Aprindere electronica
![]() ![]() ![]() |
Aprindere electronica
argon |
![]()
|
||
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|||
IQ5 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 31 Joined: 25 May 09 ![]() |
Din cauza ca nu pot da PM trebuie sa intreb direct pe forum
![]() La turatii mari sitemul AT011 cu senzor 011 da scantei constante ca la turatii mici sau scad in intensitate? Intrebare de incepator ![]() |
--------------------
Dacia
1310
Berlina
|
|
Siconi |
![]()
|
![]() Sofer americanizat! V6 Rules!!! Group: Members Posts: 2.906 Joined: 13 November 05 From: Houston, TX ![]() |
Eu as folosi un inductiv, mai fiabil si la fel de precis ca si cel optic, se alimenteaza intre 10-30Vcc si nu are treaba cu mizeria, praful sau uleiul ce s-ar putea depune pe cel optic
![]() |
--------------------
Mercury
Mariner Premier 3.0L V6 4WD
2006
- BHH-xxxx (Texas) Fost posesor:
1993 Renault Clio MK1 1.4 RT 1975 Dacia 1300 Actual posesor: 2006 Mercury Mariner Premier 3.0L V6 2005 Hyundai Sonata GLS 2.4L |
|
gotronic |
![]()
|
![]() Ati scapat de platina si problemele ei !!! Group: Members Posts: 2.016 Joined: 24 March 06 From: Tg. Mures ![]() |
Cati senzori optici ati vazut voi ca se folosesc pe masinile de serie sau chiar cele ptr. competitii??? si de ce oare? Dn cauza preciziei? Nu, din cauza fiabilitatii (nu prea merg la temperaturi mai mari de 85 de grade), si a complexitatii executiei (atat senzorul cat si "obturatorul" care daca nu il centrezi ca lumea pe ax o sa-ti crape cand loveste senzorul). Sa nu-mi spuneti ca n-aveti jocuri pe la delcou ca nu va cred, altfel ar functiona si pe platina destul de bine aprinderea.!!!
|
--------------------
DACIA
Sandero Stepway 100 TCE Blue Line
2020 Iulie
- MS-10-GOT MS-10-GOT
Cu nebunii sa nu te pui, ca au mintea odihnita !!! |
|
djasu82 |
![]()
|
![]() MEMBRU DACIA CLUB Group: Members Posts: 11.714 Joined: 26 December 06 From: Bucuresti ... ![]() |
Gotronic daca e vorba de afacere ... e bun si senzorul acela daca omu are placerea sa-si realizeze singur de ce nu ! Stai linistit ca senzorii optici functioneaza la temparaturi si mai mari de 85 de grade si da scanteia e precisa fiindca nu intervine remanenta precum e la cel magnetic.
Doreste colegul nostru sa-si realizeze cu snezor optic bun nu doreste apeleaza la tine si gata. This post has been edited by djasu82: 1 Jun 2009, 11:58 |
--------------------
Dacia Super Nova
Opel 1.7 CDTI , Audi Q7 , GPS wayteq x950btfm
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
IQ5 |
![]()
|
Nu vreau unu optic neaparat ci vreau sa imi construiesc unu fiabil si bun in acelasi timp. Deci am 2 variante: optic sau cu senzor hall.
Tot nu mi-ati spus daca senzorul lui gotronic este unul hall:P Siconi a precizat un senzor de tip inductiv; acela pe ce principiu merge? Si dupa ce ma decid de care senzor sa pun as avea nevoie si de o schema electrica ![]() Urasc ca nu pot sa dau PM ![]() EDIT: m-am uitat pe net despre senzorul inductiv si daca nu ma insel e acelasi cu senzorul Hall. Adica tot trebuie sa treaca prin fata lui un magnet. Gresesc?? ![]() This post has been edited by IQ5: 1 Jun 2009, 12:12 |
--------------------
Dacia
1310
Berlina
|
|
gotronic |
![]()
|
![]() Ati scapat de platina si problemele ei !!! Group: Members Posts: 2.016 Joined: 24 March 06 From: Tg. Mures ![]() |
Senzorul inductiv este o bobina (de la inductanta vine denumirea) si poate sa treaca un magnet prin fata lui sau se premagnetizeaza bobina cu un curent. Senzorul Hall (cum este si senzorul 011) poate sa fie cu magnet incorporat (cum este si senzorul 011) sau nu (in cazul asta trebuie sa treaca un magnet prin fata senzorului). Senzorul optic este format dintr-un emitator si un receptor (de obicei in infrarosu, sa nu fie perturbat de lumina zilei) si un obturator bine gandit astfel incat scanteia sa fie data fazata cu ploturile de la capac delcou.!
Referitor la "remanenta" miezului, este nesemnificativa la curentii si campurile magnetice de lucru. (nu este vorba de nici o afacere la mijloc, deltfel si tu ai folosit senzorul 011 ptr. a comanda aprinderea ta, daca era mai precis si mai fiabil cel optic l-ai fi folosit incontinuare).!!! (no coment) |
--------------------
DACIA
2020 Iulie
- MS-10-GOT MS-10-GOT
|
Siconi |
![]()
|
![]() Sofer americanizat! V6 Rules!!! Group: Members Posts: 2.906 Joined: 13 November 05 From: Houston, TX ![]() |
O mica corectie: la senzorul inductiv poti sa-i fluturi pe sub nas la magneti de care vrei si cu cati gauss vrei ca tot nesimtit ramane. El interactioneaza cu METALUL (feros sau neferos). Are o anumita sensibilitate (ma refer la distanta maxima la care inca mai simte metalul) si o raza de actiune (plecand din centrul lui, avem o raza de actiune, sau un spot). Calculand acesti 2 parametri cei mai importanti, poti achizitiona un senzor foarte precis si imun la multe (temperatura de lucru este peste 95grC, mizeria si praful nu-l deranjeaza)... singurul lui dusman ar fi pilitura sau vreun span clandestin, ceea ce in delco nu vei avea niciodata. Lucrez in domeniul automatizari si am toata ziua pe mana tot felul de senzori.
Cine are nevoie, ii ofet date despre cam orice tip de senzor doreste (optic, opto-bariera, inductiv, magnetic, presiune, ph, lumina etc.) |
--------------------
Mercury
2006
1993 Renault Clio MK1 1.4 RT 1975 Dacia 1300 Actual posesor: 2006 Mercury Mariner Premier 3.0L V6 2005 Hyundai Sonata GLS 2.4L |
|
gotronic |
![]()
|
La senzorul inductiv, nu este adevarat, trebuie doar sa fie in miscare magnetul. Adica el nu merge la turatii zero, fata de un hall sau optic.!! Mai toate aprinderile cu senzori inductivi, scanteia se produce la cel putin 20..30 rpm.!!
|
--------------------
DACIA
2020 Iulie
- MS-10-GOT MS-10-GOT
|
djasu82 |
![]()
|
![]() MEMBRU DACIA CLUB Group: Members Posts: 11.714 Joined: 26 December 06 From: Bucuresti ... ![]() |
QUOTE(gotronic @ 1 Jun 2009, 13:38 Referitor la "remanenta" miezului, este nesemnificativa la curentii si campurile magnetice de lucru. (nu este vorba de nici o afacere la mijloc, deltfel si tu ai folosit [COLOR=purple) senzorul 011 ptr. a comanda aprinderea ta, daca era mai precis si mai fiabil cel optic l-ai fi folosit incontinuare[/COLOR]).!!! (no coment) Fiindca mai facut cadou chiar de ziua mea ![]() IQ5 senzorul gotronic e tot un senzor hall dublu desi nu l-am inteles pe gelu de ce l-a pus dublu poate pentru o corectie ceva... si are doi poli legati intre ei iar in milocul campului creat de magneti se afla senzorul . Cand trece o bucata de metal prin mijlocul senzorului in fluxul creeat campul e directionat catre senzor si uite asa da impuls. Cand aveam 1310 creeasem si asa ceva cu tle49 sau ma rog... si functiona la fel ca senzorul gotronic ce imi mai ramanea doar sa-l bag intr-o mica cutiuta de textolit si sa arunc epox pentru fixare mai buna a pieselor si magnetilor. Asta era ca hoby . |
--------------------
Dacia Super Nova
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
diaconuliviu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 5.569 Joined: 17 August 04 From: Space, the final frontiere ![]() |
QUOTE(djasu82 @ 1 Jun 2009, 15:28) 1. Fiindca mai facut cadou chiar de ziua mea [...] 2. IQ5 senzorul gotronic e tot un senzor hall dublu desi nu l-am inteles pe gelu de ce l-a pus dublu [...] 1. Adica..ieri? sau, ma rog, omologul lui "ieri" din anii trecuti? ![]() 2. D'aia! Ia vezi prin datasheet, te prinzi de ce? |
--------------------
Opel
Corsa
2001
- xx Universul si prostia sint infinite.
De a doua sint sigur. SSP,K! |
|
Siconi |
![]()
|
Gelu, te contrazici degeaba: senzorul MAGNETIC are nevoie de magnet, dupa cum ii spune si numele lui insusi. Cel INDUCTIV are nevoie sa i se inchida circuitul magnetic cu un METAL!!! nu cu un magnet. Am mare respect pentru stiinta si munca ta, dar la capitolul asta, nu ai dreptate. Fie nu vorbim despre acelasi tip de senzori inductivi si atunci ne etalam cunostintele in vant fiindca nu suntem pe aceeasi lungime de unda. Eu fac referire la senzori inductivi cilindrici M4, M5 sau M8 cu filet pe corpul lor (se folosesc cu succes in industrie si au o mare precizie).
Ca exemplu: 3RG4200-1AB00 Inductive proximity switch 0.8mm, NO, pnp, d=4mm Producator: SIEMENS sau E2E-CR8C1 Senzor inductiv de proximitate d=4mm, rază 0,8mm, NPN NO, Producator: OMRON. Lucrez zi de zi cu asa ceva si cu multe alte tipuri si producatori, am facut teste peste teste in vederea stabilirii anumitor parametri sau "environment" pus ca firma mea face roboti industriali si tot ce misca se bazeaza pe inductivi de precizie. Cei de mai sus sunt doar 2 mostre. Nu vorbesc din carti. |
--------------------
Mercury
2006
|
IQ5 |
![]()
|
Sirconi intrebare: 1)acesti senzori cu care lucrezi tu se gasesc de cumparat??
2)Crezi ca se pot adapta cu usurinta la sistemul de aprindere a daciei cu ajutorul unui montaj?? |
--------------------
Dacia
1310
Berlina
|
|
djasu82 |
![]()
|
QUOTE(Siconi @ 2 Jun 2009, 15:22) Gelu, te contrazici degeaba: senzorul MAGNETIC are nevoie de magnet, dupa cum ii spune si numele lui insusi. Cel INDUCTIV are nevoie sa i se inchida circuitul magnetic cu un METAL!!! nu cu un magnet. Am mare respect pentru stiinta si munca ta, dar la capitolul asta, nu ai dreptate. Fie nu vorbim despre acelasi tip de senzori inductivi si atunci ne etalam cunostintele in vant fiindca nu suntem pe aceeasi lungime de unda. Eu fac referire la senzori inductivi cilindrici M4, M5 sau M8 cu filet pe corpul lor (se folosesc cu succes in industrie si au o mare precizie). Ca exemplu: 3RG4200-1AB00 Inductive proximity switch 0.8mm, NO, pnp, d=4mm Producator: SIEMENS sau E2E-CR8C1 Senzor inductiv de proximitate d=4mm, rază 0,8mm, NPN NO, Producator: OMRON. Lucrez zi de zi cu asa ceva si cu multe alte tipuri si producatori, am facut teste peste teste in vederea stabilirii anumitor parametri sau "environment" pus ca firma mea face roboti industriali si tot ce misca se bazeaza pe inductivi de precizie. Cei de mai sus sunt doar 2 mostre. Nu vorbesc din carti. Spune si tu sa observe senzorul de pe tico ... |
--------------------
Dacia Super Nova
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
Siconi |
![]()
|
QUOTE(IQ5 @ 2 Jun 2009, 16:37) Sirconi intrebare: 1)acesti senzori cu care lucrezi tu se gasesc de cumparat?? 2)Crezi ca se pot adapta cu usurinta la sistemul de aprindere a daciei cu ajutorul unui montaj?? 1) DA (www.tme.eu/ro) si nu numai 2) DA, normal ca se pot folosi si nu cred ca au nevoie de adaptari, singura chestie mai altfel este ca foloseste 3 fire in loc de 2 (din cele 3, unul e GND, deci merge direct la sasiu). Maro=(+), Albastru=(-) sau GND iar Negru=OUT (iesire digitala, avand 1 logic pe valoarea tensiunii de alimentare) Se poate rezolva sa ramana tot pe 2 fire, ca si cel Gotronic, insa e necesar un mic montaj pentru alimentarea si transmiterea semnalului pe 2 fire (alimentare prin pull-up) This post has been edited by Siconi: 2 Jun 2009, 16:50 |
--------------------
Mercury
2006
|
gotronic |
![]()
|
Eu ma refeream la "senzorii" auto, care sunt niste bobine cu miez magnetic. Nu ma refeream la senzori inductivi de proximitate sau la rigle inductosin, care sunt altceva!
|
--------------------
DACIA
2020 Iulie
- MS-10-GOT MS-10-GOT
|
IQ5 |
![]()
|
Perfect:X
Siconi-Intrebarea de baza:D : Ai schema pentru asa ceva?? sau poti sa faci rost? This post has been edited by IQ5: 2 Jun 2009, 16:55 |
--------------------
Dacia
1310
Berlina
|
|
Siconi |
![]()
|
djasu82 are schema. Si eu o vreau de la el
![]() |
--------------------
Mercury
2006
|
djasu82 |
![]()
|
era si pe forum
![]() |
--------------------
Dacia Super Nova
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
pcostica |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 627 Joined: 5 February 08 From: Resita,CS ![]() |
|
--------------------
dacia
1300
-cs
- -------
|
|
djasu82 |
![]()
|
pcostica insira senzorii de turatie de la toate marcile dacia cu injectie chiar si dl gotronic are pe solenza ... mai precis senzorul de turatie
![]() ![]() |
--------------------
Dacia Super Nova
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
habar n'ai! pe volanta e un magnet, si senzorul il citeste cand trece prin dreptul lui, ce legatura are senzorul gotronic cu asta? camele nu-s magnetice.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
Siconi |
![]()
|
Nu, argon, el are dreptate. Senzorul de pe volanta citeste atat pozitia pistonului 1 la PMS cat si dintii volantei si ii spune ECU-lui in ce pozitie se afla arborele. Si eu tot asa stiam ca senzorul de pe volanta citeste toti dintii, iar acolo unde este lipsa stie ca e "semnul" pentru PMS la cilindrul 1. Acolo unde e lipsa e si un mic magnet, asta e adevarat.
In fine, ideea este ca IQ5 dorea sa stie ce fel de senzor ar putea folosi si cum sa beneficieze de el simplu si eficient, eventual care ar fi mai fiabil. Noi deja am trecut la alte specimene de informatii. Am sarit la alt subiect si nu asta era intrebarea. djasu82, mi-e foarte greu sa mai gandesc la ora asta. Hai fa tu repede in Paint o schemuta si gata. Mersi. |
--------------------
Mercury
2006
|
diaconuliviu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 5.569 Joined: 17 August 04 From: Space, the final frontiere ![]() |
QUOTE(djasu82 @ 2 Jun 2009, 21:27) [...] pe solenza ... mai precis senzorul de turatie ![]() Numai partial, cel "gotronic" citeste si "cvasi-static" pe cind "reluctoarele" nu. QUOTE(Siconi @ 2 Jun 2009, 23:26) [...]1. Senzorul de pe volanta citeste atat pozitia pistonului 1 la PMS cat si dintii volantei si ii spune ECU-lui in ce pozitie se afla arborele. [...] 2. Acolo unde e lipsa e si un mic magnet, asta e adevarat. [...] 1. Foarte corect. 2. Nu, acel magnet ar altera forma semnalului. Nu stiu la ce ar servi, ECU isi face esantionarea singur pe acel semnal comparat cu semnalul dintilor apropiati. |
--------------------
Opel
Corsa
2001
- xx Universul si prostia sint infinite.
De a doua sint sigur. SSP,K! |
|
iuliano_smile |
![]()
|
![]() Dependent de D1300 Group: Members Posts: 1.217 Joined: 5 November 08 From: Ploiesti ![]() |
M-am cam gandit eu cu senzorul studiind ce a spus djasu si cdi modificat de el si a iesit asta
Attached File(s) |
--------------------
Dacia
Solenza si o Berlina Furioasa
2004 Scala cu 1980 editia de Lux Schimb iluminarea la masini:tablouri de bord, plafoniere.
|
|
IQ5 |
![]()
|
QUOTE(tilix_boss2008 @ 3 Jun 2009, 07:31) Dami te rog frumos detalii: valoarea pieselor; la iesirea "aprindere" - unde se conecteaza mai exact? Pentru ceilalit: Credeti ca ar functiona montajul facut de tilix? |
--------------------
Dacia
1310
Berlina
|
|
gotronic |
![]()
|
![]() |
--------------------
DACIA
2020 Iulie
- MS-10-GOT MS-10-GOT
|
djasu82 |
![]()
|
Nu asa
![]() |
--------------------
Dacia Super Nova
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
Siconi |
![]()
|
PAINT !!!
![]() |
--------------------
Mercury
2006
|
djasu82 |
![]()
|
Schema se referea la montajul optic nu senzorul gotronic montajul pentru senzor e cel din cdi .
Despre asta vorbeam uitasem ca era salvata pe un site ![]() montajuldindelcoukt5.jpg In smd ocupa putin spatiu ![]() Si schema care recupereaza semnalul trasmis pe firul de alimentare al senzorului gotronic , platina sau montajul cu senzorul optic . Se poate adapta la orice aprindere eletronica sau la un tranzistor de comutatie final. Amplificatorul scoate semnal de 1-2V filtrat. This post has been edited by djasu82: 3 Jun 2009, 15:11 Attached thumbnail(s) schema_adaptoare_intre_senzori_platina_si_aprinderi.JPG ( Size: 54.49k ) Number of downloads: 1539 |
--------------------
Dacia Super Nova
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
DaciaClub - Reno Bot |
![]()
|
![]() Mesaj automat ![]() |
Avand in vedere ca in momentul de fata cea mai accesibila optiune este cea produsa de colegul gotronic, puteti gasi informatii despre ea (descriere, preturi) aici https://www.daciaclub.ro/Aprinderi-electron...ic-t314102.html
|
-------------------- |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 30th May 2025 - 04:16 |