Pelicanul, Renault 16 - 1967
![]() ![]() ![]() |
Pelicanul, Renault 16 - 1967
Ov |
![]()
|
||
![]() Academician doctor inginer, savant de renume mondial Group: Moderatori Posts: 7.511 Joined: 11 November 03 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
1300
1972 when life gives you lemon, make lemonade
|
|||
eye88full |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 199 Joined: 3 April 15 ![]() |
felicitari pentru achizitie, sa o stapaniti sanatos!
![]() ![]() |
--------------------
Dacia
1300
1977
- PH-05-CMO
|
|
sorin1983 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.628 Joined: 3 July 06 From: Bucuresti-Rahova ![]() |
cum ti se pare ca au iesit jantele? e buna de ceva vopseaua de la lidl? ai dat si lac peste?
|
--------------------
Renault
Megane1-
-Sisteme electronice de securitate "Pe zi ce trece, prostii fac progrese, devin si mai prosti!" C. Vadim Tudor
|
|
Ov |
![]()
|
![]() Academician doctor inginer, savant de renume mondial Group: Moderatori Posts: 7.511 Joined: 11 November 03 From: Bucuresti ![]() |
Pt ce aveam eu nevoie sunt FOARTE multumit. Se si usuca rapid. N-am dat lac, dar ar merge si-o mana peste.
|
--------------------
Dacia
1300
|
|
dizzy |
![]()
|
![]() Work smart not hard! Group: Members Posts: 5.078 Joined: 11 February 04 ![]() |
Cat mai costa un Pelican din asta?
|
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
2005
- B zzz SXX Stupidity is a more dangerous enemy of the good than evil.
I have no time to battle egos and small minds. |
|
Ov |
![]()
|
O masina buna merita undeva la 2000-2500 euro. Mai sunt si preturi de 5000, dar cel putin la noi pe alea le consider aberatii.
|
--------------------
Dacia
1300
|
|
MuciX |
![]()
|
![]() sunt un om bun Group: Members Posts: 9.559 Joined: 19 November 07 From: când în când ![]() |
Dragut model, frumos exemplar. Succese iremediabile!
|
--------------------
-
-
- Un român emigrat este un român salvat.
|
|
bucatzel |
![]()
|
![]() Membru plictisit Group: Moderatori Posts: 6.465 Joined: 19 May 08 From: Timisoara ![]() |
|
--------------------
Dacia
1300
1981
- 3-SB-2608 Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
|
|
Ov |
![]()
|
zoo
![]() Dan=Amatorul=AlbertEinstein ce vina am eu ca nu-i consecvent? ![]() |
--------------------
Dacia
1300
|
|
DACIOTUL_97 |
![]()
|
![]() Ne plac femeile,dar iubim masinile ! Group: Members Posts: 1.649 Joined: 8 July 13 From: Bd-ul Dacia ![]() |
Voiam sa intreb cum se numeste solutia pentru suprafetele cromate,dar nu ma uitasem foarte atent la ultima poza si am omis...
![]() In alta ordine de idei,nu stiu ce sa zic despre treaba cu aplicarea lacului pe jante.La o incercare cu spray-ul mi s-a incretit vopseaua (desi respectasem indicatiile de pe eticheta)...dar cred ca la compresor+pistol de vopsit ar fi fost alta poveste. This post has been edited by DACIOTUL_97: 16 Mar 2016, 21:22 |
--------------------
Dacia
1310/Logan/
MLS 1986/MLS 1985/1.6 16v Prestige 2008 "Voi lupta pana la ultima mea picatura de sange,ca sa ai dreptul,sa nu fi de acord cu mine"
#Pasionat de fiare vechi# Ex.Dacia 1310-CN3 & 1310-ph1 |
|
Ov |
![]()
|
Lacul trebuie sa fie compatibil cu vopseaua. Am facut si jantele la 2000 si la 1300 cu vopsea + lac si nu s-a incretit la niciuna. Evident dai lacul dupa ce se usuca vopseaua.
This post has been edited by Ov: 17 Mar 2016, 09:45 |
--------------------
Dacia
1300
|
|
sorin1983 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.628 Joined: 3 July 06 From: Bucuresti-Rahova ![]() |
asa zic si eu... daca sunt compatibile nu se incretesc... eu am folosit duplicolor si vroiam sa incerc de la lidl
![]() sa te mai intreb ceva... cu asta de la lidl stratul pare gros sau ziar? This post has been edited by sorin1983: 17 Mar 2016, 10:26 |
--------------------
Renault
Megane1-
-Sisteme electronice de securitate "Pe zi ce trece, prostii fac progrese, devin si mai prosti!" C. Vadim Tudor
|
|
Ov |
![]()
|
ziar
![]() |
--------------------
Dacia
1300
|
|
sorin1983 |
![]()
|
mersi de raspuns
![]() |
--------------------
Renault
Megane1-
|
|
maho |
![]()
|
![]() Membru rigido-flexibil Group: Members Posts: 5.219 Joined: 7 April 10 From: Brașov, orașul olimpic ![]() |
S-o stapanesti sanatos!
Sprayul asta de la Lidl se presupune a fi compatibil pt. eventuale mici retusuri in cazul unor jante vopsite clasic (vopsea + lac)? |
--------------------
Dacia
1310
1983 "Mother, should I trust the government ?" - No fuckin' way !
"A champion is someone who gets up when he can't." |
|
Ov |
![]()
|
Eu am procedat in felul urmator: am curatat rugina grosiera cu peria de sarma, apoi am dat cu pasivizant. A 2-a zi am curatat cu hartie abraziva toata janta (nu va ganditi ca am dat pana la tabla, ci doar am deschis nitel porii din vopseaua veche), am spalat bine janta cu alcool tehnic si-am vopstit-o.
Nu e perfecta, dar pentru cat se vede din janta si cat am muncit/costat, merita! |
--------------------
Dacia
1300
|
|
maho |
![]()
|
![]() Membru rigido-flexibil Group: Members Posts: 5.219 Joined: 7 April 10 From: Brașov, orașul olimpic ![]() |
Tu le-ai vopsit complet, dar la ale mele (parca nici macar la toate, doar la vreo doua) - le stii cum sunt vosite - au inceput sa apara cateva puncte mici, ruginii, in zona bordurarii; nici vorba de rugina grosiera. Nu merita sa le fac complet, ma gandeam la un spray d-asta, daca ar fi compatibil. Oricum o sa incerc intai sa frec bine (cu ceva, inca nu stiu cu ce).
![]() |
--------------------
Dacia
1310
1983 "Mother, should I trust the government ?" - No fuckin' way !
"A champion is someone who gets up when he can't." |
|
sorin1983 |
![]()
|
cu cif poti sa freci pentru pete de rugina
![]() This post has been edited by sorin1983: 17 Mar 2016, 13:30 |
--------------------
Renault
Megane1-
|
|
sobolan |
![]()
|
![]() membru paros... Group: Members Posts: 8.242 Joined: 10 March 06 From: GL ![]() |
QUOTE(Ov @ 17 Mar 2016, 13:15) Eu am procedat in felul urmator: am curatat rugina grosiera cu peria de sarma, apoi am dat cu pasivizant. asa am facut si eu la jantele mele ![]() ![]() ![]() btw: motorul e de 1.5 sau de 1.6 ? |
--------------------
Logan-1.5dci-2017--
Golf mk5 - syncro - 2007--
Golf mk3-2.0 GTI-1993 colectionar de fiare vechi...
|
|
cdadan |
![]()
|
![]() fara turbo viata e pustiu Group: Members Posts: 5.202 Joined: 9 October 09 From: Cluj Napoca ![]() |
Probabil 1.5, ca 1.6 sunt destul de rare.
Dubios schimbătorul de viteze la modelul asta, și motorul pus invers. |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
Ov |
![]()
|
Motorul e de 1.5 (1470). Majoritatea covarsitoare a reno-urilo 16 de la noi sunt din 1967-1968 (chiar inainte sa apara dacia 1100 si sa se inchida robinetul) si sunt TL-uri.
Motorul e pus "pe dos" pentru o mai buna repartitie a greutatii. Personal mi se pare o imbecilitate dpdv al sigurantei (si al zgomotului as putea adauga), dar la nivelul anilor 60 masina cu siguranta era revolutionara, nu degeaba a castigat premiul de masina anului in 1966 - si pe vremea aia nu erau 30 de titluri d'astea pe an ... |
--------------------
Dacia
1300
|
|
Ov |
![]()
|
am facut rost si de-o cotiera si-am purces la imbracarea ei intr-un material asemanator interiorului
![]() th_1_zps8vfceja9.jpg th_2_zpskxcxa59e.jpg th_3_zpskazvr1cu.jpg Sistemul de prindere pare identic cu cel de pe dacia 1300. Imi lipseste discul metalic care se prinde pe scaunul soferului si limiteaza cursa cotierei. Ma poate ajuta cineva cu acel reper? |
--------------------
Dacia
1300
|
|
sk100it |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 132 Joined: 10 May 08 From: BUCURESTI ![]() |
![]() Visul meu din copilarie a fost sa-mi iau un Renault 16,doar ca, la momentul ala ,ca si la momentul asta pretul la aceste masina a fost si este foarte mare,a trebuit sa renunt. De fapt e singurul lucru care nu mi-a iesit. Lup am avut,magnetofon Tesla am avut,dar R 16....nu |
--------------------
dacia
1300
1980
- B25PBU/B17DMF/B07JCF
|
|
Maniak22 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 151 Joined: 5 April 12 ![]() |
Foarte frumos domnule Magureanu. Mai ales cum nu lasi nici partea de croitorie pentru altii mai specializati in domeniu. Respectele mele
|
--------------------
BMW
2xE12
E39,2xDACIA 1300
|
|
Ov |
![]()
|
avem si ITP, am schimbat si garnitura de chiuloasa, totul merge minunat (in afara de directie care e "greoaie"
![]() Attached thumbnail(s) 16.jpg ( Size: 621.94k ) Number of downloads: 537 |
--------------------
Dacia
1300
|
|
sobolan |
![]()
|
![]() membru paros... Group: Members Posts: 8.242 Joined: 10 March 06 From: GL ![]() |
ai volan destul de mare in diametru,te avantajeaza treaba asta.....incearca sa-i dai burduful de la caseta de directie jos(stanga) si sa pui vaselina pe cremaliera,virezi stanga max,pui cu mana vaselina apoi virezi dreapta si tot asa,ai sa vezi ca trage vaselina in ea,la un moment dat n-o sa mai vrea,inseamna ca e full...e simplu de tot doar ca te manjesti pe maini,asta e
![]() BTW : e frumoasa foc.....ai o slabiciune pentru masinile de culoare alb/crem ? ![]() This post has been edited by sobolan: 1 May 2016, 01:11 |
--------------------
Logan-1.5dci-2017--
|
|
Ov |
![]()
|
Accesul la caseta se face pe la motor, cred ca-i cel mai usor servisabil organ de pe masina
![]() Referitor la culori, la masinile SH nu ti le alegi ![]() |
--------------------
Dacia
1300
|
|
BLUE R 19 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.244 Joined: 12 August 10 From: Pitesti ![]() |
Si cutia se demonteaza usor ?
|
--------------------
Dacia
1310
/1900
|
|
sobolan |
![]()
|
cred ca da,e chiar in fata,imediat dupa radiator......
|
--------------------
Logan-1.5dci-2017--
|
|
BLUE R 19 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.244 Joined: 12 August 10 From: Pitesti ![]() |
Da, stiu ca e in fata si asta de mult timp (precum Citroen Traction Avant, R 4, R 5 primul tip), imi place organizarea asta cat timp nu te inghesuie prea mult motorul, am intrebat din impuls (fara sa mai studiez niste imagini) ca poate mai sunt alte inconveniente. Demontarea facila a cutiei pt. interventii la ambreiaj dar si la ea ma atrage.
Este interesant, cand eram mic nu-mi placeau unele masini vechi precum Renault 16, Fiat 1300, acuma sunt innebunit dupa ele... This post has been edited by BLUE R 19: 2 May 2016, 12:03 |
--------------------
Dacia
1310
/1900
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 12th May 2025 - 21:57 |