Uniti-va Drum Tabareni!, - Cica ne pun metrou -
![]() ![]() ![]() |
Uniti-va Drum Tabareni!, - Cica ne pun metrou -
anpop |
![]()
|
||
![]() Sef de pisica! Group: Members Posts: 422 Joined: 28 May 05 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Logan
Preference 1,4
- b-xx-xxx Prostia e singurul lucru care-i doare pe ceilalti!
|
|||
Smudo |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 617 Joined: 7 August 05 ![]() |
QUOTE(ashu @ 18 Nov 2005, 02:12) Metroul este cel mai bun mijloc de transport in comun (rapid, comod, eficace). In orice oras civilizat se foloseste pe scara larga de toata lumea. De pilda cand am fost in Londra am stat la niste prieteni, sot-sotie, amandoi manageri la PWC. Adica functii nene. Si nu le cadea rangul sa mearga la munca cu metroul, chiar deloc. Masina o tineau numai pentru iesirile de uichend. Eu daca oi mai sta aici cand e gata metroul, il voi folosi frecvent. E singurul mijloc de transport in comun acceptabil in unele sezoane, vara de pilda, cand sunt 40 de grade afara, e chiar cool ( ![]() Ca ultim argument, fii sigur ca daca ai sa ai gura de metrou foarte aproape de casa, cota zonei va creste, nu va scadea. Multa lume se fereste de zonele de unde se ajunge greu in centru. De la mine de acasa si pina in centrul orasului fac cam 30 de minute cu masina cind e mai liber. 15-20 de minute reusesc doar noaptea cind sint masini putine rau de tot. La orele 16-17 in timpul saptaminii e sinucidere curata sa mergi cu masina in centru, faci si o ora, ca atunci iese lumea de la servici si e aglomerat de nu se poate. Cu "metrou usor" din ala, corcitura intre metrou si tramvai care merge si cu 70 km/h fac de acasa 15 minute pina in centru. Parcarea costa 2 €/ora in centru, si greu gasesti un loc. Biletele pentru 2 persoane pina in centru dus-intors costa cam 8 €. Deci, e mai ieftin cu metroul, iti scutesti niste nervi, si de obicei te lasa exact unde ai nevoie. Cred ca numai in Romania e gindirea asta ca daca mergi cu metroul iti cad niste grade sau "iti calci pe demnitate" (ca sa citez un amic de-al meu de pe forum). Ashu a sintetizat cel mai bine tot ce inseamna chestia asta, mi-am permis sa dezvolt putin si sa aduc niste detalii. This post has been edited by Smudo: 19 Nov 2005, 13:43 |
--------------------
x
x
- X Cumparindu-ti Dacia, te simti de parca te-ai duce la bagaboante dar tu esti voyeur. In loc sa te satisfaca masina prin confort si performante, trebuie sa te satisfaci tu insuti, adaugind diverse chichite si bagind bani pentru a indrepta cretinismele unui producator idiot! (Marty)
|
|
Cornel001 |
![]()
|
![]() membru belit Group: Members Posts: 282 Joined: 27 June 04 From: Bucuresti ![]() |
Pai asta e , ca la voi o fi mai bine cu metroul, aici e discutabil .... Rapid ? teoretic da... comod ? poate un pic mai comod ca RATB-ul... eficace ? Hm.... discutabil, depinde...
La Londra la fel, or fi conditii ca lumea la metro, de isi "permiteau" cei 2 sa mearga cu el... |
--------------------
Lodgy
6.0 MPI
2035 It's now safe to turn off Romania
|
|
adso |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 330 Joined: 19 January 04 ![]() |
Cornel, cu toata sinceritatea iti spun, mie metroul din Londra mi s-a parut mai nasol decat asta din Bucuresti.
|
-------------------- Call me Ishmael...
|
|
anpop |
![]()
|
![]() Sef de pisica! Group: Members Posts: 422 Joined: 28 May 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Cornel001 @ 20 Nov 2005, 04:00) Pai asta e , ca la voi o fi mai bine cu metroul, aici e discutabil .... Rapid ? teoretic da... comod ? poate un pic mai comod ca RATB-ul... eficace ? Hm.... discutabil, depinde... La Londra la fel, or fi conditii ca lumea la metro, de isi "permiteau" cei 2 sa mearga cu el... cateodata pana si "metroul usor" 41 e mai eficace decat masina personala...am avut cateva drumuri de facut ghencea~sofitel dimineata pe la 8: cu masina 56 minute cu 41, max.25 minute! |
--------------------
Logan
Preference 1,4
|
|
dizzy |
![]()
|
![]() Work smart not hard! Group: Members Posts: 5.086 Joined: 11 February 04 ![]() |
Sa aiba vreo legatura placerea utilizarii metroului cu lipsa hotilor si a borfasilor din mijloacele de transport in comun in tarile civilizate?
Ca mie chiar nu mi-ar cadea galoanele sa merg cu metroul sau tramvaiul daca ar fi asa de comod si placut. Am mers cu metroul parizian si mi s-a parut excelent ca mijloc de transport. Statiile sunt foarte dese, cam ca cele de tramvai de la noi, numai ca sunt mult mai mici si mai scurte, de multe ori o simpla degajare in tunel, lata de vreo 4-5m si gata statia. Scara rulanta te coboara pana langa peron, taxezi si intri, in nici un caz nu sunt halele de la noi. Metoda asta mi se pare ieftina si buna. Trenurile vin mai des decat tramvaiele la noi. Intr-adevar unele arata mai rau decat ale noastre dar sunt clar mai curate desi si acolo sunt destui tembeli care vopsesc si murdaresc. Metroul duce la scaderea traficului in zonele respective, creste siguranta traficului, creste valoarea zonei, etc. Asa ca ar trebui sa fiti fericiti ca vor introduce metrou. |
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
2005
- B zzz SXX Stupidity is a more dangerous enemy of the good than evil.
I have no time to battle egos and small minds. |
|
tatabobu |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 4.674 Joined: 14 September 04 From: Bucuresti ![]() |
De cand astept eu metroul asta...si taman ce m-am mutat de acolo. Adica exact de la Valea Ialomitei. Sa zicem ca vor fi 13 statii pana la Universitate, asta inseamna 12 interstatii, asta inseamna 24 de minute. Se mai adauga timpul maxim de asteptare (12 minute), deci drumul va tine intre 24 si 36 de minute. Superb, fata de minim 50 de minute si maxim 2 ore, cat e acum.
|
--------------------
DACIA
1300
1995 Scurgere de ulei? Care scurgere de ulei??? Balta aia de sub masina e sudoarea hergheliei de cai putere...
|
|
Ant |
![]()
|
![]() Utilizator resuscitat Group: Members Posts: 358 Joined: 21 June 04 From: Bucuresti ![]() |
Bre cum faceti voi 50 min - 2 ore pana la Unirea...ca fac drumul asta zilnic spre servici. Stau la Valea Ialomitei la capatul lui 90 si lucrez la Piata Alba Iulia. Plec la 8.10 de acasa si iau si 2 colegi in drum de la Moghioros si de la 34 si ajung la 8.50 la munca.
PS : si respect si viteza legala... Oricum metroul e un lucru pozitiv... Later edit: scuze Nea' Bobu, daca nu vad bine o potrivesc si eu cu mana ![]() iarna trecuta si eu am reusit atunci tot ceva de genul ala ... This post has been edited by Ant: 21 Nov 2005, 11:50 |
--------------------
Opel
Vectra
2005 cu remorca
- B .. AIT Daca nu merge cu ciocanul din prima, incercati un ciocan mai mare
|
|
tatabobu |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 4.674 Joined: 14 September 04 From: Bucuresti ![]() |
Ant, pana la Universitate nu pana la Unirii. Iar 2 ore am facut iarna trecuta, pe zapada (bine, nu de aici ci din Militari) tot pe 10 kilometri.
|
--------------------
DACIA
1300
1995 Scurgere de ulei? Care scurgere de ulei??? Balta aia de sub masina e sudoarea hergheliei de cai putere...
|
|
Cornel001 |
![]()
|
![]() membru belit Group: Members Posts: 282 Joined: 27 June 04 From: Bucuresti ![]() |
Am ajuns la concluzia ca uneori mai bine 1 ora cu masina blocat in trafic decat o juma de ora in superaglomeratia din metrou (din metroul propriu-zis si din "pasarelele" de trecere)
![]() This post has been edited by Cornel001: 28 Nov 2005, 19:03 |
--------------------
Lodgy
6.0 MPI
2035 It's now safe to turn off Romania
|
|
Saint666 |
![]()
|
![]() E X I S T A M Group: Members Posts: 424 Joined: 7 November 05 From: Bucuresti - Diham ![]() |
are careva o harta / informatie concrete despre dezvoltarea sistemelor de transport in buc. in urmatorii 3-4 - 10 ani ?
|
--------------------
Dacia
Duster Dci 4x4
2012
- B
|
|
tarzy |
![]()
|
![]() aroist Group: Members Posts: 1.958 Joined: 12 January 04 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
DACIA / ARO / TICO
L 1,6 / 244 / SX
2005 / 1993 / 1999
- B55MGY Aha
|
|
Mache |
![]()
|
![]() Chibiț autorizat Group: Members Posts: 109 Joined: 25 May 04 From: Bucuresti ![]() |
Mi se pare mie, sau la Razoare se executa un frumos sens giratoriu?
|
--------------------
Dacia
1310 TLX
1990
- B-18-X... "Și dacă-mi spune cineva cum ar pute să hie mai ghini, mă las de tăti, mă duc acolo, mă întorc înapoi, mă iau și pi mini..." - "Eu beu", Pavel Stratan
|
|
anpop |
![]()
|
|
--------------------
Logan
Preference 1,4
|
|
ashu |
![]()
|
![]() Membru erectil Group: Members Posts: 674 Joined: 10 December 02 From: Bucuresti ![]() |
Da de ce, care e ideea?
|
--------------------
Pejo
206 2.0 HDi
2002
- - Ramas bun, ne vedem pe alt forum!
|
|
Mache |
![]()
|
![]() Chibiț autorizat Group: Members Posts: 109 Joined: 25 May 04 From: Bucuresti ![]() |
Am trecut sambata pe acolo si am vazut initiate lucrarile. Ma gandesc ca au gasit o solutie pentru descongestionarea zonei.
|
--------------------
Dacia
1310 TLX
1990
- B-18-X... "Și dacă-mi spune cineva cum ar pute să hie mai ghini, mă las de tăti, mă duc acolo, mă întorc înapoi, mă iau și pi mini..." - "Eu beu", Pavel Stratan
|
|
anpop |
![]()
|
ideea e ca cei care vin de pe timisoara sa poata face la stanga din nou pe Geniului (urasc sa merg pe la APACA spre gara
![]() Accesul a fost interzis de pe timisoara pe geniului cand s-a dat drumul la strada aia care da in regie... Ramane de vazut la ce trasee s-au gandit edilii ![]() personal pt mine era mai simplu in varianta veche....dar si cu giratoriu e o solutie ![]() |
--------------------
Logan
Preference 1,4
|
|
Ant |
![]()
|
![]() Utilizator resuscitat Group: Members Posts: 358 Joined: 21 June 04 From: Bucuresti ![]() |
Nu va bucurati de ce construiesc aia acolo ca e de rau : fac legatura directa cu bulevardul nou care da la Carrefour, o sa mai introduca un semafor in intersectie, vom sta 45 de minute dimineata si 60 seara in intersectia aia, unii vorbesc de sosete (si m-au lesinat), altii isi tot upgradeaza ciombeletul,asteroidu e pe drum, Marty va termina de numarat saibele ...
ps : sunteti criminali ... |
--------------------
Opel
Vectra
2005 cu remorca
|
|
anpop |
![]()
|
neah' cred ca va fi mai bine .... pt mine
![]() la dusul la serviciu: e prea devreme, nu e aglomerat acolo.. la intors..scap iara de APACA ![]() |
--------------------
Logan
Preference 1,4
|
|
ashu |
![]()
|
![]() Membru erectil Group: Members Posts: 674 Joined: 10 December 02 From: Bucuresti ![]() |
Azi i-au dat drumul. Ieri seara n-am remarcat nimic, azi dimineata era deja sens giratoriu. S-au miscat incredibil de repede, pe cuvantul meu de n-am ramas masca. Daca n-as fi citit aici ca urmeaza sa faca asta, cred ca ma dadeam jos din masina crezand ca am intrat in zona crepusculara.
|
--------------------
Pejo
206 2.0 HDi
2002
- - Ramas bun, ne vedem pe alt forum!
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.448 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Din cauza solului nisipos (loess) kilometrul de metrou in bucuresti e foarte scump (cika e pe locul 7 in lume ca dificultate, cu locul 1 Moscova care e stanca curata). Metroul se va extinde spre Baneasa si otopeni, nu spre drumul taberei. Statiile de metrou sunt destul de frumoase (mai putin dristor, cea mai frumoasa fiind Titanl).
Cand a fost greva Metrorex, drumul meu de 40 de min cu metroul a devenit 100 minute de chin in autobuz. In metrou nu se intampla niciodata sa nu poti sa te urci (cel putin pe M1+M3 pe unde merg eu). Dimineata la ora 8, ajung din Titan in centru mai repede decat orice autoturism (15-20 minute pana la unirii ), dar daca nu e aglomerat e evident ca un automobil e mai rapid. |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
anpop |
![]()
|
QUOTE(einstein1984 @ 5 Dec 2005, 17:15) Din cauza solului nisipos (loess) kilometrul de metrou in bucuresti e foarte scump (cika e pe locul 7 in lume ca dificultate, cu locul 1 Moscova care e stanca curata). alo' domnu': loessul nu e sol nisipos!! e prafos, poros si extrem de sensibil la umezire....daca e uscat zici ca e roca! dar nu e cazul in dr. tbr. si in genere in bucuresti...sunt soluri nisipos-argiloase, dar nu loessuri ![]() loess=rocă sedimentară neconsolidată, de origine eoliană, de culoare galbenă-cenușie, cu aspect poros, formată mai ales din praf silicos și argilos. PS: azi am inaugurat giratoriul de la razoare! e cam tampitel facut, dar cu anumite modificari s-ar putea sa iasa ceva bun ![]() oricum e mai bine decat pe la apaca ![]() |
--------------------
Logan
Preference 1,4
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.448 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Mea culpa, am incurcat borcanele. Dar tot nu sunt soluri prielnice tunelurilor deoarece se cam impune excavarea de la suprafata.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
Ant |
![]()
|
Aha, astia vor sa nu ne mai lase sa iesim de acolo ... semaforul de la Moghioros pe intermitent de ieri
![]() |
--------------------
Opel
Vectra
2005 cu remorca
|
|
tatabobu |
![]()
|
Ant, stii care e buba cu semaforul de la Moghioros? La fel ca toata semaforizarea pe linia metroului usor, a fost gandita cu gluteus maximus. Asa incat, in cazul in care se arde un bec (nu conteaza care) de la un semafor (iarasi nu conteaza care) din intersectie, TOATA intersectia trece pe galben intermitent. Si nemernicii aia nu au pus semafoare cu leduri, la care nu conteaza daca se ard zece-cinspe leduri de la o culoare a unui semafor..
|
--------------------
DACIA
1300
|
|
AND |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.225 Joined: 19 January 05 From: Bucuresti ![]() |
Ha ha , da a fost distractie ieri noapte cu semaforul intermitent de la moghioros , ceata si geamurile aburite!
![]() |
--------------------
Dacia
Logan 1.4 Laureate
- B - xx - xxx Audi's 5.9 TDI V12 - Worlds most powerful production diesel!
|
|
OVIDIUS |
![]()
|
![]() bogat în valori simple Group: Members Posts: 1.726 Joined: 14 February 05 From: Orasu' lui Bucur ![]() |
Eu sunt din Dr. Taberei dar, personal, nu vreau nici un metrou. Care aveti o varsta va rog sa va aduceti aminte ce inseamna asta : gauri imense, camioane, santier pe toata magistrala, mizerie. Asa ca, daca acum circulati greu, atunci n-o sa mai circulati deloc!!!O sa se mearga pe o singura banda, o sa fie galagie, o sa dureze vreo 5 ani tot balamucul. E un cartier prea frumos. Sa-l lase asa...
This post has been edited by OVIDIUS: 6 Dec 2005, 13:38 |
--------------------
Renault
Laguna
2.0 T 2007 / Dinamique + Twingo 1.2 16v 2004 Chiar si ziua de luni poate aduce minuni...
|
|
johnsws |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 593 Joined: 31 March 04 From: Bucuresti ![]() |
tare sunt eu curios cati din cei care va bucurati de vestea unui metrou in drumul taberei o sa-l si folositi. cati dintre voi asteapta sa se inghesuie ca sardelele in metrou sau vrea sa dea cu nasul de dimineata in diverse mirosuri de haine ponosite ca sa nu zic de altceva? cred ca sincer doar 10 % vor prefera metroul insa ceilalti tot cu masina vor pleca la servici. probllema care se pune in aceste conditii este daca se face metrou suprateran ocupa numai 10 % din actualul carosabil, astfel incat sa nu nenoroceasca mai rau traficul rutier?
cand va fi sigur ca nu intarzii la servici si cand nu ma voi inghesui ca sardelele, atunci voi folosi cu placere mijloacele de transport in comun, pana atunci merge mult mai bine cu masina. |
--------------------
opel
astra
2006 classic astra la vista baby!
|
|
einstein1984 |
![]()
|
Unde te inghesui ca sardeau in metrou? pe ce traseu si la ce ora? ca nu stai jos e una dar chiar asa de rau nu e!
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
vv |
![]()
|
![]() dilbert.com Group: Members Posts: 1.080 Joined: 10 June 04 From: Bucuresti ![]() |
johnsws, cred ca tu nu mergi cu metroul, sincer. Nu e nici pe departe la fel de nasol ca si cu RATB-ul, e chiar super-ok (cald iarna, racoare vara, inclusiv in statiile unde astepti metroul; spatiu suficient chiar si la orele de varf). Pentru multi, cred ca vara e mai confortabil cu metroul decat cu masina proprie (ma refer la cei care nu au A/C)
|
--------------------
Renault
Grand Scenic
2008
- B.00.XXX It is final proof of god's omnipotence that he needs not exist in order to save us.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 31st May 2025 - 22:39 |