Oprirea interzisa, si politia locala
![]() ![]() ![]() |
Oprirea interzisa, si politia locala
4x4 |
![]()
|
||
![]() Übermensch Group: Members Posts: 3.394 Joined: 24 March 07 ![]() |
|
||
--------------------
W
S
S Attere Dominatum!
|
|||
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
![]() |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
- BRRC Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu! |
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
4x4 |
![]()
|
A lasat si juma de metru pentru pietoni.
Acuma serios vorbind, cred ca e preferabil urcatul pe bordura (unde nu este loc desigur) decat lasatul masinii pe strada. Pana si politia e de acord. This post has been edited by 4x4: 26 May 2016, 19:56 |
--------------------
W
S
S Attere Dominatum!
|
|
gabize |
![]()
|
![]() DECONECTAT Group: Members Posts: 6.020 Joined: 21 July 08 From: ©City of Mini Roundabouts ![]() |
E voie cu TIR-ul în București?
![]() |
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
acum doar un gândac H247 "Unde poți lega cu sârmă, e păcat să pui șurub!"
|
|
Serje |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.129 Joined: 11 December 04 From: Cluj-Napoca ![]() |
QUOTE(4x4 @ 26 May 2016, 20:53) A lasat si juma de metru pentru pietoni. Acuma serios vorbind, cred ca e preferabil urcatul pe bordura (unde nu este loc desigur) decat lasatul masinii pe strada. Pana si politia e de acord. Ce grijuliu ... Normal ca-i de preferat, da-i incolo de pietoni, daca mai sunt unii cu carucioare ... sa-si tina dracului plodu acasa, nu sa iasa pe afara cu el ... ca tre sa aiba dobitocii unde sa-si lase masinile. |
--------------------
MTD
Optima
53 SPB HW
|
|
4x4 |
![]()
|
Sunt si multi pietoni cu carucioare, cred ca se fac adevarate cozi in spate la masinile parcate pe trotuare. Si da, plodu trebuie lasat acasa, sau 08b7d1e8385eb1fab7bf84095b6dc06c.jpg.
This post has been edited by 4x4: 26 May 2016, 20:14 |
--------------------
W
S
S Attere Dominatum!
|
|
Serje |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.129 Joined: 11 December 04 From: Cluj-Napoca ![]() |
Ii mai normal sa trebuiasca cei cu carucioare sa ocoleasca masinile dobitocilor si sa treaca pe drum, nu?
|
--------------------
MTD
Optima
53 SPB HW
|
|
DannyY |
![]()
|
![]() Marele plictisit Group: Members Posts: 1.696 Joined: 5 May 09 ![]() |
@Serje & alții
QUOTE(Serje @ 26 May 2016, 19:59) Unde scrie ca doar inainte de intersectie se aplica? Daca iti opreste o dubă chiar dupa intersectie, cum te mai asiguri in dreapta? Scoti juma de masina in drum? Ii obligi pe restul sa iasa direct pe banda 2? precum si in zona de preselecție unde sunt aplicate marcaje continue, iar in lipsa acestora la o distanta mai mica de 25 metrii de colțul intersecției Preselecție... Pre...adică înainte de ceva. Nu am scris eu legea sau regulamentul. Dar sunt dispus sa le aplic si sa le accept. Ca vine vreun preacuvios si ma face imoral sau amoral e irelevant. Demonstrați ca greșesc, dar nu cu sentimentalisme, ci cu articole de lege. Mulțumesc. |
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
- 0T04``` Urasc discriminatorii prosti (adica pe toti)
Sunt mandru ca sunt considerat prost de catre un dobitoc |
|
Ake |
![]()
|
![]() Morderator Group: Moderatori Posts: 1.040 Joined: 6 July 04 From: Bucuresti ![]() |
Mai fratilor..va rog eu mult...se scrie METRI nu METRII... ma zgarie pe creier...
Se mai foloseste uneori si forma articulata, e drept, dar contextul in care e necesara e foarte rar intalnit. |
--------------------
(si) Dacia
Logan
Laur.1.4 "Desteapta-te Romane! Traiasca capra vecinului! "
(citat dintr-un sticker auto) |
|
DannyY |
![]()
|
Disclaimer: eu am facut copy-paste fara sa mai corectez...
|
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
|
ady77 |
![]()
|
![]() راحتزیل یو Group: Members Posts: 1.729 Joined: 15 December 05 From: near Bacau ![]() |
Știu.
|
--------------------
|
M.C. |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.152 Joined: 24 January 04 From: Ploiesti ,din cind in cind. ![]() |
Ce?
|
--------------------
Renault Megane
II Sedan Influence
1,6 16 V ,2005 Alfa Romeo 159 1,9 JTS, 2007 , Ford Mustang 2,3 Ecoboost, 2017
|
|
ady77 |
![]()
|
![]() راحتزیل یو Group: Members Posts: 1.729 Joined: 15 December 05 From: near Bacau ![]() |
|
--------------------
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.703 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
Tin minte c-am discutat chestia asta cu un cunoscut care e politist. Mno, situatia a reiesit asa: ca in lipsa altui indicator, semnificatia unui indicator de oprire interzisa inceteaza la urmatoarea intersectie (deci dupa intersectie daca nu e alt indicator de oprire interzisa atunci poti sa opresti), dar n-ai voie sa opresti la mai putin de 25 m de intersectie, ori ca esti inainte de ea, ori dupa ea, judecand dupa sensul de mers.
|
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Nick Ușor
|
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
Irelevant.
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
M.C. |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.152 Joined: 24 January 04 From: Ploiesti ,din cind in cind. ![]() |
|
--------------------
Renault Megane
II Sedan Influence
1,6 16 V ,2005 Alfa Romeo 159 1,9 JTS, 2007 , Ford Mustang 2,3 Ecoboost, 2017
|
|
ady77 |
![]()
|
Da!
|
--------------------
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.703 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
QUOTE(DannyY @ 26 May 2016, 10:30) E marcaj discontinuu si sunt trecut de intersectie, ba chiar binisor. Ajentu' lu' peste a scris pe PVC "in zona de actiune a indicatorului Oprirea Interzisa". [...] Aici a gresit agentul: n-a nimerit articolul potrivit. Vezi ce-am scris mai sus, ti-a zis si Klaus de altfel. |
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Nick Ușor
|
|
DragosP |
![]()
|
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
DannyY |
![]()
|
QUOTE(marksman @ 27 May 2016, 07:47) n-ai voie sa opresti la mai putin de 25 m de intersectie, ori ca esti inainte de ea, ori dupa ea, judecand dupa sensul de mers. Articol din OUG, please?142.f spune, textual: in intersectii, inclusiv cele cu circulatie in sens giratoriu, precum si in zona de preselectie unde sunt aplicate marcaje continue, iar in lipsa acestora, la o distanta mai mica de 25 m de coltul intersectiei; E singura referire la intersectii. Hai sa facem analiza textului. Unde e interzisa oprirea voluntara? 1. In intersectii 2. In zona de preselectie. ("Zona" e la singular, ceea ce usureaza cumva analiza urmatoare) Pentru cazul 2, se specifica suplimentar: unde sunt aplicate marcaje continue. (Din cate am vazut, in zona de preselectie, marcajele sunt intotdeauna continue sau nu exista deloc). In lipsa acestora (a marcajelor continue), zona de preselectie e definita ca avand 25 metri. Ca o paranteza, daca in zona de preselectie ar fi linie discontinua, conform exprimarii ar trebui sa se aplice tot regula celor 25 metri, pentru ca lipsesc marcajele continue ![]() Dincolo de intersectie nu mai exista nici o zona de preselectie. Sa-mi explice cineva de unde reiese ca n-am voie sa opresc, nefiind nici in intersectie, nici in zona de preselectie? Voi ati fost vreodata cu masina prin tari ca Austria, Italia, Belgia? Regulile sunt similare, unde indicatorul nu are panou aditional, poti sa opresti pana in buza lui si nu zice nimeni nimic. Chiar si dupa intersectie, ca de aia sunt revoltat: acolo de ce da si aici nu? Ca sa fie clar, eu contest sanctiunea pentru ca eu consider ca nu am incalcat nici o regula, nu pentru ca localu' a incurcat literele articolului intre ele. Chiar daca scria 142.f cu explicatia aferenta, tot contestam. 125 lei e un fleac, nu pentru asta ma agit. Daca si instanta stabileste ca eram oprit neregulamentar, amenda e deja platita, o sa pun capu' jos si gata. Dar daca nu, macar invata si localii ceva bun si mai castigam niste locuri de parcare foarte bune, fara sa ne fie frica de locali. Sau pun panouri aditionale si au rezolvat baza legala pentru amenda. Dar situatia de acum imi da dreptate 100%. Nu eu am scris legea si nu eu am executat semnalizarea rutiera. Am respectat toate regulile scrise in codul rutier, nu am incalcat nici una, atunci de ce sa ma sanctioneze? Oricum, mi se pare de porc o alta chestie: daca nu sunt vinovat, statul tot imi salta 20 de lei din buzunar fara sa-i pot recupera. Inainte, contestatiile impotriva actelor emise de stat erau scutite de timbru judiciar. Not anymore... marksman, sunt curios ce parere are Klaus despre art 142.f si unde zice ca gresesc. Dupa parerea mea, interpretarea lui e gresita, pentru ca cei 25 metri se refera la zona de preselectie nematerializata cu marcaj, nu la intersectie. ![]() |
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
|
ady77 |
![]()
|
|
--------------------
|
DannyY |
![]()
|
Din cate inteleg, daca cer ceva material, dosarul se imparte in doua procese separate, unul avand ca obiect procesul verbal de contraventie, iar celalalt, civil, e intre mine si primarie. Ca sa ma judec in civil pentru 20 lei ar insemna ca-s nebun, ceea ce eu nu cred despre mine
![]() Ma bate gandul sa-l chem martor chiar pe politaiul local care m-a amendat ![]() This post has been edited by DannyY: 27 May 2016, 09:40 |
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
|
zax |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 724 Joined: 11 February 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(DannyY @ 27 May 2016, 09:12) Ai incalcat cel putin o regula de bun simt. Nu stiu cum stati cu traficul in Slatina dar in Bucuresti, cand se mai gaseste cate unu "cu treaba" sa blocheze o banda intreaga se fte grav traficul pe zona aia... In Bucuresi comunitarii stau fix prin zone d-astea unde opreste cate unu' ca are si el treaba 5 minute, tocmai ca se stie ca e zona cu probleme. Daca si-acolo fac la fel, daca vei castiga sunt gata sa pariez ca in 2 zile or sa apara sagetele aditionale sub semnul cu oprirea interzisa. QUOTE(DannyY @ 27 May 2016, 09:12) Oricum, mi se pare de porc o alta chestie: daca nu sunt vinovat, statul tot imi salta 20 de lei din buzunar fara sa-i pot recupera. E cam ciudat sa nu-i poti recupera, si prin alte domenii se platesc taxe de contestatie si in caz de castig banii se dau inapoi. Scopul taxei este sa-i descurajeze pe aia care fac 10 contestatii/zi doar pentru ca au aflat ca au dreptul asta si le place ideea. This post has been edited by zax: 27 May 2016, 10:13 |
--------------------
Hyundai/ex Renault
I30 1.5Tgdi 160cp/Clio Symbol Fidji 1.5dci 80cp
aprilie 2022/iunie 2006 "Orice s-ar intampla, important este sa treci peste" (Gica, operator buldozer)
|
|
DragosP |
![]()
|
QUOTE(DannyY @ 27 May 2016, 10:40) Tu nu înțelegi frate, că soliciți recuperarea cheltuielilor de judecată, la fel ca la orice alt proces? Care cheltuieli sunt reprezentate de tot ce poți dovedi că ai cheltuit pentru asta: 20 de lei ăia amărâți, onorariul unui avocat, facturi de la pozatorul care face pozele cu care te vei duce-n instanță etc.This post has been edited by DragosP: 27 May 2016, 10:46 |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
maho |
![]()
|
![]() Membru rigido-flexibil Group: Members Posts: 5.228 Joined: 7 April 10 From: Brașov, orașul olimpic ![]() |
QUOTE(DragosP @ 27 May 2016, 09:57) Capapagalul: irelevant, dpdv preacucernic.De pierdut doar timp, că de câștigat o să câștige: polițistul a scris prost ce a scris. Nu-mi pune, te rog, cuvinte in gura. ![]() Inteleg totusi ca se va contesta fondul, nu forma, asa ca-s curios daca va avea sau nu castig de cauza. @DannyY: ar fi aiurea sa pierzi pe fond, si sa constati dupa aia ca ai fi putut castiga pe viciu de forma... |
--------------------
Dacia
1310
1983 "Mother, should I trust the government ?" - No fuckin' way !
"A champion is someone who gets up when he can't." |
|
bucatzel |
![]()
|
![]() Membru plictisit Group: Moderatori Posts: 6.487 Joined: 19 May 08 From: Timisoara ![]() |
QUOTE(4x4 @ 26 May 2016, 21:13) Sunt si multi pietoni cu carucioare, cred ca se fac adevarate cozi in spate la masinile parcate pe trotuare. Si da, plodu trebuie lasat acasa, sau 08b7d1e8385eb1fab7bf84095b6dc06c.jpg. Aidacapumeu... Tu incerci sa nu gandesti prea des, ca oboseste, nu? De fapt, daca stau sa ma gandesc un pic, decat sa tranporti tu vreun copil cu diferential sudat si planetare rupte, mai bine sa stea acasa... This post has been edited by bucatzel: 27 May 2016, 10:57 |
--------------------
Dacia
1300
1981
- 3-SB-2608 Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
|
|
AR-18-MOS |
![]()
|
![]() ( -_・) ︻デ═一 Group: Members Posts: 6.616 Joined: 19 August 07 From: Niedersachsen ![]() |
|
--------------------
BMW
730Ld
'07 High Executive
- AR - - M-Benz C350CDI 7G-Tronic '12 Avantgarde
M-Benz E350CDI 9G-Tronic+ 4Matic & Airmatic |
|
DragosP |
![]()
|
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
DannyY |
![]()
|
@zax
Acolo nu e cine stie ce trafic. Iar fix pe tronsonul ala cei mai multi opresc intre semnul ala si trecerea de pietoni, ca e un bancomat in zona. Culmea e ca exact ala e rolul indicatorului: de la el pana la zebra sunt vreo 25 de metri si semnul s-a pus pentru cei (si cele) care nu pot aprecia distanta din ochi. Unde e trafic intens, sunt indicatoare cu semn aditional din 20 in 20 de metri. Regula de bun simt e sa respecti obligatiile care ti se impun prin diverse coduri: penal, civil, rutier, fiscal etc. Daca societatea scrie negru pe alb niste reguli, iar eu, ca individ, aplic cu precizie acele reguli, tu, ca individ, nu ai ce sa-mi reprosezi. Daca tie nu-ti place ce fac eu, convinge cumva societatea sa impuna regula care-ti convine tie. Si, daca reusesti, ma voi conforma. Deocamdata, de lipsa de bun simt ii poti acuza pe: aia care opresc pe locurile de handicapati, aia care depasesc din spate coloana adunata in spatele unui melc, aia care fac stanga de pe banda 1, aia care te intoxica cu fumul, aia care parcheaza inaintea trecerii de pietoni sau chiar pe ea aia care-ti baga stopul de ceata in ochi pe vreme senina aia care dau flashuri aiurea aia care parcheaza pe trei locuri aia care te imping pe acostament pe E85 si mai am exemple. Ti-ai gasit sa ma faci nesimtit pe mine pentru ca nu-ti convine tie ca am gasit unde sa opresc regulamentar pentru 10 minute. Ce sa spun... Mai ai un pic si zici ca e de bun simt ca eu sa parchez mai departe de usa hipermarketului decat tine pentru ca... ce? Esti mai blond? Daca si-ar vedea fiecare de porcii lui, tare bine ar mai fi prin Romania. Da, probabil ca o sa puna semne aditionale si vor fi in legalitate cu amenzile. Dar acum nu sunt. @maho: eu nu caut sa scap de o sanctiune corecta, dar scrisa prost. Eu sunt convins ca n-am gresit cu nimic si, pe cale de consecinta, nu trebuie sa platesc vreo amenda sau sa iau puncte de penalizare. Apropos, stiu pe cineva care a facut contestatie la avertisment. A castigat ![]() @MOS: Pai alt martor n-am ![]() |
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 7th June 2025 - 16:18 |