Consum ulei, Consum ulei
![]() ![]() ![]() |
Consum ulei, Consum ulei
Tavy84 |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 235 Joined: 5 February 10 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Solenza
Clima 2003
|
|||
Nec |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 372 Joined: 11 February 08 From: Constanta ![]() |
Cat ulei ii completezi la 10000 km ?
|
--------------------
Solenza
Scala
2003
- CT -- PMR
|
|
Tavy84 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 235 Joined: 5 February 10 From: Bucuresti ![]() |
Pai la 10000 in fac schibul de ulei, acum are peste 7000 de la ultima revizie si i-am completat cu 300 de ml de ulei....
|
--------------------
Dacia
Solenza
Clima 2003
|
|
poeluci |
![]()
|
![]() Membru fan Renault Group: Members Posts: 112 Joined: 1 August 06 From: Iasi ![]() |
Eu am facut o segmentare la 180.000 si am schimbat si supapele. Papa ulei cam 1 litru la 8000 KM. DE atunci nu a mai papat ulei.
|
--------------------
Renault
Arkana
2021/ETECH full hibrid 1.6
- IS 04 WNW
|
|
cris06 |
![]()
|
![]() Mester Group: Members Posts: 597 Joined: 7 October 08 From: Iasi ![]() |
@Tavy84: deci, teoretic, ai un consum de ulei de aprox. 0,42 l la 10 000 km, care e foarte acceptabil. Incearca sa schimbi marca (mare parte din Castrolul ce se comercializeaza la noi e contarafacut) si vezi ce se intampla mai departe. Ce vascozitate are uleiul utilizat? Cam ce turatie are motorul la 150 km/h?
LE: ia verifica epuratorul de vapori ulei. Din propria experienta cu Castrol (Magnatec) iti spun ca lasa depuneri frumusele! This post has been edited by cris06: 15 Feb 2016, 16:58 |
--------------------
Daewoo
TF19Y Cielo Exe Plus, E3/ GPL BRC 24-11 SEQ/
2006
- IS.06.---
|
|
Tavy84 |
![]()
|
Cris06, vascozitatea este 10w40, si eu ma gandeam sa trec pe 15, mai akes ca motorul nu mai e la prima tinerete. Legat de vaporizator, intr-adevar se vad ceva urme insa nu multe. Pana acum am mers numai pe Magnatec si am fost foarte multumit de mersul motorului, ideea este ca ultimul schimb de ulei l-am facut cu ulei luat pe sub mana ca sa zic asa, insa tot sigilat. E posibil sa fie de acolo....insa am mai luat de la el si nu am avut probleme. Acum am luat din supermarket si banuiesc ca astia nu umbla cu fofarlica...
![]() |
--------------------
Dacia
Solenza
Clima 2003
|
|
cris06 |
![]()
|
![]() Mester Group: Members Posts: 597 Joined: 7 October 08 From: Iasi ![]() |
La consumul asta de ulei eu zic sa nu schimbi vascozitatea! 15w e mineral si ai sa uzezi motorul repede. Daca mai tii masina, nu-i schimba "pedigreeul". Deasemenea, iti recomand sa faci schimbul mai repede (max. 8000km). Alegerea e a ta.
|
--------------------
Daewoo
TF19Y Cielo Exe Plus, E3/ GPL BRC 24-11 SEQ/
2006
- IS.06.---
|
|
Tavy84 |
![]()
|
Multumesc Cris06 de sfaturi, de schimbat nu cred ca o sa schimb vascozitatea, voi schimba doar furnizorul de ulei, am fost foarte multumit de ulei si de cum s-a comportat motorasul la masina asta pana acum, chiar daca am mers si merg cu mai multe tipuri de masini cu mult mai mult pedigree, eu sunt multumit de albastrica mea ca si masina personala, mai ales la drumuri lungi unde isi pune cuvantul consumul redus de carburant. O seara frumoasa tuturor
|
--------------------
Dacia
Solenza
Clima 2003
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 15th May 2025 - 00:52 |