intrebare pentru electronisti, legat de o schema f. simpla
![]() ![]() ![]() |
intrebare pentru electronisti, legat de o schema f. simpla
vv |
![]()
|
||
![]() dilbert.com Group: Members Posts: 1.080 Joined: 10 June 04 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Grand Scenic
2008
- B.00.XXX It is final proof of god's omnipotence that he needs not exist in order to save us.
|
|||
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.745 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
QUOTE(vv @ 15 Nov 2005, 19:47) Se da urmatoarea problema: Sa se faca un 'comutator' care e comandat prin software, pentru intreruperea alimentarii cu curent (un fel de 'hardware reset', dar din software ![]() Trebuie ceva sa suporte tensiuni de 5-24V, curenti pana in 2 A, si sa poata fi comandat direct de pe un port serial/paralel Sa nu te puna ![]() QUOTE(vv @ 15 Nov 2005, 19:47) Intrebarea 2: Exista o firma care sa produca astfel de jucarii (adica, niste circuite micute, da' impachetate cat de cat elegant in niste cutii - nu cine stie ce filosofie, da' ceva mai bine decat as face eu de manuta). Eventual, sa bage si niste buffere, un PIC + programelul aferent (ca sa implementeze un protocol de comunicatie simplu prin seriala), astfel incat sa pot controla dintr-un singur calculator vreo 64/128/256 astfel de relee? Contra cost, evident. Cred ca poti folosi si portul paralel cu niste circuite aferente pentru a comanda mai mult de 8 relee. This post has been edited by Illusi0n: 15 Nov 2005, 22:18 |
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Nick Ușor
|
|
Slider |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.279 Joined: 5 December 03 From: Cernavoda ![]() |
Se poate. Foloseste un optocluplor pentru separatie intre PC si ce vrei tu sa faci acolo. Daca astepti pina miine iti trimit ceva scheme.
|
--------------------
LOGAN
Ambiance
- CT-xx-xxx
|
|
vv |
![]()
|
![]() dilbert.com Group: Members Posts: 1.080 Joined: 10 June 04 From: Bucuresti ![]() |
Se poate si mai simplu. Folosesti paralela ca 'sink', legi un pinul +5V celalalt la paralela, printr-o rezistenta. Nu cred ca se strica.
Cum poti comanda mai mult de 8 prin LPT? Ca parca are 8 pini de date (bine, mai poate poti folosi din pinii de control, dar oricum esti limitat, are doar 25 de pini din cara o gramada sunt legati la ground. M-ar interesa foarte tare o firma care sa faca (fizic, nu doar 'design') circuitul pentru mine, ca sa nu-mi mai bat eu capul (Slider, mersi, o sa vorbesc cu aia, dar de pe site rezulta ca vand componente doar, nu stiu daca fac si componente la comanda... o sa vad ce zic). |
--------------------
Renault
Grand Scenic
2008
- B.00.XXX It is final proof of god's omnipotence that he needs not exist in order to save us.
|
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.745 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
QUOTE(vv @ 16 Nov 2005, 11:08) Cum poti comanda mai mult de 8 prin LPT? Ca parca are 8 pini de date (bine, mai poate poti folosi din pinii de control, dar oricum esti limitat, are doar 25 de pini din cara o gramada sunt legati la ground. Folosesti un decodor/demultiplexor. Un exemplu "random" cules de pe Google ar fi 74LS154. Nu mai stiu exact cum se face legarea unui DMUX, da' exista Google. ![]() |
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Nick Ușor
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 27th July 2025 - 14:12 |