Aprindere electronica
![]() ![]() ![]() |
Aprindere electronica
djasu82 |
![]()
|
||
![]() MEMBRU DACIA CLUB Group: Members Posts: 11.714 Joined: 26 December 06 From: Bucuresti ... ![]() |
|
||
--------------------
Dacia Super Nova
Opel 1.7 CDTI , Audi Q7 , GPS wayteq x950btfm
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|||
tzepesch |
![]()
|
![]() Japan Jupan Group: Members Posts: 2.403 Joined: 22 June 05 From: Bucuresti ![]() |
cat mai e aprinderea? sa nu-mi spuneti ca a sarit de 100Lei.
|
--------------------
Dacia
DELTA GALIDI Station Wagon
1982 - 1310 - 4VIT.
- B-xx-xxx De ce caraie cioara in zbor? ... Schimba vitezele
Toyota Auris 2L D-4D Luna Plus + |
|
diaconuliviu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 5.569 Joined: 17 August 04 From: Space, the final frontiere ![]() |
QUOTE(gotronic @ 29 Dec 2008, 19:11) [...] Ca-i Dacie! si la Dacie se cauta numai produse ieftine, dar ieftine RAU. Prefera sa scoata la vanzare toate porcariile ieftine aduse de pe afara ce altfel ar fi fost aruncate (rebuturi). Mai e ceva: "daca matale ceri X, io cum sa mai pun inca X la ea? Si sa pun doar 10% la pret, nu iese banu, mincati-as". Multi gindesc asa..din "buticari". |
--------------------
Opel
Corsa
2001
- xx Universul si prostia sint infinite.
De a doua sint sigur. SSP,K! |
|
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
eh,multa lume vrea ca dacia sa nu coste nimica in exploatare.de aia au aparut tot felul de firme care fac ''piese'' pt dacie si mai ales ca in afara d eputinii care chiar tin la masinile lor restu cumpara numai asam.
ex:un prieten de-al meu are o firma de constructii,a cumparat o pompa de benzina electrica de asam si imi ranjea si zicea ca costat doar 150lei. dupa o saptamana imi vine sa incepe sa injure firma ca nu intelege cum a tinut pompa asa de putin timp.dar,zise el,la pretul unei pompe de ''uzina'' iau 4 bucati de asam. cam aste e mentalitatea! |
--------------------
Oriunde,
oricand...
ARO! Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita! |
|
CodeXS |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 179 Joined: 30 May 07 From: Timisoara ![]() |
Nu va faceti probleme d-nul Gelu, Daciile care o sa ramana pe sosea dupa programul rabla nu vor mai fi rable (rablele fiind casate) si proprietarii lor vor dori sigur si piese de calitate.
Cred ca dupa 2010 vor mai fi destul de putine Dacii pe sosea, si sigur vor avea si aprinderi electronice cu curbe de avans programabile nu? ![]() This post has been edited by CodeXS: 30 Dec 2008, 09:34 |
--------------------
DACIA
1300
1973
|
|
scorpion |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 239 Joined: 3 January 08 From: Bucuresti ![]() |
legat de
QUOTE In concluzie, nu e normal sa nu ai garantie pentru o montare absurda, indiferent care e montarea, si complicata sa fie, piesa trebuie facuta in asa fel incat sa o poata monta oricine, si nu sa te scoata din garantie doar pentru ca nu a montat-o nea Ghita. Ar mai fi o varianta, ca sa vin in sprijinul celor ce vand piesele astea romanesti de 2 lei, in 2 suruburi cu garantie numai daca ai autorizatii, semnaturi si stampile de la tot lantul de oameni care sa incaseze si ei, ca asa e birocratia pe la noi. Solutia este sa includa piesa in vanzare montarea gratuita de catre service-ul magazinului si gata, am incheiat toata povestea, tipic ROMANEASCA! Ca sa intaresc ideea mai dau un mic exemplu. Daca imi iau un MP3 player, sa zicem din Germania, ar fi absurd ca magazinul sa-mi spuna ca de fiecare data cand pun bateria in mp3 player sa merg la service autorizat, ca nu cumva sa o pun eu invers si apoi sa iasa din garantie ca s-a ars. De aceea mp3 playerul este prevazut cu protectie pentru alimentarea inversa! V-as povesti si eu ceva : demult , prin 97-98 , ma apucase ideea de-a face aprinderi electronice. Am gasit o schema buna ( era o aprindere CDI , cu traf ridicator de ferita [Urziceni] si tiristor pt comanda finala ) si-am inceput ca-n timpul liber sa dezvolt ideea. Am bibilit si modificat putin schema , am facut un banc de testare cu generatoare de semnal , frecventmetre , bobine de inductie..... apoi cand totul mergea perfect , m-am gandit sa si vand 1-2 bucati... Aici am procedat "gresit". Am luat schema la puricat si-am supradimensionat toate componentele active (tranzistorii si tiristorul) , am pus tantalai , am facut rost cu greu de TTL-uri si C-MOS-uri din seria militara de la IPRS ( domeniu de functionare testat pt ele era -50 +125 Grade) , am conceput si pus aditional langa aprindere un circuit "nesimtit" de protectie. Rezultat : aprinderea cu toate piesele + carcasa aluminiu + montare = 300.000 lei vechi , circuitul de protectie = 100.000 lei. Am dorit s-o vand cu 500.000 lei , din care eram dispus sa dau 50.000 lei celui care mi-ar fi adus o comanda , apoi am ofertat-o direct cu 450.000lei..... Ce inseamna protectie ? Pai am facut in asa fel incat puteai sa legi si invers firele , atat intre ele , cat si schimband destinatiile (din greseala... ![]() ![]() ![]() Rezultat financiar : am vandut vreo 3 , acei oamenii aveau bani si au fost super-multumite de rezultate.... ultima cred c-am pus-o pe mai mult de 10 masini ( o lasam de proba omului si-o saptamana gratis.... poate-o cumpara ) dar atunci un salariu bunisor era cam 1.000.000 - 1.200.000 , deci am facut un rahat economic. Era prea buna si prea scumpa ,pt ca in targ , la Vitan in Bucuresti , se vindea o "chestie" electronica cu 50.000-100.000 lei si desi oamenii stiau ca nu-i nici pe departe acelasi lucru , preferau sa dea mai putin... Am pus lucrul asta doar ca o poveste , nu vreau sa ofensez pe nimeni , nu mai am nicaieri prin scafarlie ideea de-a face bani din electronice..., intr-un cuvant eu nu reprezint concurenta ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pt majoritatea romanilor trebuie altfel de produse , probabil facute din lanturi nanomoleculare de rahat cu microrezervoare de odorizanti ( pt miros.. nu ?) si care sa nu poata fii distruse nici in 10 ani cu tehnologia strabuna din Stargate , ![]() Ieri cineva m-a facut prost cand l-am contrazis intr-o discutie despre acumulatori auto , citez " pai sunt baterii alea vechi cu acid , si astea noi capsulate care n-au nicio treaba cu acidul ![]() ![]() Asta e poporul , care va simtiti exceptii : uniti-va , pt ca sunteti in minoritate ! Vorba sotiei mele : "suntem inconjurati , da' nu ne predam !!!" ![]() PS : garantia pe care-o acordam atunci era gen RAM-ul de la KingMax " Lifetime !" , da' niciunul dintre cei 3 nu m-a cautat vreodata pt probleme... cu unul m-am mai vazut ocazional ... This post has been edited by scorpion: 30 Dec 2008, 12:19 |
--------------------
.
Citroen Xantia
2.0i
|
|
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
legat de baterii:sunt destui care sustin ca baterii astea fara intretinere nu sunt cu acid ci cu gel
![]() ![]() |
--------------------
Oriunde,
oricand...
|
scorpion |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 239 Joined: 3 January 08 From: Bucuresti ![]() |
pai acum vreo 2 luni cand m-am dus sa-mi iau o alta baterie , si eram chitit pe Varta... am intrebat cat era modelul cu gel (AGM tehnology) si aia au sarit de cur in sus intrebandu-ma pe ce masina vreau s-o pun. N-am fost nebun sa spun ce masina am , am zis ca am una veche , de colectie, si-asa incepuse unul sa ma frece la cap cu modelul de masina , ca-i musai pt alea de pe eticheta bateriei... bla-bla ... Am scos tacticos banii , am platit-o si cand imi faceau certificatul de garantie au spus ca-i prima pe care-o vand anul asta ( octombrie 2008
![]() Asta e chiar baterie cu gel ( acid sulfuric + un "fixator" ), ca si unele modele pt motociclete , ca sa nu curga cand stai mai mult rasturnat ![]() In rest , toate , atat cele capsulate cat si cele Old-fashion , cu capacele , sunt cu acid sulfuric lichid... |
--------------------
.
Citroen Xantia
2.0i
|
|
diaconuliviu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 5.569 Joined: 17 August 04 From: Space, the final frontiere ![]() |
@ydaniel: gel de ras? de dat pe parbriz?
![]() This post has been edited by diaconuliviu: 30 Dec 2008, 13:58 |
--------------------
Opel
Corsa
2001
- xx Universul si prostia sint infinite.
De a doua sint sigur. SSP,K! |
|
gotronic |
![]()
|
![]() Ati scapat de platina si problemele ei !!! Group: Members Posts: 2.016 Joined: 24 March 06 From: Tg. Mures ![]() |
Sa inteleg ca este o prostie ca cei de la baterii iti cer sa mergi sa-ti masori incarcarea.???
![]() ![]() This post has been edited by gotronic: 30 Dec 2008, 20:46 |
--------------------
DACIA
Sandero Stepway 100 TCE Blue Line
2020 Iulie
- MS-10-GOT MS-10-GOT
Cu nebunii sa nu te pui, ca au mintea odihnita !!! |
|
scorpion |
![]()
|
legat de
QUOTE Sa inteleg ca este o prostie ca cei de la baterii iti cer sa mergi sa-ti masori incarcarea.??? nu asta am vrut sa spun , ci faptul ca insistau ca nu-mi pot pune pe masina aceea baterie pt ca daca nu-i din cele de pe lista ei sau similare , n-o sa mearga ![]() ![]() iar eu le-am spus clar si raspicat ca daca apuc , ma duc sa-mi finalizez garantia , daca n-am timp , NU ! caci oricum NU am nevoie de garantie.... acel produs ma va tine cat am nevoie de el ! ce m-a enervat a fost insistenta sa n-o cumpar daca modelul nu-i pt masina mea ... asta m-a scos din pepeni ! Le-am spus ca am cunostintele necesare ca sa stiu pe ce-mi cheltui banii si-n principiu n-am nevoie de masuratoarea lor de incarcare ca sa stiu daca bateria va merge la mine pe masina sau nu ! Iritant a fost ca cei de la vanzari puteau vinde si salata , ca oricum despre baterii stiau doar cu putin mai mult decat colegul meu , cel cu "bateriile astea noi , capsulate care cand sunt descarcate , le arunci ...." ! ![]() De mine ca si cumparator depinde daca vreau sa-mi iau sau nu garantia odata cu produsul . Ei sunt obligati ca in anumite conditii sa mi-o ofere. Punct ! Daca nu vreau garantia , nu sunt obligat sa ma conformez conditiilor lor ! This post has been edited by scorpion: 30 Dec 2008, 22:02 |
--------------------
.
Citroen Xantia
2.0i
|
|
kog |
![]()
|
![]() epuri orijinali Group: Members Posts: 1.916 Joined: 27 November 08 From: Lipova - Arad ![]() |
QUOTE(gotronic @ 29 Dec 2008, 19:11) De ce m-am enervat? ptr. ca magazinele nu vor sa cumpere AT011 cu senzor 011 din simplu motiv ca-s scumpe, dar scumpe RAU si nu o sa cumpere nimeni. Ca-i Dacie! si la Dacie se cauta numai produse ieftine, dar ieftine RAU. Prefera sa scoata la vanzare toate porcariile ieftine aduse de pe afara ce altfel ar fi fost aruncate (rebuturi). aprinderile alea nu mi se par scumpe, oi fi eu mana sparta, dar daca am bani nu ma jenez sa cumpar o piesa buna (deobicei scumpa) pentru ca si asa mesteresc mai tot timpul la masina si nu am nici un chef sa inlocuiesc piese de asam tot la o luna. Am ajuns sa caut in gunoi. In tot Aradul nu am gasit o pompa de frana (doar asam), se vede threadul cu inca o Dacie cu probleme la franare, azi chinuinduma la varamiu cu aprinderea vad la el pompa si servofrana( dintr-o dacie pe care am dezmembrat-o acum vreo 3 ani) am luat pompa aia si am un kit de reparate pompa cu garnituri rolast si cred ca va ajunge in curand pe masina... problema e cand dai si bani multi si nu ai calitate... This post has been edited by kog: 30 Dec 2008, 22:30 |
--------------------
Dacia
1310
1989 TLX
- AR-05-DGF Daa... prea rapid, daa... prea furios
Io merg cu Dacia, iar tu pa jos... "ti ciuda ca consum putin?" by argon |
|
tzepesch |
![]()
|
![]() Japan Jupan Group: Members Posts: 2.403 Joined: 22 June 05 From: Bucuresti ![]() |
corect... cele care se vindeau la piese de origine, ce sunt, AutoNova sau Comefin? Ydaniel, ai idee?
|
--------------------
Dacia
1982 - 1310 - 4VIT.
|
mstaniloiu |
![]()
|
Membru entuziast :) Group: Members Posts: 448 Joined: 17 February 05 From: DN1 ![]() |
![]() Scuze daca nu am urmarit cu atentie, doresc sa imi montez si eu o aprindere tip 012 sau 011 pentru "Batrana mea Carapace" (1310 din 1987). Spune-mi si mie exact care sunt conditiile , care este pretul si daca beneficiez de garantie in cazul in care mi-o montez singur, sau care sunt alternativelel. Eu locuiesc intre Ploiesti si Bucuresti, pe DN1. Mentionez ca am mai avut o aprindere pe o Dacia Nova T (de la o firma italiana de prin 1992) care a mers ok un timp. Multumesc anticipat, ![]() |
--------------------
Dacia
(SupeR)Nova, 1310
- SN 2001
|
|
djasu82 |
![]()
|
![]() MEMBRU DACIA CLUB Group: Members Posts: 11.714 Joined: 26 December 06 From: Bucuresti ... ![]() |
Gotronic mai bine le trimiti prin posta personal si preiiei comenzi de pe forumuri . Restu e poveste senzorul valoreaza ! dar daca as pune schema cum sa-l realizeze baieti tot nu l-ar face din lipsa de magneti mici ... .
|
--------------------
Dacia Super Nova
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
scorpion |
![]()
|
QUOTE dar daca as pune schema cum sa-l realizeze baieti tot nu l-ar face din lipsa de magneti mici exista in targuri , in Bucuresti , magnetei mici si extrem de puternici. Sunt vanduti ca pereche , si sunt de fapt ornamente pt nas sau ureche , ca sa nu-ti mai dai gaura. am vazut la un pusti din vecini acum vreo 2 ani. el se saturase de ei pt ca aveau o forta de strangere prea mare , si-i invineteau urechea , asa ca au ajuns la mine.... ![]() eu aveam nevoie de ei pt un ciclocomputer , sa-l adaptez pe masina. tinand seama de marimea magneteilor ( sunt cam cat un piramidon de copil , 2.5 -3mm diametru...) si de forta de atractie pe care-o exercita , cred ca sunt cu pamanturi rare.... |
--------------------
.
Citroen Xantia
2.0i
|
|
djasu82 |
![]()
|
e daca sti cum sa asezi un senzor magnetic intre acei magneti faci la fel ca un senzor gotronic
![]() This post has been edited by djasu82: 31 Dec 2008, 12:34 |
--------------------
Dacia Super Nova
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
tzepesch |
![]()
|
intreb, pt ca m-am sfatuit cu 2 colegi de forum, dar sa vedem ce mai spune lumea,
pe aprindere clasica, ce efect au 2 condensatoare la delcou? bob tico cu rezistenta, 2 condensatoare Beru, platini beru, bujii Beru. |
--------------------
Dacia
1982 - 1310 - 4VIT.
|
gotronic |
![]()
|
![]() Ati scapat de platina si problemele ei !!! Group: Members Posts: 2.016 Joined: 24 March 06 From: Tg. Mures ![]() |
La Multi ani!
![]() This post has been edited by gotronic: 31 Dec 2008, 15:36 Attached thumbnail(s) _cid_A40A2722_AB86_49B4_A4EA_ECABE7837BF3.gif ( Size: 31.88k ) Number of downloads: 390 _cid_FE9B5216_6F4B_46F5_BBA1_C22E94935F78.gif ( Size: 45.71k ) Number of downloads: 558 Graphic1.jpg ( Size: 18.41k ) Number of downloads: 2196 |
--------------------
DACIA
Sandero Stepway 100 TCE Blue Line
2020 Iulie
- MS-10-GOT MS-10-GOT
Cu nebunii sa nu te pui, ca au mintea odihnita !!! |
|
scorpion |
![]()
|
pt quinn :
nu pot sa-ti raspund pe MP , pt ca n-am destule posturi. imi pare tare rau dar nici macar nu-mi mai gasesc schemele finale dupa care-am facut ultima generatie de CDI-uri , cea de vanzare. probabil c-au ars cu restul bibliotecii mele.... ![]() ![]() ![]() ![]() Pt tzepesch : te-am sunat ieri si alaltaieri de pe telefonul meu 0745 123 ... (il gasesti pe topicul cu cauciucurile .... de pe Oltcit.forum ) , sa ne intalnim sa-ti dau cauciucurile.... acum ramane pt marti 6 ian , cand revin la job. Pt toti membrii forumului : UN CALDUROS LA MULTI ANI ! |
--------------------
.
Citroen Xantia
2.0i
|
|
djasu82 |
![]()
|
sti principiul de functionare poti realiza una din cap fara a mai cauta scheme ma rog daca si sti !
LA MULTIII ANI SI TIE ! |
--------------------
Dacia Super Nova
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
quinn |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 105 Joined: 2 August 07 ![]() |
nu postati si voi o schema de CDI adaptabila la senzor gotronic
LA MULTI ANI ! This post has been edited by quinn: 2 Jan 2009, 00:28 |
--------------------
Dacia 1300
berlina
1973
|
|
Siconi |
![]()
|
![]() Sofer americanizat! V6 Rules!!! Group: Members Posts: 2.906 Joined: 13 November 05 From: Houston, TX ![]() |
Djasu82 a facut exact ce vrei tu: apostat un CDI care se adapteaza pe senzor... in fapt, oricare CDI se poate adapta. Cauta in posturile din urma.
|
--------------------
Mercury
Mariner Premier 3.0L V6 4WD
2006
- BHH-xxxx (Texas) Fost posesor:
1993 Renault Clio MK1 1.4 RT 1975 Dacia 1300 Actual posesor: 2006 Mercury Mariner Premier 3.0L V6 2005 Hyundai Sonata GLS 2.4L |
|
alin_vma |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 19 Joined: 28 April 07 From: Cugir-Alba ![]() |
QUOTE(CodeXS @ 30 Dec 2008, 09:33) Nu va faceti probleme d-nul Gelu, Daciile care o sa ramana pe sosea dupa programul rabla nu vor mai fi rable (rablele fiind casate) si proprietarii lor vor dori sigur si piese de calitate. Cred ca dupa 2010 vor mai fi destul de putine Dacii pe sosea, si sigur vor avea si aprinderi electronice cu curbe de avans programabile nu? ![]() Stai linistit ca nu se vor scoate dacile de pe sosele (cele noneuro).Cunosc pe cineva care a facut parte din vechiul guvern si intr-o discutie particulara l-am intrebat de treaba asta.Mi-a spus ca nimeni nu va lua o decizie in aceasta privinta in urmatorii patru ani deoarece parcul auto din romania e format din peste 60% dacii noneuro si se pierd o gramada de bani proveniti din taxele acestora .tinand cont ca asigurarea la dacia este 240lei cu toate reducerile iti dai seama cat se pierde .Tot respectiva persoana (fost ministru-secretar de stat la Culte) spunea ca singura modalitate de a determina oamenii sa renunte la dacii sunt taxele cat mai mari si o strictete cat mai mare la ITP. |
--------------------
dacia
1310 tx
1988/berlina
- AB-06-BGI
|
|
quinn |
![]()
|
la apriderea cu 2N-uri ,daca n-am traf toroidal ar merge si choper de sursa pc,
sau alt fel? |
--------------------
Dacia 1300
berlina
1973
|
|
djasu82 |
![]()
|
tot ce e din ferita mere ideea e sa fie circuit inchis pentru transfer bun al energiei . Nu se folosesc trafuri din FeSi.
|
--------------------
Dacia Super Nova
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
quinn |
![]()
|
Intreb si sper sa nu fie o aberatie, miezul de la un traf de linii tv sau monitor ar merge ?
This post has been edited by quinn: 2 Jan 2009, 14:55 |
--------------------
Dacia 1300
berlina
1973
|
|
gino73 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 129 Joined: 18 September 07 From: Galati ![]() |
LA MUUUUUUUUUUUUULTII ANIIIIIIIIIII!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
--------------------
Dacia
1410
1989
- GL 29 ADI [SIZE=7][FONT=Courier][COLOR=red][FONT=Geneva]Tinta: 0 accidente
|
|
ydaniel |
![]()
|
|
--------------------
Oriunde,
oricand...
|
Adrian_Boy |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.849 Joined: 31 October 07 ![]() |
QUOTE(alin_vma @ 2 Jan 2009, 04:49) Stai linistit ca nu se vor scoate dacile de pe sosele (cele noneuro).Cunosc pe cineva care a facut parte din vechiul guvern si intr-o discutie particulara l-am intrebat de treaba asta.Mi-a spus ca nimeni nu va lua o decizie in aceasta privinta in urmatorii patru ani deoarece parcul auto din romania e format din peste 60% dacii noneuro si se pierd o gramada de bani proveniti din taxele acestora .tinand cont ca asigurarea la dacia este 240lei cu toate reducerile iti dai seama cat se pierde .Tot respectiva persoana (fost ministru-secretar de stat la Culte) spunea ca singura modalitate de a determina oamenii sa renunte la dacii sunt taxele cat mai mari si o strictete cat mai mare la ITP. stiu ca-s offtopic, dar treaba suna prea bine sa nu-l laud pe omul asta pentru stire ![]() |
--------------------
Opel
Astra Z16XE
2001
- B 16V 101 caluti de rasa!
|
|
DaciaClub - Reno Bot |
![]()
|
![]() Mesaj automat ![]() |
Avand in vedere ca in momentul de fata cea mai accesibila optiune este cea produsa de colegul gotronic, puteti gasi informatii despre ea (descriere, preturi) aici https://www.daciaclub.ro/Aprinderi-electron...ic-t314102.html
|
-------------------- |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 25th May 2025 - 14:55 |