniment si cu o usa fata, dar am scapat cu indreptare usoara la rece. I-am intrebat cat ar costa sa revopseasca usa in intregime, si au zis ca vreo 600 RON. Cred ca ar fi ajuns ceva mai putin, de fapt. QUOTE(stanila @ 22 Jun 2006, 10:10) sa va spun eu cum a fost cu casco la mine: cel de la brd a spus asa: avem doua tipuri de asigurare asiban: 1. mediana procent 3.25% sau 2. extinsa 3.99%. daca o aleg pe a doua, timp de 8 ani cat e creditul, banca imi plateste 3 luni asigurarea. ce ziceti? pe care sa o aleg? Eu as recomanda cu caldura asigurarea extinsa, chiar daca e mai scumpa. Acopera zgarieturi, caderi de copaci, incendii, inundatii etc. Iar la cum arata vara pe la noi, as zice ca merita sa dormi linistit, daca poti plati diferenta de asigurare. Si inca ceva despre procentul asigurarii: la mine era 3.75% cand am incheiat polita (pe 4 ani) si nu mi l-au marit. This post has been edited by thecagero: 22 Jun 2006, 09:21 |
--------------------
Ford
Focus 1.6 Ti-VCT,
|
|
mariuscond |
![]()
|
![]() Membru incomod Group: Members Posts: 1.373 Joined: 3 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Acu' am venit de la ASIBAN !!!
Eu aveam casco - mediana (3.25%/an) si am fost sa o modific in casco - extinsa (3.75%/an). Diferenta intre riscurile asigurate e ca la cea extinsa se despagubesc si daunele datorate vandalismului, greve, miscari sociale, etc. De ex.: daca iti zgirie cineva masina in parcare (cu o cheie sa zicem), dar zgirietura e o "linie dreapta" se considera avarie si e acoperita si de casco mediana. Daca in schimb iti zgirie cineva masina scriind pe ea (ex.: "spala-ma", sau ti-o vopseste unu' cu un spray...), se considera vandalism care e acoperit doar de casco extinsa. Asa mi-a zis tanti de la Asiban. Deci atentie mare: casco mediana NU asigura pagubele datorate vandalismului! Numa' bine! |
--------------------
dacia
Logan
dizăl
- B52
|
|
aqua |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.251 Joined: 24 February 05 From: Bucuresti ![]() |
am CASCO la ASiban, prin BRD, facuta pe tot timpul creditului, adica scrie pe ea ca se asigura incepand din 2005 pana in 2012, la pretul de 200 euro fix pe toti 7 ani..adica indif ca am sau nu pagube anul urmator platesc aceeasi suma de 200 euro?ca si eu am chestia cu neaplicatul articolelor nu stiu care..cu reducerea... am franciza 0, sa ma astept sa-mi schimbe suma asta de 200?merci, apropo as avea vreo sansa sa-i fac sa o platesc in rate CASCO?intr-o sapt tre' sa sa refac CASCO
This post has been edited by aqua: 22 Jun 2006, 11:20 |
--------------------
ex. megane dci,
ex. Sportage GDI
2017 Sportage 2020 AWD T-GDI
|
|
Kostica |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 201 Joined: 6 May 06 ![]() |
Eu am CASCO la ASIBAN, la autoturism luat in rate la BRD si platesc asigurarea in rape lunare egale. (2,6 % pe an ~ 250 euro).
|
--------------------
LOGAN
1,6 AMB
sept. 2004
|
|
asybo2002 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 540 Joined: 13 October 04 From: Bucuresti ![]() |
la toate politele incheiate incepand cu data de 1.03.2006 se despagubeste vandalismul pentru orice tip de polita...ca idee nici polita extinsa nu acoperea pana la aceasta data acest tip de dauna, diferenta fata de mediana era data de acoperirea daunelor generate de miscarile sociale...
|
--------------------
DACIA
Duster 4x4, 1.5 dCi
2010 Laureate
- B "Merge si asa" ... Drama sau inventivitate !?
|
|
catap |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 39 Joined: 11 April 06 From: Bucuresti ![]() |
Cred ca la BRD se incheie asigurarea in functie de consilierul de credite care nu stie mai nimic. Eu am innoit polita CASCO (recomandare BRD ASIBAN) in martie fix pe data cand am luat masina nu au acceptat nici o zi mai devreme pentru ca nu le permite sistemul - nu conteaza ca nu te poti duce in ziua x.
Incepand de anul acesta mi s-a sus ca polita va fi incheiata pe toata perioada creditului, iar banii pentru CASCO sunt inclusi in rata. Mi s-a oferit varianta de a plati trimestrial sau semestrial, iar in desfasuratorul CASCO valoarea masinii scade de la an la an si implicit si rata. |
--------------------
Dacia
Logan
Preferance 2005
- TR 31 XXX
|
|
AL |
![]()
|
![]() Member Group: Members Posts: 2.495 Joined: 8 July 02 From: Bucuresti ![]() |
cred ca discutia era alta in acest subiect, despre majorarea "surpriza" a primei de asigurare pentru cei care au credite BRD si au fost momiti cu prime preferentiale care acum s-au "evaporat"... despre asigurari si polite se discuta la locul cuvenit... acest topic se inchide.
|
--------------------
Skoda
KAROQ
2019
- B-21-NEW
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 23rd July 2025 - 13:24 |