DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

73 Pages « < 10 11 12 13 14 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Pro sau contra guvernării Cioloș

Marty
post 27 Mar 2016, 16:49
Post #331

Membru cu privire de ansamblu

Group: Members
From: Corbu

tonelu, vad ca ignori cu buna stiinta faptele si o tii p-a ta. Uite, inca una ca sa vezi cit de smecher a fost pontanacu si de unde cresterea economica: in 2003 cumparam in Elvetia litrul de benzina 95 cu 1.3 CHF iar in Romania se vindea cu 1 leu si ceva (hai sa-ti fac pe plac si sa zic 2 lei/l). Anul trecut cumparam benzina de 98 cu 1.3 CHF/litru, in Romania fiind pe 6 lei litrul. In timp ce toata Europa scadea pretul benzinei la pompa, in Romania pretul era acelasi iar prostalau' tau declara crestere economica. Ca aia 7 eurocenti tot acolo erau, pretul benzinei era jos de tot dar el tinea taxele si accizele sus incasind loveaua si rinjind peste tot ca economia duduie, realitatea fiind ca economia era cel putin la fel de varza ca si inainte.

--------------------
Gillette De unica folosinta 2011 - B 999 NAM
Mindru absolvent de grup scolar.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
tony-s
post 27 Mar 2016, 17:08
Post #332

Membru autentic

Group: Banned
From: Cluj-Napoca

Lasa cu helvetia care nici macar nu e in ue si nu e obligata sa respecte tot felul de accize si taxe aberante....in romania pe vremea lui base boc benzina era peste 6 lei, cat timp a fost ponta pretul a fost in jur de 5 lei la un moment dat s-a dus si spre 4 lei....in conditiile in care salariu mediu era in jur de 550-600 euro...pe vremea lui base boc era 400-450 euro.

This post has been edited by tony-s: 27 Mar 2016, 17:10

--------------------
Chevrolet Lacetti 1.4 2007
+
Marty
post 27 Mar 2016, 17:11
Post #333

Dar de pretul mondial al barilului de petrol nu vorbesti? Cit era pe vremea lu' Baseboc, cit era pe vremea pontalaului?

27 Mar 2016, 17:11:
De ce sa te las cu Elvetia, ti se pare normal sa cumpar benzina mai ieftin din Elvetia decit din pontaland?

This post has been edited by Marty: 27 Mar 2016, 17:11

--------------------
+
tony-s
post 27 Mar 2016, 17:14
Post #334

Membru autentic

Stai linistit ca jumatate din accize le-a bagat idolul tau base -remeber - taxa aici sunt banii dvs,apoi acciza (in total cam 1-1.5 lei).....asa ca aia vreo 35 bani ai lui ponta sunt fix frectie.

Pai in america e jumatate pretul iar in iran e 7 centi litrul....si ce relevanta are...

This post has been edited by tony-s: 27 Mar 2016, 17:18

--------------------
+
Marty
post 27 Mar 2016, 17:24
Post #335

Base idolu' meu? Minca-l-ar puscaria pe el si pe toti acolitii lui, dar mai ales pe ponta si pe crin!
Da, 35 de bani de pe vremea lu' pontalau sint nesemnificativi pe vremea lu' Baseboc, intr-adevar, dar se adauga la furtisagurile care implineau zimbetu' hotului cind zicea ca duduie economia. In plus de asta, vezi ca acciza la benzina e impusa de UE, cursul de schimb si taxele pe benzina sint mioritice. Deci, cind barilu' de petrol era 110 USD + toate taxele lu' Baseboc litrul de 95 se vindea cu 5.6 lei; in 2015 barilul de petrol era sub 50 de USD (deci mai putin de jumate, da?) iar benzina la pompa pontalaului era 5 lei (hai sa zic 4, sa ai si tu o bucurie in viata!). Explica-mi si mie, te rog, de cind jumatate din 5.6 e 4, ca eu matematica asta n-am invatat-o, dar tre' sa recunosc ca nici doctorate fantasmagorice n-am trecute prin siviu.

--------------------
+
tony-s
post 27 Mar 2016, 17:39
Post #336

Membru autentic

Pai si acuma barilul e vreo 50 usd si prețul e aproape 5 lei....da' nu se pune ca-s tehnocrati care-s buni cand se opun eliminarii accizei,reducerii altor taxe,cresterii salariului minim,a indemnizatiei pt. Copii....

This post has been edited by tony-s: 27 Mar 2016, 17:42

--------------------
+
Marty
post 27 Mar 2016, 17:46
Post #337

Eu nu ti-am ridicat in slavi tehnocratii, dar tu-l tii in brate pe borfasu' ala de zici ca ti-a turnat aur in curte. Iti demonstrez ca respectiva crestere economica cu care se mindrea cretinul ala a fost multumita unei conjuncturi politico-economica mondiale si a faptului ca jegu' dracului a continuat sa jecmaneasca populatia cu rinjetul pe buze si tu ma iei cu betivu' chior si cu tehnocratii.

--------------------
+
tony-s
post 27 Mar 2016, 17:57
Post #338

Membru autentic

Perspectiva economica mondiala era de stagnare in europa (zona care conta in conditiile in care romania are in cea mai mare parte relații economice cu ue) si de crestere moderata in USA -de vreo 2% insa oricum relațiile economice cu america sunt nesemnificative.....in condițiile astea ponta a reușit cele mai mari performante economice din europa si una dintre cele mai mari creșteri a nivelului de trăi din lume (in2015 salariu mediu a crescut cu vreo 13% la o deflație de peste 1%-adica o crestere a nivelului de trai de aproape 15%- nu stiu daca in conditiile actuale sunt multe tari din lume care se pot lauda cu așa ceva - poate china si cam atât).

Ponta e infractor ca așa zice kovesi....sunt penibili aia vreo 50 000 lei in conditiile in care nevasta-sa face banii aia de la ue in 10 zile....iar in 2007-2008 orice avocat mai de doamne ajuta din București făcea banii aia in maxim doua luni....bine nu mai punem la socoteala ca pe kovesi nu o interesează de miliardele dispărute odată cu flota,de milioane de euro cu casa din mihaileanu,de milioane de euro luate de persoane fizice de la cec,de milioane cu terenul de la nana...contează doar maruntisul ala de vreo 10 mii de euro.

This post has been edited by tony-s: 27 Mar 2016, 18:10

--------------------
+
Serje
post 27 Mar 2016, 18:05
Post #339

Membru autentic

QUOTE(Marty @ 27 Mar 2016, 18:24)
in 2015 barilul de petrol era sub 50 de USD (deci mai putin de jumate, da?) iar benzina la pompa pontalaului era 5 lei (hai sa zic 4, sa ai si tu o bucurie in viata!). Explica-mi si mie, te rog, de cind jumatate din 5.6 e 4, ca eu matematica asta n-am invatat-o.
*

Nu prea se calculeaza asa, pentru ca pretu petrolului influenteaza doar putin pretul benzinei, mare parte din pretul benzinei ii reprezentat de taxe si accize, rafinare, transport, etc

--------------------
MTD Optima 53 SPB HW
+
Marty
post 27 Mar 2016, 18:08
Post #340

QUOTE(tony-s @ 27 Mar 2016, 17:57)
Perspectiva economica mondiala era de stagnare in europa
*

Continuam tot asa pina se cinta bingo: in stagnanta economie europeana pretul benzinei scadea dramatic, in Romania abia se simtea o schimbare. Sa fi contribuit acest fapt la mult laudata crestere economica?

27 Mar 2016, 18:09:
QUOTE(Serje @ 27 Mar 2016, 18:05)
Nu prea se calculeaza asa, pentru ca pretu petrolului influenteaza doar putin pretul benzinei, mare parte din pretul benzinei ii reprezentat de taxe si accize, rafinare, transport, etc
*

Deci si tie ti se pare normal ca benzina in Elvetia sa fie mai ieftina ca in Romania, nu?

This post has been edited by Marty: 27 Mar 2016, 18:09

--------------------
+
tony-s
post 27 Mar 2016, 18:12
Post #341

Membru autentic

A scăzut si-n romania prețul...pe vremea lui base-boc ajunsese pe la vreo 6,2 lei iar prin 2015 scazuse aproape la 4 lei si pe la începutul anului asta a fost pe la 4,2 lei....adică o scădere de peste 50%....cu mult mai mult n-a scăzut nicăieri in ue din cauza accizelor aberante....in america mai mult decât s-a injumatatit de la 3.5-4 usd galonul in 2010-2011 ajunsese aproape de 1.5 usd in multe state acum cateva luni.

La partea cu dezavantajele intrării in ue am uitat de tot felul de aberatii de taxe,accize...pe combustibili,curent,gaze....bine ca trebuie sa plătim tot felul aberatii de taxe eco,green,blue friendly... iar germania face softuri ca sa trișeze nivelul emisiilor mașinilor...

This post has been edited by tony-s: 27 Mar 2016, 18:33

--------------------
+
DragosP
post 27 Mar 2016, 18:31
Post #342

Nu zic nimic...nou

Group: Moderatori
From: Lumea mea

Unde ai făcut cu artimetica ma tony?

--------------------
Ceva de plastic . . - BRRC
Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu!
+
tony-s
post 27 Mar 2016, 18:34
Post #343

Membru autentic

Whatever...vreo 35-40% cam tot pe acolo a fost si scaderea in restul ue...aia vreo 7 eurocenti au fost vreo 5% din pretul de pe vremea lui base-boc de vreo 6.2 lei...da in fine propaganda trebuie sa-si faca datoria si sa tot repete ca a venit apocalipsa dupa ce a bagt ponta vreo 35 de bani in pretul benzinei....restul masurilor - dublarea alocatiilor copiilor,cresterea salariului minim cu vreo 60%,a salariilor profesorulor si a medicilor cu 40-45%,a pensiilor cu 25-30%.,scaderea tva la alimente cu 15%,a cass cu 5%,toate la o inflatie nesemnificativa si apoi negativa....nu se pun.

This post has been edited by tony-s: 27 Mar 2016, 18:53

--------------------
+
b76bgaarh
post 27 Mar 2016, 18:38
Post #344

Membru autentic

From: Bucuresti

Marty suiș e în ue?

--------------------
Renault Megane sedan 04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI
Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
+
tony-s
post 27 Mar 2016, 19:03
Post #345

Membru autentic

Oricum elvetia nu e cel mai bun exemplu...datorita pozitiei geografice ei si-au permis sa se declare neutrii si apoi sa atraga banii tuturor inclusiv a infractorilor si a teroristilor(sunt de notorietate presiunile englezilor asupra bancilor elvetiene care ascund banii infractorilor,ca sa nu mai zic de blateanu care mai fura vreo 20 de ani daca nu intervenea FBI).... moralitatea si etica sunt bune doar ca sa fie predicate altora....romania de ex. putea sa se declare de cate ori vroia ea neutra ca oricum nu interesa pe nimeni.

This post has been edited by tony-s: 27 Mar 2016, 19:15

--------------------
+
Marty
post 27 Mar 2016, 20:26
Post #346

tonele, tinind cont de chestiile pe care le ignori si pe care te faci ca nu le intelegi, nu m-ar mira sa compari pretul benzinei de 100 de la OMV cu benzina de 95 de la Nicu Galbenus de pe vremea pontalaului. Da, ai dreptate, pretul benzinei e normal sa ramina aproape acelasi indiferent ca pretul barilului de petrol a scazut cu mai mult de 50% (de la peste 110 la sub 50) si e la fel de normal sa FURI banii obtinuti din necorelarea pretului benzinei in raport cu pretul barilului + mentinerea cursului de schimb pentru acciza la 5 lei/eur + o suprataxa de 7 eurocenti pe litru ca sa te umflii in pene ca duduie economia.

This post has been edited by Marty: 27 Mar 2016, 20:30

--------------------
+
Serje
post 27 Mar 2016, 23:39
Post #347

Membru autentic

QUOTE(Marty @ 27 Mar 2016, 19:08)
Deci si tie ti se pare normal ca benzina in Elvetia sa fie mai ieftina ca in Romania, nu?
*

Normal ca nu mi se pare normal, din ce stiu Elvetia nu are petrol, io ziceam strict de comparatia aia.
Dar daca ne-o trebuit ue ... tre sa aliniem preturile, adica sa fie cel putin cat la ei, daca dobitocii de la noi pun in plus peste ... ei is si mai fericiti. Cand ii de crescut preturi, taxe... toti ne felicita, cand ii de scazut ... urla toti ca se duce dracului stabilitatea lu' peste prajit.

This post has been edited by Serje: 27 Mar 2016, 23:40

--------------------
MTD Optima 53 SPB HW
+
paul_p
post 28 Mar 2016, 00:02
Post #348

Membru autentic

From: psd=evil

QUOTE(Serje @ 27 Mar 2016, 18:05)
*

Mai sa fie smile.gif
Cand crestea pretul barilului, pretul la pompa crestea direct proportional cu cresterea pretului barilului.
Cand a scazut pretul barilului, dintr-o data acesta nu mai este atat de important, ci cea mai mare parte din pret o constituie taxele si transportul.

Incearca alta explicatie.

This post has been edited by paul_p: 28 Mar 2016, 01:05

--------------------
Fara roti fara ipocriti - 2010
+
Serje
post 28 Mar 2016, 00:41
Post #349

Membru autentic

Ia uite ca am gasit si un desen pentru tine:

--------------------
MTD Optima 53 SPB HW
+
Liviu
post 28 Mar 2016, 00:44
Post #350

expat naiv

From: Peste gard

Serje, las-o ca macane. Dar poti sa iesi la o cafea cu tony sa va dati dreptate unul altuia.

--------------------
. . .
-= age is just a number =-
+
tony-s
post 28 Mar 2016, 06:53
Post #351

Membru autentic

A gasit propaganda chestia asta cu 35 de bani si tot o da inainte..lasand la o parte ca in romania sunt max. 7-8 milioane de autovehicule din care nu stiu daca 6-7 milioane sunt functionale (din care multe pe firme) probabil nici macar 20-25% din populatie nu au fost 'afectati' (cat poate fi cineva afectat de 35 de bani in conditiile in care plateau 4-5 lei dupa ce cu 1-2 ani inainte plateau peste 6 lei si in general cei care poseda masina nu fac parte din categoriile cele mai sarace)...nu conteaza ca salariile medicilor in medie au crescut cu vreo 1000 lei,a profesorilor cu 700-800 lei,salariu mediu general pe toata tara cu 700-800 lei,salariu minim cu 400-500 lei,pensiile cu 300-400 lei,alocatiile copiilor s-au dublat...ca sa nu mai zic ca pt. Prima data in istoria romaniei de la jumatatea lui 2015 preturile sunt in scadere datorita politicilor fiscale ale lui ponta

This post has been edited by tony-s: 28 Mar 2016, 07:38

--------------------
+
DragosP
post 28 Mar 2016, 07:06
Post #352

Nu zic nimic...nou

Liviu, tot zicea tony că-i mai bine și frumos la catolici.
Ei tocmai l-au sărbătorit.
Hai, trece-l la loc pe mp, te rog!

--------------------
Cu noi este Dumnezeu!
+
tony-s
post 28 Mar 2016, 07:39
Post #353

Membru autentic

De ce ?...pt. Ca nu-s de acord cu aberatiile propagandei ?

Toate afirmatiile mele se pot verifica:
-imediat cum a ajuns la guvernare ponta a crescut salariile bugetarilor cu 15% apoi in 2015 ale medicilor si profesorilor cu 25% adica in total undeva intre 40-45% pt. Profesori si medici...
-a preluat salariu minim de 670 si l-a dus la 1050 si acum ar fi fost 1200 lei daca nu se opuneau tehnocratii.
-a eliminat cass de 5,5% de la pensiile sub valoarea medie si le-a crescut in fiecare an cu 5% toate pensiile
-inflatia de la jumatatea lui 2015 e negativa -1-2%
-de la jumatatea lui 2015 a scazut tva la toate alimentele cu 15% dupa ce la paine scazuse tva in 2014,iar din 2016 tva general a scazut cu 4%
-din octombrie 2014 a redus cass cu 5%.
-din 2015 alocatiile copiilor s-au dublat de la 40 la 80 lei e drept dupa o iniatiativa a pedele insa ponta a aplicat-o nu cum fac acum tehnocratii ca cica nu sunt bani pt. Cresterea indemnizatiilor pt. Copii-probabil din nou s-a dat liber pedeleilor la furat cu miliardele de euro.
-a crescut absobtia fondurilor europene de la vreo 8-9% la vreo 65-70%....tehnocratii deocamdata in 3 luni 2016 au absorbit 0 euro fonduri europene....in conditiile in care romania arr de platit pt. Primele 3 luni catre ue aprox. 400 milioane (contributia romaniei pe tot anul 2016 e aprox.1,7-1,8 miliarde de euro).

Vreau sa fie contrazise cu argumente afirmatiile mele de mai sus....inainte de a fi din nou banat abuziv.

This post has been edited by tony-s: 28 Mar 2016, 08:11

--------------------
+
DragosP
post 28 Mar 2016, 07:55
Post #354

Nu zic nimic...nou

Salariul minim e cel mai simplu de schimbat.
Din condei.
Chestia e dacă economia care duduie îl poate susține.
La fel și CAS-ul. Mare rahat, de mâine l-aș face 0.
Nu știu de unde aș mai da pensii, da' pe onoarea mea că 0 l-aș face.

--------------------
Cu noi este Dumnezeu!
+
tony-s
post 28 Mar 2016, 08:00
Post #355

Membru autentic

Pai din 2012 pana la sfarsitul lui 2015 nr. Locurilor de munca a crescut de la vreo 4.4 milioane la aproape 4.8 milioane deci cresterea salariul minim care s-a facut efectiv,nu doar din condei,n-a afectat nr. Locurilor de munca.

Imi aduc aminte cat mai jelea propaganda in 2014 ca vine apocalipsa ca a scazut cass cu 5%,pai daca il scadea cu 10% era apocalipsa+doomsday+tsunami dupa propaganda in frunte cu nea base....ca sa nu mai zic ca-l aresta imediat kovesi....partea cu hartuirea penala a venit dupa ce a anuntat scaderea tva.

This post has been edited by tony-s: 28 Mar 2016, 08:02

--------------------
+
b76bgaarh
post 28 Mar 2016, 08:48
Post #356

Membru autentic

Nimic despre realizarile tehnocratzilor?

au scos acciza rau famata? au eliminat capusele? in spitale curge lapte si miere?

--------------------
+
tony-s
post 28 Mar 2016, 08:55
Post #357

Membru autentic

Tehnocrații s-au opus eliminarii accizei pe benzina,reducerii impozitului pe difidende, cresterii salariului minim,cresterii indemnizatiei pt. Copii,au absorbit 0 fonduri europene in 2015....in vreo 4-5 luni eu zic ca e ceva...cum am mai spus -sa speram ca nu vor apuca sa distrugă tot ce s-a realizat pe vremea lui ponta -creștere economica constant peste 3%,inflație in scădere,somaj si datorie externa in ușoară scădere,crestere puternica a absorbtiei fondurilor europene,creșteri de salarii si pensii in fiecare an - si nu ma refer doar la stat si la privat nivelul cresterilor salariale au fost aprox. La fel de mari ca cele la stat.

This post has been edited by tony-s: 28 Mar 2016, 08:59

--------------------
+
Victoras2001
post 28 Mar 2016, 09:01
Post #358

Membru autentic

QUOTE(DragosP @ 28 Mar 2016, 07:55)
Nu știu de unde aș mai da pensii, da' pe onoarea mea că 0 l-aș face.
*

Stii ca la cat de bine au guvernat si guverneaza baietii nostri, in 20 de ani n-au de unde sa mai dea o pensie?

QUOTE(b76bgaarh @ 28 Mar 2016, 08:48)
Nimic despre realizarile tehnocratzilor?

au scos acciza rau famata? au eliminat capusele? in spitale curge lapte si miere?
*

Da bravo ma. pe asta s-au si bazat handicapatii aia. Lasa tehnocratii, ca si-asa nu pot schimba nimic . Ba ca-i timpul scurt, ba ca-i trantim in Parlament orice ar face. Apoi tipam ca na, ati vrut tehnocrati. La unchi-miu, care are 80 de ani, se uita la A1, nu se mai spala de la 40, e din BZ si voteaza psd chiar si cand fi-su se tavaleste pe jos si-i explica cum i se duc afacerile de rapa din cauza lor, merge. E pe sistem. Au zis la tv ca... Si teveu e A1/3.

--------------------
ZAZ Zaporojeț 1969
Femeia nebatuta e precum o casa nematurata.
+
DragosP
post 28 Mar 2016, 09:03
Post #359

Nu zic nimic...nou

QUOTE(Victoras2001 @ 28 Mar 2016, 10:01)
Stii ca la cat de bine au guvernat si guverneaza baietii nostri, in 20 de ani n-au de unde sa mai dea o pensie?
*

Știu. Tocmai d'aia.
Da' nu te amăgi prea mult, nu e numai la noi problema asta...
E o problemă de sistem în general, nici măcar aici n-am fost originali. mad.gif

--------------------
Cu noi este Dumnezeu!
+
b76bgaarh
post 28 Mar 2016, 09:03
Post #360

Membru autentic

daca e portocaliu, normal ca i se duc afacerile de rapa.

--------------------
+
73 Pages « < 10 11 12 13 14 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 15th May 2025 - 21:29
Forum Renault