DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Soricei...

post 8 Jul 2002, 13:32
Post #1

Group:

Warn: (0%) -----

Am observat destul de frecvent resturi de mincare (coji de paine, oase) in compartimentul motorului. Banuiesc ca sint lasate de soareci-soricei desi ma asteptam sa se intimple asta iarna cind sint atrasi de caldura motorului. Cu vechea Dacie1300 am avut o experienta nasoala acum vreo 10 ani cind un soricel imi taiase complet forma de cablu chiar la trecere intre cabina si motor de a trebuit sa schimb toata instalatia electrica icon_evil.gif .
Deocamdata la DSN n-am observat nimic rontait intre cabluri electrice sau cauciucaraie dar sint oarecum ingrijorat, n-o am decit de-o luna...

--------------------
User is offlinePM
Go to the top of the page
+
miki
post 1 Aug 2002, 11:02
Post #2

#Hırsızlargibigeceniniçine

Group: Members
From: Bucuresti

Daca ai un model mai nou, cablurile folosite la instalatia electrica au izolatia dintr-un material special care nu este pe gustul rozatoarelor biggrin.gif

--------------------
Renault Sedan 1.6 16V / Megane IV 1.33 TCE/Santa Fe 2004 / 2019/2008 - XX-B-XXX
User is offlineGalerie FotoPM
+
laur
post 1 Oct 2002, 11:15
Post #3

Membru autentic

From: Iasi

Nu e din nici un material special izolatia cablurilor. Mie mi-a papat un sobolan firele de la semnalizarea din dr. fata. Le-a sectionat de linga semnalizator, de unde ies din manunchiul de cabluri, si inca o data de la mijloc. Stiu ca era sobolan, nu soarece, pt. ca dimineata l-am vazut cum a iesit de sub masina si ma amuzam ca a speriat un ciine smile.gif.

--------------------
Peugeot 206 1,4 HDI - .
+
adi
post 26 Nov 2003, 11:08
Post #4

Membru incepator

Exact acelasi lucru am patit si eu !
1. Am inlocuit firele, pe care le-am infasurat bine in banda izolatoare si apoi le-am trecut printr-un arc lung si flexibil (l-am gasit la "papa" prin garaj), ca intr-un manson. Acum sigur nu vor mai putea roade ACELE fire.
2. Am pus in acele locasuri (in spatele farurilor) cate o bucata groasa de cauciuc in care am infipt bolduri (ca la periile de par). Nici nu stau direct pe tabla (ci pe gamaliile boldurilor, pe care nu le-am putut infige de tot)
3. Am incercat sa parchez cat mai departe de ghena de gunoi laugh.gif

Adi

--------------------
-NA-
DSN Clima (2002)
+
costi
post 26 Nov 2003, 12:19
Post #5

Membru autentic

PISIIIIIIIIIIICA !!!

--------------------
DSN/SLZ
+
Ov
post 26 Nov 2003, 13:07
Post #6

Academician doctor inginer, savant de renume mondial

Group: Moderatori

de acord, baga o pisica in scut icon_twisted.gif

--------------------
Dacia 1300 1972
when life gives you lemon, make lemonade
+
MojoJojo
post 26 Nov 2003, 16:14
Post #7

Membru

From: Poiana Lacului - Pitesti - Bucuresti

degeaba va agitati.
Discovery: "dupa ce oamenii vor fi disparut de mult de pe Terra, sobolanii au devenit o specie dominanta"
Concluzie: don't mess with the rats (si daca tot nu ma credeti uitati-va la Tom si Jerry - mouse always wins)

--------------------
Excuse me! Can u direct me to the direction of the eggs so I can locate them and purchase them and take them home with me so I can eat them on a nutritious breakfast today...and maybe tomorrow
+
asarban
post 26 Nov 2003, 16:16
Post #8

Membru autentic

Group: Banned

Baga frate niste graunte d'alea rosii speciale pentru sobolani!
Works like magic!

--------------------
Intr-o apa adanca patru ochi luceste. Ce sa fie oare este doi de peste.
+
cristimm
post 26 Nov 2003, 23:41
Post #9

Membru vechi

Incearca sa parchezi cat mai departe de canalizari.

--------------------
ex Dacia Nova GTi
+
DomnulK
post 27 Nov 2003, 01:07
Post #10

ex kAndrei

Exact acelasi lucru am patit si eu !
1. Am inlocuit firele, pe care le-am infasurat bine in banda izolatoare si apoi le-am trecut printr-un arc lung si flexibil (l-am gasit la \"papa\" prin garaj), ca intr-un manson. Acum sigur nu vor mai putea roade ACELE fire.
2. Am pus in acele locasuri (in spatele farurilor) cate o bucata groasa de cauciuc in care am infipt bolduri (ca la periile de par). Nici nu stau direct pe tabla (ci pe gamaliile boldurilor, pe care nu le-am putut infige de tot)
3. Am incercat sa parchez cat mai departe de ghena de gunoi  :lol:  

Adi

Ideea cu arcurile puse peste manunchiul de fire e destul de buna. Dar nu pot spune acelashi lucru despre cea cu bolduri in cauciuc. Cand vei vrea sa schimbi vreun bec shi o sa te intzepi o sa-ti injuri totzi vecinii de pe scara blocului<daca stai ca noi majoritatea la bloc>.
Sa ma anunti shi pe mine cam care e sentimentul cand schimibi becurile de la faruri, semnalizari. Bafta!

--------------------
Dacia Logan Laureate 1.6 MPI 2004
Asfalt Uscat!
+
adi
post 27 Nov 2003, 09:17
Post #11

Membru incepator

Ideea cu arcurile puse peste manunchiul de fire e destul de buna. Dar nu pot spune acelashi lucru despre cea cu bolduri in cauciuc. Cand vei vrea sa schimbi vreun bec shi o sa te intzepi o sa-ti injuri totzi vecinii de pe scara blocului<daca stai ca noi majoritatea la bloc>.  
Sa ma anunti shi pe mine cam care e sentimentul cand schimibi becurile de la faruri, semnalizari. Bafta!

smile.gif Am inteles aluzia ... insa chiar am schimbat o semnalizare cu totul si fara sa ma intep (bodurile sunt mult mai jos si chiar nu ai ce sa cauti in acel loc; verifica si vezi ca e un loc destul de mare "nefolosit" smile.gif ) (nu stiu ce parere vor avea si cei de la service, daca vor avea "treaba" prin acele locuri smile.gif ) Chestia cu arcul a mers numai in partea stanga.
Nu cred ca e cea mai buna solutie, dar eu asta am facut si pana acum a dat roade.

--------------------
-NA-
DSN Clima (2002)
+
DomnulK
post 28 Nov 2003, 01:22
Post #12

ex kAndrei

O solutoie mai buna este imbracarea instalatiei electrice<partile expuse> in furtujn din ala metalic flexibil<gen furtun de dush> da e cam scump.

--------------------
Dacia Logan Laureate 1.6 MPI 2004
Asfalt Uscat!
+
bogdan_o
post 2 Dec 2003, 01:35
Post #13

om ca, din pacate, din ce in ce mai putini

Da' de o otrava de sobolani lipita cu dublu-adeziva ce ziceti?

--------------------
Dacia SLZ 1.4 / Break CL
E bine sa fii multumit cu ceea ce ai, dar nu si de ceea ce esti (Sir James MacKintosh)
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

ETask
Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 19th July 2025 - 03:30
Forum Renault