montarea unui ceas de "apa"
![]() ![]() ![]() |
montarea unui ceas de "apa"
freeman30 |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 576 Joined: 31 May 04 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Daewoo
Tico
SX 2000
|
|||
Ov |
![]()
|
![]() Academician doctor inginer, savant de renume mondial Group: Moderatori Posts: 7.511 Joined: 11 November 03 From: Bucuresti ![]() |
e foarte simplu de pus:
cum te uiti la ceas din spate, o sa vezi cei trei papuci asa: ..........2 1..................3 astia se conecteaza asa: 1. +12V 2. senzor temperatura 3. masa acum, smecheria este ca tu probabil nu ai sonda de indicator de temperatura ci doar de bec. Ca sa iti pui sonda de temperatura (care nu e asa de scumpa, mai mult e aia de ulei), trebuie sa-ti iei si flansa in care intra. Daca ridici capota la motor, o sa vezi ca in capatul chiulasei (inspre baterie) ai o sonda. Aia e sonda de temperatura de bec (termocontact). Aia e insurubata intr-o flansa dreptunghiulara (sa zicem, ca nu e chiar dreptunghiulara ca are un colt taiat). Trebuie sa te duci la mag si sa-ti iei flansa cu 2 gauri, pt ca in ea urmeaza sa pui si sonda veche si cea noua. Flansa e ieftina (20-30.000), ia-ti si garnitura, si asteapta-te sa-ti curga nitica apa pe acolo cand o schimbi. Ai mare grija la suruburi sa nu le rupi (mai ales ca e veche masina). Sa stii ca merita deranjul sa-ti pui indicator de temperatura la apa. |
--------------------
Dacia
1300
1972 when life gives you lemon, make lemonade
|
|
geo76com |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 73 Joined: 9 April 04 ![]() |
Dar daca as vrea sa montez si pe cea de ulei pe un motor de 1310 cum se face? La 1400 sint 2 sonde : una in fata linga filtru si una spre baterie dar este mai mare in diametru cam vreo 4-5 cm. De la amindoua pleaca cite un fir si merg amindoua in bord. La 1310 exista doar sonda de linga filtru si un fir care merge in bord la bec. Trebuie montata cumva alta sonda si pus un fir in Y care sa mearga si la ceas si la bec?
|
--------------------
DACIA
1310L
1995 ...mai putine incercari, mai putine esecuri ....
|
|
Ov |
![]()
|
![]() Academician doctor inginer, savant de renume mondial Group: Moderatori Posts: 7.511 Joined: 11 November 03 From: Bucuresti ![]() |
nu, pentru motoarele mai vechi care nu au sonda de ceas pt ulei, exista un T. Se scoate sonda de bec, se pune T-ul, se baga la un capat sonda de bec si la celalt cea de ceas, si gata !
|
--------------------
Dacia
1300
|
|
Ov |
![]()
|
nu, pentru motoarele mai vechi care nu au sonda de ceas pt ulei, exista un T. Se scoate sonda de bec, se pune T-ul, se baga la un capat sonda de bec si la celalt cea de ceas, si gata !
|
--------------------
Dacia
1300
|
|
Ov |
![]()
|
|
--------------------
Dacia
1300
|
|
freeman30 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 576 Joined: 31 May 04 From: Bucuresti ![]() |
Multumesc OV ,pai deja e ca si rezolvata treaba ,ca spre surprinderea mea ,am deja flansa si chiar are 2 sonde pe ea,iar la cea libera banuiesc ca trebuie sa leg ceasul.cred ca voi lua si unul de ulei........turometru deja l-am cumparat..........pt amatori de turometre ieftine ,in targ in Vitan vand tigani borduri de Supernova cred ,complete avand doar geamul spart.Si culmea ironiei la 0 km!!! Stiu sunt defecte ,dar eu sper ca macar turometru sa mearga.......la 100k.
|
--------------------
Daewoo
Tico
SX 2000
|
|
Laurentiuu |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 262 Joined: 22 June 04 From: Iasi ![]() |
Nu cumva 2 este masa si 3 este firul de sonda? |
||
--------------------
Oltcit
Club 11 RL
- IS-XX-YYY Toate cele bune si s-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!!!
|
|||
Ov |
![]()
|
parca nu, chiar acum vreo 2-3 sapt i-am pus cuiva, dar nu bag mana in foc, oricum nu se intampla nimic :mrgreen:
|
--------------------
Dacia
1300
|
|
freeman30 |
![]()
|
Lasa ca o sa incerc si asa si asa..Multam pt ajutor .
|
--------------------
Daewoo
Tico
SX 2000
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 9th May 2025 - 19:47 |