DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

4 Pages « < 2 3 4 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Rechemare Logan in service!, Problema SCAUN SOFER

danchitu86
post 21 Nov 2005, 18:54
Post #91

Membru cu BRB

Group: Members
From: Bucharest

VC mi-a raspuns ca masina mea nu este in acest lot, dar scartaie scaunul soferului ca nebunu'... ma scoate din minti! Nu are joc, pare ok... DAR scartaie, paraie...

--------------------
Logan 1.4 MPI Albastru Marin 2005 Laureate
People's problem is not that they are mortal, but that they are suddenly mortal...
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
DragosP
post 21 Nov 2005, 20:31
Post #92

Nu zic nimic...nou

Group: Moderatori
From: Lumea mea

QUOTE(vladiopa @ 21 Nov 2005, 09:46)
Nu prea cred ca ai sa primesti Manualul Calitatii desi asa ar fi frumos si corect sa faca.
*

Corect le-ai zis...
Din păcate, nu e obligatoriu să pună la dispoziție MC, doar daca in contractul cu un furnizor se precizeaza acest lucru. Se da manualul la client in situatia in care se face un audit secunda parte- adica clientul ar face audit la un furnizor dar nu e audit de sistem ca la certificare ci audit de proces sau produs. Și cum noi nu suntem clienții lor, noi suntem clienții unui dealer, se pot prevala inclusiv de asta pentru a refuza publicarea MC...

--------------------
Ceva de plastic . . - BRRC
Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu!
+
vladiopa
post 22 Nov 2005, 08:14
Post #93

Membru incepator

From: Bucuresti

QUOTE(DragosP @ 21 Nov 2005, 20:31)
Corect le-ai zis...
Din păcate, nu e obligatoriu să pună la dispoziție MC, doar daca in contractul cu un furnizor se precizeaza acest lucru. Se da manualul la client in situatia in care se face un audit secunda parte- adica clientul ar face audit la un furnizor dar nu e audit de sistem ca la certificare ci audit de proces sau produs. Și cum noi nu suntem clienții lor, noi suntem clienții unui dealer, se pot prevala inclusiv de asta pentru a refuza publicarea MC...
*

Da, ai dreptate. La ast am-am gandit si eu ca nu prea e posibil sa vezi manualul tocmai din aceste considerente.
Ce mi s-a parut interesant la o firma din SUA a fost faptul ca le-am gasit intreg SMC-ul pe site. Oricine era interesat sa colaboreze cu firma descarca de pe net si consulta manual, proceduri, inclusiv formulare. Faina treaba. Acum revenind la RAC si RAP, cred ca daca nu aflam despre manual atunci despre formularele astea doua chiar ca nu avem nici o sansa. Dar, raman la parerea ca SMC-ul Dacia totusi functioneaza.
Apropos, eu nu am vazut pe nicaieri, stie cineva ce organism i-a certificat ? Cel putin la Daewoo e clar ca a fost TUV Rheiland ca si-au afisat pe net dar astora de ce le-o fi rusine sa spuna ? Sau ei nu au ISO 9001 ? Or avea VDA 6.1 sau QS 9000 ca astea sunt definite exclusiv pt industria auto.

--------------------
Dacia Logan Laureate 1,6 2005 - B-
Oricat de mica ne e leafa, noi tot putem munci mai putin decat ne platesc ei!
+
kum
post 22 Nov 2005, 09:38
Post #94

Banat

Group: Banned
From: Galati

QUOTE(klaus @ 17 Nov 2005, 18:34)
Este vorba doar de scaunele fara reglaj pe inaltime (deci au scapt cei cu laureate si ambition), 300 de bucati fiind in masini la export, restul fiind in masini de pe piata interna
*

pai si atunci asta ce este :

QUOTE(DigitalScribe @ 18 Nov 2005, 16:38)
Am trimis mail la V.C., mi-au zis ca am de mers la service.
Am fost azi, au verificat, totul e ok cica (foarte amabili baietii si operativi; Caremil IASI).
????
uite-te in profil si vei vedea ca are varianta Ambition

--------------------
Laguna 2.0T 2006 - GL-15-...
Sa te fereasca al de sus de prostu' ajuns in functie.
+
madhorsefuzzy
post 22 Nov 2005, 12:08
Post #95

Membru

QUOTE(kum @ 22 Nov 2005, 09:38)
pai si atunci asta ce este :

????
uite-te in profil si vei vedea ca are varianta Ambition
*

La Ambition se regleaza pe inaltime si scaunul pasagerului? Ca la Laureate sigur nu.

--------------------
Laguna Grandtour 2011 4Control 2.0dci 200cp+ / Honda Insight Hybrid 2010 stock
"Vei invata sa conduci cand vei sti sa te feresti de prosti, nu cand vei sti legea!"
+
CosminM
post 22 Nov 2005, 12:12
Post #96

Membru

From: Sibiu

QUOTE(madhorsefuzzy @ 22 Nov 2005, 12:08)
La Ambition se regleaza pe inaltime si scaunul pasagerului? Ca la Laureate sigur nu.
*

Scuze ... nu am citit bine intrebarea ... e vorba despre scaunul pasagerului ... nu cred ca are reglaj pe inaltime nici la ambition.

This post has been edited by CosminM: 22 Nov 2005, 13:53

--------------------
Dacia Logan Laureate 1.4 - SB.......
În momentele dificile ale vieții trebuie să ridici capul, să scoți pieptul în față și să spui cu hotărâre: "Acuma chiar că am pus-o!"
+
AL
post 22 Nov 2005, 13:47
Post #97

Member

la nici una din variante nu se regleaza pe inaltime scaunul PASAGERULUI... adica cel din dreapta la Loganurile cu volanul pe stanga...wink.gif

--------------------
Skoda KAROQ 2019 - B-21-NEW
+
b64chr
post 22 Nov 2005, 13:59
Post #98

Moderator incepator

From: Buzias, Timis

QUOTE(vv @ 18 Nov 2005, 19:09)
Mai, eu cred ca ISO9001 nu zice ca NU POT ajunge produse neconforme la clienti, ci ca trebuie sa existe un mecanism de 'feedback' (adica, sa afli cand se intampla asta, si sa iei masuri pentru a corecta situatia- sa elimini cauza). Deci poate concedierea muncitorului se incadreaza la "eliminat cauza" 04.gif, depinde care e procesul lor.
*

Orice sistem de managementul calitatii ai avea nu poti elimina absolut complet riscul ca un produs neconform sa ajunga la client. Cu ce nu pot fi de acord este afirmatia ca singurul vinovat este un sudor. Daca, si cat de vinovat este sudorul nu avem noi de unde sti. Poate nu are nici o vina ca nu i s-a facut instructajul cum trebuie. Poate ca e foarte vinovat pentru ca a furat electrozii de calitate cu care trebuia sudat si a folosit altii necorespunzatori, sau a venit beat la munca. Nu avem de unde sti. Dar pentru faptul ca un produs neconform a ajuns la client sunt obligatoriu si altii vinovati.

--------------------
Dacia Solenza 2003 / Skoda Octavia 2009
+
vladiopa
post 22 Nov 2005, 14:35
Post #99

Membru incepator

QUOTE(b64chr @ 22 Nov 2005, 13:59)
Orice sistem de managementul calitatii ai avea nu poti elimina absolut complet riscul ca un produs neconform sa ajunga la client. Cu ce nu pot fi de acord este afirmatia ca singurul vinovat este un sudor. Daca, si cat de vinovat este sudorul nu avem noi de unde sti. Poate nu are nici o vina ca nu i s-a facut instructajul cum trebuie. Poate ca e foarte vinovat pentru ca a furat electrozii de calitate cu care trebuia sudat si a folosit altii necorespunzatori, sau a venit beat la munca. Nu avem de unde sti. Dar pentru faptul ca un produs neconform a ajuns la client sunt obligatoriu si altii vinovati.
*

Ai spus-o bine. Cu o exceptie: in industria auto nu prea gasesti sudare cu electrozi metalici inveliti (clasicul procedeu la care cica se pricepe toata lumea) ci sudare prin presiune in puncte. Acolo nu au ce electrozi sa fure ca aia nu sunt consumabili. Din cand in cand se mai ajusteaza ca se uzeaza (adica intr-un fel se curata de oxid si se reface profilul la capat) dar in rest nu e ca la procedeul cu arc electric unde trebuie sa usuci electrozii pe la cateva sute de grade samd ca altfel iti iese sudura prost. La punctele de sudura auto nu ai material de adaos

This post has been edited by vladiopa: 23 Nov 2005, 08:31

--------------------
+
danchitu86
post 22 Nov 2005, 23:09
Post #100

Membru cu BRB

m-am prins ce scartaie la mine, credeam ca este scaunul (cu toate ca nu este pe lista neagra a chemarii in service) - scartaie centura, adica locul unde se introduce aceasta. Ati patit? Sa fie totusi o problema de lot?

--------------------
People's problem is not that they are mortal, but that they are suddenly mortal...
+
vladiopa
post 23 Nov 2005, 08:29
Post #101

Membru incepator

QUOTE(danchitu86 @ 22 Nov 2005, 23:09)
m-am prins ce scartaie la mine, credeam ca este scaunul (cu toate ca nu este pe lista neagra a chemarii in service) - scartaie centura, adica locul unde se introduce aceasta. Ati patit? Sa fie totusi o problema de lot?
*

Si au am un scartait in masina. Am crezut ca scaunul face asa dar daca tu spui ca e ceva de centura o sa ma uit si eu la treaba asta. Cert e ca scartaie ceva, pare-mi-se pe la scaunul pasagerului. Apropos, a mea e facut ain iunie, undeva pe la sfarsit. A ta din ce lot e ?

--------------------
+
ghc
post 23 Nov 2005, 09:17
Post #102

..:::Cautatorul:::..

From: Cluj-Napoca

Mai, nu amestecati oalele... aici e pentru stiri, aici e pentru Zgomote si scartaieli la LOGAN. Cautati centura, veti vedea ca "asa face toate" sau majoritatea...

--------------------
ZKR (Logan by Dacia) BaLaureate 3.14 1907 toamna - CJ-01-GHC
+
IRONICK
post 23 Nov 2005, 09:19
Post #103

-

From: Romania

Si la mine scartaie ceva prin masina. Zgomotul apare atunci cand face balans masina ( toate directiile ). Se aude din interiorul masinii. Se aude ca un arc . . .

This post has been edited by IRONICK: 23 Nov 2005, 09:19

--------------------
CUGIR Albalux 11 1982 - B-11-LUX
+
madhorsefuzzy
post 24 Nov 2005, 17:02
Post #104

Membru

Am fost azi in service pentru verificarea scaunului. Se verifica doar scaunele fara reglare pe inaltime in cazul meu doar cel al pasagerului.

Operatiuni :
- se scoate tetiera scaunului
- se pune in locul ei o tija goala de tetiera
- se trage cu un aparat special de tija (nu stiu cum se numeste)
- se citeste valoarea masurata de aparat care din cate am inteles si intrebat e masurata in Kg forta
- daca marimea este peste 680 se scrie in carnetul de intretinere interventia si se ureaza drum bun
- daca este sub sau egala ... nu stiu ce se intampla si nu am avut inspiratia sa intreb sad.gif
- se pune un sticker albastru pe suportul amortizorului stanga fata in care se scrie interventia (nu m-am uitat ce)

Nu se efectueaza nici o operatie/verificare in plus. (in caz ca intreaba carcotasii)

Scaunul meu a avut valoarea de 725. wub.gif

P.S. M-au intrebat daca sunt multumit de masina. Le-am zis ca da, dar as fi preferat un ABS optional. Nu ca ar conta parerea mea ... biggrin.gif

--------------------
Laguna Grandtour 2011 4Control 2.0dci 200cp+ / Honda Insight Hybrid 2010 stock
"Vei invata sa conduci cand vei sti sa te feresti de prosti, nu cand vei sti legea!"
+
vladiopa
post 24 Nov 2005, 20:11
Post #105

Membru incepator

BTW, ca tot aduse omul asta mai devreme vorba, se poate pune ABS la Laureate ?
Daca da, dati niste detalii. Daca nu...nu le dati tongue.gif

--------------------
+
DFA
post 25 Nov 2005, 09:07
Post #106

moderator://DC/Logan

From: Buzău, RO

QUOTE(vladiopa @ 24 Nov 2005, 21:11)
BTW, ca tot aduse omul asta mai devreme vorba, se poate pune ABS la Laureate ?
Daca da, dati niste detalii. Daca nu...nu le dati  tongue.gif
*

Dacia nu montează!
Vezi răspunsul lor aici: http://daciaclub.tehnoplus.net/DaciaClub/D...lele%20fara.txt

--------------------
Logan III Comfort ECO-G 100cp 2021 sedan - 27 Iul 2021
Logan III Comfort ECO-G 100, Bleu Iron, 16" Amaris, MediaNav, P. sc. încălz.+Climă, P. Comfort, P. Park. 2, volan piele, geam. el. sp.
ex Logan I 1.5
+
vladiopa
post 27 Nov 2005, 00:56
Post #107

Membru incepator

QUOTE(DFA @ 25 Nov 2005, 09:07)
Dacia nu montează!
Vezi răspunsul lor aici: http://daciaclub.tehnoplus.net/DaciaClub/D...lele%20fara.txt
*

Vad ca nu merge link-ul pe care l-ai dat sad.gif

Apropos de masina ta. E ceva productie de unicat ? Ai cerut bord sculptat in lemn de trandafir ? tongue.gif Nu inteleg de ce dureaza atat pana sa ti-o aduca

--------------------
+
calin.c
post 27 Nov 2005, 09:54
Post #108

Membru autentic

From: sighisoara

nu trebuie sa asteptati scrisorile da la dacia se poate merge la service si sa iti noteze codul vin care il trimit la olv sau vtr si primesc raspuns daca trebe testat scaunele
daca trebuie vi se face o programare si daca nu rezista scaunul vi se schimba nu se sudeaza
daca cei care fac asa ceva nu au sudat bine ce garantie aveti ca sudorul din service sudeaza bine?

--------------------
+
DFA
post 27 Nov 2005, 12:46
Post #109

QUOTE(vladiopa @ 27 Nov 2005, 01:56)
Vad ca nu merge link-ul pe care l-ai dat  sad.gif

Apropos de masina ta. E ceva productie de unicat ? Ai cerut bord sculptat in lemn de trandafir ?  tongue.gif  Nu inteleg de ce dureaza atat pana sa ti-o aduca
*

Adresa funcționează acum..., nu știu ce o fi fost, poate o întrerupere momentară de conexiune cu ISP-ul..., se mai întâmplă...

biggrin.gif Iar în privința mașinii mele... mellow.gif , probabil că aduc piesele cu vaporu', din China...
Mi s-a comunicat că datorită combinației de culoare și a variantei (Laurerate diesel) mașina mea intră târziu în producție deoarece lotul în care va fi fabricată a mea e "inclus mai rar" în linia de producție - de aici și timpul lung...
Plus că coada de așteptare s-a lungit foarte mult din cauza comenzilor foarte mari de Preferance diesel (și Ambiance diesel), în timp ce coada de așteptare la MPI-uri s-a scurtat considerabil din cauză că a scăzut (oarecum) cererea de benzinare.

--------------------
Logan III Comfort ECO-G 100, Bleu Iron, 16" Amaris, MediaNav, P. sc. încălz.+Climă, P. Comfort, P. Park. 2, volan piele, geam. el. sp.
ex Logan I 1.5
+
oli_h
post 27 Nov 2005, 16:05
Post #110

Membru incepator

From: Timisoara

Eu propun celor care trebuie sa isi duca loganu in service pt schimbarea scaunelor sa faca un semn la amandoua scaunele si la ridicare va observa daca a fost schimbat sau nu .
Daca nu ,e clar problema a fost alta

--------------------
Dacia Logan - TM
+
calin.c
post 27 Nov 2005, 19:47
Post #111

Membru autentic

From: sighisoara

nu este alta problema
poti asita daca vrei si tu

--------------------
+
danchitu86
post 28 Nov 2005, 00:38
Post #112

Membru cu BRB

QUOTE(oli_h @ 27 Nov 2005, 17:05)
Eu propun celor care trebuie sa isi duca loganu in service pt schimbarea scaunelor sa faca un semn  la amandoua scaunele si la ridicare va observa daca a fost  schimbat sau nu .
*

Calmati-va cu aceste slogane "Dacia ne minte mereu"!
A povestit mai sus un coleg de forum ce s-a petrecut la service, asa ca nu inteleg de unde atatea semne de intrebare...

--------------------
+
kurupt
post 2 Dec 2005, 17:36
Post #113

Membru autentic

Eu propun celor care trebuie sa isi duca loganu in service pt schimbarea scaunelor sa faca un semn la amandoua scaunele si la ridicare va observa daca a fost schimbat sau nu .

Astazi am fost programat la service in legatura cu scaunul. Au schimbat armatura de la ambele scaune fara sa mai masoare ceva. Am vorbit cu mecanicul cine a efectuat operatiunea si asa a zis ca inca nu a gasit nici una rupta decand au inceput sa le schimbe armaturile smile.gif
Pt schimbarea armaturii se demonteaza scaunul de pe masina, se scoate tetiera, se da jos husa de pe spatarul scaunului, se scate buretele spatarului, se desface suruburile si sistemul cu care se regleaza inclinarea spatarului, dupa care se scoate armatura scaunului care se inlocuieste cu una noua. Armatura scaunului este confectionat din teava destul de groasa si are forma de U, in cateva locuri are suduri, eu am verificat pe cele schimbate de la masina mea, dar nu am gasit nici o urma sa fie crapat sau rupt sudura biggrin.gif
Se schimba armatura numai la scaunele fara reglaj pe inaltime. Operatiunea a durat aprox 2 ore.

--------------------
Logan Ambiance - #####
--=-- The KING Of The Hill --=--
+
DigitalScribe
post 3 Dec 2005, 09:06
Post #114

Scribul Digital

From: Iasi

Pai daca se schimba doar la cele FARA reglaj pe inaltime de ce m-au mai chemat in service ? Eu am Ambition si am reglaj pe verticala la scaun sofer.

--------------------
Renault Espace V Renault Zoe D-Max 2022 - n/a
+
DFA
post 3 Dec 2005, 09:26
Post #115

QUOTE(DigitalScribe @ 3 Dec 2005, 10:06)
Pai daca se schimba doar la cele FARA reglaj pe inaltime de ce m-au mai chemat in service ? Eu am Ambition si am reglaj pe verticala la scaun sofer.
*

Da, dar ai fără reglare pe înălțime în dreapta..., la pasager...

--------------------
ex Logan I 1.5
+
pgpdesign
post 9 Oct 2006, 15:47
Post #116

Membru

From: Șimleu Silvaniei

Am si eu o chemare in service pentru scaunul soferului - Am Laureate - deci cu reglare pe inaltime. Nu prea am tragere de inima sa ma duc - probabil ca o mai aman pana la revizia a 2-a - oricum am aflat intamplator despre chemare (nici vorba de scrisoare sau telefon - cautand codul unui contactor de usa cineva de la aprovizionare a vazut ca am chemare in service).

--------------------
Dacia Duster 1.5 4WD 2012 - B 102 DOT
+
4 Pages « < 2 3 4
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

ETask
Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 20th July 2025 - 04:47
Forum Renault